|
|
| נשלח ב-26/11/2020 11:41 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | בינתיים מירב מיכאלי נאבקת שיהיה פרימריז במפלגת העבודה. לדעתה עמידתה בראש המפלגה תביא לשמאל את התקומה המיוחלת.
חחח. היא פשוט מבינה היטב, ששום מפלגה שתרוץ עם העבודה כ"בלוק טכני" (בעיקר בשביל המימון מפלגות) לא תתן לה יותר משני מקומות ריאליים, ואפילו שני לא בטוח. לכן, בכדי לוודא את המשך כהונתה בכנסת, קריטי לה להיות במקום הראשון. פשוט וקל....
תוקן על ידי פצקו ב- 25/11/2020 23:58:59 |
|

עיתון 'הארץ': 'מרץ' שוקלים להפוך לרשימה יהודית- ערבית. לא נפסלת האפשרות לתקוף את 'הרשימה המשותפת' ולשאוב קולות רבים מהמגזר הערבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2020 11:46 |
|
| |
לפיד בגל"צ: "הממשלה הבאה תהיה משהו שאנחנו לא מכירים. חוץ מבל"ד, שהם תומכי טרור, אנחנו מוכנים לעבוד עם המשותפת ולקבל תמיכה מבחוץ"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2020 20:57 |
|
| |
ברוקלינאי
| חצינזק כתב: |  | | לפיד בגל"צ: "הממשלה הבאה תהיה משהו שאנחנו לא מכירים. חוץ מבל"ד, שהם תומכי טרור, אנחנו מוכנים לעבוד עם המשותפת ולקבל תמיכה מבחוץ" |
|
זאת הגדרה לא מדויקת שחוטאת לליבת הענין.
ההתנגדות של לפיד לבל"ד זה בגלל שהם דתיים, בעוד הערבים האחרים הינם חילונים.
כמו שללפיד יקל יותר להסתדר עם ערבים חילונים (על אף שזה לא פשוט ובטוח בכלל), כך לחרדים יקל יותר להסתדר עם ערבים דתיים (על אף שזה לא פשוט ובטוח בכלל).
זה ענין של מכנים משותפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2020 21:11 |
|
| |
| ברוקלינאי כתב: |  | לפיד בגל"צ: "הממשלה הבאה תהיה משהו שאנחנו לא מכירים. חוץ מבל"ד, שהם תומכי טרור, אנחנו מוכנים לעבוד עם המשותפת ולקבל תמיכה מבחוץ"
זאת הגדרה לא מדויקת שחוטאת לליבת הענין.
ההתנגדות של לפיד לבל"ד זה בגלל שהם דתיים, בעוד הערבים האחרים הינם חילונים.
כמו שללפיד יקל יותר להסתדר עם ערבים חילונים (על אף שזה לא פשוט ובטוח בכלל), כך לחרדים יקל יותר להסתדר עם ערבים דתיים (על אף שזה לא פשוט ובטוח בכלל).
זה ענין של מכנים משותפים. |
|
ההגדרה המדויקת היא שלפיד מוכן לעשות הכל בשביל להיות בעל השפעה בממשלה הבאה. למען המטרה הזו הוא הולך עד קצה יכולת הקיבול של המצביעים הפוטנציאלים. זאת כמובן לא אידיאולוגיה, ואין צורך לחפש הגדרות למניעיו מלבד, כאמור, הרצון לשלוט או לפחות להוציא את נתניהו מהמשחק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2020 22:41 |
|
| |
ברוקלינאי
| חצינזק כתב: |  | ההגדרה המדויקת היא שלפיד מוכן לעשות הכל בשביל להיות בעל השפעה בממשלה הבאה. למען המטרה הזו הוא הולך עד קצה יכולת הקיבול של המצביעים הפוטנציאלים. זאת כמובן לא אידיאולוגיה, ואין צורך לחפש הגדרות למניעיו מלבד, כאמור, הרצון לשלוט או לפחות להוציא את נתניהו מהמשחק. |
|
סליחה, אבל אני מאלה שבאופן כללי הרבה יותר נותנים אימון באידאולוגיה של אנשים. אני הרבה פחות מאמין בכך שפוליטיקאים רק רוצים לשמור על הכיסא ממניעים אישיים של רצון לשלוט. אני כן חושב שכל חבר כנסת רוצה מאוד לשמור על הכיסא כדי שיוכל להמשיך ולפעול למען האג'נדה שלו. היא יכולה להיות שונה מאוד משלך, תהומית אפילו, עוינת אפילו, אבל אידאולוגיה, לא הכסף ולא הכבוד האישי. לפיד רוצה להוציא את נתניהו מהמשחק? נכון מאוד, אבל למה? אני חושב שזה נובע יותר מרצונו של לפיד לעצור את החרדים, מאשר רצונו להיות "ראש ממשלה".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2020 23:04 |
|
| |
אם אתה מדבר באופן ספציפי על לפיד. אז נכון, לפיד ,(בניגוד לליברמן למשל), יש לו משהו נפשי אמיתי נגד חרדים.
אני לא בטוח שזה קשור ממש לדת, כמו אביו טומי, נתן זהבי,בבא זוטא או חריף ומקשה. להרגשתי, זה יותר בקטע של "אנחנו ולא הם". יאיר לפיד רואה בחומרה רבה את החוצפה של "השני" להתקיים,ולחשוב שיש לו זכות להיות מה שהוא. השני - זה כמובן החרדים, זה גם המתנחלים בהתנתקות כמו המאמר הידוע שלו אז-מאמר חשוב מאוד שמשקף מאוד את הלך המחשבה שלו ושל רוב השמאלנים, וזה כמובן ביבי מאז שהפך ל"מייצג של ישראל השנייה". אבל החרדים זו בעיניו הדוגמא החמורה והמכעיסה ביותר של מגזר שמתנהל כ"אחר" ומרגיש טוב עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2020 01:32 |
|
| |
ניחוש שלי שהשמאל עדיין בחלום לשלוט והוא עדיין הוזה ששני ראשים מביאים יותר קולות (למרות שכאדם שפוי לא הייתמ מצביע בחיים למפלגת שלטון עם שני ראשים). לדעתי ציפי ליבני (שמאוד בולטת לאחרונה) תחזור לראשות ביחד עם יאיר לפיד, והסוף יהיה איכשהו דומה לשותפות שלה עם הרצוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2020 15:07 |
|
| |
גדי אייזינקוט נהפך לפחות רלוונטי. ע"פ החוק הוא רשאי להיכנס לכנסת אבל אינו יכול להתמנות לשר בתקופה הקרובה (שנה+).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2020 14:01 |
|
| |
רון חולדאי בנתיים לא ממריא בסקרים ועומד על מספר מנדטים חד ספרתי ונמוך. בכל הסקרים גם הסקרים הפנימיים הוא מגיע ל-4 מנדטים. גורמים פוליטיים העריכו אתמול כי אם הוא לא יצליח להתרומם כמועמד אפשרי לראשות הממשלה - הוא לא יצטרף למרוץ.. עופר שלח מחפש בית פוליטי. בימים האחרונים הוא ניהל מגעים גם עם רון חולדאי וגם עם ׳מרצ׳. שלח מעוניין להקים מפלגת שמאל חדשה ומחפש שיתופי פעולה. המו״מ בנתיים נכשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2020 01:42 |
|
| |
חולדאי מקים מפלגה יש סיכוי שבסוף יתחבר כסיעה לשלח נמתין לראות מה קורה עם לבני ועם מפלגת העבודה/ניסנקורן אולי יהיו שלוש ארבע סיעות שיתחברו לפני הבחירות כדוגמת 'כחול לבן'.
|
|
|
|
|