|
|
| נשלח ב-9/12/2020 12:11 |
|
| |
a_smithee
| מושגים כתב: |  | רבים כאן נתפסים לדקדוקי עניות של השפה. ברור לכולם שהביטויים הם מהשפה הדבורה ואינם בהכרח על פי כל כללי הדקדוק, וגם לא על פי משמעות לשונית מוחלטת. בעברית מדוברת, רדיקלי זה קיצוני, הפלה זה רצח, ושוביניזם ופמניזם הם הפכים מקבילים.
|
|
רדיקלי וקיצוני או מתחלפות בשפה המדוברת, "הפלה זה רצח" היא עמדה ערכית לא מילים זהות בלשון הדיבור, הרבה אנשים ונשים יגידו שאינם פמיניסטים רובם לא יסכימו לכך שהם שובינסטים
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 13:55 |
|
| |
| ליידוסית כתבה: |  |
אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה. לכל אחת זכות בלעדית על גופה, בלי עצות מיותרות וממוחזרות, והטפות מסוכנות מגברים אלימי פרסומות ומקלדות. ממש מצויין תלישת הפוסטר. רק שהפרדוקס זועק לשמים, הוא והדומים לו שמנסים להסתיר מהילדים שלהם כל שביב מידע ואין לבנים שלהם שום מושג, ומה שהם כן יודעים זה מגיע בדרכים עקומות ומכוערות או בגלל מעשים אסורים. במקום שתהיה מערכת למידה לחינוך מיני לפי הכללים של הציבוריות המגזרית, מזניחים את הילדות והילדים להסתדר לבד. רק להחביא ולכסות את המציאות האנושית הגלובלית. התוצאה במקרה הזה שמחר הבן שלו יתחיל לחפור מה זה הפלה למה הפלה איך הפלה. שבו בצד ואל תתערבו לנו בחיים הפרטיים. מזכיר לי את התגובות והביקורת על שירלי גל, כאילו היא פנתה אליכם, רוב הדיון הנגד היה מגברים שאין להם שמץ של מושג מה מי מו. תתעסקו בעצמכם (תרתי משמע) ותניחו לנו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפי הדת הפוסט-מודרנית שלכם, יתכן שהפלה היא לא רצח. אני לא הכי מבין בחוקי הדת שלכם. לפי היהדות - היא רצח. שופך דם האדם באדם. (יש מקרים שמתירים. יש גם מקרים - שפחות מעשיים כיום - בהם היהדות "מתירה" גם הריגת אדם שכבר אינו עובר. אז מה?) מה שאני לא מבין, זה מאיפה החוצפה הזו לבוא לפורום של בני דת מסויימת ולהכריז קביעות שתקפות רק לפי דת אחרת ? ואם נוצרי יבוא פה ויכתוב בכזו נחרצות "אכילת חזיר אינה אסורה - יושקע בעצמו אמר!" זה גם יתקבל? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 14:00 |
|
| |
האמת, שדעת הגר"מ פיינשטיין (הפוסק ה'מיקל' בעיני אחרים) - להחמיר ולהגדירו כ'רציחה' לכל דבר היא דעת מיעוט!! וכבר נשתברו על זה קולמוסים להוכחות לכאן ולכאן.
אך - נכונים וצודקים דברי המריח-טוב, בגנות הכותבים דעות כפרניות ונחיתיות באתר ייעודי למאמיני דת משה ויהודית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 14:07 |
|
| |
בכוונה לא נכנסתי להגדרה ההלכתית המדוייקת, אם רצח, הריגה או בכלל גרימת מוות ברשלנות... כוונתי לאמונה הפוסט-מודרנית ליברלואידית ששוללת לחלוטין כל אפשרות ל"הפלה היא רצח". זה שקול בעיני לקביעה הנוצרית ש"1+1+1=1". אמונה אווילית לגמרי מבחינת מי שאינו נוצרי. ואם נוצרי יתעקש לטעון כך בחברת יהודים - יסבירו לו יפה שגם אם הוא מאמין בכך בכל ליבו, אמונתו חסרת משמעות עבורנו. הדת הליברלואידית לא שונה בהרבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 17:15 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | ליידוסית כתבה: |  |
אתחיל בזה שהפלה היא לא רצח. אין שקר שובניסטי ומתועב יותר מהקמפיין הזה. לכל אחת זכות בלעדית על גופה, בלי עצות מיותרות וממוחזרות, והטפות מסוכנות מגברים אלימי פרסומות ומקלדות. ממש מצויין תלישת הפוסטר. רק שהפרדוקס זועק לשמים, הוא והדומים לו שמנסים להסתיר מהילדים שלהם כל שביב מידע ואין לבנים שלהם שום מושג, ומה שהם כן יודעים זה מגיע בדרכים עקומות ומכוערות או בגלל מעשים אסורים. במקום שתהיה מערכת למידה לחינוך מיני לפי הכללים של הציבוריות המגזרית, מזניחים את הילדות והילדים להסתדר לבד. רק להחביא ולכסות את המציאות האנושית הגלובלית. התוצאה במקרה הזה שמחר הבן שלו יתחיל לחפור מה זה הפלה למה הפלה איך הפלה. שבו בצד ואל תתערבו לנו בחיים הפרטיים. מזכיר לי את התגובות והביקורת על שירלי גל, כאילו היא פנתה אליכם, רוב הדיון הנגד היה מגברים שאין להם שמץ של מושג מה מי מו. תתעסקו בעצמכם (תרתי משמע) ותניחו לנו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לפי הדת הפוסט-מודרנית שלכם, יתכן שהפלה היא לא רצח. אני לא הכי מבין בחוקי הדת שלכם. לפי היהדות - היא רצח. שופך דם האדם באדם. (יש מקרים שמתירים. יש גם מקרים - שפחות מעשיים כיום - בהם היהדות "מתירה" גם הריגת אדם שכבר אינו עובר. אז מה?)
מה שאני לא מבין, זה מאיפה החוצפה הזו לבוא לפורום של בני דת מסויימת ולהכריז קביעות שתקפות רק לפי דת אחרת ? ואם נוצרי יבוא פה ויכתוב בכזו נחרצות "אכילת חזיר אינה אסורה - יושקע בעצמו אמר!" זה גם יתקבל?
|
|
ואני תוהה דווקא על החוצפה של אדם שמצהיר על עצמו שהוא דוסי "ליידוסית", עם דעות הנוגדות לגמרי את הדת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:57 |
|
| |
להבהיר, הפלה היא רצח, להבדיל גם להרוג עכבר זה רצח. אך הריגת עכבר היא אולי בסניף צער בעלי חיים ואילו הריגת עובר היא בסניפי רציחה לרובא דרובא מהפוסקים גם אלו המתירים הפלות בתנאים מסויימים.
נכון שבעולם מושלם כמו בבית המדרש שכל מילה מדוקדקת האמירה שהפלה היא איסור רציחה זה לא נכון. כי אין איסור של לא תרצח על הפלות לכו"ע. אבל בשפה המדוברת כשאומרים שהפלה אינה רצח הכוונה שהיא מותרת לפי גחמא כל שהיא ולא רק בגלל טעמים רציניים. וזה לא נכון. אסור להפיל תינוק כי זה רציחתו. אבל זה רצח ללא איסור רציחה כי החייםנ שלו לא הושלמו והוא עדיין ירך אמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 19:06 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | הפוך טמבלון, הפוך. אין שובניזים רדיקלי. אבל יצא לך ה"גבר" על הטאץ' עכשיו אני אלך לעשות סופלה ואתה תלך לעשות גוגל. לך נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אחרי שעשו ממך קציצות, , מתאים לנו סופלה מתוק לקינוח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2020 01:04 |
|
| |
| asaf2000 כתב: |  | הפוך טמבלון, הפוך. אין שובניזים רדיקלי. אבל יצא לך ה"גבר" על הטאץ' עכשיו אני אלך לעשות סופלה ואתה תלך לעשות גוגל. לך נשלח מהאנדרואיד שלי
אחרי שעשו ממך קציצות, , מתאים לנו סופלה מתוק לקינוח. |
|
מבקשת מראש מחילה מכבודו, אבל ממליצה למחוק. זה שהיא יורדת לרמה נמוכה כל כך, לא אומר שכדאי לרדת איתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 19:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 20:40 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
רבים כאן נתפסים לדקדוקי עניות של השפה. ברור לכולם שהביטויים הם מהשפה הדבורה ואינם בהכרח על פי כל כללי הדקדוק, וגם לא על פי משמעות לשונית מוחלטת. בעברית מדוברת, רדיקלי זה קיצוני, הפלה זה רצח, ושוביניזם ופמניזם הם הפכים מקבילים.
|
|
לא רק בשפה המדוברת. רדיקלי זה קיצוני. רדיקלי זה גם אלימות. יש כמה משמעויות למילה. מי שתקף אותך לא הבין עברית פשוטה. שורש המילה זה לשרש מהיסוד אבל מאז התפתחה המילה לעוד כיוונים. כאדם חילוני אני די המום מכך שאני קורא כאן חרדים שטוענים שרבנים מתירים הפלות. אני חשבתי לתומי שהפלה זה רצח ביהדות. נעים לגלות שאתם לא כל כך קיצוניים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 05:34 |
|
| |
| בגט_סתרים כתב: |  | כאדם חילוני אני די המום מכך שאני קורא כאן חרדים שטוענים שרבנים מתירים הפלות. אני חשבתי לתומי שהפלה זה רצח ביהדות. נעים לגלות שאתם לא כל כך קיצוניים...
|
|
התרת הפלות הם במקרה של פיקוח נפש, כאשר הנידון כבר בגמ' הוא מדין רודף, דהיינו האם העובר נחשב לרודף את אמו כי היא עלולה למות בגללו. האם חדש לך דין הקם להורגך השכם להורגו? ושמותר להציל את הנרדף בחיי הרודף אותו להורגו?
אני גם תמה על הקביעה שלך על חרדים כשבעצם מדובר כאן בתורה, ביהדות, חרדים אינם מחדשים כלום אלא מקיימים את התורה כמות שהיא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 05:58 |
|
| |
קלעפער
בגט, כבר אמרתי לך בעבר, אם זכרוני משרת אותי נאמנה, שאל תשמע מאנשים כאן חשובים ככל שיכנו עצמם על התורה והיהדות. ניתן לעשות הפלה לא רק במקרה של סיכון חיי האם! למשל גם במקרים של בושה גדולה לאם כמו אחרי אונס רח"ל או אפילו אם חטאה הנערה וכו, לדעת פוסקים חשובים מותר לעשות הפלה. וישנם פוסקיפם שמשווים זאת להשחתת זרע. אכן, התורה תורת חיים ודרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ויש בכך מחלוקות, כפי שכבר ציינו לעיל. ישנו פוסק חשוב בדור הקודם שטען שזה איסור שפיכת דם אבל לרוב הפוסקים, הגם שזה מסונף לשפיכת דם אין זה בכלל איסור לא תרצח. ולכן, כשרוצים לדעת מה היהדות אומרת הולכים לרב מוסמך או רב שתחום התמחותו היא בהנחלת התורה ליהודים חילונים. בחדרי ושלל ניקיו ממש לא.
תוקן על ידי קלעפער ב- 14/12/2020 06:01:07
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 15:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | בגט, כבר אמרתי לך בעבר, אם זכרוני משרת אותי נאמנה, שאל תשמע מאנשים כאן חשובים ככל שיכנו עצמם על התורה והיהדות. ניתן לעשות הפלה לא רק במקרה של סיכון חיי האם! למשל גם במקרים של בושה גדולה לאם כמו אחרי אונס רח"ל או אפילו אם חטאה הנערה וכו, לדעת פוסקים חשובים מותר לעשות הפלה. וישנם פוסקיפם שמשווים זאת להשחתת זרע. אכן, התורה תורת חיים ודרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ויש בכך מחלוקות, כפי שכבר ציינו לעיל. ישנו פוסק חשוב בדור הקודם שטען שזה איסור שפיכת דם אבל לרוב הפוסקים, הגם שזה מסונף לשפיכת דם אין זה בכלל איסור לא תרצח. ולכן, כשרוצים לדעת מה היהדות אומרת הולכים לרב מוסמך או רב שתחום התמחותו היא בהנחלת התורה ליהודים חילונים. בחדרי ושלל ניקיו ממש לא.
|
|
נשמח לקבל ציטוט ושמות פוסקים ובבקשה אל תביא לפה פסקים המדברים על עובר לפני 40 יום שלא נחשב עדיין לעובר ודאי ועדיין לא נתרקמו אבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:59 |
|
| |
קלעפער
יש על זה שו"ת, האגרות משה, הציץ אליעזר, השבט לוי ועוד, אבל רק דוגמא ממה שכותב הסמ"ע: וזה טבעו של עולם: הוצרך לכתוב זה של"ת הולד הרי הוא רודף ויצילו את אמו בנפשו קמ"ל כיון שטבע של עולם בכך אין דין רודף עליו ואעפ"כ בעודו במיעיה מותר לחתכו אע"פ שהוא חי שכל שלא יצא לאויר העולם אין שם נפש עליו והא ראייה דהנוגף אשה הרה ויצאו ילדיה ומתו משלם דמי הולדות ואין שם רוצח ומיתה עליו וכמ"ש לעיל סי' תכ"ג:
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 19:35 |
|
| |
מדבריו יכול כל ילד להבין שמדובר במצב בו הוולד מסכן את אמו, ולכן הוא אומר שלא תאמר שיש לו דין רודף, אלא מותר להציל את האמא
אתה לא אמור להביא ציטוט שמותר להרוג עוברים אם "לא נעים לאמא" או אם היא עברה אונס? דיברת עלי כאן בצורה מזלזלת ומבישה אולי תתאמץ קצת יותר להוכיח את מה שכתבת?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/12/2020 19:36:23
|
|
|
|
|