| נשלח ב-22/12/2020 14:29 |
|
| |
תואר ראשון חובה (או אפלייה)
רוב המשרות כיום, דורשות מינימום תואר ראשון. ונשאלת השאלה, במה יעיל יותר העובד עם תואר ראשון על פני העובד החרדי ללא תואר? ומדובר בעבודות שאין שום קשר בין התואר לעבודה, התואר הוא רק קישוט. עכשיו לקראת הבחירות, אולי מישהו מהפוליטיקאים ירים את הכפפה ויתקן את האפלייה הזאת?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 22/12/2020 14:32:18
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:10 |
|
| |
הטענה (המעט מוצדקת) היא שמצפים להוכחה ליציבות ורצינות, ואיך נאמר? אישוא לימודים מישיבה לא ממש מוכיח על זה. במכרזי עיריות ניתן להיכנס עם כמות של מבחנים ברבנות (אאל"ט 3 מבחנים ש2 מהם הם שבת ואו"ה). במקומות מסוימים שמעתי שרוצים דווקא תואר במשפטים (לאו דווקא תעודת עו"ד), עקב הנסיון עם אנשים שעשו טעויות וסיבכו מערכות שלמות. מעבר לזה לא ממש הבנתי למה לדרוש תואר ראשון זו הפליה? כל חרדי יכול לעשות תואר ראשון ובלא פחות זמן וכסף מבן כל מגזר אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:13 |
|
| |
על פי רוב, רוב הלימודים בתואר לא באים לידי ביטוי בעבודה ואת מה שצריך אפשר ללמוד בפחות זמן ומאמץ, אבל תואר מוכיח יכולת התמדה וחשיבה ולכן אפ אפשר לקבל מישהו אם תואר יעדיפו אותו למה חרדים לא יכולים לעשות תואר כמו אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:35 |
|
| |
מצדרביעי
| הדיבוק כתב: |  | | הטענה (המעט מוצדקת) היא שמצפים להוכחה ליציבות ורצינות, ואיך נאמר? אישוא לימודים מישיבה לא ממש מוכיח על זה. במכרזי עיריות ניתן להיכנס עם כמות של מבחנים ברבנות (אאל"ט 3 מבחנים ש2 מהם הם שבת ואו"ה). במקומות מסוימים שמעתי שרוצים דווקא תואר במשפטים (לאו דווקא תעודת עו"ד), עקב הנסיון עם אנשים שעשו טעויות וסיבכו מערכות שלמות. מעבר לזה לא ממש הבנתי למה לדרוש תואר ראשון זו הפליה? כל חרדי יכול לעשות תואר ראשון ובלא פחות זמן וכסף מבן כל מגזר אחר. |
|
הטענה היא שמתעקשים בכוונה להציב את זה כדרישת סף לא רלוונטית, בין היתר כדי שלא יבואו יותר מידי חרדים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:45 |
|
| |
זו טענה מנומקת, לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:58 |
|
| |
אם חברה גדולה היתה כותבת בדרישות למשרת מחסנאי "סיים ונבחן על מסכת שבת" האם זה היה עובר בג"ץ?
אז למה דרישת "תואר ראשון" כשלא נרשם תואר ספציפי הרלוונטי למשרה זה בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 15:59 |
|
| |
מצדרביעי
| הדיבוק כתב: |  | | זו טענה מנומקת, לדעתך? |
|
חצי...אם לדוגמה לא מוכנים להכיר בלימודי סמינר לנשים ולא משנה מה רמתם, אז כן...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 16:19 |
|
| |
יש מספיק 'משרות אמון' למקורבים גם בלי תואר... אם יורידו תנאי סף יהיה יותר שחיתות ושירות ממש גרוע. אבל באמת יש כאן אפליה שמתחזקת עם הקומוניזם של הליכוד והמפלגות החרדיות שמגדילים בלי סוף את השירות הציבורי. זו אחת הסיבות שאנחנו צריכים לתמוך בהפרטה, ולפי סקרי דעת קהל החרדים אכן תומכים, אבל לחברי הכנסת יש שיקולים אחרים. אם התכוונת למגזר הפרטי (שם יש פחות דרישה לתואר כשהוא רק קישוט), אחרי חקיקה כזו ימצאו דרכים אחרות לסנן עובדים ואז גם מי שיש לו תואר יפסיד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 16:22 |
|
| |
ידוע לכל בר בי רב שהחרדים כמעט אינם יכולים לעשות תואר גם אם הם מאד רוצים. גם כי הישיבות לא לומדים לימודי בגרות ואחרי החתונה כשריחיים בצווארו כיצד ילמד? כמו שהמדינה הכירה בכל מיני צרכים של החרדים כמו צבא, וההתעלמות מההתקהלויות בקורונה, כך גם כאן יש צרכים מיוחדים לחרדים. כמובן שהכוונה למקצועות שהתואר אינו נחוץ אפילו לצור על פי צלוחית, ולא במקצועות שהתואר נדרש כחלק מהידע המקצועי. לגבי הטענה שמי שהוציא תואר הרי זה מעיד על התמדתו ויכולותיו, הרי שיש מבחנים כדוגמת 'תיל' שאפשר להעביר. לא הגיוני שלחרדים אין את התכונות והכישורים לאייש משרות. רק למי שמנפנף בתואר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 16:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 16:59 |
|
| |
מקובל בכל העולם במקרים מסוימים פחות הגיוני ובמקרים מסוימים יותר הגיוני. אפשר להבין את הרצון והצורך באיזשהו עקיפה או קיצור דרך בשביל חרדים, אבל חייבים לעגן את זה בכל מקרה באיזשהו אופן. לא כל בחור שלמד שלוש שנים בישיבה יש לו ידע מקיף במסכת, משא"כ במישהו שיש לו תואר מסוים בנושא מסוים, לפחות מתמצא בזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 17:14 |
|
| |
a_smithee
| מושגים כתב: |  | לא הגיוני שלחרדים אין את התכונות והכישורים לאייש משרות. רק למי שמנפנף בתואר.
|
|
לחרדים יש תכונות וכישורים כמו לאחרים רק שלא לכולם כישורים שווים, התואר מסייע להוכיח מי מוכשר, כל מבחן שעושים לחרדים יכול להיעשות גם לאחרים, אם נעשה הוא טוב גם לחרדים בחברות הי-טק גם בגדולות שבהן עובדים רבים בלי תואר (גם הרבה חרדים) יותר קשה להיכנס לתחום ככה אבל מי שעובד בזה שנתיים-שלוש מסתכלים יותר על כישוריו (וגם קשריו, עובדים שמביאים חברים שממליצים עליהם זה מאוד מקובל) מאשר על התואר שיש לו או אין לו, בשירות המדינה זה יותר בירוקרטי ונוקשה מסיבות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2020 17:18 |
|
| |
מה שמצחיק הוא, שבעולם הרחב כבר מזמן הפסיקו לדרוש תארים, כי גילו שיש תכונות נוספות שהרבה יותר חשובות לעיתים, שלא מקבלים ביטוי בתארים כלשהן. אבל כאן אנחנו כרגיל מפגרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2020 22:55 |
|
| |
אני מוטרד מהנושא מכיוון אחר:
אני מאוד בעד תארים ותעודות, מאוד מאמין במערך של הכרה ואישור ממסדיים למקצועיותו של אדם. ומאוד מאמין שזהו אמור להיות כלי חשוב כדי לציין את כשירותו ורצינותו של האדם גם באופן כללי.
אבל לא במיטת הסדום שבה מתנהל התהליך כיום.
אנשים שונים - יכולים להגיע בדרכים שונות - ובטווחי זמן שונים - לרמה מקצועית מסויימת.
כיום יכולים להגיע להכרה ממשלתית במקצועיות שלך רק במגבלות הבאות: - בטווח זמן קצוב (למשל - 4 שנים לקבלת תואר ראשון). - בתשלום כספי קצוב (שכר לימוד אוניברסיטאי). - עם צוות הוראה מוגדר (צוות האוניברסיטה). - בשעות ובימים מוגדרים (להגשת מטלות, לביצוע מבחנים, ועוד) - על חומרי לימוד מוגדרים
ככה זה ברוב - כלומר בכל המוסדות להשכלה גבוהה ולהכשרה מקצועית למעט האוניברסיטה הפתוחה. האוניברסיטה הפתוחה פתרה חלק מהבעיות הללו, אבל חלקית בלבד!
תפיסתי היא: הדרך שבה אני מאמין שצריך לעבוד היא - השכלה חופשית! התמקצעות חופשית! לא אמור לעניין אותי איך הבן אדם קיבל את ההכשרה שלו. כמה זמן הוא עשה אותה, כמה כסף זמן ומאמץ הוא השקיע בזה, מי לימד אותו, וכמה הוא למד ביום. אני רוצה תוצאות! אני בוחן אותו, הוא יודע את העבודה? הוא מקבל את התעודה. הוא יודע את החומר? הוא מקבל את התואר.
תאמרו - ובצדק - המבחנים ברגיל לא משקפים בהכרח את התמונה המלאה של כשירותו של האדם, וחובת ההתייצבות בשיעורים, והזמן שבו השקיע התלמיד בלמידה - גם הם נלקחים באומדן הכשירות כאשר נותנים לו דיפלומה... יש היגיון אמנם בטענה, אך בדיוק לכן אני טוען שמבחני הכשירות צריכים להיות מחמירים פי כמה. אני מאמין שמנגנון ההכשרה המקצועית-השכלתית צריך להיות מערך צולב של מבחנים מקיפים ומעמיקים של יכולת התלמיד. זה גם ידביק את החסר של האומדן המגיע ברגיל מ"כמה התלמיד למד", וזה עוד יעבור אותו בהרבה.
הכיוון בגדול צריך להיות: "התמחות מהיום הראשון". על ההתחלה - מהיום הראשון - להיכנס לעבודה בתחום, כשוליא. מצידי - אם באמת הבן אדם לא יכול לעשות שום כלום על ההתחלה (מה שנדיר) - אפילו שיכין קפה לעובדים. שיכנס לאווירה, שיכיר את הלך הרוח, את המושגים, ואת דרך ההתנהלות של המשרד. שיתחיל להקליד מסמכים במחשב, הוא כבר לומד להשתמש איתו, הוא כבר לומד להכיר את האנשים, את המקומות, את דרכי הפעולה, הרבה נתונים הוא כבר יאסוף לבד. ואז - כמה דקות של הדרכה פה מהבוס, חצי שעה שם, שעה יומית של תרגול עיוני - והבן אדם בפנים!
לדעתי - התאוריה הזאת שלי תקפה לכל כך הרבה תחומים! אני חושב שלרובם המוחלט! יתכן שיהיו תחומים ספציפיים שבהם זה לא כך, אבל אני באמת חושב שהם נדירים.
זה יצור לנו יותר אנשים משכילים (אנשים יוכלו ביתר קלות ללמוד ולהתמחות במהרה), זה יצור לנו מגוון עשיר יותר של התמחויות (כל אחד יוכל לקבל הכרה על כל כשרון וידע שיש לו ולא משנה מהיכן), זה יקל מעל האנשים את העול הכבד של כסף-זמן שדורשים הלימודים הסדירים.
העולם ישתנה, תאמינו לי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2020 00:53 |
|
| |
ברוקלינאי דבריך מעניינים ויש בהם היגיון רב. אם כי הייתי מוציא מן הכלל לימודי רפואה. [ימות המשיח כבר כאן, אז כנראה שאנחנו קרובים לכך שהדברים יתממשו...]
|
|
|
|
|