| נשלח ב-13/12/2020 10:57 |
|
| |
מזעזע: אורות חגאות המולד הנוצריים מקשטים את בית מרקחת מכבי ר"ע ב"ב
מאות ואפילו אלפני בני ברקים חרדים קונים מדי יום בבית המרקחת בבנין מכבי רבי עקיבא [בנין ההסתדרות לשעבר], אף אחד מהם התמימים שנולדו כאן, לא מעלה על דעתו שהאורות הללו, שקישטו עד לפני כמה שנים רק את רחובות אירופה הנוצרית המתועבת לכבוד ימי אידם, האורות הללו שמחשיכות את הלבבות היהודיים עם הרגש היהודי [של אלו הגרים בין הגויים] והגיעו רק בשנים האחרונות למרכזי הקניות במדינת ישראל ההולכת בדרכיהם, לקינג גורג' ליפו בירושלים, לביאליק ברמת גן, וכו'.והנה כנראה איזה ערבי נוצרי מהרוקחים שחוגג את החגאות הללוהביא את זה וקישט את בית המרקחת בבני ברק, וכולם רואים ולא שמים לב בכלל. טומאה בלב בני ברק.אבל אפילו אם יכנסו לחנות גדולי הרבנים הבני ברקים- מסתמא לא ידעו ולא יבינו. אלו שלא יצאו מתחום בני ברק מהיוולדם ועד שיבה. מצומצמים בתפיסת מה שרואים, ושומעים.צחוק צוחקים עלינו.
בעבר לםני כ-10 שנים היו קשקושי גרפיטי על קירות בית הכנסת הגדול, קשקוש משונה כזה. אף אחד לא קלט מה זה. לא מחקו, לא קראו למשטרה ולא לתקשורת. זה עבר בשקט כי העוברים ושבים שקראו הרבה על צלבי קרס, בכלל לא ידעו שהקשקושים הללו הם הם צלבי קרס.
צחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 11:35 |
|
| |
ועל כן יש שמקפידים לא לקשט את סוכתם באורות הללו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 11:35 |
|
| |
אותם אורות וקישוטים של הנוצרים מקשטים את סוכות בני ברק בלי לדעת שמקורם מהחג הנוצרי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 13:59 |
|
| |
אני זוכר שפעם הגעתי עם ילד קטן שגר בחו"ל לסוכה של קרובים בירושלים והילד אמר בקול רם "תראו קישוטים של גויים" כל הסוכה היתה בקישוטי חג המולד, הצבעים המסורתיים (ירוק ואדום) הקישוטים וכו'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 14:01 |
|
| |
ובקשר לבתי המרקחת צריך לומר שלרוב מדובר בענין של רוסים ונובי גוט, חג שאינו חג דתי, אינו הולדת אותו האיש אבל יש בו סממנים דומים. סוג של חגיגות השנה האזרחית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 16:38 |
|
| |
לא ברור שיש בעיה כלשהי באורות הללו למי שזכה ואיננו מודע לשימוש שגויים עושים בכך לחגותיהם. היצרן מחשבתו אך ורק לביזנס וכאשר גרים בין גוים, החוגגים כך את חגותיהם, צורם הדבר להשתמש באותם אמצעים, אבל אין ע"ז באורות עצמם, להבדיל מצלב שהוא שימוש לע"ז, ועל פניו שימוש באורות אלו במקום שאין גוים והמקשט איננו חושב על דבר פסול, לא נראה שאמור להיות בעייתי,
תוקן על ידי אליהו1000 ב- 13/12/2020 16:40:43
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2020 19:11 |
|
| |
"מזעזע" - את מי מעניינות השטויות האלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 11:23 |
|
| |
רק בבני ברק כל השנה במצב פסיכולוגי של 'בדיקת חמץ' מחפשים מתחת לאדמה... לא די לכם מה שהתורה אסרה ? אגב, במדינות העולם יש לא מעט גויים 'צדיקים' שהחנוכיות 'לפרסומי ניסא' ממש לא בא להם טוב בעין. בניגוד לקישוטים של השנה האזרחית (שגם מככבים במסעדות, בסוכות, בסתם ארועים וכדו') , החנוכיות הם בוודאי עניין 'דתי' ממש. אם מישהו מהגויים יתנגד אז כולם יזדעקו (ובצדק) 'אנטישמיות'. תשאירו את 'התחמושת' למקרים האמיתיים ולא למדומיינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 12:10 |
|
| |
פתאום כולם הפכו "ציויינים". מאי שנא בית מרקחת בבני ברק מבית מרקחת בוומ"ב נ.י., או סטמפורד היל? פה יש גויים ושם יש גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 12:37 |
|
| |
אני שמח שסוף סוף יש מישהו שמעיר על זה.
גם אני שמתי לב בשנים האחרונות איך שהאורות, הצבעים האלו מחלחלים אלינו לאט אט, לי הפריע למשל כשהתחילו כמה וכמה בנינים לשנות מהפנסים הלבנים המאירים על הבתים לירוק-אדום, נכון, מי שלא היה בחו"ל לא יודע מה זה, אבל אם אני לא טועה, אני חושב שאפילו כאן בארץ, ירוק אדום זה הסמל של הערבים, אבל בפרט למי שביקר בחו"ל, או היה גר בחו"ל, יודע ויודע, כמה שזה צורם והם כצנינים בעיני יהודים. אז למה עזבתם את הלבן היפה, למה ללכת על ירוק-אדום.
וזה ששאל את מי מעניין את השטויות האלו. זה בדיוק כמו שתביא תמונות של עריות, או סמלים או סיסמאות (לא אפרט בדיוק איזה.. וד"ל), שמי שלא יודע, ומי שתמים אינו יודע, ולא יבין מה הבעיה בהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 18:51 |
|
| |
גשרהמיתרים
ביקרתי בפולין פעם בסוף אוקטובר, וראיתי תופעה ע"י כל עיר או כפר היה שדה מואר במאות ואלפי נרות. שאלתי את הנהג והוא הסביר לי שבשבוע שלפני הראשון לנובמבר זה יום השנה הכללי בכל פולין הקטולית.
ואכן בסופרים ראיתי נרות נשמה מוגני רוח בשלל צורת וגדלים, צרם לי מאוד לקנות את זה, אבל זה לא הפריע לאחרים בקבוצה להצטייד ולקחת אפילו לארץ נרות נשמה של גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 23:58 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  | גשרהמיתרים
ביקרתי בפולין פעם בסוף אוקטובר, וראיתי תופעה ע"י כל עיר או כפר היה שדה מואר במאות ואלפי נרות. שאלתי את הנהג והוא הסביר לי שבשבוע שלפני הראשון לנובמבר זה יום השנה הכללי בכל פולין הקטולית.
ואכן בסופרים ראיתי נרות נשמה מוגני רוח בשלל צורת וגדלים, צרם לי מאוד לקנות את זה, אבל זה לא הפריע לאחרים בקבוצה להצטייד ולקחת אפילו לארץ נרות נשמה של גויים.
|
|
הייתי שואל פוסק הלכה אם מותר להשתמש בנרות האלה ומברר בדיוק לשם מה נוצרו. כבר שמעתי מחברים שביקרו בארץ קתולית אחרת (איטליה) שבחדרם היו נרות שיועדו לאיקונין והשימוש בהם הוא ממש איסור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|