| נשלח ב-14/12/2020 13:26 |
|
| |
הזדמנות נדירה להוריד את אחוז החסימה הדיקטטורי.
ליכוד(36)+גנץ(14)+אייכלר_ופרוש(2)+רפי_פרץ(1)+אורלי(1)+רעמ(4)+מרצ(3)+העבודה(3)+בוגי(3) = 67.
לביבי זה טוב. כי ככה פייגלין, בן גביר, ורפי פרץ ינגסו קולות מבנט בלי חשש שלא יעברו את אחוז החסימה. ואולי גם סמוטריץ ירצה לרוץ לבד. לגנץ זה טוב כי הוא מבין היטב שהוא עלול לא לעבור את אחוז החסימה. ולכל המפלגות הקטנות שרצות לבד או שרוצות לרוץ לבד ברור שזה טוב להם.
ומילה קטנה לאייכלר, אם אתה כבר מגיש הצעת חוק להוריד את אחוז החסימה. אז למה להסתפק בהורדה ל1.5%? יש לבטל כליל את אחוז החסימה. ובנוסף יש לאפשר הסכם עודפים קואליציוני שאם מפלגה לא עברה אחוז חסימה אז הקולות שלה ילכו למפלגות שנמצאות איתן בהסכם עודפים קואליציוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 13:41 |
|
| |
מצד שני, כשאני חושב על זה. אין לזה באמת סיכוי. ברגע שיראו שביבי תומך בזה, אז אוטומטית כל מחנה אנטי-ביבי יצביע נגד בלי מחשבה. הם יעדיפו להתאבד העיקר לדפוק לרגע קטן את ביבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 13:57 |
|
| |
אני חושב שהפעם זאת תהיה דווקא הצלה למחנה השמאל (מרץ על הגבול המסוכן של אחוז החסימה ועוד לא דברנו על מפלגת העבודה מנוחתה עדן) אבל אני עדיין תומך בזה היות ודבר כזה ייתן ביטוי אמתי לריבוי הדעות בישראל וימנע דורסנות...
מה שכן, בעבר, המתנגדים הגדולים לדבר כזה, היו דווקא דרעי וליצמן (ובאופן אבסורדי גם בנט...) אצל דרעי בשל הפחד מאלי ישי למיניהם. ואצל ליצמן מאותה סיבה שאייכלר רוצה להוריד הוא עומד על רגליו האחוריות כדי למנוע הורדה, מה שכמובן אמור לגרום לכל מי שמוח בקודקדו דווקא לתמוך בהורדה וד"ל...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 14:07 |
|
| |
אחוז חסימה כמו בהולנד...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 15:04 |
|
| |
hhaavv
| חריף_ומקשה כתב: |  | מצד שני, כשאני חושב על זה. אין לזה באמת סיכוי. ברגע שיראו שביבי תומך בזה, אז אוטומטית כל מחנה אנטי-ביבי יצביע נגד בלי מחשבה. הם יעדיפו להתאבד העיקר לדפוק לרגע קטן את ביבי. |
|
לכן ביבי צריך להתנגד לכך בכל הכח, ולהורות לאנשיו ברגע האמת להצביע בעד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 15:42 |
|
| |
מישהו הגיב לי בתיבה האישית: הפוך גוטה, צריך להעלות את אחוז החסימה,כחול לבן, ליברמן והעבודה לא יעברו את אחוז החסימה בבחירות,מטורפי הימין יצטרכו לבחור היכן הם מעדיפים להצביע במקום לזרוק את הקול במקום עוד ניסיון כושל, המפלגות הערביות שמתפלגות בוודאי אחת מהם לא תעבור את אחוז החסימה ולא יהיה לסמול גוש חוסם!!!! תגובתי: לא לומדים מההיסטוריה. חשבו שיעלו את אחוז החסימה ויצליחו להעיף את הערבים מהכנסת. בסוף קרה בדיוק הפוך, הערבים התאחדו וזינקו ל15 מנדטים. אם יעלו את אחוז החסימה. מפלגות השמאל ידעו להתאחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 15:54 |
|
| |
למגיב בתיבה האישית: זכותם של "מטורפי" הימין להצביע למי שמשקף בצורה הטובה ביותר את דעתם, ולא לחינם אנחנו יהודים וכיודע 2 יהודים - 3 דעות, וכל ניסיון להפעיל מניפולציות על כל מי שמעז ברוב חוצפתו להביע דעה ייחודית הוא דיקטטורי, לא מתאים למדינה שלנו, וכבונוס מפריע ליציבות הפוליטית...
(מספיק שבמועד א' אחוז החסימה היה נמוך בחצי אחוז, בנט ופייגלין היו נכנסים, והייתה ממשלת ימין חזקה בלי השטויות של ליברמן ובלי הסחרור אליו נקלענו)...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 15:57 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
מישהו הגיב לי בתיבה האישית: הפוך גוטה, צריך להעלות את אחוז החסימה,כחול לבן, ליברמן והעבודה לא יעברו את אחוז החסימה בבחירות,מטורפי הימין יצטרכו לבחור היכן הם מעדיפים להצביע במקום לזרוק את הקול במקום עוד ניסיון כושל, המפלגות הערביות שמתפלגות בוודאי אחת מהם לא תעבור את אחוז החסימה ולא יהיה לסמול גוש חוסם!!!! תגובתי: לא לומדים מההיסטוריה. חשבו שיעלו את אחוז החסימה ויצליחו להעיף את הערבים מהכנסת. בסוף קרה בדיוק הפוך, הערבים התאחדו וזינקו ל15 מנדטים. אם יעלו את אחוז החסימה. מפלגות השמאל ידעו להתאחד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני עדיין חושב שצריך להעלות את אחוז החסימה אבל למשהו באיזור 30% שייוצרו פה 3 גושים שמאל, ימין ודתיים וזהו
אולי צריך לחייב פריימריז בכל הגושים והבוחר צריך להירשם מראש לאיזה גוש הוא מעוניין להצביע בפריימריז וככה בתוך הגושים תהיה חלוקה לפי תתי מגזרים ומחשבות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אל_קפונה ב- 14/12/2020 16:00:17
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:02 |
|
| |
למר אל קפונה - בשם איזה צורך בכוונתך למנוע בצורה דיקטטורית כל כך ייצוג לדעות ייחודיות בתוך העם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:18 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | למר אל קפונה - בשם איזה צורך בכוונתך למנוע בצורה דיקטטורית כל כך ייצוג לדעות ייחודיות בתוך העם? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:19 |
|
| |
כל בר דעת יודע שפריימריז זה מתכון לשחיתויות, ועוד לא הבנתי מה הצורך בזה ולמה זה אמור לתרום?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:24 |
|
| |
לא נעים לי, אבל אני מצטרף לכל מילה של פותח האשכול, גם בהודעת הפתיחה וגם לאחריה.
לאורך כל ההיסטוריה אחוז החסימה המיט אסונות הרי גורל על הימין, (מדברים על בנט ופייגלין,מישהו עוד זוכר כאן שכל אסון אוסלו ורצח רבין הם תוצאה של זה???????) ולא היתה אפילו פעם אחת!!!! שהשמאל ניזוק ממנו.
אבל עזבו את עניין הכדאיות. ב"מדינת כל מגזריה ותתי-מגזריה" כמו ישראל, כל המושג הזה של אחוז חסימה הוא אנטי דמוקרטי בעליל, ואילולא היו יודעים שופטי בג"צ בבירור את מי הוא משרת,אין ספק שהיו פוסלים אותו.
תוקן על ידי פצקו ב- 14/12/2020 16:27:05
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:27 |
|
| |
מיכאל שמש: הכנסת תצביע ברביעי על הורדת אחוז החסימה - דרעי: מתנגד להורדת אחוז החסימה. כצפוי, חבל שדרעי חושב רק על עצמו ולא על טובת המחנה כולו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2020 16:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | כל בר דעת יודע שפריימריז זה מתכון לשחיתויות, ועוד לא הבנתי מה הצורך בזה ולמה זה אמור לתרום? |
|
לא חושב שפריימריז פתוחים בתוך כל גוש זה מתכון לשחיתות יותר מבחירות רגילות וזה אומר שהגוש הנבחר מקים ממשלה בלי יותר מידי בעיות כי ברגע שהצהרת על שיכות לגוש מסויים אתה לא יכול ללכת לגוש השני כח"כ יחיד או אפילו כקבוצה אתה חייב לעשות את כל המניפולציות בתוך הגוש בפריימריז אחרי זה אתה נאמן לגוש בחוקים הקריטיים כמו תקציב וכדומה לגבי חוקים שלא מפזרים כנסת תוכל להצביע כרצונך ולייצר קואליציה לצורך חוק ספציפי עם מי שבא לך
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אל_קפונה ב- 14/12/2020 16:28:49
|
|
|
|
|