|
|
| נשלח ב-9/12/2020 17:39 |
|
| |
אני לא בורח. אענה לך דבר, דבר.
| מתחרפן כתב: |  | מתחרפן
| hot_tr כתב: |  | | מתחרפן כתב: |  | למה שלא תעשה עליה קריעה כמו הרבה הורים למה אתה חושב שאתה יכול להציל אותה איך בדיוק אתה חושב שתציל אותה אם אתה נכנס לביוב שם אולי גם אתה תטבע שם יחד איתה? מן השמים תנוחם |
|
לה''ו.נאם היא תתחרפן חלילה,אתייעץ עם רבניי... אני לא הורים רבים, אני ייחודי. כתבת שמגיעים שם עשרות ולגבי הסיכויים? עיין לעיל, בסוף השורה הראשונה. בשורה הראשונה ?נ.ב. ומי שחושב שהוא חסין? אז העשרות שבאים לשם כל יום, רבים מהם חוזרים הביתה או לישיבה בערב... אם הם חוזרים מה הבעיה ?נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני יודע שאני נשמע לא טוב אבל תאמין לי שאני מתפלל עליכם בדרך כלל אני נפגש עם הצד של הילדים לראשונה שאני מרגיש בטוח לדבר עם צד ההורים לא לדרוך על היבלות אבל כאן שמת את הדברים על השולחן כדי לדבר על זה ולא סתם שנבכה איתך
אני ישאל אותך צמת עליה? מה חשבת כשאפשרת לה לראות שאתה משתמש עם האינטרנט לא לצרכי עבודה
אם אתה רוצה שארד מהדיון רק תבקש |
|
לה''ו. רק שתבין, הפוסט הוא בשביל שכולנו נתעורר מהשינה, ונתעורר בתשובה. אז כך: 1. העשרות הם לא ההורים, הם בעיקר בחורים, וגם בנות, ששמעו שאפשר לעשות אתנחתא בשבת וביום חול, ואין שם חזיר... רק בישול בשר וחלב, סטייל מקדונלד'ס. הם יכולים לדבר על מה שהם רוצים, ואפילו יש קידוש וזמירות שבת ... יחד עם ''פירושים'' של בעלי המקום. הם אוייבער חוכמים שמגיעים ''להתווכח'', אבל רבים מפנימים שהיהודים המשחיים, ''לא כ''כ נוראים'' כמו שסיפרו. והכי חשוב, הם חוזרים הביתה ולישיבות לאחר מאכלים אסורים, חילול שבת, ודעות מוטות ''לטובת'' הנדבנים, שלא כופים עליהם לחזור בתשובה וכו'' וד''ל.
צם?! אני שדוף, ושערים הלבין. זה מספיק תשובה טובה?ושוב, לא באתי להתבכיין, אלא שכולנו נבכה ונטכס עיצה, איך למנוע, ולהציל.בשורה לעיל, התכוונתי שבכל שלב מתייעץ עם רבותי.תודה לכל המשתתפים עמי בצרה. תשמרו על ילדיכם גם.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 09/12/2020 17:42:22
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 17:41 |
|
| |
ה' ירחם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 17:48 |
|
| |
מתחרפן
| hot_trend כתב: |  | | מתחרפן כתב: |  | מתחרפן
| hot_tr כתב: |  | | מתחרפן כתב: |  | למה שלא תעשה עליה קריעה כמו הרבה הורים למה אתה חושב שאתה יכול להציל אותה איך בדיוק אתה חושב שתציל אותה אם אתה נכנס לביוב שם אולי גם אתה תטבע שם יחד איתה? מן השמים תנוחם |
|
לה''ו.נאם היא תתחרפן חלילה,אתייעץ עם רבניי... אני לא הורים רבים, אני ייחודי. כתבת שמגיעים שם עשרות ולגבי הסיכויים? עיין לעיל, בסוף השורה הראשונה. בשורה הראשונה ?נ.ב. ומי שחושב שהוא חסין? אז העשרות שבאים לשם כל יום, רבים מהם חוזרים הביתה או לישיבה בערב... אם הם חוזרים מה הבעיה ?נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני יודע שאני נשמע לא טוב אבל תאמין לי שאני מתפלל עליכם בדרך כלל אני נפגש עם הצד של הילדים לראשונה שאני מרגיש בטוח לדבר עם צד ההורים לא לדרוך על היבלות אבל כאן שמת את הדברים על השולחן כדי לדבר על זה ולא סתם שנבכה איתך
אני ישאל אותך צמת עליה? מה חשבת כשאפשרת לה לראות שאתה משתמש עם האינטרנט לא לצרכי עבודה
|
לה''ו. רק שתבין, הפוסט הוא בשביל שכולנו נתעורר מהשינה, ונתעורר בתשובה. אז כך: 1. העשרות הם לא ההורים, הם בעיקר בחורים, וגם בנות, ששמעו שאפשר לעשות אתנחתא בשבת וביום חול, ואין שם חזיר... רק בישול בשר וחלב, סטייל מקדונלד'ס. הם יכולים לדבר על מה שהם רוצים, ואפילו יש קידוש וזמירות שבת ... יחד עם ''פירושים'' של בעלי המקום. הם אוייבער חוכמים שמגיעים ''להתווכח'', אבל רבים מפנימים שהיהודים המשחיים, ''לא כ''כ נוראים'' כמו שסיפרו. והכי חשוב, הם חוזרים הביתה ולישיבות לאחר מאכלים אסורים, חילול שבת, ודעות מוטות ''לטובת'' הנדבנים, שלא כופים עליהם לחזור בתשובה וכו'' וד''ל.
צם?! אני שדוף, ושערים הלבין. זה מספיק תשובה טובה?ושוב, לא באתי להתבכיין, אלא שכולנו נבכה ונטכס עיצה, איך למנוע, ולהציל.בשורה לעיל, התכוונתי שבכל שלב מתייעץ עם רבותי.תודה לכל המשתתפים עמי בצרה. תשמרו על ילדיכם גם.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_tr ב- 09/12/2020 17:42:22 |
|
אם תהיה לך סבלנות אליה כמו אלי אני מאמין שהיא תחזור ביקשת שנטקס יחד עיצה = אז מה לדעתך היא מצאה שם שלא היה לה בבית [אתה דוקא נשמע איש טוב]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 17:52 |
|
| |
מה היא מצאה שם?! כתבתי. מקום מגורים אטרקטיבי במרכז י-ם
| מתחרפן כתב: |  | מתחרפן
| hot_tr כתב: |  | | מתחרפן כתב: |  | מתחרפן
|
|
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_tr ב- 09/12/2020 17:42:22 |
|
אם תהיה לך סבלנות אליה כמו אלי אני מאמין שהיא תחזור ביקשת שנטקס יחד עיצה = אז מה לדעתך היא מצאה שם שלא היה לה בבית [אתה דוקא נשמע איש טוב] |
|
לה''ו. אני מאוד סבלני. לקבל טלפונים ב3 לפנות הבוקר, ולשוחח איתה כי ליבה קרוע, וכשמסתיימת השיחה, כי היא פשוט,,, נרדמה!!! ואני!? צריך להתפלל ללמוד ולהתפרנס, ויש ב''ה עוד ילדים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי hot_trend ב- 09/12/2020 17:53:09
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:22 |
|
| |
אם הם מנסים להשפיע עליהם זה מסיון שאסור על פי החוק!
האם הילדים שם מאמינים בבורא עולם? כי אם לא יתכן שמבחינת ההלכה עדיף להאמין באותו האיש כמשיח (לא ע"ז בשיתוף) גרידא מאשר לכפור במציאות הבורא ית' (כמובן שצריך הוראה מרב. אני סתם מעורר דיון)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:32 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:41 |
|
| |
| מתחרפן כתב: |  | | אבא של תפילינסקי ועוד נקיי הדעת שבירושלים וב'ב עשו קריעה |
|
א. אינו דומה אדם בן 30 שפירש מילדה בת 16-17 שמורדת. ב. אל תלמד מצ'למערס חינוך ויחס לילדים. ג. אנשים עושים פעולות גם מתוך מה יאמרו בסביבה ולא מתוך האמת הפנימית שלהם ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:54 |
|
| |
ניסית לפנות לארגונים דוגמת לב לאחים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 18:58 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אם הם מנסים להשפיע עליהם זה מסיון שאסור על פי החוק!
האם הילדים שם מאמינים בבורא עולם? כי אם לא יתכן שמבחינת ההלכה עדיף להאמין באותו האיש כמשיח (לא ע"ז בשיתוף) גרידא מאשר לכפור במציאות הבורא ית' (כמובן שצריך הוראה מרב. אני סתם מעורר דיון) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 19:03 |
|
| |
קורע לב. מלא הערכה על הפתיחות שלך לשתף. קראתי ונאנחתי. הנקודה החיובית בכל העניין הוא היחס החם שלך כלפיה שבכלל לא מובן מאליו. העלית נקודה שרבים לא חשבו עליה. גישה ליהודים משיחיים, הלם וזעזוע. אנו בירידת הדורות. הן מצד היורדים והן מצד הסביבה שבקלות דוחפת את הצעירים שלא מסתדרים עם המערכת לשאול תחתית. לא פשוט. את העולם לא ניתן לתקן, אבל כל אחד ואחד בפרטיות שלו יקבל על עצמו לעשות למען בניו ובנותיו של בורא עולם. מאחל לך נחת בשלמות הלב מכל יוצ"ח. תעדכן גם בשמחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 19:33 |
|
| |
| joshe כתב: |  | ניסית לפנות לארגונים דוגמת לב לאחים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 19:40 |
|
| |
כואב לקרוא את הסיפור ועוד יותר את חלק מהתגובות. בעבר הייתי קשור לאיזו פעילות של יד לאחים ונחרדתי על גודל התופעה של הרעייה בשדות זרים, כמה שה"הם" נראים לנו רחוקים, הם - המוסלמים, הנוצרים, השד יודע מה... - חיים איתנו, ומטבע הדברים הם אידאולוגיים וישמחו לשתף אנשים נוספים באמונות שלהם. ביחס לחלק מהנוצרים זה כמובן גרוע עוד יותר, כי עבורם זה חלק מה"שליחות".
בכנות, לא הבנתי את ה"עצה" לעשות קריעה. איך זה יעזור? מה זה יפתור? מקסימום זה יוכיח לבחורה ולכול העולם (כולל אימה ואחיה) שאבא לא באמת מסוגל להתמודד מול ההצלחה המסחררת של הנצרות, והשאלה הבאה היא למה - ועל זה התשובות רבות ומגוונות, אך כולן הרסניות. [אני כמובן לא מדבר על בת שמקלקלת את אחיה וכדו']
לצערינו, כמו שציין פותח האשכול, הרבה בחורים מוצאים במקומות האלה מפלט ודרך להבין שהם סתם נחנקו כל השנים ויש הרבה אנשים טובים בחוץ וכו', מה גם שיש צד אידאולוגי שאולי הן "ינצחו אותם" בוויכוח ויוכיחו להם כנגד אותו האיש או כנגד השילוש וכדו'. בנוסף תופעה שזכורה לי אישית מפעילותי הנ"ל, שהרבה פעמים אין שום דרך למנוע מסיון, לא ללהבה ולא ליד לאחים. אז המציאות היא שזה קיים.
עכשיו זה ודאי לא הזמן ללכלך על אחרים, אבל קשה לחשוב על זה בלי לשים לב כמה קהלים אדירים מהמגזר החרדי עובדים בשיטת ה"צדיק בפרווה". בהרבה מקומות התחושה היא שאם יש בעיה הכי קטנה ישר שופכים את התינוק עם המים, הכל על "טהרת הקודש" וכל מיני תפיסות עולם מעוותות שמנסות לצייר מציאות של טוב מוחלט וטוטאלי. לדעתי, אדרבה, אם תחמם את הלב שלה מהצד שלך, היא כבר תחזור ביום מן הימים.
ואם כבר פתחת אספר לך, שגם אני עמלתי במשך שנים רבות עם צעיר בן טובים שעבר דברים קשים מאוד ועזב לגמרי. ובזכות תופעה (לא מובנת בכלל בשכל אנושי) שכל החברים החרדים שלו נשארו חברים שלו והיו נפגשים רבות וכו' (בלי להתדיין ולהווכח, כי זה גם לא היה הנושא מבחינתו), היום עודכנתי שאור מתחיל לבצבץ מקצה המנהרה. אז בע"ה גם אותך הקב"ה ישמח ועוד היא תכפיל את עצמה ביופי מידותיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 20:47 |
|
| |
a_smithee
| hot_trend כתב: |  | | A_Smithee כתב: |  | אני מכיר מקרה שבו הרב שטיינמן אמר לאבא של בחור חוזר בשאלה שיתן לו חדר בבית שבו יעשה כל מה שרוצה בתנאי שלא יחלל שבת מחוץ לחדר (לעיני שאר הילדים) העיקר שישאר בבית ובקשר עם ההורים |
|
לה''ו.יש לה חדר, והיא בקשר. אבל, בגלל שהבית שהיא נמצאת בו, הוא במקום אסטרטגי ומעולה בי-ם, זה מפתה. אני בטוח שאם הארגונים היו פותחים בתים כאלה במקומות הנ''ל...
|
|
התגובה לא הייתה אליך אלא לזה שהציע לשבת שבעה, מצטער שהובנתי ככה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2020 20:54 |
|
| |
איך השם שלה? אולי כל הכותבים יאמרו פרק תהלים לזכותה?
|
|
|
|
|