|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:22 |
|
| |
בשאלה לעיל כוונתי הייתה לומר שודאי וודאי שיהודי הוא יהודי! ועובדה שידונו אותו בשמים על כל מעשה שעשה [יש הקלות לתינוקות שנשבו] וגם היום בעודו כאן הוא מחויב בכל מצוות התורה וכל זה קורה כי הוא יהודי!
ה'אבני נזר' גער פעם ביהודי שאמר 'ימח שמו' על אפיקורס ואמר לו: מומר שמת ללא בנים אחיו מחויב להקים לו שם כי התורה רוצה שיהיה לו שם וזכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:35 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | חכה, חכה אבל היהודים החרדים הם אלו שמפיצים את המחלה בחוסר הזהירות שלהם... נאום... מפאת הכבוד לא אפרט את שמם וניקם נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מכבסת המילים בפעולה... לא "חוסר זהירות" אלא שפיכות דמים במזיד ובהוראת רב! ולא "ה"יהודים החרדים. החרדים השתדלו להקפיד. רק מיעוט בחרדים החליט לקדוח חור בספינה. |
|
קלעפער הנכבד יש עוד רבנים חוץ ממך ומהרב שלך! אין לך ולרב שלך מונופול על התורה אפילו אם כך נראה לך! בכבוד רב תמניא_אפי נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין כל קשר לשאלה אם הרב שלך צודק או הרב\נים שלי. כתבת שזה ענין של "חוסר זהירות" זה שקר וכיבוס מילים מתוך אי נוחתו בעמדה הרצחנית. אין זה חוסר זהירות אלא מזיד. אכן, אין התורה מונחת בכיסי או בכיס הרבנים שמחייבים שמירה על התורה. אבל התורה המונחת בקרן זוית היא לכל אדם הרוצה ליטול. והיא מחייבת שמה שאתה ורבך קבעו הוא שפיכות דמים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:36 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קודם תגובה למושגים. טיש יכול להיות כולו תורה. לדוגמא, טיש של הרבי מחב"ד, היה כולו תורה. טיש של הגר"ש אלתר, וכן על זו הדרך.
וגם טיש של נועם שבת וכדומה אינו דבר של מה בכך. (אין בכך רמז שצריך להקל במסכות ושמירת מרחק.)
|
|
הרבי מחבד לפי דעת חלק מהאחרונים, נפטר לפי עידן הקורונה. והגר"ש אינו עורך טיש, קוראים לזה 'טרונק...' תקן אותי חצי נזק אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:40 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | חכלילי כתב: ... ועלינו להסתפק בכך שאנחנו מצילים ומקיימים את העולם בלימוד תורה בישיבות, ולהבדיל, אולי גם בטישים של האדמורים בימי הקורונה... .
למה כתבת להבדיל? האם יש כאן רמיזה שהטישים אולי מגינים יותר מאשר לימוד התורה בישיבות? ובאווירה פחות פורימית, איך בדיוק טישים מצילים ומקיימים את העולם?
|
|
אויש שכחת לקנח ב"ואני חסיד"..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:47 |
|
| |
| חכלילי כתב: |  | היהודים האלה שמצילים את העולם, אין ביניהם כלום למה שנתפס בעינינו כיהודים.הם לא חסידים ולא ליטאים... וגם לא מקיימי מצוות.הם יהודים רק על פי מוצאם, ואני מתאר לעצמי שאם הם היו חיים במאה ה-19, חלקם היו מתנצרים כדי להגיע למעמדם המקצועי והחברתי, כיום במאה ה-21 , אין להם צורך בכך.כך שאנחנו -החרדים- לא מחותנים כלל עם אותם יהודים שמצילים את העולם, ועלינו להסתפק בכך שאנחנו מצילים ומקיימים את העולם בלימוד תורה בישיבות, ולהבדיל, אולי גם בטישים של האדמורים בימי הקורונה. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 18:56 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | חכלילי כתב: ... ועלינו להסתפק בכך שאנחנו מצילים ומקיימים את העולם בלימוד תורה בישיבות, ולהבדיל, אולי גם בטישים של האדמורים בימי הקורונה... .
למה כתבת להבדיל? האם יש כאן רמיזה שהטישים אולי מגינים יותר מאשר לימוד התורה בישיבות? ובאווירה פחות פורימית, איך בדיוק טישים מצילים ומקיימים את העולם?
|
|
אויש שכחת לקנח ב"ואני חסיד".. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 19:02 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
חכלילי כתב: ... ועלינו להסתפק בכך שאנחנו מצילים ומקיימים את העולם בלימוד תורה בישיבות, ולהבדיל, אולי גם בטישים של האדמורים בימי הקורונה... .
תוקן על ידי מושגים ב- 19/11/2020 18:14:58 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 20:34 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | חכה, חכה אבל היהודים החרדים הם אלו שמפיצים את המחלה בחוסר הזהירות שלהם... נאום... מפאת הכבוד לא אפרט את שמם וניקם נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מכבסת המילים בפעולה... לא "חוסר זהירות" אלא שפיכות דמים במזיד ובהוראת רב! ולא "ה"יהודים החרדים. החרדים השתדלו להקפיד. רק מיעוט בחרדים החליט לקדוח חור בספינה. |
|
קלעפער הנכבד יש עוד רבנים חוץ ממך ומהרב שלך! אין לך ולרב שלך מונופול על התורה אפילו אם כך נראה לך! בכבוד רב תמניא_אפי נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין כל קשר לשאלה אם הרב שלך צודק או הרב\נים שלי. כתבת שזה ענין של "חוסר זהירות" זה שקר וכיבוס מילים מתוך אי נוחתו בעמדה הרצחנית. אין זה חוסר זהירות אלא מזיד. אכן, אין התורה מונחת בכיסי או בכיס הרבנים שמחייבים שמירה על התורה. אבל התורה המונחת בקרן זוית היא לכל אדם הרוצה ליטול. והיא מחייבת שמה שאתה ורבך קבעו הוא שפיכות דמים.
|
|
|
|
איך בדיוק הסקת זאת ממה שכתבתי? אשוב ואדגיש, לא ניסיתי לחזור לדיון בצדקת עמדתך ועמדת רבך, אלא בכך שאתה מכבס את מה שעשיתם. במקום להגיד שאנחנו "מזידים" אך אנחנו לא חושבים שחיי כמה זקנים שווים את ראיית פני הצדיק בטיש עם מסכה על הפה והאף, אתה מנסה לעבוד עלינו ולהגיד שס"ה מדובר ב"חוסר זהירות".
לא הייתי מתעכב על כך אם לא הייתי חש שמדובר במכבסה מכוונת. ויש לזה גם צד חיובי, כשאדם מתבייש במעשיו הוא מנסה להפחית את החומרה של מעשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 20:38 |
|
| |
קלעפער
| מושגים כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קודם תגובה למושגים. טיש יכול להיות כולו תורה. לדוגמא, טיש של הרבי מחב"ד, היה כולו תורה. טיש של הגר"ש אלתר, וכן על זו הדרך.
וגם טיש של נועם שבת וכדומה אינו דבר של מה בכך. (אין בכך רמז שצריך להקל במסכות ושמירת מרחק.)
|
|
הרבי מחבד לפי דעת חלק מהאחרונים, נפטר לפי עידן הקורונה. והגר"ש אינו עורך טיש, קוראים לזה 'טרונק...' תקן אותי חצי נזק אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מדובר בדוגמאות. אם הן לא מוצאות חן בעיניך תבחר אחרות. בטח רבך אומר דברי תורה בשולחנו הט'. וזה לגמרי תורה שמגני ומצלי וחשיבותה אינה נופלת מזה שיושב בדד ולומד דף היומי. ומוזר שאני שאיני חסיד צריך להגן על אחד מיסודות החסידות אצל חסיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 21:34 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קודם תגובה למושגים. טיש יכול להיות כולו תורה. לדוגמא, טיש של הרבי מחב"ד, היה כולו תורה. טיש של הגר"ש אלתר, וכן על זו הדרך.
|
|
הרבי מחבד לפי דעת חלק מהאחרונים, נפטר לפי עידן הקורונה. והגר"ש אינו עורך טיש, קוראים לזה 'טרונק...' תקן אותי חצי נזק אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מדובר בדוגמאות. אם הן לא מוצאות חן בעיניך תבחר אחרות. בטח רבך אומר דברי תורה בשולחנו הט'. וזה לגמרי תורה שמגני ומצלי וחשיבותה אינה נופלת מזה שיושב בדד ולומד דף היומי. ומוזר שאני שאיני חסיד צריך להגן על אחד מיסודות החסידות אצל חסיד.
|
|
אתה באמת משווה לימוד תורה בבית המדרש לעריכת שולחן? שבזמנים רגילים אין כמוהו להתחזק בדיבוק חברים בחמימות ובהתלהבות לעבודת השם. אך לומר שהשולחן הטהור מגין ומציל את העולם בזכות ה'תורה' שהרבי אומר? נסחפת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 21:35 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| מושגים כתב: |  |
חכלילי כתב: ... ועלינו להסתפק בכך שאנחנו מצילים ומקיימים את העולם בלימוד תורה בישיבות, ולהבדיל, אולי גם בטישים של האדמורים בימי הקורונה... .
תוקן על ידי מושגים ב- 19/11/2020 18:14:58 |
|
שאלה רטורית?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 00:42 |
|
| |
|
|
|
בטח התכוונת לכתוב טרינק [נשאר לך הרושם מהשורה הקודמת וכתבת בהבהרה חבדית] בכל אופן אני מאמין שהיום כבר קוראים לזה טיש או שאלעשידעס.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 05:30 |
|
| |
קלעפער
| חצינזק כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קודם תגובה למושגים. טיש יכול להיות כולו תורה. לדוגמא, טיש של הרבי מחב"ד, היה כולו תורה. טיש של הגר"ש אלתר, וכן על זו הדרך.
|
|
הרבי מחבד לפי דעת חלק מהאחרונים, נפטר לפי עידן הקורונה. והגר"ש אינו עורך טיש, קוראים לזה 'טרונק...' תקן אותי חצי נזק אם אני טועה... נשלח מהאנדרואיד שלי
בטח התכוונת לכתוב טרינק [נשאר לך הרושם מהשורה הקודמת וכתבת בהבהרה חבדית] בכל אופן אני מאמין שהיום כבר קוראים לזה טיש או שאלעשידעס. |
|
צ"ל טרונק! טרינק זה ציווי לשתות. וטרונק זה שתיה או לגימה. רק בפולנית הופכים חולם לחיריק.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 05:49 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קודם תגובה למושגים. טיש יכול להיות כולו תורה. לדוגמא, טיש של הרבי מחב"ד, היה כולו תורה. טיש של הגר"ש אלתר, וכן על זו הדרך.
|
|
בטח התכוונת לכתוב טרינק [נשאר לך הרושם מהשורה הקודמת וכתבת בהבהרה חבדית] בכל אופן אני מאמין שהיום כבר קוראים לזה טיש או שאלעשידעס. |
|
צ"ל טרונק! טרינק זה ציווי לשתות. וטרונק זה שתיה או לגימה. רק בפולנית הופכים חולם לחיריק. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 05:52 |
|
| |
|
|
|
|