|
|
| נשלח ב-6/11/2020 11:52 |
|
| |
מה שמוצפן זה ההודעה עצמה, כל שאר הדברים מסביב (מספר הטלפון שלך, למי שולח, מה התמונה שלו, מי בקבוצה ושם הקבוצה, מה ה-IP שלהם ומתי היו מחוברים לאחרונה ועוד) גלויים לפייסבוק, מה עוד שהם מצליבים את זה עם מידע אחר שאתה "תורם" להם ישירות או בעקיפין..
ישנה כמובן אפשרות שווטסאפ על המכשיר עושה אנליזות על ההודעה לפני שמצפין ושולח..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 14:08 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מה שמוצפן זה ההודעה עצמה, כל שאר הדברים מסביב (מספר הטלפון שלך, למי שולח, מה התמונה שלו, מי בקבוצה ושם הקבוצה, מה ה-IP שלהם ומתי היו מחוברים לאחרונה ועוד) גלויים לפייסבוק, מה עוד שהם מצליבים את זה עם מידע אחר שאתה "תורם" להם ישירות או בעקיפין..
ישנה כמובן אפשרות שווטסאפ על המכשיר עושה אנליזות על ההודעה לפני שמצפין ושולח..
|
|
זה נכון שיש מידע עקיף אבל לא ידוע שנעשה בזה שימוש. לכן וואטסאפ חיפשה מודל עיסקי אחר. לגבי אנליזות על הודעה, במאה אחוז זה לא נעשה. זו מגבלה של כל החברות הגדולות מכיוון שהקוד פתוח אז אפשר לבדוק בדיוק מה נעשה בו. כיום יש חברה בישראל שתפקידה לבצע אנליזות נסתרות באפליקציה ולהוציא מידע איכותי, בלי לפגוע בפרטיות המשתמשים למקרה שייתפס. משתמשים בזה איביי ועוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:15 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
זה נכון שיש מידע עקיף אבל לא ידוע שנעשה בזה שימוש. לכן וואטסאפ חיפשה מודל עיסקי אחר. לגבי אנליזות על הודעה, במאה אחוז זה לא נעשה. זו מגבלה של כל החברות הגדולות מכיוון שהקוד פתוח אז אפשר לבדוק בדיוק מה נעשה בו. כיום יש חברה בישראל שתפקידה לבצע אנליזות נסתרות באפליקציה ולהוציא מידע איכותי, בלי לפגוע בפרטיות המשתמשים למקרה שייתפס. משתמשים בזה איביי ועוד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
במקרה של ווטסאפ אולי באמת לא היה להם שימוש, לפייסבוק מן הסתם לא חסר דרכים להוציא מזה כסף. ווטסאפ לא קוד פתוח אאל"ט, למרות שמי שרוצה יכול (עם יותר או פחות עבודה) לחקור מה עושה האפליקציה. לא הייתי ממהר לקבוע שאין אנליזות על הודעות, ידוע למשל שיש רובוט בג'ימייל שעובר על ההודעות שאתה שולח/מקבל ולפי זה מתאים לך אח"כ הצעות ופרסומות..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:26 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| סתםבחור כתב: |  |
זה נכון שיש מידע עקיף אבל לא ידוע שנעשה בזה שימוש. לכן וואטסאפ חיפשה מודל עיסקי אחר. לגבי אנליזות על הודעה, במאה אחוז זה לא נעשה. זו מגבלה של כל החברות הגדולות מכיוון שהקוד פתוח אז אפשר לבדוק בדיוק מה נעשה בו. כיום יש חברה בישראל שתפקידה לבצע אנליזות נסתרות באפליקציה ולהוציא מידע איכותי, בלי לפגוע בפרטיות המשתמשים למקרה שייתפס. משתמשים בזה איביי ועוד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
במקרה של ווטסאפ אולי באמת לא היה להם שימוש, לפייסבוק מן הסתם לא חסר דרכים להוציא מזה כסף. ווטסאפ לא קוד פתוח אאל"ט, למרות שמי שרוצה יכול (עם יותר או פחות עבודה) לחקור מה עושה האפליקציה. לא הייתי ממהר לקבוע שאין אנליזות על הודעות, ידוע למשל שיש רובוט בג'ימייל שעובר על ההודעות שאתה שולח/מקבל ולפי זה מתאים לך אח"כ הצעות ופרסומות..
|
|
אני קורא לזה קוד פתוח כי בג'אווה אתה מקבל את הקוד מקור בתהליך פשוט יחסית (אלא אם עבר עירבול). על כל האפליקציות הגדולות עברו עשרות חוקרים מרחבי העולם, סמוך עלי. אני מכיר חלק:) לא יודע לגבי מייל. לא נראה לי ג'ימייל מימשו הצפנה מקצה לקצה ממילא. הפרוטוקול מאוד ישן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:46 |
|
| |
אפליקציות אנדרואיד לא חייבות להיות בג'אווה, אם בא לי להסתיר משהו אין בעיה לדחוף אותו בספריית C ולעשות את החיים קשים למי שמחפש..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:49 |
|
| |
בס"ד
ואם רוצים להסתיר אחת כמוני בספרייה, לאיפה כדאי לדחוף אותי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:57 |
|
| |
בס"ד
קצת...למרות שבכללית אני מבינה שזה קשור למידע אישי והשימוש שזה נעשה בידי החברות הגדולות במשק... כשאדם מנסה להסביר לו שניתן להחביא אפליקציות בספריית C (כנראה כמו תיקיית קובץ נסתר במחשב, רק שזה במקום נסתר ברשת )כדי לעשות לי את החיים קשים יותר אם ארצה לחפש מידע אישי...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2020 15:58 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אפליקציות אנדרואיד לא חייבות להיות בג'אווה, אם בא לי להסתיר משהו אין בעיה לדחוף אותו בספריית C ולעשות את החיים קשים למי שמחפש..
|
|
|
|
|
|
|