שותף
דבריך עלומים בעייני- כנראה יש בהם סוד עמוק, לא הבנתי.
אני מודה לך שאתה רוצה לכבדני לשאת מספר מילים לכבוד המעמד.
במקביל להבנת הדברים הפשוטה שאותה קבלנו מרבותינו (החל מהגננת מוסיה דרך המורה איתנה ועד היום בשמיעת סלנג הילדים) אשר איתה אנחנו ניגשים להבין את דברי התורה הקדושה, גילו לנו רבותינו האחרים (החל מהרשב"י דרך האר"י והלשם ועד היום בשמיעת דברי חכמים) שיש דרכים נוספות להבין את דברי התורה הקדושה.
אחרי שגילו לנו זאת קבלנו מבט חדש על המציאות.
כלב איננו רק בעל חיים מקשקש בזנב ונובח על העוברים ושבים בחוסר טקט, גם חמור ואתון יש להם משמעות נוספת.
יציאת מצרים איננה רק בריחה מבוהלת של חבורת עבדים מהמשעבדים אותם בעל כרחם, גם מכות מצרים וקרי"ס יש להם משמעות נוספת.
וכך הלאה וכך הלאה, כמו שידוע לך היטב מהספרים שקראת בעבר.
ממילא שאלת הנביחה של הכלבים על בני ישראל ביציאתם וזכייתם בתמורה בשימוש הנעשה בהם לכתיבת סת"ם ראוי לה שתיתפס גם באופן פנימי ועמוק יותר, למי שמעוניין ויש בידיו הכלים לכך.
נשלח ב-6/4/2011 11:26
אדם מקשקש. כלב מכשכש.
נשלח ב-6/4/2011 11:35
שותף תודה לך על דבריך, לא כל אדם יכול לעמוד במעלות הקודש, כפי שאמרת אין לי את הכלים, ואולי גם לא את היכולת. אני מנסה ללמוד את הנגלה בגמרא, וומנה אנסה להסביר למה הכלבים שתקו.
בבא קמא דף ס --ת"ר: כלבים בוכים - מלאך המות בא לעיר, כלבים משחקים - אליהו הנביא בא לעיר
במכת בכורות היו בעיר גם מלאך המוות וגם אליהו= הגואל-. הכלבים לא ידעו מה לעשות. לבכות? או לצחוק?- שתקו
נשלח ב-6/4/2011 11:40
צענע, תודה על התיקון.
ירוחם, מדובר שלא נבחו. זה לא בכי ולא שחוק.
נשלח ב-6/4/2011 11:59
שותף אתה לא קורא מה שאני כותב?- אז למי אני עמל?, יגעתי לריק
נשלח ב-6/4/2011 12:08
ירוחםשמ כתב:
שותף
אתה לא קורא מה שאני כותב?- אז למי אני עמל?, יגעתי לריק
מה קרה, ירוחם ?
אמרת מלה"מ בוכים ואליהו שוחקים. ובמצרים שתקו כי לא ידעו מה להחליט.
שאלתי מה זו נביחה ? בכי, שחוק או דבר שלישי ?
אם דבר שלישי למה לא נבחו ?
נשלח ב-6/4/2011 12:24
שותף מרוב קדושה את לא מכיר כלבים- כלבים נובחים כשחוק וכלבים נובכים כבכי, אספר לך בסוד- שותף לא? סיפרתי כמה בדיחות טובות מאד לכלבים- אבל הם לא צחקו- נבחו מרוב צחוק.
נשלח ב-6/4/2011 14:29
ירוחםשמ כתב:
שותף
מרוב קדושה את לא מכיר כלבים- כלבים נובחים כשחוק וכלבים נובכים כבכי,
אספר לך בסוד- שותף לא? סיפרתי כמה בדיחות טובות מאד לכלבים- אבל הם לא צחקו- נבחו מרוב צחוק.
כשכלב מתנפל על מישהו ברחוב בנביחות אני לא מוצא בזה לא בכי ולא צחוק (אא"כ כוונתך לבכי של המותקף או לצחוק של הסובבים). איזו מין אבולוציה אידיוטית המציאה בעל חיים כזה ?
נשלח ב-6/4/2011 14:37
שותפיסוד כתב:
...
כשכלב מתנפל על מישהו ברחוב בנביחות אני לא מוצא בזה לא בכי ולא צחוק (אא"כ כוונתך לבכי של המותקף או לצחוק של הסובבים). איזו מין אבולוציה אידיוטית המציאה בעל חיים כזה?
עוד הוכחה כנגד האבולוציה! ה' ברא אותו, אף אבולוציה לא היתה ממציאה בע"ח כזה!
(מי מתנדב לשלוח לרב אמנון יצחק?)
נשלח ב-6/4/2011 15:14
שותף
חסר לך רגש לבעלי חיים. אם היית נחשף לשמחתו של כלב, לבעליו ולאוהביו. ובכיו של הכלב על אובדן יקירב. היית מדבר אחרת מצוות עשה מדאוריתא- ללכת בדרכי ה', שבת דף קז. והאמר מר: יושב הקדוש ברוך הוא וזן מקרני ראמים ועד ביצי כינים! -
בעיני ה' כנראה הכלב הוא יצור חי ולא אבולוציוני. לא כל אדם אוהב כלבים- הכלב מביך אותו, הוא יודע כי הכלב לא כפוי טובה, הכלב לעולם לא יבגוד באדונו, ולא ישלם רע לנותן האוכל. וחילופיהם בהרבה מאד אנשים.
איש אחד נכנס לבית כנסת עם כלב, הוא ניגש אל הרב ואומר: "כבודו, הכלב בן 13, צריך לעשות לו בר מצווה!" הרב נעלב ועונה: "תגיד לי, נראה לך שיש לי זמן לבדיחות היום? לך מפה. אין לי זמן לשטויות". האיש הולך לבית הכנסת שממול, נכנס ואומר: "הכלב בן 13, צריך לעשות לו בר מצווה!" עונה הרב: "אין בעיה.
שלם 1000 דולר ואני אעשה לו בר מצווה!" האיש משלם לו והם חוגגים בר מצווה לכלב...
לאחר בר המצווה עושה האיש חושבים עם עצמו, איך שהרב הזה עשה לכלב בר מצוה במחיר כל כך יקר והרב הראשון לא עשה לו.
הוא נכנס אל הרב שבבית הכנסת הראשון ושואל: "איך זה שבבית הכנסת שממול חגגו לכלב שלי בר מצווה תמורת אלף דולר ואתה לא הסכמת?"
הרב מופתע ושואל: "למה לא אמרת שהכלב יהודי?"
תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/01/2012 10:29:36
נשלח ב-10/1/2012 10:47
האם הרב יודע כי שנות חייו של הכלב 12 13 שנים? ביחס לבן אדם =90נה