|
|
| נשלח ב-1/11/2020 01:02 |
|
| |
גם אחרי זה לא רלוונטי. גדולי ישראל יודעים בדיוק את המספרים, וזה גם בשקלול שלהם, ולבסוף דעת תורה מכריעה כיצד לנהוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 01:33 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| גינגישראלי כתב: |  |
| מושגים כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  |
מושגים אייכה?
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 31/10/2020 20:46:36 |
|
אני כאןבכמה הזדמנויות הבעתי את התיעוב שלי להלשנות. |
|
ידוע שבציבור שלנו מותר לגזול את הציבור, מותר לרמות ולהזיק, אבל להלשין על העבריינים זהו אחד מג' עבירות חמורות...
נ.ב. אפילו על אנסים לא הלשינו במשך שנים בכל המגזר החרדי, מה שהשתנה בשנים האחרונות.
|
|
תפקיד הרשויות לפקח ולאכוף בעצמם. ועוד משהו, אין דין הלשנה על תפילה במקום סגור או אירוע טיש ענק, כמו דין הלשנה על חתונה או חיידר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
א. אם אדם חושב שהוא ניזוק מהעניין במישרין או בעקיפין אז זה לא שונה מתלונה על גנב או מזיק שהחליט להרוס ספסלים או תאורת רחוב לדוגמה ברחוב שלו או בשכונה הסמוכה. ב. אם אתה מתחיל עם חילוקים וסברות, קח בחשבון שלא רק לך יש סברות בעניין... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 02:02 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לקחתי לעצמי משימה. כל יום אני עובר על כמה עמודים באשכול הנפטרים החרדיים. רושם באקסל ומסווג גם לפי שיוך מגזרי ותת מגזרי. (כשאסיים, אפרסם את הממצאים). מה אגיד לכם? ככל שחולף הזמן, מתברר כמה המצב אצל החסידים חמור לעומת שאר המגזרים. וחסידות ויז'ניץ בולטת שם עם כמות נפטרים לא מועטה.. אבל העיקר שלא ילשינו. |
|
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 02:13 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לקחתי לעצמי משימה. כל יום אני עובר על כמה עמודים באשכול הנפטרים החרדיים. רושם באקסל ומסווג גם לפי שיוך מגזרי ותת מגזרי. (כשאסיים, אפרסם את הממצאים). מה אגיד לכם? ככל שחולף הזמן, מתברר כמה המצב אצל החסידים חמור לעומת שאר המגזרים. וחסידות ויז'ניץ בולטת שם עם כמות נפטרים לא מועטה.. אבל העיקר שלא ילשינו.
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב. |
|
ושהתורה התירה לחלל את השבת עבור הצלת איבר של יהודי היא לא חשבה על זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 03:01 |
|
| |
חזקה עליך, גם אם יוכיח לך על שמאל שהוא שמאל ועל ימין שהוא ימין. גם אז תמשיך לדבוק במטרה ולא בעובדות. בדיוק כמו שצעקו למה בלפור מותר ובתי כנסת אסור? אך בשעה שבבלפור נהיה שקט, בבתי הכנסת המשיכו להתקהל ולסכן חיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 03:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לקחתי לעצמי משימה. כל יום אני עובר על כמה עמודים באשכול הנפטרים החרדיים. רושם באקסל ומסווג גם לפי שיוך מגזרי ותת מגזרי. (כשאסיים, אפרסם את הממצאים). מה אגיד לכם? ככל שחולף הזמן, מתברר כמה המצב אצל החסידים חמור לעומת שאר המגזרים. וחסידות ויז'ניץ בולטת שם עם כמות נפטרים לא מועטה.. אבל העיקר שלא ילשינו. |
|
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב. |
|
...כל זמן שאתה לא מפרסם ומוסר לביקורת הציבור, דבריך שווים כקליפת השום... (תמניא אפי 2020) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 09:49 |
|
| |
איני_מכיר
|
מי שבוער לו "נושרים" פותח את הישיבות הקטנות והגדולות ולא עושה טישים ענקיים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 12:43 |
|
| |
| muki28 כתב: |  |
כשהופכים מנהג (שאין חולק שהוא מנהג טוב) ליהרג ובל יעבור ולתורה למשה מסיני, ופסוק מפורש למנהג ופרשנות אישית אין טעם להתווכח. |
|
חזרנו שוב לאותו ויכוח יש נשירה גדולה בציבור החרדי בגלל גדרות שנפלו, ואתה מדבר על "מנהג"???
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 12:44 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  |
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב.
מי שבוער לו "נושרים" פותח את הישיבות הקטנות והגדולות ולא עושה טישים ענקיים |
|
פתרת את הבעיה של הבחורים, לא פתרת את הבעיה של האברכים בימים בהם הרחוב קורץ עם כל הטומאה שהוא מציע, הנשמה צריכה את הרוחניות שלה כדי להילחם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 12:59 |
|
| |
דווקא בויזניץ בעיית הטישים ניתן לפתור עם אותו פטנט שפותרים אותו בזמן שהאדמורים מויזניץ יוצאים לדאצ'ה הארוכה שלהם בלי עין הרע עד לאשרי סליחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 13:26 |
|
| |
את כולם צריך להחזיק קצר עד מאה ועשרים. אם הם לא יראו את הרבי לועס פיש, מי יודע לאן הם ידרדרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 14:35 |
|
| |
מי שבוער לו "נושרים" פותח את הישיבות הקטנות והגדולות ולא עושה טישים ענקיים
פתרת את הבעיה של הבחורים, לא פתרת את הבעיה של האברכים בימים בהם הרחוב קורץ עם כל הטומאה שהוא מציע, הנשמה צריכה את הרוחניות שלה כדי להילחם |
|
אם אברך שנה ללא מסגרת חברתית מלאה נובל, כנראה שמשהו בשורש לא השריש כמו שצריך
|
|
|
|
|