|
|
| נשלח ב-13/11/2020 04:18 |
|
| |
חייכנית770
| רציף כתב: |  | נראה לי שההורים של חייכנית יותר יאהבו שחייכנית תיהיה במסגרת טובה של מדרשה. ההרצאות חייבות להיות איכותיות, עם תוכן רב ואמיתי, כמו ההרצאות של הרב נויגרשל, ולא סתם אוסף של סיפורים ודברי תורה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
אכן.
האמת שלפני המגיפה? מצאתי חדר קסום בדירת שותפות(הפסדתי אותו בגלל המגיפה... ) אך תכננתי לצאת המון לשיעורי תורה וכו'... לכן סיפרתי להוריי שהולכת למדרשיה!
ברור שאם הורי ישמעו שזה דירת שותפות? הם לא ממש יסכימו ולא יאהבו את הרעיון...
ואכן מאד חשוב שאלו יהיו מרצים טובים, בגישה חיובית כמו הרב פנגר, הרב לסרי והרב יגאל כהן, הרב אשכנזי וכו'...
מקווה שאמצא מקום טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 04:28 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
נכון... לכן אתה צריך ללמוד לחייך כך... ....
ויפה לך שאתה גברי ולא חושש להיות לבד וכו'....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 08:41 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | נראה לי שההורים של חייכנית יותר יאהבו שחייכנית תיהיה במסגרת טובה של מדרשה. ההרצאות חייבות להיות איכותיות, עם תוכן רב ואמיתי, כמו ההרצאות של הרב נויגרשל, ולא סתם אוסף של סיפורים ודברי תורה נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"ד
אכן.
האמת שלפני המגיפה? מצאתי חדר קסום בדירת שותפות(הפסדתי אותו בגלל המגיפה... ) אך תכננתי לצאת המון לשיעורי תורה וכו'... לכן סיפרתי להוריי שהולכת למדרשיה!
ואכן מאד חשוב שאלו יהיו מרצים טובים, בגישה חיובית כמו הרב פנגר, הרב לסרי והרב יגאל כהן, הרב אשכנזי וכו'...
מקווה שאמצא מקום טוב. |
|
חייכנית המתוקה, זה בדיוק הסגנון של מדרשת ראו באורי! ממש חמה ומקרבת עם אנרגיות חיוביות. בואי פעם אחת ותתרשמי בעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 15:27 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
בס"ד
נכון... לכן אתה צריך ללמוד לחייך כך... ....
ויפה לך שאתה גברי ולא חושש להיות לבד וכו'.... |
|
כיף להיות לבד, ובנוסף לקרוא את ההגיגים שלך ושל בתתימן זה בכלל כיף
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 13/11/2020 15:28:21
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2020 15:44 |
|
| |
אגב, אני מצפה הרבה יותר ממרצה ; שיהיה כיף להקשיב לו. שידבר על נושא שמעניין אותי. שיחדש חידושים. שיפרט למעשה מה עושים. שיהיה מלומד ורציני, ככה אני יודע שהוא לא ממציא המצאות. שהדברים שלו יהיו מבוססים ומבוארים היטב. שידבר ; על הקרקע, לא כמו הרבנית מזרחי, אלא כמו סיון רהב מאיר זה מעולה, היא ממש עושה את זה כמו גדולה, גם ממנה הייתי מבקש ; פחות רמז ודרש ויותר פשט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 20:44 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
בתימן, הנה עוד חידוש שחשבתי עליו בשבת... בעקבות השאלה של רציף האם האישה נהנית/ סובלת יותר....
אני חושבת שהשם שקרויים הברואים הראשונים: אדם וחווה, בעצם מבטאים את השוני של האישה והגבר מההנאות בחיים...
חווה- מלשון חוויה, שמכל דבר בחיים, היא יכולה ליהנות ממנו ומרגישה חוויה....
אדם- מלשון דם. בתורה מתואר שהגברים יותר נהנים ממה שקשור לאכילה, שתיית יין ובשר, שנהפכים בעצם לדם!
כך שבתוצאה הסופית? אם האישה יודעת ליהנות מכל דבר בחייה ולראות בזה "חוויה"? היא אמורה ליהנות בחייה יותר...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2020 20:48:37
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 22:04 |
|
| |
בתתימן
חחח רציני אמרת להם שאת הולכת למדרשה במקום לדירת רווקות? כמה זמן לדעתך היה לוקח להם לגלות לאן הלכת? את הרב פנגר הייתי שומעת המון כי הוא מצחיק, אבל אני אוהבת רבנים יותר מעמיקים שמביאים רעיונות חכמים.. (למשל הרב נוגירשל ממש מעניין אותי) חבל באמת על החדר בדירה ההיא, אולי תחכי שיתפנה שם חדר, אולי אפילו בקרוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 22:09 |
|
| |
בתתימן
| חייכנית770 כתב: |  | בס"דבתימן, בקשר למדרשיות לא חבדיות? אני יכולה להתמודד עם הכל, מה שבעיקר חשוב לי זה מקום שמכיל ומקבל את כולם וחברות מתוקות...אני בין כה מנסה בשידוכים מגזרים אחרים שמקורבים לחב"ד, כך שזה דווקא טוב "לפתוח את הראש" ולהקשיב לדעות אחרות ולכבד, גם אם אני לא מסכימה עם הכל... תוקן על ידי חייכנית770 ב- 11/11/2020 02:53:55 בשבילי זה יהיה קצת מוזר להקשיב להרצאות אם הדעה של הרבנים לא מקובלת עלי. הייתי פעם במדרשה של אחותי והרבנית שם מסרה הרצאה וממש לא הצלחתי להתחבר לצורת המסירה שלה..בס"דאכן... אבל בדיוק למקרים כאלו המציאו את הצ'יפס וכל מיני חטיפים, את יכולה לאכול להנאתך בזמן שהיא מרצה דברים שאת לא מתחברת...ולתת הוראה למוח להכניס מידע מאוזן אחת ולהוציא מהאוזן השניה... במקרה ויש באג והמידע חודר למוחך ומפריע לך לנשנש? ניתן לצאת לבחוץ ולשוחח עם חברות, באוויר הקריר/ לבחור לא להגיע לשיעורים של מרצה ספציפי לא אהוב במיוחד... איך חוקרי עדות/תרבויות מצליחים לא להתרגש מהמידע? כי מלכתחילה הם מגיעים בגישה של להכיר ולא בגישה של לקחת באמת ללב.כך שאת יכולה לבחור בכל רגע נתון מתי את באה להתחזק ומתי את עוברת למצב "חוקרת מגזרים" למשל, אחרי שלמדתי בסמינר חבדי, הלכתי ללמוד מקצוע מסוים בסמינר ליטאי.היה מעניין להיות נוכחת בהצגה לכ' תאריך יהודי(חנוכה), ולשמוע את ההקשר בין יוון לבין המדינה ולשמוע את כל הבומים המפחידים, כשתיארו במסך את המדינה כמפלצת שמנסה לגרום לגברים חרדים לעבוד ולקלקל אותם רח"ל....ואח"כ היה שיר מרגש שמראה את ניצחון החרדים על המדינה בכך שהם ממשיכים ללמוד תורה...היה מעניין להכיר את הגישה הזו...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 13/11/2020 04:10:46 |
|
חחח לא אהבת את הגישה? אני ממש יכולה להסתדר עם זה.. הלכת ללמוד בוולף בטח? יש שם השתלמויות אם הבנתי נכון... זה לא מכבד לאכול בזמן שמרצה מדבר/ת. אני חושבת שבשביל להיות במדרשה את צריכה להתחבר לקו של המקום, אחרת הם ירגישו בזה וזה לא יתאים להם.. דרך אגב שמעתי שהרב ארוש פותח עכשו מדרשה.. רוצה ללכת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2020 22:16 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
חחח כן... הדבר הכי חשוב זה לעשות את השינוי הראשוני בכמה שפחות התנגדות/ פגיעות....
(בהמשך? תכננתי שאחרי חודש ומשו? אגיד שלא ממש מסתדרת עם המדרשיה ועוברת לדירת שותפות, ליד מדרשיה... אך זה כבר שונה כשההורים התרגלו שאיני בבית )
יותר קל להגיד שאני הולכת למדרשיה כדי להתחזק, מאשר להגיד שאני הולכת לדירת שותפות, כדי להיות עצמאית ושלא יתערבו לי בשידוכים זה מתקבל טוב יותר! שהרי מספיק השינוי הזה קשה מאד גם לי, כאחת שמאד אוהבת את משפחתי וביתי... אז לא חסר לי גם להתמודד עם התנגדות ההורים למעבר...
מה גם שחשוב לעשות הכול למען השלום... (וההורים שלי? לא מכירים מציאות כזו, שבחורה לא חיה בבית, לפני החתונה!) ותכל'ס? אין כ"כ הבדל בין דירת מדרשיה/ לדירת שותפות, אם הולכים הרבה להרצאות וכו'...
יפה לך(; גם אני אוהבת רבנים מעמיקים, אבל לפעמים אחרי יום עבודה רוצים "להשתחרר" ולצחוק קצת ולא ממש להעמיק
וכמובן שיש עוד רבנים, כמו הרב אשכנזי והרב יגאל כהן שמעמיקים יותר... או הרב יצחק ערד ועוד... את לא יודעת איזה שיחות/ מאמרי חסידות עמוקים הייתי לומדת בעבר, של 10 עמודים פלוס...( שזה ארוך מאד למי שמבין בחסידות... )
כך שאני יודעת ליהנות מהכל. גם מהקלילות וגם מהעומק. הכול תלוי באיזה "מוזה" אני נמצאת
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2020 22:30:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 00:08 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | חייכנית770
בס"ד
בתימן, הנה עוד חידוש שחשבתי עליו בשבת... בעקבות השאלה של רציף האם האישה נהנית/ סובלת יותר....
אני חושבת שהשם שקרויים הברואים הראשונים: אדם וחווה, בעצם מבטאים את השוני של האישה והגבר מההנאות בחיים...
חווה- מלשון חוויה, שמכל דבר בחיים, היא יכולה ליהנות ממנו ומרגישה חוויה....
אדם- מלשון דם. בתורה מתואר שהגברים יותר נהנים ממה שקשור לאכילה, שתיית יין ובשר, שנהפכים בעצם לדם!
כך שבתוצאה הסופית? אם האישה יודעת ליהנות מכל דבר בחייה ולראות בזה "חוויה"? היא אמורה ליהנות בחייה יותר...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/11/2020 20:48:37 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 00:36 |
|
| |
הרב ארוש הוא אדיר, לשנה שנתיים, ואז לנסות מקום אחר, כי יש עולמות מעבר להרב ארוש.. אני הייתי הולך למדרשה חסידית איכותית, לא קיצונית מדי, כי אז אני מקבל את כל העולמות, גם יהדות וגם חסידות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 01:28 |
|
| |
חייכנית770
| נו33ת כתב: |  | נראה לי שההורים של חייכנית יותר יאהבו שחייכנית תיהיה במסגרת טובה של מדרשה. ההרצאות חייבות להיות איכותיות, עם תוכן רב ואמיתי, כמו ההרצאות של הרב נויגרשל, ולא סתם אוסף של סיפורים ודברי תורה נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"ד
אכן.
מקווה שאמצא מקום טוב.
חייכנית המתוקה, זה בדיוק הסגנון של מדרשת ראו באורי! ממש חמה ומקרבת עם אנרגיות חיוביות. בואי פעם אחת ותתרשמי בעצמך. |
|
בס"ד
ברוכה השבה נוצצת המתוקה...
תודה על ההמלצה! תוכלי לספר מה סגנון המרצים שם? על מה בעיקר המסר שלהם? הבנתי שיש להם גם מרצים חסידיים, על איזה נושאים הם מרצים? כמה בנות יש בכל שיעור?(חשוב לי שלא יהיה המון, מקסימום15, בגלל הקורונה...)
ובכללית,מה יש לך לספר על הרב קליין? שמעתי שהוא רוב היום במדרשיה, איך זה הולך? הוא בד"כ שומר על דיסטאנס?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2020 02:02:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 10:04 |
|
| |
בתתימן
אישה שהיא מהאדמה? הייתי בטוחה שהאישה היא מן הצלע..
|
|
|
|
|