|
|
| נשלח ב-6/12/2020 11:00 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | כמובן שבתור חסיד שחונך על השנה לליטאים, תנסה להוציא מכאן את ההשמצה.
אבל ההבדל בין המועצות של אגודה לדגל כאן הוא ברור.
את הליטאי לא מענין מה חושבים חברי המועצת עם כל גדלותם בתורה, גם אם זה יהיה הגרנ קרליץ, רמיל לפקוביץ, אלא מה החליט הגדול של אותה תקופה, ולכן מה שהוא מעונין זה רק בהכרעה שלו.
אצל החסיד זה הולך בדיוק הפוך, הוא רוצה שדעת האדמור שלו תישמע ותתקבל, ולכן אמור להיות משקל לכל קול של חבר מועצגת. בפועל, גם באגודה תמיד מחליטים מה שרוצה האדמור מגור. |
|
חצי לייק כי רק עם חצי מהדברים אני מזדהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 11:19 |
|
| |
מצדרביעי
| Honeycooki כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| אךטובוחסד כתב: |  | אני מתלמידיו הקרובים, ויכול להעיד על יכולות זכרון נדירות כולל שמות שניים, שמות בני זוג ופרטים, שנחשף אליהם פעם אחת בלבד. שיעוריו לא היו עמוקים מאוד, אבל פשט כמו שצריך הוא ידע להאיר גם כשלא ראית אותו בכלל. הוא כרעא דאבוה במלוא מובן המילה, ומנהל את הישיבה בהצלחה גדולה בס"ד. לא חושב שהוא "נופל" בגדלותו מר' דוד כהן בכהוא זה, והפרשי הגילאים ביניהם לא משכנעים אותי בכלל. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
השאלה היא במידה ולא היה בן של רנ"צ/ראש ישיבה אחר אלא היה לצורך העניין "מתחזק/חוזר בתשובה" האם גם אז היית מעלה על דעתך לצרף אותו ל"מועיצת"? אם לא, הרי צודק בעל האשכול השכן בנוגע למוטיבים חסידיים שנכנסים לליטאים... |
|
אם לסבתא היו.. יש במועצת "מתחזק" או חוזר בתשובה אחד? הוא מייצג עשרות אלפי בחורים ואברכים וממכישו של אביו בכל מובן נשלח מהאנדרואיד שלי
לא רוצה "ללכלך" על אנשים שם, אבל גוגל וויקיפדיה זריזים כבר מצאו לי מישהו אחד שלמד בישוב וכמובן ר' ברוך ויסבקר "מתחזק/שרוף" קלאסי...
בקיצור, ב"ה, עדיין לא חייבים יחוס כדי להכנס למועצת אבל גם שלב זה כבר די קרוב...
לגבי טענת ה"ייצוג", למדתי בישיבת מיר ואף פעם לא שלחתי את ר' לייזר יהודה לייצג אותי...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 05/12/2020 22:51:30
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 05/12/2020 22:53:52
אף פעם לא שלחתם את ראש הישיבה לייצג אתכם?
גם לא כשכיתת רגליו לאסוף כספים בשביל הכסא שעליו ישבתם?
הסטנדר שעליו התנדנדתם?
המזגנים?
ארוחות בוקר צהרים וערב שמוגשות בישיבה עבור כלל הלומדים, אברכים ובחורים?
ההסעות שמתקתקות מכל שכונה בעיר, ואף מערי השדה?
שלא לדבר על המילגה, שמאז פטירת אביו משולמת במלואה, איזה נס!
בכל אלו ועוד הוא כן מייצג אתכם?
ורק במועצת לא?!
אז מי לדעתכם כן אמור לייצג את אלפי האברכים הלומדים בישיבה הגדולה בארץ?
אולי תגישו מועמדות.
תוקן על ידי Honeycooki ב- 06/12/2020 04:00:11 |
|
באותה מידה ששלחתי את סורוצקין כשלמדתי בכולל שלו, למה הוא לא במועצת? ואם הכול זה נציגויות פוליטיות, מה עם הרב לייבל שמייצג ציבור גדול של חרדים שבבחירות כן מנסים כביכול "להתייחס" אליהם? (בנוסף כמובן להיותו תלמיד חכם גדול...).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 17:11 |
|
| |
אהה עכשיו הבנתי חשבתי שאתה מתנגד להכנסת הרב פינקל למועצת אתה לא רק רוצה שגם הרב סורוצקין והרב לייבל ייכנסו תפאדל, שייכנסו גם (נראה לי שיש הבדל כמותי, ורעיוני, אבל מי סופר זוטות)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 17:23 |
|
| |
את האמת הייתי רוצה שהרב לייבל יכנס/שיחזרו לשיטה הישנה בה היו נבחרים "גדולים" אצל ליטאים....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 19:08 |
|
| |
הבעיה עם הרב לייבל היא טכנית, כי במינויים למועצת נזכרים בזמן שאף אחד לא מצפה שהם יעשו משהו, וברב לייבל נזכרים בדיוק כשיש דרישה מהמועצת לעשות משהו (לחתום על הקריאת קודש שכל גופי התורה תלויים בה), אז זה לעולם לא עובד ביחד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 20:15 |
|
| |
אני הייתי מכניס את מוטי יפה וקופרמן מהגמ"ח של מיר אני בטוח שהם מייצגים טוב יותר את האברכים שם
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2020 21:09 |
|
| |
אם הם מייצגים כראוי את אלפי המשפחות של מיר, הם בהחלט ראויים לשבת עם מקבלי ההחלטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 12:47 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | | אני הייתי מכניס את מוטי יפה וקופרמן מהגמ"ח של מיר אני בטוח שהם מייצגים טוב יותר את האברכים שם |
|
בדיחה טובה מאד, יישר כח.
|
|
|
|
|