|
|
| נשלח ב-15/11/2020 11:13 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | נראה לי שההורים של חייכנית יותר יאהבו שחייכנית תיהיה במסגרת טובה של מדרשה. ההרצאות חייבות להיות איכותיות, עם תוכן רב ואמיתי, כמו ההרצאות של הרב נויגרשל, ולא סתם אוסף של סיפורים ודברי תורה נשלח מהאנדרואיד שלי
בס"ד
אכן.
האמת שלפני המגיפה? מצאתי חדר קסום בדירת שותפות(הפסדתי אותו בגלל המגיפה... ) אך תכננתי לצאת המון לשיעורי תורה וכו'... לכן סיפרתי להוריי שהולכת למדרשיה!
ברור שאם הורי ישמעו שזה דירת שותפות? הם לא ממש יסכימו ולא יאהבו את הרעיון...
ואכן מאד חשוב שאלו יהיו מרצים טובים, בגישה חיובית כמו הרב פנגר, הרב לסרי והרב יגאל כהן, הרב אשכנזי וכו'...
מקווה שאמצא מקום טוב.
חייכנית המתוקה, זה בדיוק הסגנון של מדרשת ראו באורי! ממש חמה ומקרבת עם אנרגיות חיוביות. בואי פעם אחת ותתרשמי בעצמך.
בס"ד
ברוכה השבה נוצצת המתוקה...
תודה על ההמלצה! תוכלי לספר מה סגנון המרצים שם? על מה בעיקר המסר שלהם? הבנתי שיש להם גם מרצים חסידיים, על איזה נושאים הם מרצים? כמה בנות יש בכל שיעור?(חשוב לי שלא יהיה המון, מקסימום15, בגלל הקורונה...)
ובכללית,מה יש לך לספר על הרב קליין? שמעתי שהוא רוב היום במדרשיה, איך זה הולך? הוא בד"כ שומר על דיסטאנס?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2020 02:02:49 |
|
אני הגעתי למדרשה דרך הרב קליין. בעבר ראיתי סרט שעשה על המחלה והמוות שעבר אבא שלו.. זה זיעזע אותי מאוד, וגרם לי להשתנות ולהבין שהחיים מאוד קצרים ושאסור לפספס אותם. אח''כ ניסתי ללמוד על הבן אדם הזה (הרב קליין) עוד קצת, וגיליתי מלא שיעורים שלו מאוד מחזקים באתר בינינו. והתחלתי עוד יותר להתחזק. בשלב מסויים הוא הוציא ספר 'הכוזרי של זמננו', ומיד קראתי את כולו. ספר חובה! ומיוחד! מאז, נהייתי מעריצה של האדם הזה שכ''כ מוסר את עצמו לתת ולזכות את עם ישראל. ולכן, כששמעתי שפתח מדרשה רציתי להכנס. לצערי, הזמן לא נותן לי להיות שם יותר מדיי זמן... אבל אפילו הקצת שאני מגיע מחייה אותי לגמרי!
יש שם צוות שנותן את הלב, אנשים חכמים ומנוסים. רבניות שאת מרגישה שהן אמא שלך! והבנות שם על רמה. ממש. מה עוד חייכנית?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 12:10 |
|
| |
חייכנית770
בס"ד
יפה...תודה על המידע...יהיה נחמד אם יהיו לי עוד כמה אמהות, רגע הן גם מזכירות לך להתחתן, כמו ההורים?
ענית על רוב השאלות, חוץ מהאחרונה האם הוא שומר על דיסטאנס מהבנות?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2020 12:10:32
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 12:16 |
|
| |
לא הייתי בעוד מדרשיות, לכן אני לא יודעת להשוות איך מתנהל הדיסטנס בין רב לתלמידה... אני יכולה להגיד לך שמצד אחד אפשר לדבר איתו חופשי, הוא מקשיב, ומייעץ ועוזר וכו'. ומצד שני תמיד המשפחה שלו סביבו ואיתו, שזה בעיקר אשתו, הבנות הגדולות שלו, ושאר הילדים, כך שאם התכוונת לשאול על משהו שלילי... נראה לי שאת יכולה להיות רגועה. וגם לא עניתי לגבי מספר הבנות, זה משו בסיבות בין 7 ל 10 נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 12:23 |
|
| |
בס"ד
יפה...תודה(=
תראי, כל העניין שאני רוצה לשנות מקום, זה בעיקר כדי שלא יזכירו לי תדיר שאני צריכה להתחתן/ יתערבו לי בהחלטות, השאלה האם במדרשיה הרבניות גם כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 12:40 |
|
| |
חח בכלל לא. אוייש חייכניתתתת אין לך מושג כמה שהן מדהימותתתתת אני כ''כ מקנאת במי שיכולה להיות בקרבתן יותר! הרבנית קלרמן... והרבנית מלי... לא מבינה איפה הם היו עד היום... פשוט האירו לי את הנשמה בכ''כ הרבה חום ואהבה ותמיכה!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2020 13:43 |
|
| |
| נו33ת כתבה: |  | חח בכלל לא. אוייש חייכניתתתת אין לך מושג כמה שהן מדהימותתתתת אני כ''כ מקנאת במי שיכולה להיות בקרבתן יותר! הרבנית קלרמן... והרבנית מלי... לא מבינה איפה הם היו עד היום... פשוט האירו לי את הנשמה בכ''כ הרבה חום ואהבה ותמיכה! |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2020 18:01 |
|
| |
יש להם שיעורים באתר בינינו.. הקשבתי כמה דקות לאחד השיעורים, היה נשמע ממש מעניין. זה היה על רות המואביה ושידוכים, אני מאמינה שתאהבי את השיעור. רוצה שאני אחפש לך לינק?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2020 18:24 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
אישה שהיא מהאדמה? הייתי בטוחה שהאישה היא מן הצלע.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2020 18:26 |
|
| |
חייכנית, זה נראה לך מתאים שגבר מסתובב בין נערות צעירות ? זה מתאים לאנרגיות שלך ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2020 07:15 |
|
| |
אני לא הייתי אצל כל הרבנים והרבניות, אבל ממה שהייתי אני יכולה לומר לך שתמיד מדברים על נושאים מעניינים, כי גם אם יש נושא שנקרא 'פרשת שבוע' את יודעת איך זה.. אפשר שיהיה משעמם ואפשר שיהיה מעניין, ובמדרשה שם אני תמיד נהנת. כמובן, יש את הנושאים של זוגיות והבית היהודי, תיקון המידות, הגות ומחשבת ישראל, מוסר כגון ספרי מסילת ישרים וחובת הלבבות. יש שיעור מעמיק ומעולה של ראש המדרשה על מגילת רות, פשוט חויה! יש שיעור מעמיק על פרקי אבות.
לגבי שיעורי חסידות, אני לא סגורה על זה. אני יודעת שיש את הרב זהבי שמדבר הרבה על עניינים שקשורים לקשר שלנו עם התודעה המרכזית והאור המיוחד של כל אחד, ובענייני התבודדות וכו', ויש את הרב בלוי ועוד רבנית אחת חסידיים, אבל לא הייתי בשיעורים שלהם. אבל מה הבעיה שתפני למדרשה ותבקשי את הלו''ז המלא? את רוצה את הטלפון לבירורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2020 13:02 |
|
| |
| נו33ת כתבה: |  |
אני לא הייתי אצל כל הרבנים והרבניות, אבל ממה שהייתי אני יכולה לומר לך שתמיד מדברים על נושאים מעניינים, כי גם אם יש נושא שנקרא 'פרשת שבוע' את יודעת איך זה.. אפשר שיהיה משעמם ואפשר שיהיה מעניין, ובמדרשה שם אני תמיד נהנת. כמובן, יש את הנושאים של זוגיות והבית היהודי, תיקון המידות, הגות ומחשבת ישראל, מוסר כגון ספרי מסילת ישרים וחובת הלבבות. יש שיעור מעמיק ומעולה של ראש המדרשה על מגילת רות, פשוט חויה! יש שיעור מעמיק על פרקי אבות.
לגבי שיעורי חסידות, אני לא סגורה על זה. אני יודעת שיש את הרב זהבי שמדבר הרבה על עניינים שקשורים לקשר שלנו עם התודעה המרכזית והאור המיוחד של כל אחד, ובענייני התבודדות וכו', ויש את הרב בלוי ועוד רבנית אחת חסידיים, אבל לא הייתי בשיעורים שלהם. אבל מה הבעיה שתפני למדרשה ותבקשי את הלו''ז המלא? את רוצה את הטלפון לבירורים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2020 14:10 |
|
| |
בתתימן
| סתםבחור כתב: |  | | נו33ת כתבה: |  | אני לא הייתי אצל כל הרבנים והרבניות, אבל ממה שהייתי אני יכולה לומר לך שתמיד מדברים על נושאים מעניינים, כי גם אם יש נושא שנקרא 'פרשת שבוע' את יודעת איך זה.. אפשר שיהיה משעמם ואפשר שיהיה מעניין, ובמדרשה שם אני תמיד נהנת.כמובן, יש את הנושאים של זוגיות והבית היהודי, תיקון המידות, הגות ומחשבת ישראל, מוסר כגון ספרי מסילת ישרים וחובת הלבבות. יש שיעור מעמיק ומעולה של ראש המדרשה על מגילת רות, פשוט חויה! יש שיעור מעמיק על פרקי אבות.לגבי שיעורי חסידות, אני לא סגורה על זה. אני יודעת שיש את הרב זהבי שמדבר הרבה על עניינים שקשורים לקשר שלנו עם התודעה המרכזית והאור המיוחד של כל אחד, ובענייני התבודדות וכו', ויש את הרב בלוי ועוד רבנית אחת חסידיים, אבל לא הייתי בשיעורים שלהם. אבל מה הבעיה שתפני למדרשה ותבקשי את הלו''ז המלא? את רוצה את הטלפון לבירורים? |
|
|
|
נראה שכן
http://beinenu.com/rabbis/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D-%D7%96%D7%94%D7%91%D7%99
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2020 15:01 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2020 01:52 |
|
| |
חייכנית770
| נו33ת כתב: |  | בס"ד
חחחח
חכה אותי לא משכנעים כזה מהר...
נשמע מקום נחמד ...אבל אשמח אם תספרי על מה המרצים מדברים בעיקר? מה הנושאים? והרבנים החסדיים, על איזה נושאים הם מתמקדים?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/11/2020 23:40:47
|
|
בס"ד
תודה רבה על כל המידע(= את ממש מהממת... אגב, את נשואה/ רווקה?
|
|
|
|
|