הרב דוד פיינשטיין זצ"ל והחמישיה
מישהי שלחה לי סיפור יפה שכתב תלמיד של הרב דוד פיינשטיין זצ"ל (להלן:הגר"ד) שנפטר השבוע:
"בסביבות שנת תשנ"ה מגיעה אשה למרפאה ומספרת לדוקטור שהיא בהריון ואיבחנו בבטנה חמישיה! והיא לא רק שאיננה לא מסוגלת לעמוד בדבר, הרופאים אמרו לה שאם היא לא תדלל לפחות שלשה עוברים יש לה סכנת חיים ומן הסתם אף עובר לא ישרוד. אז אני מקבל טלפון שרוצים להתייעץ עם רבי דוד, הזוג מגיע לישיבה והגר"ד פוסק שאין לעשות הפלה ונתן ברכה שכל העוברים יזכו לצאת בשלום ושגם האמא לא תנזק, אז האמא אמרה בנסיון נואש אחרון: אם כך אני אמורה מהרגע הזה להיות במנוחה מוחלטת עד הלידה במשך שבעה חודשים ואני המפרנסת ומנין נחיה? אז הגר"ד אמר לה: נדאג גם לזאת. הזוג ירא שמים וקיבלו את פסקו של הגר"ד. כמה ימים לאחר מכן ניגש אלי הגר"ד ומוסר בידי המחאה בסך מאה אלף (100000) דולר טבין תקילין ואומר לי גש לבית ברחוב 42 בבורו פארק, תבקש את גברת זו וזו ותוודה שזו היא ושיש לה גמ"ח, ותמסור בידה את ההמחאה, ותאמר לה שזה בענין שדיברתי אתה ושכפי שסיכמנו היא צריכה להעביר למשפחה כל שבוע אלפיים דולר, והשאר לאחר הלידה. עשיתי כמצוותו (כאשר אין איש יודע על כך מלבדי ומלבד הגר"ד ובעלת הגמ"ח שאיני יודע אם היא ידעה במה המדובר ושהכל מתן בסתר) מסרתי את ההמחאה והמשפחה קבלה את הסכום כל שבוע. לאחר שבעה חודשים מזל טוב כפול חמש, כמדומני 2 בנים ו3 בנות (אך איני זוכר) כולם בריאים ושלמים פרט לבת אחת שהיו לה קצת קשיי נשימה וכמובן הגר"ד הוזמן להיות הסנדק לאחד הבנים. כעבור כחודש מהלידה נגש אלי הגר"ד ובידו המחאה נוספת על סך (100000) מאה אלף דולר ואומר לי כנ"ל לגשת לבעלת הגמ"ח וכו' (יותר איני יודע כיון שכעבור כמה חודשים עזבתי את הישיבה כיון שהיתה הנסיעה כל יום למנהטן קשה עלי מסיבות שונות) הזוג גר כעת במונסי וכל הילדים בריאים ושלמים (פגשתי את האבא לפני זמן והוא סיפר לי זאת(
תוקן על ידי פולטבה ב- 11/11/2020 20:42:29
 |
|
|