| נשלח ב-14/12/2020 02:07 |
|
| |
בדיקה סרולוגית דרך הקופות !!
שמועה שמעתי על קופה מסויימת [אין לי מידע על שאר הקופות] שכל מי שאין לו כ100 בנוגדנים נחשב כשלילי ,זאת אומרת שהבדיקה מאבדת את כל המשמעות , למישהו מידע אמין בעניין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 09:07 |
|
| |
לא שמעתי, אבל מה הבעיה לכתוב את שם הקופה כדי שנדע?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 11:59 |
|
| |
בדרך כלל אפשר לקבל המספר שהופיע בבדיקה. אגב מי שעושה עכשיו בדיקה סתם מבזבז כסף. כי ברגע שיתחיל החיסונים יתחננו לעשות את הבדיקה בחינם. כי מעדיפים לתת החיסון קודם רק לאלו שלא עברו הקורונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 13:11 |
|
| |
חסדא
| פלוני500 כתב: |  | בדרך כלל אפשר לקבל המספר שהופיע בבדיקה. אגב מי שעושה עכשיו בדיקה סתם מבזבז כסף. כי ברגע שיתחיל החיסונים יתחננו לעשות את הבדיקה בחינם. כי מעדיפים לתת החיסון קודם רק לאלו שלא עברו הקורונה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה העניין ,שהם לא אומרים גם אם תשאל ,רק חיובי או שלילי ,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 19:15 |
|
| |
לתשומת לב ח"כ אשר שאיפשר את העניין ,נא בדוק את העניין
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 00:54 |
|
| |
קשה מאוד לקבל שכל קופת חולים תעשה שבת לעצמה ותחליט מה מספר של ערך חיובי. משרד הבריאות אמור לתת הוראה כללית לכל מי שיעשה בדיקות סרולוגיות, בין בקופות החולים ובין באופן פרטי, מאיזה ערך התוצאה הוא חיובית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2020 21:23 |
|
| |
שמעתי כמה מקרים על קופ"ח מאוחדת שיצאו שלילי ובבדיקה פרטית בהדסה למשל יצאו חיובי ובדרגה די גבוהה. מנסה להבין, מה האינטרס של קופות החולים להציג תוצאות שליליות בבדיקות סרולוגיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2020 21:44 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
קשה מאוד לקבל שכל קופת חולים תעשה שבת לעצמה ותחליט מה מספר של ערך חיובי.
משרד הבריאות אמור לתת הוראה כללית לכל מי שיעשה בדיקות סרולוגיות, בין בקופות החולים ובין באופן פרטי, מאיזה ערך התוצאה הוא חיובית.
|
|
ולחשוב שדברי משרד הבריאות הם תורה מסיני? כל חמישי ושני משנים את המדדים ומלהטטים בנתונים שיתאימו לאותה שעה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2020 23:00 |
|
| |
חרדי
| בנשק כתב: |  | שמעתי כמה מקרים על קופ"ח מאוחדת שיצאו שלילי ובבדיקה פרטית בהדסה למשל יצאו חיובי ובדרגה די גבוהה. מנסה להבין, מה האינטרס של קופות החולים להציג תוצאות שליליות בבדיקות סרולוגיות? |
|
אולי יתכן שערכו בדיקה סורולוגית בקופה, מייד לאחר שלא חשו בטוב, ואז עדיין יוצאים שליליים בסורולוגית. כך שמעתי. והבדיקה בהדסה נעשתה אחרי כחודש, שזה הזמן הראוי, ואז היא יצאה חיובית?
רק מעלה כיוון, ואשמח לדעת האם זה נכון שהסורולוגית צריכה המתנה של כמה שבועות לאחר המחלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2020 23:29 |
|
| |
בבתי החולים בהם בוצעו הבדיקות הסרולוגיות באופן פרטי, מערך של 15 נחשב כחיובי.
בקופת החולים, ומידיעה-במאוחדת.... חיובי נחשב רק מ50 ומעלה.
אכן, רבים וטובים מבני עמנו, יצאו עם שלושים וכמה בבדיקות הפרטיות, ולכן יצאו שליליים בקופת החולים, ואין דרך גם לדעת מהם מה הערך.
ההגיון הוא שעם הזמן הערכים יורדים, ולכן בשביל לדעת אם היה לך קורונה, גם 15 מספיק, אבל בשביל לחשב באחוז המחוסנים הם רוצים ערך גבוה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2020 09:13 |
|
| |
| חרדי כתב: |  | שמעתי כמה מקרים על קופ"ח מאוחדת שיצאו שלילי ובבדיקה פרטית בהדסה למשל יצאו חיובי ובדרגה די גבוהה. מנסה להבין, מה האינטרס של קופות החולים להציג תוצאות שליליות בבדיקות סרולוגיות?
אולי יתכן שערכו בדיקה סורולוגית בקופה, מייד לאחר שלא חשו בטוב, ואז עדיין יוצאים שליליים בסורולוגית. כך שמעתי. והבדיקה בהדסה נעשתה אחרי כחודש, שזה הזמן הראוי, ואז היא יצאה חיובית?
רק מעלה כיוון, ואשמח לדעת האם זה נכון שהסורולוגית צריכה המתנה של כמה שבועות לאחר המחלה. |
|
לפי מה שאני שמעתי, בדיקה סרולוגית לא צריכה המתנה, ואפילו תוך כדי התסמינים כבר אמורה לתת תוצאה חיובית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2020 09:44 |
|
| |
| בנשק כתב: |  |
לפי מה שאני שמעתי, בדיקה סרולוגית לא צריכה המתנה, ואפילו תוך כדי התסמינים כבר אמורה לתת תוצאה חיובית.
|
|
לא נכון
- נוגדנים מסוג IgM - מופיעים בדם 6 ימים לאחר ההדבקה
- נוגדנים מסוג IgG - מופיעים בדם כ-12 יום לאחר הדבקה, ומעידים על תגובה חיסונית מאוחרת ועל התפתחות של חסינות נגד הנגיף
רמת הנוגדנים מגיעה לשיא לרוב לאחר 4 שבועות, כתלות במשך המחלה ובעוצמתה, ובהדרגה רמתם יורדת מהדם, כאשר נוגדני IgM כבר לא יהיו ניתנים לזיהוי לאחר מספר ימים, ונוגדני IgG יהיו ניתנים לזיהוי גם לאחר מספר חודשים מההדבקה. אין מידע ארוך טווח לגבי רמת הנוגדנים מעל 4 חודשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2020 12:22 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | בבתי החולים בהם בוצעו הבדיקות הסרולוגיות באופן פרטי, מערך של 15 נחשב כחיובי.בקופת החולים, ומידיעה-במאוחדת.... חיובי נחשב רק מ50 ומעלה.אכן, רבים וטובים מבני עמנו, יצאו עם שלושים וכמה בבדיקות הפרטיות, ולכן יצאו שליליים בקופת החולים, ואין דרך גם לדעת מהם מה הערך.ההגיון הוא שעם הזמן הערכים יורדים, ולכן בשביל לדעת אם היה לך קורונה, גם 15 מספיק, אבל בשביל לחשב באחוז המחוסנים הם רוצים ערך גבוה יותר. |
|
ואם עושים בדיקה פרטית (לא בקופת חולים) שמאושר כפי פרוטוקול משרד הבריאות ומקבלים חיובי עם ערך 30 למשל, אז קופת חולים מאוחדת נותנת תעודת מחלים על סמך זה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2020 01:01 |
|
| |
לי יצא 130 בבדיקה בהדסה ושבועיים אח"כ במאוחדת יצאתי שלילי
כשהייתי בטוח שיש לי קורונה בקיץ יצאתי שלילי בבדיקת קורונה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2020 09:23 |
|
| |
בכללית יש בדיקה עם מספרים במאוחדת יש שינוי או שעדיין כולם יוצאים שלילי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2020 09:42 |
|
| |
אני הייתי שם שבוע שכבר וכנ"ל
|
|
|
|