| נשלח ב-1/11/2020 19:42 |
|
| |
בעיקרשומע
| איש_חשוב כתב: |  | לקחתי לעצמי משימה. כל יום אני עובר על כמה עמודים באשכול הנפטרים החרדיים. רושם באקסל ומסווג גם לפי שיוך מגזרי ותת מגזרי. (כשאסיים, אפרסם את הממצאים). מה אגיד לכם? ככל שחולף הזמן, מתברר כמה המצב אצל החסידים חמור לעומת שאר המגזרים. וחסידות ויז'ניץ בולטת שם עם כמות נפטרים לא מועטה.. אבל העיקר שלא ילשינו.
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב. |
|
אני גר ביישוב ליטאי שמקפידים מאד על ההנחיות ולא שמעתי או ראיתי על שום אברך נשוי שרמתו הרוחנית ירדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 19:47 |
|
| |
בעיקרשומע
יש לי חבר [ת"ח] שלומד בבימד של ויז'ניץ ומאד אוחז מר' ישראל ותמיד מספר על מידותיו המופלאות סיפורים מעוררי השתאות [בשיא הרצינות]. הוא מספר גם איך שהוא לא אוחז מעצמו יותר ממה שהוא, ופעם סיפר לי כך: בחור מויז'ניץ לומד במיר ושם למדו כתובות פ"ק סוגיא דפתח פתוח, שבחורים חסידיים לא לומדים סוגיות אלו. אמר לו הר"מ שאולי יצטרף בדף יא והלך הבחור לשאול את רבו. אמר לו הרבי: אני לא יודע מה כתוב שם תשאל את ת"ח פלוני. ע"כ.
תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 01/11/2020 19:47:54
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 19:48 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | בעיקרשומע
| איש_חשוב כתב: |  | לקחתי לעצמי משימה. כל יום אני עובר על כמה עמודים באשכול הנפטרים החרדיים. רושם באקסל ומסווג גם לפי שיוך מגזרי ותת מגזרי. (כשאסיים, אפרסם את הממצאים). מה אגיד לכם? ככל שחולף הזמן, מתברר כמה המצב אצל החסידים חמור לעומת שאר המגזרים. וחסידות ויז'ניץ בולטת שם עם כמות נפטרים לא מועטה.. אבל העיקר שלא ילשינו.
אצל החסידים סופרים את כמות המתים רוחנית - הנושרים ובספירה הזאת המצב אצלם הרבה יותר טוב. |
|
אני גר ביישוב ליטאי שמקפידים מאד על ההנחיות ולא שמעתי או ראיתי על שום אברך נשוי שרמתו הרוחנית ירדה. |
|
אענה לך מה שהליצים היו עונים... עליכם התורה שומרת... (אינני מסכים עם אמירה שחסידים אינם לומדים... אולי כאלו שדחוף להם טישים ואם לא הם עלולים להשתמד. )
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 01/11/2020 19:50:13
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 20:14 |
|
| |
דבר גדול ומפתיע אמרת כאן אדון 'מושגים'.
אברכים ליטאים - הנמצאים באחוזים גבוהים באהלה של תורה, התורה שומרת עליהם בצורה זו או אחרת. עם מסכה ועם התקהלות או בלעדיהן.
צעירים נשואים חסידיים - הנמצאים באחוזים גבוהים בעסקים, בעבודות כפיים, ובאינטראקציות עם ציבורים שונים, ורק לעת השבת הם לובשים שיראים ונזכרים בחסידותם, להם נחוץ מאוד לאידישקייט שלהם, את הקהילתיות הרוחנית על כל המשתמע מכך.
אכן, מהבחינה הזאת - הליטאים המודרנים בעלי הבתים (אלו שאינם פותחים ספר) - הם בגרף הסכנה הרוחנית הגבוהה ביותר, אם כי הם כבר רקובים לגמרי לפני הקורונה, לעומת המודרנים החסידיים - שהריקבון שלהם מופחת יותר, עקב פיצוי רוחני בהשתתפות במפעלי החסידות, טישים וכדומה.
בין כך ובין כך, התובנה שהעלה כאן מושגים היא נכונה להפליא. ואולי הוא כיוון בזה לדעת צדיקי האדמורי"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 20:22 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | אם אברך שנה ללא מסגרת חברתית מלאה נובל, כנראה שמשהו בשורש לא השריש כמו שצריך |
|
זה דבר לא נכון
אברך רגיל מן השורה צריך כל הזמן חיזוק, כבר אמרו שיהודי צריך לעלות כל הזמן אחרת הוא יורד וכבר ציינתי את הנסיונות שיש בדורינו על כל צעד ושעל, אף אחד לא מלאך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 20:34 |
|
| |
ואי אפשר בשבילם לארגן קבוצות קטנות שיעשו כל אחד במקומו סעודה שלישית וכיו"ב עם רב שידבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 20:45 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | דבר גדול ומפתיע אמרת כאן אדון 'מושגים'.
אברכים ליטאים - הנמצאים באחוזים גבוהים באהלה של תורה, התורה שומרת עליהם בצורה זו או אחרת. עם מסכה ועם התקהלות או בלעדיהן.
צעירים נשואים חסידיים - הנמצאים באחוזים גבוהים בעסקים, בעבודות כפיים, ובאינטראקציות עם ציבורים שונים, ורק לעת השבת הם לובשים שיראים ונזכרים בחסידותם, להם נחוץ מאוד לאידישקייט שלהם, את הקהילתיות הרוחנית על כל המשתמע מכך.
אכן, מהבחינה הזאת - הליטאים המודרנים בעלי הבתים (אלו שאינם פותחים ספר) - הם בגרף הסכנה הרוחנית הגבוהה ביותר, אם כי הם כבר רקובים לגמרי לפני הקורונה, לעומת המודרנים החסידיים - שהריקבון שלהם מופחת יותר, עקב פיצוי רוחני בהשתתפות במפעלי החסידות, טישים וכדומה.
בין כך ובין כך, התובנה שהעלה כאן מושגים היא נכונה להפליא. ואולי הוא כיוון בזה לדעת צדיקי האדמורי"ם.
|
|
אודה שהפתעת אותי. עם זאת אני בטוח שאילו הליטאים לא היו שומרים אזי גם התורה לא היתה שומרת עליהם. לעומתם החסידים לשיטתך ברובם אינם לומדים וגם אינם שומרים, הסכנה גדולה יותר. (איני מסכים לאמירה שחסידים אינם לומדים, וידוע לכל שנתברך דורנו במאות רבנים ומורי הוראה חסידיים, ואלפי אברכים חסידיים הממיתים עצמם בעולמה של תורה) ומה יגידו אלו שאינם מתגוררים בסמיכות לרבי ואינם משתתפים כסדר בשולה"ט? ומה יגידו הבחורים והאברכים, כשבקיץ הרבי נוסע למנוחה, למשך חודשיים ואז הבאטע יכול להחליף את הטיש? ואם בשעת הצורך אפשר להסתפק בתחליפים, מדוע לא לערוך בתקופת הקורונה טיש ליל שישי בשידור חי לכל מקומות החסידים מבלי להתקהל? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 20:53 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| בעיקרשומע כתב: |  | בעיקרשומע
|
אני גר ביישוב ליטאי שמקפידים מאד על ההנחיות ולא שמעתי או ראיתי על שום אברך נשוי שרמתו הרוחנית ירדה. |
|
אענה לך מה שהליצים היו עונים... עליכם התורה שומרת... (אינני מסכים עם אמירה שחסידים אינם לומדים... אולי כאלו שדחוף להם טישים ואם לא הם עלולים להשתמד. )
תוקן על ידי מושגים ב- 01/11/2020 19:50:13 |
|
ובמחשבה נוספת ר' יוחנןש: עיינתי שוב במה שכתבתי, ומה שאמרתי שם שהתורה שומרת עליהם מפני נשירה. לא מפני הקורונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 21:36 |
|
| |
ח"כ אייכלר: כל יהודי חרדי מזועזע מדבריו של מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' לוי, כנגד האדמו"ר מויז'ניץ. דבריו מבטאים את הנתק המוחלט בין המשטר החילוני ליהדות התורה וקדשי ישראל. *הסקופים: http://bit.ly/37lIJeZ* לדידי נתק מוחלט בין יהדות התורה לקדשי ישראל, ודו"ק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 21:38 |
|
| |
ח"כ אייכלר: כל יהודי חרדי מזועזע מדבריו של מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' לוי, כנגד האדמו"ר מויז'ניץ. דבריו מבטאים את הנתק המוחלט בין המשטר החילוני ליהדות התורה וקדשי ישראל.
*הסקופים: http://bit.ly/37lIJeZ*
לדידי נתק מוחלט בין יהדות התורה לקדשי ישראל, ודו"ק
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2020 22:32 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | דבר גדול ומפתיע אמרת כאן אדון 'מושגים'.
|
|
אודה שהפתעת אותי.
עם זאת אני בטוח שאילו הליטאים לא היו שומרים אזי גם התורה לא היתה שומרת עליהם. לעומתם החסידים לשיטתך ברובם אינם לומדים וגם אינם שומרים, הסכנה גדולה יותר. (איני מסכים לאמירה שחסידים אינם לומדים, וידוע לכל שנתברך דורנו במאות רבנים ומורי הוראה חסידיים, ואלפי אברכים חסידיים הממיתים עצמם בעולמה של תורה)
ומה יגידו אלו שאינם מתגוררים בסמיכות לרבי ואינם משתתפים כסדר בשולה"ט?
ומה יגידו הבחורים והאברכים, כשבקיץ הרבי נוסע למנוחה, למשך חודשיים ואז הבאטע יכול להחליף את הטיש?
ואם בשעת הצורך אפשר להסתפק בתחליפים, מדוע לא לערוך בתקופת הקורונה טיש ליל שישי בשידור חי לכל מקומות החסידים מבלי להתקהל?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2020 09:44 |
|
| |
על עשרים וארבעה דברים מנדין את האדם בין איש בין אשה ואלו הן. א) המבזה את החכם ואפילו לאחר מותו. ב) המבזה שליח בית דין. ג) הקורא לחבירו עבד. ד) מי ששלחו לו בית דין וקבעו לו זמן, ולא בא. ה) המזלזל בדבר אחד מדברי סופרים ואין צריך לומר בדברי תורה. ו) מי שלא קיבל עליו את הדין מנדין אותו עד שיתן. ז) מי שיש ברשותו דבר המזיק כגון כלב רע או סולם רעוע מנדין אותו עד שיסיר היזקו. ח) המוכר קרקע שלו לעובד כוכבים מנדין אותו עד שיקבל עליו כל אונס שיבא מן העובד כוכבים לישראל חבירו, בעל המצר. ט) המעיד על ישראל בערכאות של עובדי כוכבים והוציא ממנו בעדותו ממון שלא כדין ישראל מנדין אותו עד שישלם. י) טבח כהן שאינו מפריש המתנות ונותנן לכהן אחר מנדין אותו עד שיתן. יא) המחלל יום טוב שני של גליות אע"פ שהוא מנהג. יב) העושה מלאכה בערב הפסח אחר חצות. יג) המזכיר שם שמים לבטלה או לשבועה בדברי הבאי. יד) המביא את הרבים לידי חלול השם. טו) המביא את הרבים לידי אכילת קדשים בחוץ. טז) המחשב שנים וקובע חדשים בחוצה לארץ. יז) המכשיל את העור. יח) המעכב הרבים מלעשות מצוה. יט) טבח שיצאה טרפה מתחת ידו. כ) טבח שלא בדק סכינו לפני חכם. כא) המקשה עצמו לדעת. כב) מי שגירש את אשתו ועשה בינו ובינה שותפות או משא ומתן המביאין להן להזקק זה לזה כשיבואו לבית דין מנדין אותם. כג) חכם ששמועתו רעה. כד) המנדה מי שאינו חייב נידוי. ונזהרו מאוד חכמים שלא לנדות אם מי שאינו חייב נידוי. אחרים פחות נזהרו.
 |
|
|
|
|
|