| נשלח ב-29/10/2020 07:15 |
|
| |
חרפה היא לנו: י"א חשוון והמתאבדים על אומן דוממים על קבר רחל
לא סתם כתוב בפסוק על מאמע רחל, "מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה" למה לא כתוב ככה על שרה אמנו כשבכתה ולא על לאה שבכתה כל כך הרבה עד שעיניה רכות מרוב בכי, אלא כי זכינו שרחל תהיה קבורה על אם הדרך ובגלות הקשה שתבוא על עם ישראל יהיה מקום להתפלל ולבכות על קברה של אמא שתעורר רחמי שמים על בניה, והקב"ה מבטיח לה ושבו בנים לגבולם,
קשה מאוד לאמא מלהתאפק מלפרוץ בבכי מר כאשר האמא שלנו נשכחה מהלב, ובפרט כשנזכרים באלפים שהתפלשו בימי הרחמים והסליחות על טפם ועולליהם בגשם זלעפות ובבוץ על אדמת אוקראינה, כי שללו מהם תפילה על קבר רבינו, כמה הפגנות אלימות היו כי מסיבות בריאותיות לא קיבלו אישור להיכנס לאוקראינה להיות בראש השנה בסמוך לציון רבינו, איך הם התבזו ואף ביזו את נציגי הציבור פגעו ברבנים ובמנהיגים על הרקע הזה
ואילו היום למרבה החרפה והבושה ביום השנה של מאמע רחל הקבורה בסמוך לירושלים מרחק 10 דקות נסיעה ממרכז העיר והקבר סגור ומסוגר על מנעול ובריח ואין איש שם על לב אין אף ציוץ מאיש ציבור חרדי ומילה לא מכל אוסף התמהונים שיצאו להתאבד על שמנעו מהם תפילה על קבר רבינו הם שהכפישו את שם ישראל בקרב עמי הארץ וגרמו חילול ה' נורא בערב ראש השנה, כיום איש מהם לא מפגין אף אחד מהם אינו צועק "מאמע רחל!!!", ולא נשמע קול בכי ונהי על הגלות המר בה אנו נמצאים פשוט אין כלום, דממה, ממש עולם הפוך ראיתי, אוי לכם העושים מטפל עיקר ומעיקר טפל. וכמו שאמר אותו המגיד, כתוב מנעי קולך מבכי, ואני אומר לך מאמע, כן תבכי מאמע רחל תרטיבי את עינייך בדמעות תבכי על מצבינו העגום, על בנייך שהתחרפנו על רבינו אבל הזניחו את אותך מאמע, תבכי חזק ותעוררי רעש ורחמי שמים על עדת ישראל, תעוררי רעש בשמים אולי זה ישמע גם על הארץ .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 07:43 |
|
| |
בוקר טוב
מאמא רחל מספיק גדולה וגבוהה אין צורך לדרוך על גויות כדי להגביהה מאשפתות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 07:50 |
|
| |
לה''ו. ששגרירות אוקראינה תחיל על בית לחם חסות, שהכניסה לשם מותנית ב... והכל יסתדר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 07:54 |
|
| |
הסר דאגה .... אין לאמא היקרה הזאת עיניין בשנאת חינם ושיסוי חלקי חברה אחד בשני.... וגם לא ספק שידבקו בקורונה , תניח לה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:13 |
|
| |
כל אחד צועק כשכואב לו... רחל אמנו לא נקברה ב אומן, היא נקברה על אם הדרך. רחל עמנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:13 |
|
| |
היא לא ראויה לפחות כמו הצדיק רבי נחמן שחי לפני כמאתיים שנה? או כמו המלחמות שעשו על קבר התנא הרשבי? לדעתי השתיקה מוחלטת על סגירת מתחם הקבר זה קיטרוג גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:16 |
|
| |
כבודם של אמא רחל ואבא נחמן מונח במקומו ואין להעמיד את הנינה רחל בניגוד עניינים פותח האשכול תפרגן השנה למאמע רחל אביסלע מנוחה .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/10/2020 08:30:00
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:25 |
|
| |
האם שמעת פעם שאצל החסידים לא אומרים תחנון בימי פטירת צדיקים
תלמידי הבעשט.
לעומת יום פטירת רחל אמנו אומרים תחנון,
אין קשר בין שימת לב לצדיק כזה לעומת צדיק אחר, רחל אמנו לעומת לאה אמנו, וכן על זה הדרך.
| נטע60 כתב: |  | | היא לא ראויה לפחות כמו הצדיק רבי נחמן שחי לפני כמאתיים שנה? או כמו המלחמות שעשו על קבר התנא הרשבי? לדעתי השתיקה מוחלטת על סגירת מתחם הקבר זה קיטרוג גדול. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 08:50 |
|
| |
אני מצטרפת לתמיהתו של פותח האשכול על השקט והשלווה שעם ישראל קיבל את הסגירה של קבר רחל. אבל בניגוד לאומן די מאמע רחל לא הכריזה שלהיות אצלה ב-י"א חשון עולה על הכול , ניתן להתפלל במקום בשאר ימות השנה ,לעומת ראש השנה באומן אם פספסת הלך עליך...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/10/2020 09:24:00
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 09:58 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  |
הסר דאגה .... אין לאמא היקרה הזאת עיניין בשנאת חינם ושיסוי חלקי חברה אחד בשני.... וגם לא ספק שידבקו בקורונה , תניח לה
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 15:22 |
|
| |
ישנם מספר הבדלים! 1 מהם! לציון באומן. מי שהיה שם, יכל להיות על הציון ממש! מה שאין כן בקבר רחל... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 15:32 |
|
| |
בנים מסורים, לא רוצים להדביק את האמא בקורונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 15:33 |
|
| |
מה עניין שמיטה אצל הר סיני אשאל אותך שאלה, האם תבוא באותה טענה כלפי אנשים שמתאמצים ומשתדלים מאד לעלות לקבר אביהם ביום השנה, ולא עולים לקבר רחל ביום השנה שלה? האם זה זה אומר שהם מזלזלים ברחל אימנו? "ההשוואה" בין היחס לקבר רחל אימנו לבין רבי נחמן באומן אינה במקומה כלל, לרבי נחמן היתה צוואה מיוחדת שיבואו על קברו ויתקבצו אצלו בראש השנה, לא ידוע לנו שרחל אימנו נתנה צוואה דומה לבוא על קברה, "הטענה" שיש לך כלפי חסידי ברסלב מדוע לא מוסרים את נפשם לבוא לקבר רחל אם כך גם אתה צריך לטעון עליהם גם לגבי כל קברי הקדושים והצדיקים שבעולם ולא יהיה לדבר סוף.
לגבי חסידי ברסלב ההגעה לקברו באומן לראש השנה הוא עניין מיוחד בפני עצמו, ולא מראה על רמת חשיבות פחותה בעיניהם לגבי קבר רחל או כל קברי קדושים אחרים.
תוקן על ידי אדרבא ב- 29/10/2020 16:18:03
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 15:51 |
|
| |
אתמהא, האם השואל לא ידע בעצמו את כל התשובות דלעיל עד שהיה זקוק לחכמי הפורום דכאן להאיר את עיניו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 17:11 |
|
| |
לה''ו. עכשיו שנסתיימה ההילולא אפשר לגלות, שמי שהיה רוצה הגיע לציון. זה כרוך בקצת הליכה בשבילי עזים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 17:19 |
|
| |
אדרבא, לא יודע א שטיקל רש"י? אתמהה.
|
|
|
|