| נשלח ב-29/10/2020 18:05 |
|
| |
"אבי האומה"... אורו של עולם רבנו הגדול מרנא אבי עזרי

.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 29/10/2020 18:31:44
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 18:11 |
|
| |
1. הגיוני בסך הכל, אם הרב קנייבסקי הוא הרבונו של עולם, אז מרנא הרב שך הוא "אבי האומה"
2 . בסוף המשיחיסטים הכי חזקים הם דווקא "ילדי האומה" של "אבי האומה".
תוקן על ידי נוירולוג ב- 29/10/2020 18:35:09
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 18:48 |
|
| |
לה''ו. דווקא אני מאוד מתגעגע למישהו שיזעק ויזעזע את אמות הסיפים כאן בנאום נוסח ''אוכלי השפנים''. מן הסתם זה היה על הליכודניקים והנואף הכזבן. אבל... נשאר רק הגעגוע! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 21:31 |
|
| |
כשאתה רואה את נוירולוג לוקח מודעות אותן כותב ד.ג. איש סודו של ר"ש מרקוביץ, ומעלה אותן לכאן כדי ללעוג לליטאים, שבה וצפה בך ההתלבטות:
האם נוירולוג הוא גערער נוכל, או שהוא סתם ניק בשכר שלא יודע מה החיים שלו, או שהוא כותב המודעה בעצמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 21:42 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | כשאתה רואה את נוירולוג לוקח מודעות אותן כותב ד.ג. איש סודו של ר"ש מרקוביץ, ומעלה אותן לכאן כדי ללעוג לליטאים, שבה וצפה בך ההתלבטות:
האם נוירולוג הוא גערער נוכל, או שהוא סתם ניק בשכר שלא יודע מה החיים שלו, או שהוא כותב המודעה בעצמו...
|
|
העליבות שלך משעשעת המצוקה ניכרת בכל מילה הרבה טמטום יצא תחת ידך אך הפעם התעלית מעלה מעלה בטמטומך
וסתם הערה קטנה, לא "נוירולוג לקח את המודעה", אלא אחד מהשופרות הרבים של חצר רשב"ם, ישראל כהן העלה את הידיעה והמודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 22:27 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | וסתם הערה קטנה, לא "נוירולוג לקח את המודעה", אלא אחד מהשופרות הרבים של חצר רשב"ם, ישראל כהן העלה את הידיעה והמודעה.
|
|
נוירולוג יקר, הזיכרון שלי קצת יותר טוב ממה שאתה רואה בסי.טי.
ישראל כהן, לפני תפקידו ברשב"ם, כיהן פאר במערכת היח"צ של ר"ש מרקוביץ .
לא מן הנמנע שהוא "מחלטר" בכך גם היום, במקרים בהם אין ניגוד עניינים, (לצידם של שבתי מרקוביץ והגר"י אפרתי, שגם הם משמשים כיום כשופרות של רשב"ם....)
תוקן על ידי פצקו ב- 29/10/2020 22:33:31
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 22:32 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | וסתם הערה קטנה, לא "נוירולוג לקח את המודעה", אלא אחד מהשופרות הרבים של חצר רשב"ם, ישראל כהן העלה את הידיעה והמודעה.
נוירולוג יקר, הזיכרון שלי קצת יותר טוב ממה שאתה רואה בסי.טי.
ישראל כהן, לפני תפקידו ברשב"ם, כיהן פאר כיחצ"ן של ר"ש מרקוביץ |
|
באמת לא בסדר מצידי שלא ידעתי
מה לעשות, אני לא שחיין אולימפי בביצה הסרוחה של מריבות הליטאים כמוך,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 22:35 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
מה לעשות, אני לא שחיין אולימפי בביצה הסרוחה של מריבות הליטאים כמוך,
|
|
שאתה לא שחיין אולימפי כמוני? זה לא תביעה עליך.
אבל לפחות תהיה כמו ישראל כהן! הוא הרי חסיד!
תוקן על ידי פצקו ב- 29/10/2020 22:35:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 22:38 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 23:01 |
|
| |
אני מבין שאברהם אבינו הוא אבא של אומה אחרת? אין גבול לטימטום? הרב שך עצמו היה מחטיף סטירה ללבלר הטיפש הלזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 00:46 |
|
| |
מי שכתב זאת (לא היום אלא כבר לפני 19 שנה) אינו לבלר טיפש, אלא יועץ פוליטי , שניסה במודע לייצר בציבור הליטאי-פוניבזאי אווירה של עבודת אלילים לרב שך, מתוך תכנית רב-שלבית להפיק מכך בסוף איזה רווח פוליטי קטנטן.
(לא נלאה אותך בפרטים ההיסטוריים והלא רלוונטיים, רק תבין שזה העיקרון)
בדיוק כמו ש"המרד החרדי במדינת ישראל" הוכרז אך ורק מתוך מטרה פוליטית רגעית, להבהיר לכולם שהחצר הרשב"מית ממשיכה לאחוז במושכות ההנהגה גם במצבו הנוכחי של הרב.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 00:51 |
|
| |
מה ההבדל בין "אבי האומה" ל"נשיא הדור, צדיק הדור, פוסק הדור, רשכבה"ג מנהיג הדור וכו"?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 01:26 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | מה ההבדל בין "אבי האומה" ל"נשיא הדור, צדיק הדור, פוסק הדור, רשכבה"ג מנהיג הדור וכו"? |
|
לה''ו. להאא''ה הפiפ(אי) בוחר שם כשהוא נבחר. כך הגיחזים ממציאים תארים יחודיים, לכל מרן. או אולי כמו שמחשב בוחר שם למבצע צבאי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 02:01 |
|
| |
בונדמן
הוא היה ת"ח חשוב שעלה ארצה מליטא בשנות השואה, התגורר בתחילה בירושלים ולאחר מכן בב"ב, חיבר כמה ספרים על הרמב"ם, וכיהן כר"מ הישיבה התיכונית ברחובות ולאחר מכן כר"מ בישיבת פונוביז', ולעת זקנתו הוא היה מראשי ישיבת פונוביז', בצוותא עם עמתיו הגר"ד פוברסקי, האריך ימים למעלה ממאה שנים, ובערוב ימיו לא יצא מביתו לרגל חולשתו, ונעזר ע"י פיליפיני ולהבדיל ע"י הר"ר חנניה צ'ולק ור' יחזקאל אסחייק, סוכנות רויטרס מסרה בשעתו כי הרב הותיר אחריו את בנו מר אפרים מירושלים ואת בתו וחתנו הרב מאיר צבי ברגמן מב"ב,
תוקן על ידי בונדמן ב- 30/10/2020 02:02:44
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 03:41 |
|
| |
קלעפער
| בונדמן כתב: |  | הוא היה ת"ח חשוב שעלה ארצה מליטא בשנות השואה, התגורר בתחילה בירושלים ולאחר מכן בב"ב, חיבר כמה ספרים על הרמב"ם, וכיהן כר"מ הישיבה התיכונית ברחובות ולאחר מכן כר"מ בישיבת פונוביז', ולעת זקנתו הוא היה מראשי ישיבת פונוביז', בצוותא עם עמתיו הגר"ד פוברסקי, האריך ימים למעלה ממאה שנים, ובערוב ימיו לא יצא מביתו לרגל חולשתו, ונעזר ע"י פיליפיני ולהבדיל ע"י הר"ר חנניה צ'ולק ור' יחזקאל אסחייק, סוכנות רויטרס מסרה בשעתו כי הרב הותיר אחריו את בנו מר אפרים מירושלים ואת בתו וחתנו הרב מאיר צבי ברגמן מב"ב,
תוקן על ידי בונדמן ב- 30/10/2020 02:02:44 |
|
היה ראש ישיבה מהרגע הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2020 10:03 |
|
| |
בהמשך לדברים על המודעה הנ''ל, אומרים שבעניין ניסוח המלל בסגנון הנ''ל על מצבת הרב היה מח' בין בני המשפחה שהיו שהתנגדו לדבר הזה.
|
|
|
|
|