|
|
| נשלח ב-7/12/2020 21:00 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | ואבא שמשתמש עם אייפון ליד הילד שלו, ומשתעשע בסרטונים אשר מקומם לא ישורנה בבית שומר תומ"צ, והכל לעיני ילדו (לא תמיד מצליחים להסתיר, להחביא, להתאפק מלראות) - האם זה לא חמור שבעתיים
???? |
|
מה אתה בא לומר פה? שלחנך ילד לתלוש מודעות מאוטובוסים זה בעצם לא חמור?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 21:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | ואבא שמשתמש עם אייפון ליד הילד שלו, ומשתעשע בסרטונים אשר מקומם לא ישורנה בבית שומר תומ"צ, והכל לעיני ילדו (לא תמיד מצליחים להסתיר, להחביא, להתאפק מלראות) - האם זה לא חמור שבעתיים
???? |
|
מה אתה בא לומר פה? שלחנך ילד לתלוש מודעות מאוטובוסים זה בעצם לא חמור?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 19:46 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| ליידוסית כתבה: |  |
אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה. לכל אחת זכות בלעדית על גופה, בלי עצות מיותרות וממוחזרות, והטפות מסוכנות מגברים אלימי פרסומות ומקלדות.
ממש מצויין תלישת הפוסטר. רק שהפרדוקס זועק לשמים, הוא והדומים לו שמנסים להסתיר מהילדים שלהם כל שביב מידע ואין לבנים שלהם שום מושג, ומה שהם כן יודעים זה מגיע בדרכים עקומות ומכוערות או בגלל מעשים אסורים. במקום שתהיה מערכת למידה לחינוך מיני לפי הכללים של הציבוריות המגזרית, מזניחים את הילדות והילדים להסתדר לבד. רק להחביא ולכסות את המציאות האנושית הגלובלית. התוצאה במקרה הזה שמחר הבן שלו יתחיל לחפור מה זה הפלה למה הפלה איך הפלה. שבו בצד ואל תתערבו לנו בחיים הפרטיים. מזכיר לי את התגובות והביקורת על שירלי גל, כאילו היא פנתה אליכם, רוב הדיון הנגד היה מגברים שאין להם שמץ של מושג מה מי מו. תתעסקו בעצמכם (תרתי משמע) ותניחו לנו.
|
|
תתעסקו בעצמכם תרתי משמע. תמצית הגועל הפמיניסטי
|
|
במקום להעיר לאחרים, תבדוק מה אצלך. כי יש לי תחושת בטן, שאייזן או מעמיק לקחו לך את הסיסמה. אולי יצחק הצפרן זכרו לא לברכה, שנעלמו עקבותיו במרחבי הרשת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 19:54 |
|
| |
קלעפער
| אדם_ה1 כתב: |  | |
|
ומזה תסיק שזה מותר לישראל? לכו"ע גזילה פחות משווה פרוטה אסורה (אם מדין גזילה \חצי שיעור וכו). כך גם כאן, העונש הוא רק לגוי אבל האיסור גם לישראל. אכן יש בזה מחלוקת בתנאים מסויימים אבל רובא דרובא מהפוסקים אוסרין מהטעם של רציחה או סעיפים של רציחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 22:12 |
|
| |
אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה. לכל אחת זכות בלעדית על גופה, בלי עצות מיותרות וממוחזרות, והטפות מסוכנות מגברים אלימי פרסומות ומקלדות.
ממש מצויין תלישת הפוסטר. רק שהפרדוקס זועק לשמים, הוא והדומים לו שמנסים להסתיר מהילדים שלהם כל שביב מידע ואין לבנים שלהם שום מושג, ומה שהם כן יודעים זה מגיע בדרכים עקומות ומכוערות או בגלל מעשים אסורים. במקום שתהיה מערכת למידה לחינוך מיני לפי הכללים של הציבוריות המגזרית, מזניחים את הילדות והילדים להסתדר לבד. רק להחביא ולכסות את המציאות האנושית הגלובלית. התוצאה במקרה הזה שמחר הבן שלו יתחיל לחפור מה זה הפלה למה הפלה איך הפלה. שבו בצד ואל תתערבו לנו בחיים הפרטיים. מזכיר לי את התגובות והביקורת על שירלי גל, כאילו היא פנתה אליכם, רוב הדיון הנגד היה מגברים שאין להם שמץ של מושג מה מי מו. תתעסקו בעצמכם (תרתי משמע) ותניחו לנו.
|
|
|
|
במקום להעיר לאחרים, תבדוק מה אצלך. כי יש לי תחושת בטן, שאייזן או מעמיק לקחו לך את הסיסמה. אולי יצחק הצפרן זכרו לא לברכה, שנעלמו עקבותיו במרחבי הרשת.
|
|
תתעסקי בתחושות בטן שלך עם עצמך. ואל תלעגי לגברים. אגב, בעניני מגדר אני הכי לא שוביניסטי, אלא שהפמניזם הרדיקלי מעלה בי קבס בדיוק כמו השובניזם הרדיקלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 22:39 |
|
| |
|
|
|
|
במקום להעיר לאחרים, תבדוק מה אצלך. כי יש לי תחושת בטן, שאייזן או מעמיק לקחו לך את הסיסמה. אולי יצחק הצפרן זכרו לא לברכה, שנעלמו עקבותיו במרחבי הרשת.
|
|
תתעסקי בתחושות בטן שלך עם עצמך. ואל תלעגי לגברים. אגב, בעניני מגדר אני הכי לא שוביניסטי, אלא שהפמניזם הרדיקלי מעלה בי קבס בדיוק כמו השובניזם הרדיקלי.
|
|
אתה עושה מעצמך צחוק ומבקש לא ללעוג לך. הזוי. לך תלמד, אין מושג דל שוביניזים רדיקאלי, ופמניסט הוא לא היפוך של שובניסט. בילבלת את הפמינזים הליברלי והסוציאליסטי והרדיקלי ביחד. כאילו היא אידיאולוגיה אחת. אבל ברגע שהקבלת בין שובניזים לפמניזים, הוכחת שאתה שייך לתנועה הפטריאכלית, שבה צריך ללחום בשיטה של התנועה הפמינסטית הראדיקלית. אני לא שם, אבל בך צריך להתנהג כמו שמגיע לקיצוני. לך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 22:53 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
תתעסקי בתחושות בטן שלך עם עצמך. ואל תלעגי לגברים. אגב, בעניני מגדר אני הכי לא שוביניסטי, אלא שהפמניזם הרדיקלי מעלה בי קבס בדיוק כמו השובניזם הרדיקלי.
|
|
אתה עושה מעצמך צחוק ומבקש לא ללעוג לך. הזוי. לך תלמד, אין מושג דל שוביניזים רדיקאלי, ופמניסט הוא לא היפוך של שובניסט.
בילבלת את הפמינזים הליברלי והסוציאליסטי והרדיקלי ביחד. כאילו היא אידיאולוגיה אחת.
אבל ברגע שהקבלת בין שובניזים לפמניזים, הוכחת שאתה שייך לתנועה הפטריאכלית, שבה צריך ללחום בשיטה של התנועה הפמינסטית הראדיקלית. אני לא שם, אבל בך צריך להתנהג כמו שמגיע לקיצוני.
לך...
|
|
הלייט-דוסית הכי לייט לא מנבלת ככה את אצבעותיה. נשאר לי לאחל לך ברוח התקופה ובמסגרת הלשון הנקייה, ''לכי תעשי חמוצים...'' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 23:04 |
|
| |
מבחינתך ברור שרק שוביניזם יכול להיות רדיקלי, ואילו הפמיניזם כולו טוהר אצילות וחמלה. אז כמו שהפלה זה כן רצח, כך גם הפמיניזם הקיצוני (יש דבר כזה) זה רצח. רצח של השפיות, רצח של טבע הבריאה, רצח של זכויות גברים הורים גרושים אומללים, רצח של שוויון זכויות, רצח זכויות הגבר במשפחה. רצח של השפה העברית (ראו ערך מירב מיכאלי שהפכה את העברית לקרקס). כל זאת מבלי להפחית מחומרת השובניזם הקיצוני (כן, שוביניזם זו המקבילה לפמיניזם!)
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 08/12/2020 23:11:00
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 23:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 23:09 |
|
| |
הפוך טמבלון, הפוך. אין שובניזים רדיקלי. אבל יצא לך ה"גבר" על הטאץ' עכשיו אני אלך לעשות סופלה ואתה תלך לעשות גוגל. לך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 23:16 |
|
| |
לא ארד לרמה שלך. ועצה מפטריארך... אל תאכלי מדאי הרבה מנות סופלה, זה לא טוב לתחושות בטן... 'תרתי משמע... ' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 23:51 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה.
|
|
לא נכון. לפי ההלכה לא אומרים זכות האדם על גופו. אדם לא יכול לעולל לגופו מה שהוא רוצה, לא כתובת קעקע, לא סירוס, לא הפלה (ברוב המקרים), לא התאבדות, לא הקפת שיער הראש, לא גילוח עם תער, אפשר להמשיך הלאה... זו הטעות הכי בסיסית של כל פמיניסטית דתיה נאורה.
תוקן על ידי ירון777 ב- 08/12/2020 23:56:09
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 01:39 |
|
| |
| ירון777 כתב: |  | אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה.
לא נכון. לפי ההלכה לא אומרים זכות האדם על גופו. אדם לא יכול לעולל לגופו מה שהוא רוצה, לא כתובת קעקע, לא סירוס, לא הפלה (ברוב המקרים), לא התאבדות, לא הקפת שיער הראש, לא גילוח עם תער, אפשר להמשיך הלאה... זו הטעות הכי בסיסית של כל פמיניסטית דתיה נאורה.
תוקן על ידי ירון777 ב- 08/12/2020 23:56:09 |
|
כמו שאומרים, "נכון, אבל.."
זה לא נושא כ"כ פשוט, האם מותר לאדם לעשות ניתוח אסתטי ולהוריד למשל גידול עור (שפיר, כמובן)? כמדומני שזה לא כ"כ פשוט מבחינה הלכתית. אפשר ללכת יותר רחוק ולשאול על ילדים שנולדו עם תאום "שנבלע בגופם" בזמן ההריון, האם מותר להוציא אותו בניתוח?
מה שהבאת על גילוח בתער, קעקע והקפת הראש זה משום מנהגי ע"ז לפי הרבה פירושים, ומצינו גם אישים בתנ"ך שהתאבדו בזמני מצוקה. בקיצור זה תחומים מאוד אפורים ולא הייתי רוצה להיות במקום של מי שהוצרך להכריע בדברים האלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 07:18 |
|
| |
על ססמאות טפשיות. 1. הפלה = רצח נכון שמדובר באמירה מאוד נוצרית, למעשה בססמה של ארגון נוצרי נגד הפלות ובהלכה יש דעות מקילות יותר (הציץ אליעזר הוא הבולט) יש בהלכה דעות מאוד מחמירות שמדמות הפלה לרצח. (האגרות משה) אין ספק שהפלה אינה מותרת סתם כך. בודאי שלא אם הסיבה היא רק מחסור כלכלי זמני שניתן לפתור. 2. זכות האישה/האדם על גופו. זאת ססמה עוד יותר מטומטמת, כאן מנסים לומר לך שהעובר אינו חי וחסר זכויות לחיות. העובר הוא ירך האישה ומותר לה לעשות בו כרצונו. ברור שגם בגופנו ההלכה מגבילה את האוטונומיה שלנו אבל כל שכן בעובר. וכמובן שיש הבדל בין שלבים שונים של ההריון ואכמ"ל. ==== ועוד משהו קטן. ארגון רדיקלי (רדיקל מלשון שורש) מנסה לגרום מהותי של החברה מהשורש. רדיקלי מאוד שונה מאנשים שמחפשים תיקונים קלים, הרדיקלים מאמינים שמצב החברה מצריך להרוס הכל ולבנות מחדש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 08:18 |
|
| |
רבים כאן נתפסים לדקדוקי עניות של השפה. ברור לכולם שהביטויים הם מהשפה הדבורה ואינם בהכרח על פי כל כללי הדקדוק, וגם לא על פי משמעות לשונית מוחלטת. בעברית מדוברת, רדיקלי זה קיצוני, הפלה זה רצח, ושוביניזם ופמניזם הם הפכים מקבילים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|