בית פורומים בחדרי חרדים

ד''ר איל מעוז: ''כל יום שנכנסתי ל'קמפוס החרדי' - הקאתי''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2020 02:20 לינק ישיר 

כמה חושך פושה מהנאורות שלו

ולהאשים חרדים בהדרה זוהי בורות
כאילו החרדים מבדילים את עצמם מהנשים בגלל זלזול במעמדם של הנשים, הרי הבדלת נשים מגברים נועדו נטו מסיבות של צניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 02:41 לינק ישיר 

בינתיים מתברר שמדובר באדם שקרן וממורמר, שכולם מתנערים ממנו ומטיחים בפניו את השקר שהוא כלל אינו ממקימי הקמפוס ולא ממנהליו וכו'. סתם חישער שחיפש מקום להקיא את השנאה שלו נגד החרדים. נו, הוא אינו יוצא מן הכלל....

תוקן על ידי קרצטיונא ב- 06/11/2020 02:41:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 07:23 לינק ישיר 

אולי גם הוא מדבר לשון 'הבאים'...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 07:35 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

ומחילה ממושגים שלרגע חשדתי בו  שהוא זה שבחר את הכותרת. עכשיו שאני רואה שהטרנד החם פתח הכל מובן...

לה''ו. החושד בכשרים ל(ו)קה בגופו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 08:12 לינק ישיר 

רק אני לא רואה כאן שום שנאה לחרדים?
האדם פשוט אומר כי התנגשו אצלו שני עקרונות, והוא העדיף עקרון אחד על פני עקרון שני.

אני - שאיני רגיל ללמד זכות על אחינו התועים - כאן אני קורא דברים של טעם. אין כאן שום כפיות טובה, ושום נעליים.
סתם כותרת וזעם בומבסטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 08:33 לינק ישיר 

הוא לקה קלעפער עוד טרם חשד בכשרים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 10:24 לינק ישיר 
ירו_שלמי

קלעפער כתב:
לפני שתוקפים צריך לקרוא וגם טיפה ללמד זכות. הוא לא אמר שהוא הקיא בגלל החרדים. הוא אמר שהוא הקיא בגלל ההדרה, לפי דעתו, שהוא יצר.

ענין חשוב שראוי לתת עליו את הדעת זו ההערכה שלו שהחרדים מצליחים מאד, אפילו מעל החיילונים, בגלל לימוד התורה,  זה חשוב כי יש הרבה שמועות שאין הצלחה גדולה לחרדים באקדמיה והם נושרים ברובם.

נשמע כמו אחד שבאמת מרגיש צורך להסביר את הסתירות בין דעותיו ומעשיו, וזו זכותו. אבל הוא קצת נסחף וגם הגזים, ולא היה מזיק אם היה מוסיף שזה 'גם' לטובת החרדים, החרדים הם לא בני אדם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 11:13 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כמה חושך פושה מהנאורות שלו

ולהאשים חרדים בהדרה זוהי בורות
כאילו החרדים מבדילים את עצמם מהנשים בגלל זלזול במעמדם של הנשים, הרי הבדלת נשים מגברים נועדו נטו מסיבות של צניעות.

לפי הכתבה, הוא לא דיבר על עצם ההפרדה, אלא על האפליה. זה מה שהוא אמר:
"רק גברים יכולים ללמד את הגברים, גם גברים וגם נשים יכולים ללמד את הנשים. זה נקרא בעברית אפליה, אני מפלה את המרצות שלי, זו אפליה על השולחן".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 11:30 לינק ישיר 

מה זה משנה המניע, העיקר התוצאה, כל הכבוד לו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2020 14:19 לינק ישיר 

הכבוד לא מגיע לו. הוא לא היה מנהל ולא ממייסדי. סתם מזוכיסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2020 21:07 לינק ישיר 

לכל המתעצבנים, יש גם צד שני למטבע.

מקרה א'

כאשר הגיע הרב דסלר ללונדון בשנות השלושים, ופגש שם את הניסיונות העלובים, לטעמו, לספק לילדי ישראל חינוך יהודי נאות ב"תלמוד תורה" (מעין בית ספר ערב לילדים שבילו את היום בחינוך הכללי הלא יהודי שהופעל על ידי ועד הקהילה), לא היה ספק בלבו,

מכל ארבע מאות הילדים שבתלמוד-תורה נוכל להחשיב רק את האחד או השניים ש"גנבנו" מתוכם ושלחנו אותם לישיבות. השאר לא יזכרו גם את נוסח הקדיש.

השימוש במלה "גנבנו" כאן אומר הרבה. הילדים אמורים להיגנב מהוריהם: לא מהורים מתבוללים או פוקרים שאינם שולחים את ילדיהם לחינוך יהודי כלל, אלא מהורים שהם יראי שמים באופן עקרוני אבל אינם מבינים ששיטתם החינוכית לא תצלח ושילדיהם יצאו מהמערכת בורים וחסרי כל קשר ליהדות. זה מה שסבר הרב דסלר, (מכתב מאליהו חלק א, בהקדמה)

מקרה ב

בשנות השבעים – שמונים היה מחסור בישיבות התיכוניות בר"מים בקיאים בגמרא כדבעי, נאלצו לקחת ר"מים מישיבות חרדיות, אחר כך ראו שהר"מים עצמם מעודדים את התלמידים לעזוב את ה"תיכוניות" וללכת לישיבות קדושות. החלו לפטר ר"מים חרדיים על ימין ועל שמאל. ולהכניס ר"מים סרוגים גם אם לא שלטו בגמרא כדבעי.

לגופו של מקרה, אם הפרופ' הטיפש היה מדגיש "תראו איך אני מוכר מוצר שאינני מאמין בו", הוא היה יוצא גאון בשיווק.

מה שהוא עשה כעת, זה לתת חרב בידי כל מתנגדי האקדמיה החרדיים, ובטווח הארוך – נזק כלכלי לציבור החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2020 21:18 לינק ישיר 

הוא הדבר אשר דברתי, הבעיה היא ברטוריקה (שמעידה על הפנימיות).
יש לו עוד מה ללמוד על שיווק ואמנות המכירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2020 21:47 לינק ישיר 
hhaavv

אני הייתי דווקא מתפעל מגודל האמונה הלוהטת בפמיניזם, עד כדי כך שהוא הקיא!!! כל יום!!! רק על המחשבה של האפליה של הפרופסוריות המסכנות שמרגישות מופלות. איזה אדם ענק שבענקים במידות!
למיטב ידיעתי אפילו החפץ חיים לא הקיא בשל מחשבה שמישהו מופלה, ובטח שלא בכל יום מחדש.
או... שמדובר בסך הכל בשקרן קטן, צבוע ונאלח שהאפליה לא מזיזה לו את קצה הזרת, זו רק האג'נדה שאותה הוא אימץ לעצמו כרגע, כי זה מה שכדאי לו.

תוקן על ידי hhaavv ב- 07/11/2020 21:59:06

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ד''ר איל מעוז: ''כל יום שנכנסתי ל'קמפוס החרדי' - הקאתי''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.