| נשלח ב-19/11/2020 22:31 |
|
| |
לא לחיסון בכפייה!
חיסון בכפיה - מאמר דעה *** היכולת לחסן בפני מחלות היא אחת מפריצות הדרך המשמעותיות ביותר בעולם הרפואה. כמעט שאין חולק על כך שהחיסונים הם שמיגרו מחלות קשות כגון אבעבועות שחורות או שיתוק ילדים. אישית התחסנתי בעבר ובמידת הצורך, אוסיף להתחסן באופן שקול ומבוקר גם בעתיד. אך לא בכל המחלות ובכל החיסונים מתקיימת יעילות דומה וככל תרופה, גם לחיסונים תופעות לוואי – לעיתים קשות. סביר אם כן והגיוני, לשקול את הסיכון שאמור החיסון למנוע, לעומת הסיכון שעלול החיסון עצמו לייצר. הידיעות העקשניות על כוונת משרד הבריאות לחייב בחקיקה את אזרחי ישראל, להתחסן בחיסון החדש לנגיף הקורונה, מלמדות על כך שישראלים רבים מגלים אי אמון וחשש מפני החיסון הזה. ככול הנראה מבינים שם, שלא יהיה פשוט כל כך להעמיד את כל עם ישראל בתור לזריקה. ויש בהחלט כמה וכמה סיבות טובות לחשש הבריא הזה. הזמן הממוצע לפיתוח חיסון עומד כיום על כ 10 שנות פיתוח, ניסוי, בדיקה ואישור. החיסון שפותח במהירות הרבה ביותר עד היום, היה חיסון נגד חזרת וזה לקח 4 שנים. אין דבר כזה תרופה בלי תופעות לוואי ובוודאי שלא חיסון. לכן פרק הזמן הארוך לפיתוח החיסון הוא הכרחי, בכדי לשלול לפחות את תופעות הלוואי המיידיות. ברור שבסד הזמנים הבלתי הגיוני שבו פותח החיסון לנגיף הקורונה, נעשו קיצורי דרך רבים והשאלה המתבקשת היא האם הסיכון שבנטילת חיסון שכזה, קטן ממחלת הקורונה. הגיל הממוצע של נפטרים מקורונה בישראל הוא בסביבות ה 80. כ 80% מאזרחי ישראל אינם מצויים בסכנה ממשית מן הנגיף. הסיכון מתחת לגיל 15 למשל – הוא פחות או יותר אפס. אם כן מדוע שנסכן ילדים, צעירים ואוכלוסיות שאינן בסכנה, בנטילת חיסון שפותח בצורה רשלנית שכזו, כשלמעשה אין להם שום צורך בו? מדוע לא להציעו לאוכלוסיה שבסיכון – בלבד? לצד התהייה הכמעט טכנית הזו, עולה השאלה המהותית יותר, האם מותר לנו מבחינה מוסרית לחייב אדם בגיר ואטונומי, בטיפול רפואי בכפיה? האם מותר לנו להחליט למשל, שהסכנה לילדים מפני החיסון החדש לקורונה, קטנה הרבה יותר מן הסכנה שילדים שלא יקבלו את החיסון, יידבקו וידביקו אדם בסיכון שלא התחסן. ובמילים אחרות האם מותר לנו לסכן אדם בניגוד לרצונו, על מנת להציל אדם אחר. למותר לציין שכל בר דעת אשר נותרה בו רוח מינימלית של חירות האדם וריבונותו על גופו, מבין היטב שלא ניתן לעשות זאת. האדם הוא ריבון על גופו (למעט התאבדות) ומשנתנה הרשות למדינה לפלוש לגופם של אזרחיה, יוביל המדרון החלקלק במהירות למחוזות מסוכנים מאוד. גם התומכים הנלהבים בחיסון החדש מבינים זאת ויודעים שניסיון לכפות חיסונים בחוק, ישיג תוצאה הפוכה וישחק לידם של המתנגדים. לכן משליכים תומכי החיסון החדש את יהבם על כפיה בירוקרטית. להורים שלא יחסנו את ילדיהם, לא יהיה גן לשלוח אותם אליו בבוקר – וממילא לא יוכלו לעבוד ולהתפרנס וכן הלאה. כך, באמצעות הבירוקרטיה, שהיא רודנית יותר מכל חוק – מקווים חסידי החיסון לכפותו על כלל האוכלוסיה. זוהי ביריונות ערמומית החומקת מן הדיון הציבורי והחקיקה הדמוקרטית, אל שימוש בכלים הרודניים של הבירוקרטיה. לאדם פרטי, מותר לסרב להכניס אל דלת אמותיו או אל העסק הפרטי שלו, כל אדם שלא נראה בעיניו כולל אדם שלא התחסן נגד קורונה. השוק הפרטי כבר יזהה את ההזדמנות העסקית וסביר כי לאחר תקופה קצרה יוכלו כולם לקבל את כל השירותים. אבל המדינה, שייכת לכל אזרחיה, ואם תיאסר הכניסה לגני ילדים ציבוריים לילדים שלא התחסנו מפני הקורונה, חייבת תהיה המדינה להכין עבורם מראש גנים,אלטרנטיביים בכמות מספקת ובנגישות סבירה, כמו גם כיתות לימוד, סניפי דואר – וכל שירות אחר שמספקת המדינה לשאר האוכלוסיה. משה פייגלין נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 22:40 |
|
| |
כל עוד אתה לא חב לאחריני מצידי תעשן סמים ,תתאבד , תעבוד עבודה זרה, תהיה בעלז ,תהיה פלג,אין לי בעיה . אם יתברר שמישהו שאינו מתחסן הוא חב לאחריני, פה נגמר הסיפור שלו ויתכן שזה בהחלט הגיוני לנקוט סנקציות כנגד מפגעים כאלה ואחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 22:43 |
|
| |
"חב לאחריני" המצאת המאה של הקורונה! אין מושג כזה בכלל! פטנט להפחיד אנשים מלחיות את החיים שלהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 22:52 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
כל עוד אתה לא חב לאחריני מצידי תעשן סמים ,תתאבד , תעבוד עבודה זרה, תהיה בעלז ,תהיה פלג,אין לי בעיה . אם יתברר שמישהו שאינו מתחסן הוא חב לאחריני, פה נגמר הסיפור שלו ויתכן שזה בהחלט הגיוני לנקוט סנקציות כנגד מפגעים כאלה ואחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לי דווקא מפריע הרבה יותר שמישהו מחליט לעשן סמים ולעבוד עבודה זרה, ואני מבין מאוד מישהו בריא שמחליט, בשב ואל תעשה, לא להכניס לגופו וירוסים מוחלשים/מומתים, חלבוני וירוסים או כל דבר אחר שמכונה 'חיסון' שיעילותו מוטלת בספק גדול, ונזקיו העתידיים הם בגדר לוט בערפל. ושלא ישתמע ממני זלזול, חלילה, בעטיית מסיכה ובריחוק חברתי. ומי שחש בתסמיני קורונה - אסור לו לבוא במגע עם אנשים, ייכָּבֵד ויישב בביתו עד יעבור זעם, ואל יסכן אחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:00 |
|
| |
חיסון פוליו \ משולש \ מחומש וכו' עברת בילדותך? מדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:02 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
למסגר ולהקפיץ. זו כל התורה על רגל אחת ואידך זיל גמור.
ושוב. אני לא נכנס לשאלת החיסון בכלל.ואין לי מושג האם ומה הסיכון שבו. אבל כשאנשים שבשביל לחסוך גירוד קל באף ובסנטר,המיטו ביודעין מוות,חולי ועוני על אלפי איש, פתאום מדברים איתי על בטיחות ועל חששות מסיכונים בלתי ידועים, זה מזכיר את אולמרט מפגין נגד השחיתות של ביבי.
תוקן על ידי פצקו ב- 19/11/2020 23:13:36
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:07 |
|
| |
בכפייה ממש ודאי שלא אבל לדוגמא ילד שלא חוסן יהיה אסור להכניסו למוסדות חינוך או אדם שלא התחסן לא יוכל לעבוד במסדות חינוך או בתי אבות או בתי חולים וכדומה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:12 |
|
| |
a_smithee
| תמניא_אפי כתב: |  | "חב לאחריני"
המצאת המאה של הקורונה!
אין מושג כזה בכלל!
פטנט להפחיד אנשים מלחיות את החיים שלהם.
|
|
מבחינה הלכתית ומוסרית אפשר לדון, אתה חולק על כך שהנגיף מדבק ומזיק?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:16 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:18 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | a_smithee
המצאת המאה של הקורונה!
אין מושג כזה בכלל!
|
|
מבחינה הלכתית ומוסרית אפשר לדון, אתה חולק על כך שהנגיף מדבק ומזיק? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:21 |
|
| |
השוק החופשי לא יכול לדאוג להכל, זו בעיה קלאסית, גם אם נניח שלכולם כדאי שרוב מכריע של האוכלוסיה יתחסן עדיין לכל אחד כדאי שהוא ומשפחתו לא יתחסנו (אולי כן אם הם בקבוצת סיכון), הסיכוי למחלה יעלם כמעט לחלוטין אם רוב האוכלוסיה תהיה מחוסנת ומאידך הוא ומשפחתו לא יחשפו לסיכוני החיסון הבעיה הזאת קיימת בהרבה תחומים אחרים, למשל כולם מסכימים שהמדינה חייבת לספק שירותים מסויימים (במינימום משפט, משטרה וצבא) ולכן כל אדם שקול תומך בכך שהמדינה תגבה מיסים לממן שירותים אלו, עדיין לכל אחד כדאי להתחמק אישית מתשלום מיסים, ההשפעה של זה על תקציב המדינה תהיה אפסית ומאידך הוא ימשיך להנות משירותי המדינה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:26 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | |
|
ממש לא נכון!
עד שכולם יוכלו להתחסן יכול לקחת שנה אם לא יותר. בינתיים, מי שזכאי לחיסון ולא מתחסן, הוא בהחלט חב לאחריני.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:30 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
איך חב לאחריני? מי שיתחסן אף אחד כבר לא חב לו... ומי שלא יתחסן הוא חב לעצמו
|
|
לא מדוייק לפחות לפי הידוע כרגע החיסון לא יעיל ב100% וייתכן שאדם מסוים התחסן אבל עדיין יכול להידבק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2020 23:47 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | a_smithee
המצאת המאה של הקורונה!
אין מושג כזה בכלל!
|
|
מבחינה הלכתית ומוסרית אפשר לדון, אתה חולק על כך שהנגיף מדבק ומזיק? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 00:50 |
|
| |
החיסון המדובר אינו דומה לשאר החיסונים שהם בעצם המחלה בעצמה בעוצמה מוחלשת על מנת לפתח נוגדנים ואשר יש בלקיחתם סיכון. המדובר הוא על חיסון שהחומר בעצמו נלחם בנגיף ללא התערבות הגוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2020 09:53 |
|
| |
דבר_תורה
| A_Smithee כתב: |  | השוק החופשי לא יכול לדאוג להכל, זו בעיה קלאסית, גם אם נניח שלכולם כדאי שרוב מכריע של האוכלוסיה יתחסן עדיין לכל אחד כדאי שהוא ומשפחתו לא יתחסנו (אולי כן אם הם בקבוצת סיכון), הסיכוי למחלה יעלם כמעט לחלוטין אם רוב האוכלוסיה תהיה מחוסנת ומאידך הוא ומשפחתו לא יחשפו לסיכוני החיסון הבעיה הזאת קיימת בהרבה תחומים אחרים, למשל כולם מסכימים שהמדינה חייבת לספק שירותים מסויימים (במינימום משפט, משטרה וצבא) ולכן כל אדם שקול תומך בכך שהמדינה תגבה מיסים לממן שירותים אלו, עדיין לכל אחד כדאי להתחמק אישית מתשלום מיסים, ההשפעה של זה על תקציב המדינה תהיה אפסית ומאידך הוא ימשיך להנות משירותי המדינה |
|
רבּהּ הישיש של העיירה, הגיע לגבורות. ביקשו ראשי-הקהילה להנוֹתוֹ, קראו אסיפה והחליטו: להעמיד במרתפו של הרב חבית, ואיש-איש מכל חמישים בעלי-הבתים שבקהילה יביא שני בקבוקים יין ישׁן, שדעת זקנים נוחה הימנו, וייצק לתוך החבית. אמרו ועשו: העמידו חבית במרתפו של הרב. איש-איש הביא ויצק שני בקבוקים לתוכה, ונתמלאה החבית. שמח הזקן על המתנה היפה, וכשנפטר העם מלפניו אמר לאשתו: רבנית, רדי וּמזגי נא לי כוס מן החבית. מיד ירדה הרבנית לעשות רצון בעלה, וכשעלתה מן המרתף ונסתכלה בכוס שבידה חשכו עיניה: מים! נסתכל גם הרב הזקן בכוס ונהם מתוך שפמו: רמאים בני-רמאים! איש-איש סמך על חבריו, שיביאו יין, והוא עצמו הביא מים, ונתמלאה כל החבית – מים. התחילה הרבנית מחרפת ומגדפת, היסה אותה הזקן ואמר: רבנית, אל תשמיעי קולך. יודע אני להתהלך עם הבריות שבעדתי: כפליים ישיבו לנו יין. בשבת עלה הרב הזקן על הבימה לדרוש, פתח במימרה של רבי ברכיה: "הרוצה לנסךְ יין על-גבי המזבח, ימלא גרונן של תלמידי-חכמים יין" נתן שבח והודייה לקהילה על המתנה היפה וסיים: אבל חבל, שאחד מכם קילקל יינכם המשובח ויצק לתוכו מים... יודע אני, מי הוא המקלקל, אלא שאין רצוני לביישׁוֹ ולפרש שמו ברבים. מוטב, שהוא עצמו יתקן מה שקילקל: יביא הלילה, אחרי הבדלה, ארבעה בקבוקים יין לכפר על שני הבקבוקים מים ויניחם בחצרי, – ונסלח לו. תיכף אחרי הבדלה נשמע בחצרו של הרב קול צעדים חרישים. חרדה הרבנית לראות מי בחצר ועיכּבהּ הרב: שׁבי במקומך ואל תיראי! יין יהיה לנו. והצעדים פוסקים וחוזרים, פוסקים וחוזרים. ולאחר שפסקו ולא חזרו עוד, אמר הרב לאשתו: עכשיו,רבנית, צאי וּמני את הבקבוקים שתמצאי בחצר. יצאה ומנתה, חזרה ואמרה: מאתיים...
|
|
|
|
|