בית פורומים בחדרי חרדים

שאלה "הלכתית"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2020 14:32 לינק ישיר 
hhaavv

ירו_שלמי כתב:
מדהים החכמה לדון על כך בפומבי, חסר שהתקשורת הגויה תסביר לכל באי עולם מדוע היא נחשבת לחללה ומה ההגדרה ההלכתית המדוייקת שלה. גם אם הסיפור לא נכון, עצם הדיון עלול להביא אנטישמיות נוראה בעולם כולו, שאחריתה מי ישורנה. חכמים, וק"ו טפשים, היזהרו בדבריכם.
לענ"ד, רק מחשש זה, איסור גמור לפדות אותו. 

אסור שיידעו שאסור להתחתן עם גויים? לענ"ד ההסתרה גופא היא חילול ה'.

התכוונתי ספציפית להגדרה מדוע היא נחשבת כ'חללה' ואיך זה מוגדר בתורה, והמבין יבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2020 14:35 לינק ישיר 

שוב

היא מאומצת וכנראה גויה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2020 22:50 לינק ישיר 

הזכיר לי משהו עצוב על התבוללות.
לפני הרבה שנים עבדתי בארה"ב.

אחת העובדות בצוות שלי היתה אישה בשם ג'וי שספרה שאמא שלה יהודיה. היא לא נראתה אישה דתיה במיוחד ולכן הופתעתי לראות שהיא לקחה יום חופש בערב ליל הסדר של אותה שנה.

לאחר החג שאלתי אותה ע"כ והיא הסבירה שיש חג נוצרי קתולי בדיוק ביום שלפני פסח (יום ששי הטוב) והיא הלכה לכנסיה.

הרהבתי עוז ואמרתי לה, את יודעת שלפי היהדות את יהודיה. היא ענתה ששמעה על כך אבל זה לא משנה, מבחינתה היא נוצריה קתולית.

מבחינתי, כמי שגדל בישראל, זאת היתה המחשה של הגלות וסכנת ההתבוללות בגלות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2020 22:54 לינק ישיר 

אם יהיה נדחך בקצה השמים, משם יקבצך ד' אלקיך ומשם יקחך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2020 23:45 לינק ישיר 
קלעפער

אלי_ו כתב:
הזכיר לי משהו עצוב על התבוללות.
לפני הרבה שנים עבדתי בארה"ב.

אחת העובדות בצוות שלי היתה אישה בשם ג'וי שספרה שאמא שלה יהודיה. היא לא נראתה אישה דתיה במיוחד ולכן הופתעתי לראות שהיא לקחה יום חופש בערב ליל הסדר של אותה שנה.

לאחר החג שאלתי אותה ע"כ והיא הסבירה שיש חג נוצרי קתולי בדיוק ביום שלפני פסח (יום ששי הטוב) והיא הלכה לכנסיה.

הרהבתי עוז ואמרתי לה, את יודעת שלפי היהדות את יהודיה. היא ענתה ששמעה על כך אבל זה לא משנה, מבחינתה היא נוצריה קתולית.

מבחינתי, כמי שגדל בישראל, זאת היתה המחשה של הגלות וסכנת ההתבוללות בגלות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לענ"ד לא היית צ"ל "לפי היהדות", אלא "את יודעת שאת יהודיה" והיא אכן יהודיה גם לא לפי היהדות, לפי התרבות הקיימת. וזה לענ"ד היה חזק יותר, כי אחרת זה נשמע כענין דתי גרידא ולא כמשהו קיומי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2020 10:40 לינק ישיר 

לפי התרבות הקיימת היא בוחרת מה היא....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2020 22:45 לינק ישיר 

האמת שעברו הרבה שנים ואני לא זוכר את המלים המדויקות אבל מבחינתה אבא שלה נוצרי והיא נוצריה מאמינה.

הילדים שלה יהודים לפי ההלכה אבל בפועל מבחינתם זה לא שייך לחייהם ויש מצב שהם אפילו לא מודעים לכך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאלה "הלכתית"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.