בית פורומים עצור כאן חושבים

השגחה פרטית על בעלי חיים: חידוש הבעש"ט או ישו הנוצרי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2020 16:47 לינק ישיר 

תלמידתלמיד כתב:
אכן, אבל  למה עליית האש למעלה וסיבוב הגלגל וכו' זה אינו נקרא השגחה פרטית בפי הרמב"ם, למה היה צריך לקרא לזה השגחת המין באופן כללי ? הרי רצונו קבע מראש את כל מהלך הברואים שאינם בני אדם.
ולא נראה שכל מקורו רק מפסוקים, כי אפשר ליישבם. 
האש וכיוצא בה הם יסודות, ואכן ההשגחה להרמב"ם רק על המין ולא על אש זו או אחרת. הגלגלים לפי הרמב"ם נעלים מבני אדם, והוא מאמין שהם בעלי שכל, וא"כ פשיטא דיש בהם לשיטתו השגח"פ... (ולפי אליעזר שך, "אין לחקור איך זה" דהגלגלים (שלא היו ולא נבראו אלא בדמיונו של אריסטו) הם בעלי שכל... והארכתי בלגלוגים ולצון במאמרי על תורה, מדע וספקנות אצל הלובביצ'ר; דרשהו משם).

תוקן על ידי I_N_RUBIN ב- 03/12/2020 16:55:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2020 23:34 לינק ישיר 

הנאה מרובה נהניתי היום.

בצהריים נרשם אחד לפורום ביזוי גדולים, וכתב וז"ל:

הכותב הוא יהודי מאמין שאינו מזדהה עם הסגנון הבוטה של מרא דאתרא.
אולם מאד נהניתי מהספר מה שאלוהים לא יכול, שחושף את שקרי חב"ד ודמיונותיהם
כעת נהניתי לראות שנגעת בנושא שהעסיק אותי מכבר בעניין שקרי חב"ד לגבי השגחה פרטית בדצ"ח
כתבתי על כך מאמר לפני 15 שנה.
כשיתאפשר הדבר מבחינת המערכת כאן אצרף לינק לדרייב למאמר.

כתבתי לו:

לכאורה, אם המאמר טוב ומעניין, חבל שיהיה רק בדרייב, אשר ברבות השנים מתבטלת האפשרות להורידו משם כידוע לקוראי הפורומים.
אולי מוטב להעלותו כאן בכמה חלקים, או באיזו דרך אחרת, ואם צריך אתה לעזרתי, הגד ואתן לך כתובת מייל.

ואכן שלח לי מאמרו למייל, והעליתי אותו שם.

אינני רואה אופציה כאן בהיידפארק להעלאת קבצים, ולכן אני נותן לינק לאשכול בפורום ביזוי גדולים, והרוצים בכך יורידו משם ויעיינו:

https://bizuygedoylim.forumhebrew.com/t59-topic#977

ואף אעתיק כאן את מה שכתבתי לו שם, לאחר שעיינתי במאמרו:

העלאת המאמר ששלח לי 'מציץ' הצליחה - עכ"פ, אני הצלחתי להורידו לאחר ההעלאה למחשבי, ואני מקווה שגם אחרים יצליחו בכך.

כעת אכתוב עליו כמה מילים.

מחבר המאמר הזדהה בפניי, אבל ביקש שלא אכתוב שמו ושאמחק שמו מראש המאמר ששלח לי, וכמובן כיבדתי זאת.

כפי שכתב 'מציץ' בהודעתו דלעיל, המאמר אכן נכתב מתוך יראת-שמיים, ובכל זאת יש בו לדעתי כמה נקודות מעניינות, ואני ממליץ לכל אחד להורידו ולקוראו, ובהמשך אולי נדון בחלק מאותן הנקודות.

עכ"פ, לא אמנע מלכתוב כבר עתה, כי קריאת המאמר גרמה לי תענוג גדול.

ראשית, שמחתי לראות, כי בניגוד לגישת ה'אמונה פשוטה' השוררת כיום, בה דנתי במאמרי, עדיין יש בזמננו אברכים שחוץ משטויות כגון דיני הנחת השניצל על הפלטה בשבת, מתעניינים גם בנושאים העומדים ברומו של עולם, באלוקות, בתיאולוגיה, וכשאף אחד לא רואה, אפילו מעיזים לפתוח מו"נ.

אמנם, חיפשתי את שמו של כותב המאמר ב'גוגל', ומצאתי שהוא משתייך לקהילת מאמיני הר"ל מינצברג ז"ל; והנה מתברר עתה, כי לא על חינם נידהו להלה מיכל יהודה קאקוביץ' זל"ל - ואשים מחסום לקולמוסי, פן אשתנק מצחוק.

שנית והוא העיקר, נהניתי לראות כי לא זו בלבד שמעיינים באלוקות, אלא אף מעיזים לפקפק בשטויותיהם של אנשי חב"ד, שהללו מפיצים בכל מקום כביכול מדובר בגופה של יהדות, וכמובן, כשבודקים אחריהם ואפילו מעט, מגלים במהרה את סורחנם הנודף.

רבותיי! שטיפת המוח הציבורית בידי אנשי חב"ד, היא נוראה. הללו, סמוכים על "חזקה על תעמולה שאינה חוזרת ריקם", כפתגמו של רבם, דומה שהיו יכולים לתת שיעורים גם לגבלס. בכל בית כנסת, בכל בית מדרש, בכל פינה, בכל חור, מטילים הללו את "שיחת השבוע" שלהם, "שיחת הגאולה", "אור וחיות", "כי קרוב", פרסומיו הרבים של שילת שנועדו לשטוף מוחם של מזרחניקעס (השוק הייחודי שלו, וכסף לא חסר לו), וכן הלאה. אנשים כה רבים, מתוך שיעמום, ומהיעדר אלטרנטיבה, נוטלים את עלוניהם ופרסומיהם וקוראים בהם, וכך מתקבעות שטויותיהם בליבם, כביכול הם גופי תורה. הרי סתם אדם לאו בר הכי הוא להתחיל לבדוק אחריהם ולחפש במקורות, וכשהוא קורא שוב ושוב מדברי סורחנם שיש השגח"פ בבע"ח למשל, סוף סוף מתיישב הדבר בדעתו ומתערבל אצלו יחד עם 'הדף היומי' שהוא שומע בכל ערב וכיוצא, עד שנקבע אצלו שכך היא דעת היהדות.

לדעתי, אפוא, פרסום סורחנם, הודעת קלונם, בשורת חרפתם, וגילוי ערוותם של הללו, היא ממש עבודת קודש, הצלה לדורות ממש. מזה כמה שנים שאני עוסק בכך, וב"ה רואה ברכה בעמלי. אמנם אין לי כסף וכוח אדם כמותם, אבל מקובלנו כי מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך. אני קורא לכל אחד ואחד שידע ויודיע בסביבתו, כי בכל פעם שבפרסום חב"די מופיע בהערות "מקור", במקרים רבים מדובר במ"מ שאינו קשור לנושא כלל, ולא מעט פעמים כתוב שם ממש ההיפך. בפרט נטפלים הללו לרמב"ם, שאילו  קם לתחייה וראה את מה שהם כותבים משמו בספרי סורחנם, חוששני שהיה קופץ מיד בחזרה לאדמה. אולם, יש שכר לעמלי, ולאור ההד שעוררו ספריי ומאמריי בשנים האחרונות, אני מקווה כי הציבור בסופו של דבר יעמוד על טיבם, ויתן לסילופי סורחנם את המשקל הראוי לו.

תוקן על ידי I_N_RUBIN ב- 03/12/2020 23:38:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2020 13:21 לינק ישיר 

יש3 כתב:
לא, זה מקום חמישי בחיפוש ומסתמא זה יירד עוד ככל שתתקרב לנצח נצחים.הדיון כאן מקום 10 ולדעתי יש לך סיכוי טוב יותר שזה יעלה משהמאמר יעלה.
תוכל להיווכח בזאת בחיפוש בגוגל לא דרך החשבון שלך.
משמשי אהובי! בחיפוש 'השגחה פרטית על בעלי חיים' בכל חשבון גוגל שאני נכנס דרכו, אני מוצא את מאמרי מהכ"ע של אריאל בשני המקומות הראשונים, 'אתנחתא'-גרינוולד במקום שלישי, האי שטיא שלמה אבינר במקום רביעי, ואחריהם מדורגים כל מיני חב"דניקים ומזרחניקעס, והאשכול בפורום כאן במקום 11 או 12. (לפני פרסום מאמרי, גרינוולד תפס תמיד את המקום הראשון). האם אצלך עדיין אריאל במקום חמישי? ומי יתן, משמשי יקירי, ותלמדנו תהלוכות ה'גוגל', אורחותיו ונפלאותיו, מי לקרב ומי לרחק. הן ידעתי בך, משמשי יקירי, כי בקי אתה בכל מדע וחכמה, מטבע ועד רוח, מחינוך ועד עבודה סוציאלית, ממינהל עסקים ועד משפטים, כולם נכללו בתבונתך הכבירה, משל ניצוץ מנשמת אריסטו נתעבר בך כאן ועכשיו במאה העשרים ואחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2020 22:04 לינק ישיר 

אחר שקם פורום ההפשלה והפשיל את עצכח מכל יושביה, עתה אוכל אני הקטון להיראות ולא להיבלע ובזה אני חייב תודה עצומה לגאון ר' ישראל שברוב להיטותו מבזה אנשים שאי צורך לבזותם כי הם כבר מבוזים ועומדים, ומכבד אנשים שאין צורך לכבדם כיון שגם הם מבוזים, ומה אכפת לי אם זה המצאה של איזה מטומטם מלפני 2000 שנה או מלפני 200 שנה או של הרב מחב"ד בכבודו ובעצמו
הקושיה היחידה היא מה האמת ולא מי המציא ראשון את השקר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2020 09:20 לינק ישיר 

I_N_RUBIN כתב:

מה בדיוק אתה רוצה, דרעק שכמותך, ומה אתה מפטפט לך על "פילוסופיה עתיקה", לא בדיוק הבנתי, וספק אם מי מן הקוראים כאן הבין.

אני פוער ופורע בפניך ומקנח חוטמי בך.
אני אומר דבר הכי פשוט. מי שסובר שאין השגחה פרטית ואישית על בע"ח ורק השגחה כללית, זה בגלל שאין בהם שום חשיבות וכל צורכם ומגמת הבורא בהם הוא לקיום  המין, וממילא איזה טעם שמקריהם הפרטים של כל תולעי תבל יכנסו לתורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2020 10:46 לינק ישיר 

מאותו טעם שהתורה הכניסה אותם בשעת בריאת העולם כחלק מהעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השגחה פרטית על בעלי חיים: חידוש הבעש"ט או ישו הנוצרי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.