|
|
| נשלח ב-15/12/2020 00:49 |
|
| |
'מלבין פני חברו ברבים' בקלויז בשכונת ברכפלד במודיעין עילית
בקלויז המפורסם בשכונת ברכפלד במודיעין עילית התחוללה הבוקר מהומה גדולה בין המתפללים, וזאת לאחר שאחד המתפללים החל לנגן בכינור מול החזן בתפילת 'הלל'. אחד המתפללים העיר לבעל המנגן וביקש ממנו בעדינות ממנו לחדול ולהפסיק לנגן, כאן התפתחה מהומה כאשר המתפללים העירו לו שזה לא יפה להפסיק את הבעל המנגן, אך המתפלל שגער בו טען כי "המנהג הקדום הגיע מהרפורמים – ויש למנוע פרצה בחומות היהדות". הוויכוח התלהט – ורוב המתפללים טענו כי "אסור להלבין את פניו של המתפלל שבא לנגן מתוך קדושה וטהרה", ולראייה אמר אחד המתפללים כי "הרב קוק מנגן אף הוא בכינור" , מתפלל נוסף אמר כי "הלויים בעצמם ניגנו בבית המקדש", ואחר השיב לו כי הלויים גם שחטו בשבת – ואי אפשר להביא ראייה מכך". כך או אחרת, התפייסו המתפללים, והחליטו שהבעל מנגן יעשה שאלת רב. http://actualic.co.il/%d7%94%d7%90%d7%91%d7%a8%d7%9a-%d7%a0%d7%99%d7%92%d7%9f-%d7%91%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a8-%d7%91%d7%90%d7%9e%d7%a6%d7%a2-%d7%94%d7%9c%d7%9c-%d7%9e%d7%94%d7%95%d7%9e%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%9e/ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-15/12/2020 00:52 |
|
| |
"במקרה" באותה שכונה:
בת 40 התמוטטה הערב בפתע פתאום בתוך מבנה ציבורי במודיעין עילית והשיבה נשמתה לבוראה. בני המשפחה מדווחים כי היא סובלת מרקע רפואי, אולם הערב כלפי חוץ היתה נראית בריאה וחזקה קובי בורנשטיין, כ"ח כסלו תשפ"א 14/12/2020 22:59 אשה חרדית כבת 40 התמוטטה הערב (שני) במבנה ציבורי ברחוב שדרות יחזקאל במודיעין עילית, על רקע מחלה בה היא לוקה, וכתוצאה מכך איבדה את הכרתה. כוננים של מגן דוד אדום ניסו לבצע בה החייאה במשך דקות ארוכות, עד שלבסוף לדאבון לב נקבע מותה. עדי ראיה מספרים כי האשה הייתה נראית בסדר כלפי חוץ, ולפתע התמוטטה ללא כל הסבר. כוננים שהוזעקו למקום ניסו לבצע בה החייאה ולבסוף נקבע מותה. כאמור, בני המשפחה מדווחים כי לאשה יש רקע רפואי שגרם להתמוטטות ולאיבוד ההכרה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-15/12/2020 01:01 |
|
| |
| אופטימיסת כתב: |  | "במקרה" באותה שכונה:
בת 40 התמוטטה הערב בפתע פתאום בתוך מבנה ציבורי במודיעין עילית והשיבה נשמתה לבוראה. בני המשפחה מדווחים כי היא סובלת מרקע רפואי, אולם הערב כלפי חוץ היתה נראית בריאה וחזקה
קובי בורנשטיין, כ"ח כסלו תשפ"א 14/12/2020 22:59
אשה חרדית כבת 40 התמוטטה הערב (שני) במבנה ציבורי ברחוב שדרות יחזקאל במודיעין עילית, על רקע מחלה בה היא לוקה, וכתוצאה מכך איבדה את הכרתה.
כוננים של מגן דוד אדום ניסו לבצע בה החייאה במשך דקות ארוכות, עד שלבסוף לדאבון לב נקבע מותה.
עדי ראיה מספרים כי האשה הייתה נראית בסדר כלפי חוץ, ולפתע התמוטטה ללא כל הסבר.
כוננים שהוזעקו למקום ניסו לבצע בה החייאה ולבסוף נקבע מותה. כאמור, בני המשפחה מדווחים כי לאשה יש רקע רפואי שגרם להתמוטטות ולאיבוד ההכרה.
_________________ |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 01:02 |
|
| |
אני לא יודע אם יש מניעה הלכתית לנגינה בכינור ולא כל דבר שנהוג בצורה כזאת או אחרת אצל הרפורמים הוא פסול בהכרח, אבל לא נראה לי סביר שכל מתפלל יעשה כרצונו בבית כנסת, לא בגלל בעיה הלכתית דווקא אלא בגלל שזה מקום ציבורי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 13:23 |
|
| |
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 15/12/2020 13:23:54
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 13:31 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | אני לא יודע אם יש מניעה הלכתית לנגינה בכינור ולא כל דבר שנהוג בצורה כזאת או אחרת אצל הרפורמים הוא פסול בהכרח, אבל לא נראה לי סביר שכל מתפלל יעשה כרצונו בבית כנסת, לא בגלל בעיה הלכתית דווקא אלא בגלל שזה מקום ציבורי |
|
מסכים לכל מילה. אין לבית המדרש גבאי? מחר מישהו יביא עוגב, ומחרתיים תוף. בית המדרש הוא הפקר לכל אחד לעשות בו כרצונו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 14:50 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | A_Smithee כתב: |  | אני לא יודע אם יש מניעה הלכתית לנגינה בכינור ולא כל דבר שנהוג בצורה כזאת או אחרת אצל הרפורמים הוא פסול בהכרח, אבל לא נראה לי סביר שכל מתפלל יעשה כרצונו בבית כנסת, לא בגלל בעיה הלכתית דווקא אלא בגלל שזה מקום ציבורי |
|
מסכים לכל מילה. אין לבית המדרש גבאי? מחר מישהו יביא עוגב, ומחרתיים תוף. בית המדרש הוא הפקר לכל אחד לעשות בו כרצונו? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם מדינה היא הפקר בה כל אחד יכול לעשות בה כרצונו, ואחר כך כמובן לנצל אותה כרצונו בזכות הפריירים שלא עשו "כרצונם"(כפי שקורה עם החסידים והקורונה). אז גם ביכנ"ס אפשר...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/12/2020 14:50:56
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 15:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | A_Smithee כתב: |  | אני לא יודע אם יש מניעה הלכתית לנגינה בכינור ולא כל דבר שנהוג בצורה כזאת או אחרת אצל הרפורמים הוא פסול בהכרח, אבל לא נראה לי סביר שכל מתפלל יעשה כרצונו בבית כנסת, לא בגלל בעיה הלכתית דווקא אלא בגלל שזה מקום ציבורי |
|
מסכים לכל מילה. אין לבית המדרש גבאי? מחר מישהו יביא עוגב, ומחרתיים תוף. בית המדרש הוא הפקר לכל אחד לעשות בו כרצונו? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם מדינה היא הפקר בה כל אחד יכול לעשות בה כרצונו, ואחר כך כמובן לנצל אותה כרצונו בזכות הפריירים שלא עשו "כרצונם"(כפי שקורה עם החסידים והקורונה). אז גם ביכנ"ס אפשר...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/12/2020 14:50:56 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 15:30 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | | A_Smithee כתב: |  | אני לא יודע אם יש מניעה הלכתית לנגינה בכינור ולא כל דבר שנהוג בצורה כזאת או אחרת אצל הרפורמים הוא פסול בהכרח, אבל לא נראה לי סביר שכל מתפלל יעשה כרצונו בבית כנסת, לא בגלל בעיה הלכתית דווקא אלא בגלל שזה מקום ציבורי |
|
מסכים לכל מילה. אין לבית המדרש גבאי? מחר מישהו יביא עוגב, ומחרתיים תוף. בית המדרש הוא הפקר לכל אחד לעשות בו כרצונו? נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/12/2020 14:50:56 |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 15:31 |
|
| |
לא יודע למה החלטת שאנחנו מנצלים את המדינה. ואולי זה המדינה שמנ[ש]צלת אותנו.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 15:40 |
|
| |
| אופטימיסת כתב: |  | הוויכוח התלהט – ורוב המתפללים טענו כי "אסור להלבין את פניו של המתפלל שבא לנגן מתוך קדושה וטהרה", ולראייה אמר אחד המתפללים כי "הרב קוק מנגן אף הוא בכינור
|
|
מי זה הרב קוק שמנגן בכינור?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 16:50 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | לא יודע למה החלטת שאנחנו מנצלים את המדינה. ואולי זה המדינה שמנ[ש]צלת אותנו.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז שוב אזמין אתכם להקים מדינה משלכם בה תוכלו לעשות מה שתרצו ואף אחד לא יוכל לנצל אתכם ונראה איך תתנהל וד"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 17:23 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | לא יודע למה החלטת שאנחנו מנצלים את המדינה. ואולי זה המדינה שמנ[ש]צלת אותנו.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז שוב אזמין אתכם להקים מדינה משלכם בה תוכלו לעשות מה שתרצו ואף אחד לא יוכל לנצל אתכם ונראה איך תתנהל וד"ל... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2020 17:57 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
|
אז שוב אזמין אתכם להקים מדינה משלכם בה תוכלו לעשות מה שתרצו ואף אחד לא יוכל לנצל אתכם ונראה איך תתנהל וד"ל... |
|
|
|
לגזור ולשמור.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|