|
|
| נשלח ב-5/11/2020 10:17 |
|
| |
לפי הגישה החרדית שאין מקום למדינה יהודית לפני ביאת המשיח, אזי קיימות שתי אפשרויות, או לחרוק שיניים תחת הציונים או ללרוק שיניים תחת מדינה ערבית כלשהי. תבחרו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 10:22 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | עד קום המדינה שום כספים לא הגיעו אל יהודים
|
|
ממש לא נכון. שכחת על קופות קק"ל ושד"רים שאספו לעניי ירושלים וצפת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 10:50 |
|
| |
הכל החילונים עשו הכל הכופרים בתורת ישראל עשו התורה ומייצגיה הם בכלל אורחים כאן בארץ ישראל ואולי לגרש אותם
| פיינרך כתב: |  | עד קום המדינה שום כספים לא הגיעו אל יהודים
ממש לא נכון. שכחת על קופות קק"ל ושד"רים שאספו לעניי ירושלים וצפת |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 11:36 |
|
| |
הכובס1 כתב: אתה טוען שהוא דואג לילדים שלו, אדרבה שיקום וינסע מפה.. תגובתי: בוזזזזזזזזזזז
הכובס1 כתב: הנה לכם שוודיה מלאה במהגרים שחולבים אותה בתמיכות סוציאליות, הנה לכם צרפת, הנב לכם גרמניה וקנדה ועוד מלא ארצות סקנדינביות שלא מפסיקות לנהל מדיניות סוציאלית... תגובתי: מה אתה מבלבל במוח? יש לך בכלל מושג מה הילודה אצל ילדי המהגרים המוסלמים באירופה? (רובם המוחץ מאמצים דפוסי ילודה מערביים) יש לך בכלל מושג כמה אחוזים מילדי המהגרים נשארים מוסלמים אדוקים? (רובם הופכים להיות מוסלמים לייט) ולידיעתך, גם שם יש התעוררות גדולה. ומשנים הרבה חוקים כדי למנוע ניצול לרעה של המערכת הסוציאלית.
הכובס1 כתב: שיעבור דירה לאנגליה ויראה כמה המדינה מסבסדת את היהודים שיעבור לקנדה כנ"ל שיעבור לצרפת כנ"ל אולי שם הוא ילמד להעריך גם חרדים.. תגובתי: איזה השוואה מופרכת! מה אחוז החרדים באנגליה, צרפת, וקנדה? כמה נציגים יש להם בפרלמנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 12:26 |
|
| |
אין לי כוח להתחיל לדוש ולדוש, אענה לך בתשובה אחת יש לנו כוח בפרלמנט תקפוץ לנו.
אם אתה רואה רק שחור, אני רואה הרבה לבן, מתוך 100 אנשים חרדים שאני מכיר 90 אחוז עובדים, אבל בשבילך עבודה זה רק אם עובדים בהייטק, בשבילי כל עבודה היא , גם מלמד זה עבושה, גם סופר סתם זאת עבודה, גם סדר בסופר זאת עבודה, וגם חונך לילדים זאת עבודה, וגם מגש בישיבה זאת עבושה, וכו וכו וכו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 13:45 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | עד קום המדינה שום כספים לא הגיעו אל יהודים
|
|
ממש לא נכון. שכחת על קופות קק"ל ושד"רים שאספו לעניי ירושלים וצפת |
|
מי ימנע מהשד"רים להמשיך לשד"ר? האוטונומיה החרדית (היל"ת) תצטרך לבנות מחדש את קשריהם עם יהודי העולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 15:19 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | אין לי כוח להתחיל לדוש ולדוש, אענה לך בתשובה אחת יש לנו כוח בפרלמנט תקפוץ לנו.
אם אתה רואה רק שחור, אני רואה הרבה לבן, מתוך 100 אנשים חרדים שאני מכיר 90 אחוז עובדים, אבל בשבילך עבודה זה רק אם עובדים בהייטק, בשבילי כל עבודה היא , גם מלמד זה עבושה, גם סופר סתם זאת עבודה, גם סדר בסופר זאת עבודה, וגם חונך לילדים זאת עבודה, וגם מגש בישיבה זאת עבושה, וכו וכו וכו |
|
אפשר גם לחשוב שמרבית החילונים עובדים בהייטק רפואה ועריכת דין מסתבר שרק שלושת העשירונים העליונים מתוך החילונים ככה היתר עובדים בעבודות המוכרות לנו, שם אנחנו רואים המון חילונים - מנקי רחובות מלצרים מוכרי בסטות וחנויות, מורים מורות, וסתם מובטלים כמובן, 110.000 נתמכי הבטחת הכנסה חילונים, ומאות אלפי מובטלים
המצב לא כל כך ורוד שם, היית חושב שכשעוזבים תורה ומצוות יש להם לפחות רווחה, אבל הרוב רחוקים מלהיות שם, קרחים מכאן ומכאן, עצוב. חריף ומקשה ודומיו יושבים כאן על הגבול בין חרדיות לחילוניות, פוזלים החוצה כל הזמן ל"דשא הירוק" ומריירים, עדיף שישאלו את החוזרים בשאלה כמה התמונה באמת שונה, תמיד רואים בדמיון רק את המעטים שמצליחים בחיים, אבל האמת שהרוב לא גומרים את החודש ועובדים כמו חמורים, אבל באמת כמו חמורים, אוכלים עובדים יושנים אוכלים עובדים יושנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 15:24 |
|
| |
48.912 תל"ג (תוצר לאומי גולמי למתקשים בראשי תיבות) ליהודים לא חרדים בישראל. לעומת 15.188 של יהודים חרדים בישראל. רוב החילונים חיים ברווחה כלכלית הרבה יותר מאחיהם החרדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 17:19 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | 48.912 תל"ג (תוצר לאומי גולמי למתקשים בראשי תיבות) ליהודים לא חרדים בישראל. לעומת 15.188 של יהודים חרדים בישראל. רוב החילונים חיים ברווחה כלכלית הרבה יותר מאחיהם החרדים.
|
|
אופס נשמטו לך כמה מילים..
48.912 תל"ג (תוצר לאומי גולמי למתקשים בראשי תיבות) ליהודים לא חרדים בישראל. לעומת 15.188 של יהודים חרדים מתוך אלו העובדים בלבן בישראל. רוב החילונים חיים ברווחה כלכלית הרבה יותר מאחיהם החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 17:51 |
|
| |
90% מהחרדים עובדים בלבן חוץ מסופרי סת"ם העובדים בשחור. לא משתלם היום להעסיק בשחור. גם אם נאמר שחרדי ממוצע מרוויח כמו חילוני. עדיין בגלל ריבוי הילדים אצל החרדים בלי עין הרע, הרווחה הכלכלית אינה מורגשת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 17:55 |
|
| |
הכובס1 כתב: אענה לך בתשובה אחת יש לנו כוח בפרלמנט תקפוץ לנו.. תגובתי: בוזזזזזזזזזזז. (פעם שניה)
הכובס1 כתב: מתוך 100 אנשים חרדים שאני מכיר 90 אחוז עובדים, אבל בשבילך עבודה זה רק אם עובדים בהייטק, בשבילי כל עבודה היא , גם מלמד זה עבודה, גם סופר סתם זאת עבודה, גם סדר בסופר זאת עבודה, וגם חונך לילדים זאת עבודה, וגם מגש בישיבה זאת עבושה, וכו וכו וכו תגובתי: 1) יש את מה שאתה בעולם הקטן שלך מכיר, ויש את התמונה המלאה. והתמונה המלאה עגומה למדי, כמחצית מהגברים החרדים אינם עובדים. 2) אכן כל עבודה היא עבודה. וכמובן שלא כולם רופאים או מהנדסים בהייטק. אבל אתה צריך להסתכל כמה אחוזים מתוך הציבור החילוני מגיעים להיות רופאים ומהנדסים בהייטק, וכמה מתוך הציבור החרדי. שם טמון הפער הנורא. וכמאחז"ל: אלף נכנסים למקרא, יוצאים מהם מאה למשנה, יוצאים מהם עשרה לתלמוד, אחד מהם יוצא להוראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 19:36 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | 90% מהחרדים עובדים בלבן חוץ מסופרי סת"ם העובדים בשחור. לא משתלם היום להעסיק בשחור. גם אם נאמר שחרדי ממוצע מרוויח כמו חילוני. עדיין בגלל ריבוי הילדים אצל החרדים בלי עין הרע, הרווחה הכלכלית אינה מורגשת.
|
|
רגע אתה אומר כאן דבר מענין מתוך החרדים, 52% עובדים בלבן, 5% נוספים בשחור 10% אברכי כוללים (לא כולל את אלו שרק רשומים בדתות כך שזה פחות מ10%) כל היתר - 33% מהחרדים יושבים רגל על רגל בבתים על הכורסא קוראים עיתונים מבוקר עד ערב, ובין ארוחה לארוחה יוצאים לרחובות לטייל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 20:17 |
|
| |
ויכוח סרק
וחוזר לשורש הדיון, אינני חושב שחרדי רוצה פחות מחתול להאכיל את ילדיו, וככזה כמו שלא סוגרים את החתולים באוטונמיה עין צורך לסגור את החרדים בגטו, תתמודד איתם ועם דעת רבותיהם.
אני כמעט בטוח שאני משלם מיסים לפחות פי ארבע מחילוני רגיל ואין לי שום בעיה עם אף חרדי,
החרדים נשמעים לדעת רבותיהם וטוב שכך
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 20:25 |
|
| |
הוויכוח פה על פניו נראה כטכני. האמת שכל הוויכוח השקפתי, ערכים נצחיים מול הבלי עולם הזה. אוטונומיה, רווחה כלכלית, רופאים, הייטק, תוצר לאומי גולמי, כולם פטנטים סמויים לזלזול בצורת החיים החרדית. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 05/11/2020 20:25:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2020 20:31 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | 90% מהחרדים עובדים בלבן חוץ מסופרי סת"ם העובדים בשחור. לא משתלם היום להעסיק בשחור. גם אם נאמר שחרדי ממוצע מרוויח כמו חילוני. עדיין בגלל ריבוי הילדים אצל החרדים בלי עין הרע, הרווחה הכלכלית אינה מורגשת.
|
|
רגע אתה אומר כאן דבר מענין מתוך החרדים, 52% עובדים בלבן, 5% נוספים בשחור 10% אברכי כוללים (לא כולל את אלו שרק רשומים בדתות כך שזה פחות מ10%) כל היתר - 33% מהחרדים יושבים רגל על רגל בבתים על הכורסא קוראים עיתונים מבוקר עד ערב, ובין ארוחה לארוחה יוצאים לרחובות לטייל
|
|
|
|
|
|
|