|
|
| נשלח ב-4/11/2020 16:09 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | תסתכלו על ערים חרדיות ותבינו |
|
ערים חרדיות מקבלות כסף ושירותים מהמדינה. דמיין לעצמך ערים חרדיות שלוקחות לעצמן את כל המיסים והמע"מ של תושבי העיר וצריכות להחזיק בכסף הזה בלבד מוסדות חינוך, משטרה, שירותי רפואה, רווחה ועוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 16:40 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | האם יש כאן מישהו שבאמת הקדיש קצת מחשבה וחושב שזה אפשרי? שאוטונומיה כזאת תחזיק מעמד?
|
|
להערכתי היא תחזיק מעמד החרדים פחות בזבזנים, צורכים הרבה פחות סעיפים כמו בידור, משטרה בתי סוהר ועוד, וכמו שהם חסכנים בחיים הפרטיים כך בחיים הציבוריים חינוך במילא כמעט הכל משולם על ידי ההורים ונדבנים, המדינה נותנת לכל תלמיד ישיבה סכום בזוי של 350 ש"ח כשהעלות המטורפת היא 1500-2000, שירותי רפואה משולמים גם היום על ידם כשהרוב בכלל מוסיף עוד על מסלולי רפואה יקרים יותר
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/11/2020 16:41:25
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 18:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
שירותי רפואה משולמים גם היום על ידם |
|
??? אתה מודע לכך שמס הבריאות הוא דיפרנציאלי ורוב מוחלט של החרדים לא משלמים כמעט כלום, בשעה שההשקעה של קופות החולים בערים החרדיות היא הגדולה ביותר באופן כללי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 19:13 |
|
| |
ואולי הכותרת של האשכול היתה צריכה להיות
מי בעד השמדת הילדוה החרדית, ?
מי בעד סגירת אולמות החתונה החרדיות שלא יתחתנו ולא יילדו. ?
מי בעד סגירתם בגיטאות, ?
מי בעד השמדתם ?
האם בגלל שיש אוכלסיה שמייצרת פחות צריכים לסגור אותה באוטונומיה,
אפילו הגויים לא העלו בדעתם לעשות את זה לכושים העבדים בחו"ל
ורק פה מעיז יהודי לדרוך על אחיו ואחיותיו.
ועוד הכל לשם שמים כי אני רוצה לדאוג להם, כי אחרת עוד 20 שנה הם יהיו מסכנים, אתה רוצה לדאוג להם תדאג להם היום, אל תתכנן להם עוד 20 שנה.
האמן לי שכמו שחתולה רוצה לדאוג לגוריה רוצה חרדי לדאוג לילדיו, וככזה אם ירגיש שהוא צריך לעבוד הוא ייצא לעבוד, ואם ירגיש שיש מי שדואג לו בכנסת, הוא לא ייצא לעבוד,
אההההה אמממה כואב לך שהנציגים שלו בכנסת דואגים לו לתקציבים, לי זה לא כואב, כמו שלא כואב לי שדואגים לתיאטרון הבימה למאות מיליונים בשנה כדי לפרנס כמה שוטים שרוקדים על הבמה, ולא חשבתי אף פעם להציע לאנשי התיאטרון להכנס לגיטו כי כנראה עוד 30 שנה כל הבימאים ירעבו ללחם כי הם לא מייצרים כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 19:22 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | ואולי הכותרת של האשכול היתה צריכה להיות
מי בעד השמדת הילדוה החרדית, ?
מי בעד סגירת אולמות החתונה החרדיות שלא יתחתנו ולא יילדו. ?
מי בעד סגירתם בגיטאות, ?
מי בעד השמדתם ?
האם בגלל שיש אוכלסיה שמייצרת פחות צריכים לסגור אותה באוטונומיה,
אפילו הגויים לא העלו בדעתם לעשות את זה לכושים העבדים בחו"ל
ורק פה מעיז יהודי לדרוך על אחיו ואחיותיו.
ועוד הכל לשם שמים כי אני רוצה לדאוג להם, כי אחרת עוד 20 שנה הם יהיו מסכנים, אתה רוצה לדאוג להם תדאג להם היום, אל תתכנן להם עוד 20 שנה.
האמן לי שכמו שחתולה רוצה לדאוג לגוריה רוצה חרדי לדאוג לילדיו, וככזה אם ירגיש שהוא צריך לעבוד הוא ייצא לעבוד, ואם ירגיש שיש מי שדואג לו בכנסת, הוא לא ייצא לעבוד,
אההההה אמממה כואב לך שהנציגים שלו בכנסת דואגים לו לתקציבים, לי זה לא כואב, כמו שלא כואב לי שדואגים לתיאטרון הבימה למאות מיליונים בשנה כדי לפרנס כמה שוטים שרוקדים על הבמה, ולא חשבתי אף פעם להציע לאנשי התיאטרון להכנס לגיטו כי כנראה עוד 30 שנה כל הבימאים ירעבו ללחם כי הם לא מייצרים כלום. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 19:33 |
|
| |
התגובה הייתה לפני ששמתי לב מי פתח את האשכול הגבתי לגופו של הענין
כי זה פשוט נזעק לי מהלב, והלב הוא אדום
אנשים חושבים שהם יותר חכמים מכל החרדים שנמצאים בבית ומגדלים ילדים ולא עובדים או כן עובדים,
שעובדים בשחור או בלבן, העולם מתנהל וימשיך להתנהל, וכמו תמיד הכלבים נובחים והשיירה עוברת,
וחבל כי הם בסוף נשארים מחוץ לשיירה
תוקן על ידי הכובס1 ב- 04/11/2020 19:33:42
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 19:54 |
|
| |
אנחנו עדיין בגלות, גלות הדעת, גלות הדת, גלות בין החילונים וגלות בתוכינו. עלינו לדעת את האמת, בדרך הטבע המצב הנוכחי לא יימשך לאורך זמן, בגלל הדמוגרפיה. או שהגאולה תגיע מיד, ואם חלילה תתעכב הגאולה או שניכנס לאוטונומיה רק, או שנתאים עצמנו למציאות. אני לא מתכוון להקטנת הילודה חלילה, או כל שאר ההשמצות שהקיצונים מנסים להשמיץ כאן את מי שחושב אחרת מהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 19:59 |
|
| |
אז מה אתה מתכוון, (אני יודע שאתה לא מתכוון אבל בין השורות זה יכול להשתמע) ??
אתה מתכוון שייצאו לעבוד ? החרדים יוצאים לעבוד,
צא וראה כמה בעלי עסקים חרדים יש,
צא וראה כמה עובדות יש בהרבה מקומות עבודה,
המכללות מלאות בחרדים וחרדיות,
לא בקצב של רשעי עמי הארצות, נכון, לא הם אמורים להכתיב לנו את הקצב,
כי אם נעשה את זה בקצב שלהם השמד יהיה יותר גדול, צריך בקרה וצריך זהירות.
אתה רוצה גם חרדים יצרנים גם זה יהיה, תן לחרדים רק ללמוד איך מייצאים ותראה איך הם מתחילים לייצא כל מה שזז.
גם אצל החילונים אחוז היצרנים אינו גדול, אלף נכנסים לעבודה ואחד יוצר למסחר.
וכשהחרדים ילמדו איך החילונים גונבים את המדינה, אז באמת הם יתחרטו שהם ביקשו מהם לצאת לעבוד, אחרת לא ניתן להבין להיכן הולכים 350 מיליארד שקל בשנה מתקציב המדינה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 20:13 |
|
| |
אלי_ו
| איש_חשוב כתב: |  | האם יש כאן מישהו שבאמת הקדיש קצת מחשבה וחושב שזה אפשרי? שאוטונומיה כזאת תחזיק מעמד?
להערכתי היא תחזיק מעמד החרדים פחות בזבזנים, צורכים הרבה פחות סעיפים כמו בידור, משטרה בתי סוהר ועוד, וכמו שהם חסכנים בחיים הפרטיים כך בחיים הציבוריים חינוך במילא כמעט הכל משולם על ידי ההורים ונדבנים, המדינה נותנת לכל תלמיד ישיבה סכום בזוי של 350 ש"ח כשהעלות המטורפת היא 1500-2000, שירותי רפואה משולמים גם היום על ידם כשהרוב בכלל מוסיף עוד על מסלולי רפואה יקרים יותר
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/11/2020 16:41:25 |
|
ביקשתי בפירוש להשקיע קצת מחשבה.
לא מדובר רק על ת״ת וישיבות שגם זה בעיה אלא גם על שירותי רפואה, סלילת כבישים, רווחה, ועוד. אתה יודע כמה עולה להחזיק מרפאת קופת חולים? כמה עולה בית חולים?
מהצד השני, אין קצבאות מהמדינה, אין מענקים לעיריות עם אוכלוסיה עניה שנמצאות בקשיים.
מדובר באוטונומיה שתדמה למדינות אפריקאיות, ולא אני לא מתכוון לניגריה אלא הרבה מתחת לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2020 20:22 |
|
| |
הכובס1 כתב: ועוד הכל לשם שמים כי אני רוצה לדאוג להם, כי אחרת עוד 20 שנה הם יהיו מסכנים, אתה רוצה לדאוג להם תדאג להם היום, אל תתכנן להם עוד 20 שנה.
תגובתי: אתה סתם מתבכיין.
למה אתה חושב שהוא דואג למגזר החרדי?
הוא דואג לכלל היהודים במדינת ישראל. הוא דואג על עתיד ילדיו במדינת הזו.
אם אורח החיים החרדי לא ישתנה, בעוד עשורים בודדים, כל המדינה הזו תקרוס !
אפשר לעצום עיניים. אפשר לעקם את המוח עם סברות הזויות. אפשר להתעלם ולהגיד נו נו ה' יעזור. אפשר לזלזל ולהגיד נו נו עוד איזה נביא רואה שחורות. אבל זה לא ישנה את המציאות. כמו תמיד הדמוגרפיה תגיד את דברה ותגבור על כל השאר. זה לא יקרה ביום אחד. זה יקרה לאט לאט ואז הקצב יילך ויתעצם. יום אחד נקום ונגלה שהפכנו למדינה נחשלת ומיוסרת.
אם תקום אוטונומיה החרדית, אז שאר המדינה לא תקרוס, המדינה תוכל להמשיך לשגשג ולהצליח. ממש כמו הפער בין מדינת ישראל, לבין הרשות הפלסטינית. מי שירצה לחיות בעולם שלישי, יישאר באוטונומיה החרדית על חרדיותה ומכאוביה. אבל מי שירצה לחיות במדינה מפותחת, יוכל לקבל ויזת עבודה בתנאים שתציב המדינה כגון שירות צבאי, תעודת בגרות, מיצוי כושר השתכרות, ועוד תנאים שישתנו מעת לעת לפי צרכי המדינה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/11/2020 21:00:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 00:05 |
|
| |
דמגוגיות ועוד פעם דמגוגיות וממש לא מתבכיין שמח בחלקי שעובד ובחלק חבריי שלומדים תורה מתוך הדחק
כל הקשקושים והפמפומים שמפמפמים לכם בתקשורת אתם מקיאים פה, ובמחילה מכבוד תורתכם ההבדל בין המחקרים שלכם לשלי, שהנה לכם שוודיה מלאה במהגרים שחולבים אותה בתמיכות סותיאליות, הנה לכם צרפת, הנב לכם גרמניה וקנדה ועוד מלא ארצות סקנדינביות שלא מפסיקות לנהל מדיניות סוציאלית, ואף אחד לא בוכה כמו שכמה יהודים בוכים על אחים שלהם, שאם אחים שלהם יתרבו יגמר להם החיים או לא יוכלו לטוס לשוויץ לחופש, וההבדל ששם הנוצרים תומכים בערבים שרוצים לרמוס אותם ולשחוט אותם, וכאן אתם תומכים באחים שלכם שהסיכוי שמישהו מהם יעשה למישהו רע ברמה פיזית שואף לפרומיל.
עם ישראל עובד ויעבוד, החרדים עובדים וימשיכו לעבוד לא התייחסת לנקודה הזו בכלל רק חזרת על אותו קיא מבלי לראות כל כך הרבה נקודות אור, אתה טוען שהוא דואג לילדים שלו, אדרבה שיקום וינסע מפה כי אם הוא חושב שבשביל לדאוג לילדים שלו צריך להחליף את הרבנים של הציבור החרדי שקבעו כללים מסודרים לחיים החרדים, שיעבור דירה לאנגליה ןיראה כמה המדינה מסבסדת את היהודים שיעבור לקנדה כנל שיעבור לצרפת כנל אולי שם הוא ילמד להעריך גם חרדים. כי החרדים הבינו שללא מנהיגים עם עקרונות עם ישראל לא שרד.
| חריף_ומקשה כתב: |  | הכובס1 כתב: ועוד הכל לשם שמים כי אני רוצה לדאוג להם, כי אחרת עוד 20 שנה הם יהיו מסכנים, אתה רוצה לדאוג להם תדאג להם היום, אל תתכנן להם עוד 20 שנה.
תגובתי: אתה סתם מתבכיין.
למה אתה חושב שהוא דואג למגזר החרדי?
הוא דואג לכלל היהודים במדינת ישראל. הוא דואג על עתיד ילדיו במדינת הזו.
אם אורח החיים החרדי לא ישתנה, בעוד עשורים בודדים, כל המדינה הזו תקרוס !
אפשר לעצום עיניים. אפשר לעקם את המוח עם סברות הזויות. אפשר להתעלם ולהגיד נו נו ה' יעזור. אפשר לזלזל ולהגיד נו נו עוד איזה נביא רואה שחורות. אבל זה לא ישנה את המציאות. כמו תמיד הדמוגרפיה תגיד את דברה ותגבור על כל השאר. זה לא יקרה ביום אחד. זה יקרה לאט לאט ואז הקצב יילך ויתעצם. יום אחד נקום ונגלה שהפכנו למדינה נחשלת ומיוסרת.
אם תקום אוטונומיה החרדית, אז שאר המדינה לא תקרוס, המדינה תוכל להמשיך לשגשג ולהצליח. ממש כמו הפער בין מדינת ישראל, לבין הרשות הפלסטינית. מי שירצה לחיות בעולם שלישי, יישאר באוטונומיה החרדית על חרדיותה ומכאוביה. אבל מי שירצה לחיות במדינה מפותחת, יוכל לקבל ויזת עבודה בתנאים שתציב המדינה כגון שירות צבאי, תעודת בגרות, מיצוי כושר השתכרות, ועוד תנאים שישתנו מעת לעת לפי צרכי המדינה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/11/2020 21:00:25 |
|
תוקן על ידי הכובס1 ב- 05/11/2020 00:06:21
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 00:21 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | ביקשתי בפירוש להשקיע קצת מחשבה. לא מדובר רק על ת״ת וישיבות שגם זה בעיה אלא גם על שירותי רפואה, סלילת כבישים, רווחה, ועוד. אתה יודע כמה עולה להחזיק מרפאת קופת חולים? כמה עולה בית חולים?
מהצד השני, אין קצבאות מהמדינה, אין מענקים לעיריות עם אוכלוסיה עניה שנמצאות בקשיים.
מדובר באוטונומיה שתדמה למדינות אפריקאיות, ולא אני לא מתכוון לניגריה אלא הרבה מתחת לזה.
|
|
כשאתה מבקש מהזולת להשקיע מחשבה, מתבקש ממך לפחות להשקיע גם טיפת מחשבה בתשובותיך
מי לדעתך משלם על סלילת כבישים? כל פעם שאתה קונה דירה, אתה משלם בתוכו גם על פיתוח הסביבה ועל הכבישים ליד בקשר לרפואה הציבור משלם על רפואה טבין ותקילין כבר ציינתי את זה, מבלד מה שהציבור החרדי ברובו עוד מוציא מאות שקלים לחודש לרפואה משלימה, דוגמת מאוחדת עדיף או כללית זהב
ומלבד כל זאת, החלום ההזוי שחלמת יחד עם החילונים שחרדים אשכרה יושבים בבתים רגל על רגל ולא עובדים.. זה עובד רק בפרסומות הסתה, במציאות תכלס כולם יוצאים מהבתים ועובדים קשה מבוקר ועד ערב, למעט עשירית מהאוכלוסיה החרדית שהולכים לכוללים, כל היתר ע ו ב ד י ם תכניס את זה טוב טוב לראש, עובדים.
אני מעריך שאם תקום אוטונומיה חרדית והלוואי שזה יקרה פעם, יהיו הרבה הרבה פחות העלמות מס ועבודות שחורות, הן מהבחינה שהציבור יודע שהכספים שלו הולכים למטרות כמו חינוך חרדי בתי כנסת וישיבות, והן בגלל שחרדים יוכלו לאכוף חרדים בצורה הטובה ביותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 01:16 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
האם יש כאן מישהו שבאמת הקדיש קצת מחשבה וחושב שזה אפשרי? שאוטונומיה כזאת תחזיק מעמד? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לה''ו. כמו בעולם העסקי, הרפואי וכד'. תעשו פיילוט אפי' לחודש אחד בלבד!!! שבו יש אוטונומיה, ונראה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 08:28 |
|
| |
אוטונמיה לא תופסת מכמה סיבות
1. אין ציבור עני וככל שהציבור גדול יותר יש אפשרויות יותר.
2. עדיין בגלות וראויים להיות משועבדים.
3. הציבור עדיין לא בשל להתנהלות ישרה, וכמו בכל מקום הרבה קומבינות וקושי להציב גבולות לאנשים שמקורבים לצלחת.
אין שום סיבה שכספים שמגיעים למדינה הכללית מארהב מגרמניה ומעוד מדינות ליהודים לא יתקבל גם לחרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 08:40 |
|
| |
ובקיצור, הכובס האחד, כיבסת את הסיבה, אין אנו יכולים לנהל אוטונומיה, אנו לא בשלים. אין לנו את הידע, אין לנו את האפשרות, אנו לא מספיק ישרים(?), (כתבת שאין אנחנו עניים. כנראה טעות מקלדת...) והכספים שמגיעים מהעולם? מי שטרח על הכספים יהנה מפירותיהם. עד קום המדינה שום כספים לא הגיעו אל יהודים אלא ההיפך הגויים היו מטילים מיסים וגזירות על היהודים. אז אנו צריכים להגיע לטובות של החילוניים. כי אנו עדיין בגלות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|