בית פורומים בחדרי חרדים

הצדיק שאכל י"ג קורקבנים, גנח והתעלה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2020 13:30 לינק ישיר 

מי צוחק ומי מזלזל?
הבאתי את הדברים ככתבם וכלשונם.
אם אתה מפקפק יש לך בעיה גדולה.
קשה לך עם הדברים? תתמודד עם זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 13:32 לינק ישיר 

מושגים כתב:

קבלתי בפרטי

המעיישה עם הגרעפס
ברור כשמש שישנם סופרים שיושבים וממציאים סיפורים, בין אם עשו זאת על מנת לקנטר, (משכילים) ובין אם זה חסידים עמי הארץ שמוחם הקודח ממציא סיפורים, ואם הסופר מטופש המעיישת עוד יותר מטופשים, והיו המון כאלו וגם היום ישנם כיום מתוחכמים יותר, פעם אנשים בקושי למדו קרוא וכתוב והיה קל להמציא להם סיפורים דמיוניים.
טיפשים הם חסידים שיושבים במלווה מלכה ומספרים סיפורים מספרים שכאלה.
וברור לי שהיו גם בעבר רביים עמיארץ כמו שהיום ישנם, (וזה לא אומר על הרעיון של החסידות ולא כלום) אך קשה לי לחשוב שהיה רבי בוק שכזה שביצע כל מיני מופתים וסיפורים מצחיקים, זאת על אף שישנם המספרים את הסיפורים במלווה מלכה ומתמוגגגים על זה, כי זה כבר סופר ומה שכבר סופר אז הרי אסור להרהר אחר הצדיק שנשיכתו נשיכת נחש וכו' וכו'.

סוף סוף אתה מביא צד שני

תהיה בטוח שהחסידים שישבו וסיפרו את זה, (אם הם בכלל סיפרו, עוד לא ראיתי את המקור ולכן אינני מדבר על עצם נכונות הסיפור) סיפרו את זה במילים אחרות ובצורה שונה
קרא את זה ליטאי (או משכיל) ממורמר, ושינה את זה מאנחה לגניחה, ומגניחה לגרעפס
התיאור כאן מזלזל מאוד, מתאימה לליטאי יותר מלחילוני, ויודע מה - יותר מגוי שונא ישראל

זה שהאדמור מאפטא היה אוכל הרבה מאוד בשבתות בצורה על אנושית ממש, שבן אנוש אינו מסוגל לאכול את הכמויות האלו, זה דבר ידוע בחסידות, אבל לא ממש מקובל כרעבתנות, אדם אינו יכול להנות מאכילה בצורה שהוא אכל, זאת היתה דרכו בשבת קודש בלבד
לפי הידוע, רבי אלימלך מליזענסק הוריש 4 מתכונותיו ל4 מתלמידיו, לחוזה מלובלין את כוח הראיה, כידוע הוא ראה למרחוק, ואת כוח האכילה לרבי מאפטא זיע"א
אפשר לקחת ולתאר את זה בצורה רעבתנית, בצורה מגעילה, ואתה נתת כאן שופר, במקום לא ראוי, לרשעות האינסופית הזאת
מי צריך את התורה והתפילה של אותם רשעים צרי עין?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/10/2020 13:35:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 13:40 לינק ישיר 

אם התגובה שקיבלתי בפרטי וציטטתי, עושה לך טוב. נו נו.
התגובה הזאת שומטת את הקרקע מכל נושא סיפורי צדיקים, אם לטענתך יש סיפורים מומצאים ומפוברקים, אז כל אחד יכול להחליט בעצמו מה מפוברק ומה אמיתי.
וכל אחד יכול גם להחליט שמה שרבי חיים/האדמו"רים אמרו, מפוברקים ומומצאים. לך תוכיח שזה אמיתי. אני יכול עכשיו לגשת לרבי חיים ולשמוע ממנו משהו בכל נושא שהוא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 14:34 לינק ישיר 

מה מטרת האשכול? ללעוג לחסידות (אני יודע, פותי האשכול טוען שהוא חסיד)

מזכיר לי את הקריקטורה המיותרת נגד מוחמד שכבר גבתה כמה ראשים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 14:47 לינק ישיר 

ח"ו ללעוג.
מה שהובא היה לי קשה לקריאה כמו לכל אחד.
המטרה היא דיון ציבורי בענין. מה עוד שהבאתי את הנושא מכיכר השבת. ובעוד מקומות בהם הדבר פורסם.
יש כאן אתגר לא פשוט. מצד אחד, אם הסיפור נכון? למה זה נראה כל כך לא טוב. ואם זה לא נכון? למה זה הובא בספרים שרחוקים מהשכלה וכפירה.
דיון על מה זה חסידות? מה היתה המטרה? האם זו החסידות שהבעש"ט הק' התכוון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 30/10/2020 14:52:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2020 14:56 לינק ישיר 

דיון ציבורי פה??

אתה רציני??

מכמה ליידיגייער'ס פה אתה רוצה תגובות ענייניות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 18:39 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

לכל העולם היה ברור שזו בדיחה, חוץ ממך... ואתה עוד מאשים אחרים בבורות. www.bhol.co.il/forums/topic.as?topic_id=3170348&whichpage=1#R_2 בעצם מניחה שהיה ברור גם לך שזו בדיחה, אבל אם אפשר לבלבל את המוח עם השמצות רדודות של הליטאים, למה לא, העיקר שיפסיקו לדבר על החסידים המזלזלים בחיי אדם.

אבל למה אתה חושב שכולם בורים כמוך??

כל התגובות באשכול היו מבודחות
אתה הליטפאק היחיד שלקח את זה קשה
שתה כוס מים תחזיר את המסכה ותרגע

בכל מקרה אין להשוות סיפור על אדם אנונימי, לסיפור מזלזל על אדמור מפורסם, לא צוחקים על אדמורים.
ראשית, הניסיון שלך לקשור חוסר הבנה של הומור לבורות, הוא לכשלעצמו בורות.
שנית, אכן רוב התגובות באשכול היו מבודחות, להוציא התגובה הראשונה שלך שהיתה רצינית עד תהום "לדעתי הסיפור נכון עד קטע מסוים". חחח. בטח היית שמח לו יכולת למחוק אותה.
ואחרון, אני רגועה והכל טוב, אולי כדאי שאתה תיקח כוס מים.
שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 19:18 לינק ישיר 
חסידות הרב קנייבסקי

הדברים ידועים ומפורסמים גדולי האדמורי"ם עשו דברים "הזויים" כדי להוכיח לכל מיני ליטוואקים עד כמה החסידים דבקים ברבותיהם.
ויהי הדבר לספוג פלא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 20:07 לינק ישיר 

Honeycooki כתב:

שנית, אכן רוב התגובות באשכול היו מבודחות, להוציא התגובה הראשונה שלך שהיתה רצינית עד תהום "לדעתי הסיפור נכון עד קטע מסוים". חחח. בטח היית שמח לו יכולת למחוק אותה.

ממש לא בא לי למחוק שם כלום
אני עדיין חושב שמישהו לקח סיפור שחלקו אכן קרה, והפך אותו בתוספות משלו לבדיחה, כי אף נהג לא יסתכן בהשארת נוסע באמצע הדרך ולאבד את הפרנסה או שוטר ששואל מי המויסר ונותן לו דו"ח..

בכל מקרה הכותרת של האשכול "מיישע ניירא באוטובוס וקורוייינה" מורה על אשכול עם סיפור בדיחה
אתה אכן לא בור אלא אידיוט, עכשיו טוב?

עיקר הדברים, אין להשוות בין בדיחה מטומטמת לבין לצחוק על אדמור קדוש מלפני 200 שנה (גם לא על אדמור בימיניו אבל בטח לא על קדושים אשר בארץ המה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:32 לינק ישיר 

התגובות החסידיות באשכול זה, ממחישות להפליא את טענותיו של שמחה אסף בהתבסס על האופן בו סופר על התנצרותו של מוישניו בן הגר"ז. הביאו סיפור שמקורו בספר חסידי של הרבי מקרעטשניף (סבו של הרבי מפיטסבורג הי"ד), וכולל מאמר של המספר או האדמור בשבח אותו מעש ; אז דבר אחד ברור - בין הסיפור היה (כמו שראוי לחסידים להאמין), ובין אם הוא לא היה (כמו שחשודים הרבה סיפורי חסידים) - על החסידים להאמין שכל פרט שבו לגיטימי וטוב. והאמת, צודק קלעפער- אין שום בעיה בסיפור ודווקא המסר שלו חזק מאוד. גם רבי אלעזר בר"ש היה קדוש ומחובג לאלוקות עם זה שהוא פתח עת הבוקר ב60 תאנים; וכאן המסר שהרבי מאפטא היה מאוד מחובר לאלוקות למרות שהיה מקדיש זמן ויחס למה שנראה כתאוות העולם הזה (וגם זה לא לגמרי נכון, כי היה זה בתור "טועמיה"). זה בסדר גמור, אגב לפני מספר שנים היו מספרים על אדמור מסוים מבני ברק, שמי שהשתתף בשולחנו לעולם לא יבין את דרשת חזל "שבעך- ולא אכילה גסה". אבל כאן פתאום מגיעים כל מיני ניקים מגזע החסידות ובוחרים לתת גול עצמי ולזרוק אבן לבאר שממנה שתו, תוך שהם מתבכיינים כדרכם על הלוטפאקים וכו, כאילו מה ללוטפאק עם רבי זה או אחר דקרעטשניף.... אבל אני לא חס על שום רבי שהתבזה כאן בידי החסידים, כי אם היה לאנשי החסידות שכל, הם היו קוראים את התוכן ומקבלים אותו בטוב ואף מוסיפים לקח. אבל מי שהדריך אותם ללימוד לא מעמיק גרם להם גם לקרוא כמה מילים ולהתחיל לנבוח בלי להבין כמה הם מבזים את עצמם ואת רבותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:42 לינק ישיר 

מושגים כתב:
ח"ו ללעוג.
מה שהובא היה לי קשה לקריאה כמו לכל אחד.
המטרה היא דיון ציבורי בענין. מה עוד שהבאתי את הנושא מכיכר השבת. ובעוד מקומות בהם הדבר פורסם.
יש כאן אתגר לא פשוט. מצד אחד, אם הסיפור נכון? למה זה נראה כל כך לא טוב. ואם זה לא נכון? למה זה הובא בספרים שרחוקים מהשכלה וכפירה.
דיון על מה זה חסידות? מה היתה המטרה? האם זו החסידות שהבעש"ט הק' התכוון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 30/10/2020 14:52:40

אהבתי. אתה ("אני חסיד") רוצה דיון ציבורי על סיפורי הבל ("קרעטשניפע מייעסעס") בפורומים שכל כולם הוא ליצי ליצנות מגדולי ישראל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 22:45 לינק ישיר 

אם היו מספרים את סיפור הקורקבנים על רבי בדורנו, היו חסידיו מתרצים שזה הקרבת קרבנות, וליצני הדור היו עושים מזה בעל שם'ס צימעס...
מה שלי חשוב לומר.
רבי מורה לתלמידיו איך לעבוד את השם.
בסלונים אמרו, איני צריך רבי שגבוה ממני בהרבה דרגות. מספיק לי שהוא גדול ממני בדרגה אחת.
כל שאר הצ'יפקעס ניסים שמדביקים לאדמו"רים אולי היו טובים לאיכרים במזרח אירופה. אך לא לדורנו.
הרבי אין לו רוח הקודש, אינו נביא, אינו צופה מסוף העולם ועד סופו. הוא גם אינו יכול לחולל ניסים.
הרבי הוא בשר ודם. ילוד אישה. (אולי זה הלקח מסיפור הקורקבנים)
הניסיונות להדביק לרבי יכולות על טבעיות, סופן להנחיל שברון לב ואכזבה.
הרבי יכול להתפלל ולברך ואם הוא צדיק ועוד יש לו גם זכות אבות, קרובה תפילתו להתקבל. בחינת צדיק גוזר והקב"ה מקיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2020 23:55 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

איש_חשוב כתב:

לכל העולם היה ברור שזו בדיחה, חוץ ממך...ואתה עוד מאשים אחרים בבורות.www.bhol.co.il/forums/topic.as?topic_id=3170348&whichpage=1#R_2בעצם מניחה שהיה ברור גם לך שזו בדיחה, אבל אם אפשר לבלבל את המוח עם השמצות רדודות של הליטאים, למה לא, העיקר שיפסיקו לדבר על החסידים המזלזלים בחיי אדם.

אבל למה אתה חושב שכולם בורים כמוך??

כל התגובות באשכול היו מבודחות
אתה הליטפאק היחיד שלקח את זה קשה
שתה כוס מים תחזיר את המסכה ותרגע

בכל מקרה אין להשוות סיפור על אדם אנונימי, לסיפור מזלזל על אדמור מפורסם, לא צוחקים על אדמורים.
ואחרון, אני רגועה והכל טוב, אולי כדאי שאתה תיקח כוס מים.
שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות!

עוד אנקטודה מבדחת...
עכשיו אני שם לב שאיש חשוב מדבר אל אישה בלשון אתה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 02:09 לינק ישיר 

מושגים כתב:

עוד אנקטודה מבדחת...
עכשיו אני שם לב שאיש חשוב מדבר אל אישה בלשון אתה.

יודע מה מבדח
הוא כתב גם בלשון נקבה "אני רגועה", כך שאין מצב שלא שמתי לב שמדובר בניק ששם על עצמו "נקבה"
אבל סמוך עלי אני יודע מה אני עושה.

אגב, מה זה אנקטודה? אם כבר להיות קטנוני

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/11/2020 02:14:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2020 02:52 לינק ישיר 

בבקשה:
אֲנֵקְדוֹטָה היא סיפור קצרצר שבא להמחיש היבט כלשהו בתיאורה של אישיות או בתיאור של מאורע היסטורי. האנקדוטה עוסקת בפרטים שוליים של האישיות או המאורע, אך יש בה כדי להאיר פרטים מהותיים יותר, ובפרט להוסיף צבע ועניין בתיאורן של עובדות יבשות.
ויקיפדיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הצדיק שאכל י"ג קורקבנים, גנח והתעלה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.