קראתי, בעיניי כאשר העובדות מספרות על מתים שהצביעו, לטעון ש"אין ראיות לכך שמערכת כלשהי שינתה הצבעה או נפגעה בדרך כלשהי" זה פדוט מגוחך וחסר חשיבות.
אני לא מכיר את פרטי הליכי הבחירות במדינות השונות, מה שאני יודע מניסיוני ומהיכרותי הוא שבישראל כמעט בלתי אפשרי להצביע עבור אדם אחר (מלבד קלפיות במקומות הומגניים מאוד, כמו ריכוזים חרדים וערבים), ובלתי אפשרי להצביע עבור מתים. הם פשוט לא מופיעים בספר הבוחרים.
בישראל מתעקשים לא לעבור למכונות אוטמטיות כדי למנוע חשד קל להתערבות והטייה.
בישראל יש הקפדה שאדם יכנס לבדו מאחורי הפרגוד ויכניס את הפתק לבד, כך שאין כמעט אפשרות להכריח מישהו להצביע עבור משהו שהוא לא רוצה.
יתירה מכך, פתק הצבעה או מעטפה שיש עליהם סימון קל נפסל וזאת כדי למנוע מהסופרים לייצר מראש אפשרות לדעת למי שייך הפתק כדי לדעת מה הצביע, וזאת כדי למנוע את האפשרות להפעיל עליו לחץ מלכתחילה.
בהצבעה בדואר אין שום בקרה על העניין הזה, ככה שלא צריך לחפש הוכחות על הטיית הבחירות, הפירצה פשוט קוראת לגנב. וכאשר רוב הקולות הגיעו בדרך הזו, האפשרות להטייה נהיית פשוטה הרבה יותר.
כללית המערכות האמריקאיות לא עושות רושם יעיל במיוחד. כל אמריקאי מכיר סיפורים על אזרחים שהסתבכו כהוגן במיסים ועוד, כתוצאה מכך שמישהו השיג את הסושיאל סקיוריטי נאמבר והשתמש בו, וידוע כמה חשוב לשמור את המספר סודי. המצב הזה שעם מעט מאוד פרטים אתה מסוגל להתחזות למישהו הוא מופרך.
אבל זה לא מנע ממספר רב של אנשים להעביר את המספר שלהם לאנשים זרים לפני חצי שנה כשארה"ב חילקה מענק קורונה והיה צורך למלא טופס מקוון, ואותם אנשים היו מאותגרי מיחשוב. אני אישית טיפלתי בלא מעט בקשות של אנשים שנתנו לי את המספר שלהם בתמימות ובדרכים לא מבוקרות כדי שאגיש בקשה עבורם.
בנוסף, ארה"ב שלחה את המענק בצ'יקים, בהערכה גסה נשלחו אלפי צ'יקים רק לאיזור ירושלים, כל ציק כזה הוא 1200 דולר מינימום ולפעמים זה כפול ויותר, כאשר הצ'יק אינו 'למוטב בלבד' וללא מספר מעקב. אז מה ימנע מעובד חברת דואר בישראל או במדינה נחשלת יותר לעקוץ מספר מעטפות כאלה ולעשות כסף קל ? אני יודע על לפחות שני צ'יקים שלא הגיעו עד היום למרות שידוע שיצאו לדרך...חלם בהתגלמותה.
לא מזמן פורסם על זמר בארה"ב שנעצר לאחר שהוציא קליפ מוזיקלי בו התרברב כיצד עקץ למעלה ממליון דולר ממענקי קורונה של אנשים באמצעות גניבות הזהות שלהם, כשהביאו עובדות באשכול אחר, הרשויות עלו על זה רק בזכות הקליפ הפומבי...
מצו"ב קישור לידיעה:
https://abcnews.go.com/amp/US/rapper-bragged-defrauding-government-music-video-arrested/story?id=73678566
נשלח מהאנדרואיד שלי