|
|
| נשלח ב-29/10/2020 04:21 |
|
| |
חידון
מי כמו ילד קטן כינה אותי "איש_חשוך"? מום שבך אל תאמר לחברך..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 06:29 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
חידון
מי כמו ילד קטן כינה אותי "איש_חשוך"? מום שבך אל תאמר לחברך.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הוא היה מפנה את מקומו לאותה אשה |
|
"ואהבת לרעך כמוך" אמרה התורה כמוך, אבל לא יותר ממך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 09:00 |
|
| |
hhaavv
| פיינרך כתב: |  | הוא היה מפנה את מקומו לאותה אשה
"ואהבת לרעך כמוך" אמרה התורה כמוך, אבל לא יותר ממך. |
|
ממש אפשר לעשות כאן תוכנית ריאלטי "עמהארץ נולד"... מהיכן לקחת את השטות הזאת??? יש הלכה של עזוב תעזוב עמו שזה רק 'עמו', אבל על ואהבת לרעך? זה מריח 'דיוק' שמקורו בנצרות...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 14:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 14:58 |
|
| |
גם אני קיבלתי את הסיפור העתק הדבק
והנה היום אני רואה מגליוני השבת, את המעשה אבל סיומו הוא כך שהשוטר מצא 31 נוסעים ונתן דו"ח לנהג על סך 5000.00 ש"ח והנהג ביקש מהנוסעים להשתתף ואז קם אותו אברך ואמר נכון אני התקשרתי למשטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 21:05 |
|
| |
איפה הגולם כשצריכים אותו. מייייייירעדיג
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 23:43 |
|
| |
זה נראה שהרוב פה נגד האברך.
אז גם אני רוצה לעשות רגע העתק-הדבק, מאשכול אחר שציטט שאלות ותשובות מר' חיים קנייבסקי (ההדגשות לא שלי):
ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה? "כרודף"
ה. האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר? "מותר"
האם לא משתמע מכל זה שצדק האברך במה שעשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 00:54 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | זה נראה שהרוב פה נגד האברך.
אז גם אני רוצה לעשות רגע העתק-הדבק, מאשכול אחר שציטט שאלות ותשובות מר' חיים קנייבסקי (ההדגשות לא שלי):
ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה? "כרודף"
ה. האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר? "מותר"
האם לא משתמע מכל זה שצדק האברך במה שעשה? |
|
ברור רודף.. מותר עד 30 אנשים על האוטובוס 31 יש קורויייינע
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 23:00 |
|
| |
איש_חשוב -
אם אני מבין נכון - אז אתה טוען כדלהלן:
אתה בעצם אומר - אם היו 35 אנשים אז זו הפרה משמעותית שצריך לדווח עליה, אבל על 31 איש זו לא כזו הפרה, ולדווח על זה הוא מעשה מלשינות קטנוני ושפל.
וביתר ביאור: אתה בא לומר - החוק בא להמעיט מסכנת הקורונה באמצעות הפחתת המגע בין אנשים, בדקו החוקרים ומצאו כי סדר הגודל הראוי להרחקה הוא 30 איש. אבל אין הכוונה באמת ל-30 בדיוק בדיוק, אחד או שניים יותר לא יעשו הבדל משמעותי בסכנת ההדבקה.
ובכן, גם אני מאמין שמבחינת סיכוני ההדבקה - ההבדל בין 30 ל-31 הוא זניח.
אבל! אומר האברך - מה זה עושה לחוק? למשמעת הציבורית? האם אתה מבין שכל עיגולי הפינות הקטנים האלה - מצטרפים יחד לכרסום מתמשך ומזיק לסדר החברתי?
ובכן, גם אני מאמין שמבחינת המשמעת הציבורית - ההבדל בין 30 ל-31 הוא משמעותי.
אפידמיולוגית - אני איתך, משמעתית - אני עם האברך.
מה הייתי אני עושה בפועל?... היה לי קשה בהחלט.
אני מאמין שהייתי מנסה לדבר ולהבהיר עם המדוברים כי זה נגד החוק, וזה לא ראוי, וצריך להמתין לאוטובוס הבא. ואם היו מתעקשים ומפצירים כי זה מצב חירום, ודחוף, וכ"ו וכ"ו - אני מאמין כי לא הייתי נלחם ומתקשר למשטרה, אבל הייתי נותן להם להבין היטב כי הדבר הוא למורת רוחי, וממש ממש לא נוח לי איתו.
חיוך הם לא היו מקבלים ממני באותה נסיעה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 23:04 |
|
| |
הגעת זה עתה מברוקלין? מה שחשוב לאיש חשוב, להמשיך בשגרת החיים כאילו כלום. מבחינתו אוטובוס זה ל50 בישיבה ועוד 20 בעמידה + מע"מ.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 02/11/2020 23:06:47
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2020 09:44 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | איש_חשוב -
אם אני מבין נכון - אז אתה טוען כדלהלן:
אתה בעצם אומר - אם היו 35 אנשים אז זו הפרה משמעותית שצריך לדווח עליה, אבל על 31 איש זו לא כזו הפרה, ולדווח על זה הוא מעשה מלשינות קטנוני ושפל.
וביתר ביאור: אתה בא לומר - החוק בא להמעיט מסכנת הקורונה באמצעות הפחתת המגע בין אנשים, בדקו החוקרים ומצאו כי סדר הגודל הראוי להרחקה הוא 30 איש. אבל אין הכוונה באמת ל-30 בדיוק בדיוק, אחד או שניים יותר לא יעשו הבדל משמעותי בסכנת ההדבקה.
ובכן, גם אני מאמין שמבחינת סיכוני ההדבקה - ההבדל בין 30 ל-31 הוא זניח.
אבל! אומר האברך - מה זה עושה לחוק? למשמעת הציבורית? האם אתה מבין שכל עיגולי הפינות הקטנים האלה - מצטרפים יחד לכרסום מתמשך ומזיק לסדר החברתי?
ובכן, גם אני מאמין שמבחינת המשמעת הציבורית - ההבדל בין 30 ל-31 הוא משמעותי.
אפידמיולוגית - אני איתך, משמעתית - אני עם האברך.
מה הייתי אני עושה בפועל?... היה לי קשה בהחלט.
אני מאמין שהייתי מנסה לדבר ולהבהיר עם המדוברים כי זה נגד החוק, וזה לא ראוי, וצריך להמתין לאוטובוס הבא. ואם היו מתעקשים ומפצירים כי זה מצב חירום, ודחוף, וכ"ו וכ"ו - אני מאמין כי לא הייתי נלחם ומתקשר למשטרה, אבל הייתי נותן להם להבין היטב כי הדבר הוא למורת רוחי, וממש ממש לא נוח לי איתו.
חיוך הם לא היו מקבלים ממני באותה נסיעה.
|
|
אני, וכמוני חלק גדול חושבים שיש חסינות עדר בציבור החרדי, זהו ההסבר היחיד לכך שאחרי ההתערבות והצפיפות המטורפת בציבור החרדי בחגי הימים הנוראים לא היתה הדבקה בהתאם, היו אמורים להיות עשרות אלפי נדבקים מצידי הרבה הבדל אין בין צפיפות בחגים לבין 50 איש באוטובוס, אם אין הדבקה מאסיבית, אין
אני מדבר לשיטתו של אותו מלשן, שההבדל בין 30 ל31 שווה את הצער והעגמת נפש, הוא כמובן ישלח את האשה המסכנה לאוטובוס הבא, למרות שדי סביר להניח שגם הוא יהיה 30+..
מיותר לציין שאילו היה פיקוח נפש באמת, היו נמנעים מלהעלות יותר אנשים מכפי החוק הרפואי אומר יש כאן ויכוח על המהות ולא על עיקרון פיקוח נפש.
 |
|
|
|
|
|