בית פורומים בחדרי חרדים

ב-1 לפברואר יחול סופית הצו המבטל את חוק הגיוס הקיים? האם יש סיכוי לדחיה נוספת לאור פיזור הכנסת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2020 15:51 לינק ישיר 
ב-1 לפברואר יחול סופית הצו המבטל את חוק הגיוס הקיים? האם יש סיכוי לדחיה נוספת לאור פיזור הכנסת?

איך זה שאף אחד לא מדבר על זה מילה?

תוקן על ידי מיאניומשמי ב- 23/12/2020 15:51:11

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 15:59 לינק ישיר 

יש בחירות עכשיו. ברור שבגץ יעניק דחייה. יש לך ספק בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2020 16:58 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
יש בחירות עכשיו. ברור שבגץ יעניק דחייה. יש לך ספק בכלל?

יש לי ספק האם יהיה מישהו שיבקש דחיה. לכאורה שר הבטחון אמור להחליט על זה, ולא יודע אם לגנץ יהיה אינטרס לבקש דחיה, או שמצידו שיהיה כאוס.
חוץ מזה יש לי גם ספק אם בג"ץ יתן או שיאמר: היה לכם מספיק זמן ואפשרות להעביר את החוק, לא מעניין אותי המשחקים הפוליטיים שלכם, כבר הודענו שלא יהיו דחיות נוספות, ומצידנו שיגייסו את כולם.
הבלאגן סביב מצב כזה יכול לעזור לליברמן ולפיד, ויפגע בנתניהו שנסמך על החרדים, כך שזה אינטרס שלהם שזה יקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 03:23 לינק ישיר 

שר הביטחון בני גנץ: לא אאשר דחייה נוספת בחוק הגיוס | מציג ''מתווה שירות חדש'' שיחייב כל אזרח לתרום  

בני גנץ: הקורונה רק חידדה את הפערים ואת השסע בחברה הישראלית.
צה"ל הפך לצבא חצי העם, יש שמשרתים ויש שמשתמטים.
המשרתים הפכו לפראיירים וביטחון ישראל בסכנה.

"הבלוף הזה לא יכול להימשך", אמר גנץ. "לא עוד איש הישר בעיניו יעשה, אלא אנשים ישרים יעשו את הדבר הנכון. ישראל איננה עוד מדינת רוב חילוני מסורתי עם מיעוטים, אלא מדינה המורכבת מקבוצות קבוצות, פלגים ושבטים. בישראל 2021 יותר מ-50% מהצעירים לא מתגייסים לצה"ל. אלו בדיוק אותם צעירים שחיים בערים שמוסדות הלימוד בהן נשארים פתוחים בקורונה. אלו אותם ערבים שבערים שלהם אין תשתיות. החברה הישראלית נקרעת. חייבים להיות מאוחדים בשירות".

"חרדים יוכלו להתנדב בארגוני חסד ולרכוש מקצוע בארגוני הצלה. אזרחים ערבים יוכלו לסייע במלחמה בפשיעה. כל אחד ישרת שנתיים למען החברה. אותן זכויות, אותן חובות. צה"ל החל להיערך לרפורמה הזאת, שבמסגרתה יוקפא קיצור השירות".

עוד מדבריו: "בכוונתי לפנות לרה"מ ולדרוש לאשר את המתווה בישיבת הממשלה הקרובה, בכפוף להנחיות היועמ"ש. במידה והמתווה לא יקודם, עמדתי לבג"ץ תהיה נגד דחיית חוק הגיוס. מי שבאמת דואג לחברה החרדית ולחברה הערבית יפעל לשוויון במקום להנציח את הפילוג. הבלוף הזה לא יכול להימשך".

מקור:
שר הביטחון בני גנץ: לא אאשר דחייה נוספת בחוק הגיוס | מציג מתווה שירות חדש שיחייב כל אזרח לתרום - חדשות רוטר (rotter.net)

תוקן על ידי מיאניומשמי ב- 28/01/2021 03:25:26

תוקן על ידי מיאניומשמי ב- 28/01/2021 03:26:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 03:24 לינק ישיר 

-

תוקן על ידי מיאניומשמי ב- 28/01/2021 03:24:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 10:24 לינק ישיר 

אני כבר מחכה ליום בו בג"ץ יגיד "אין יותר דחיות", כדי שהמדינה תראה כמה היא באמת חלשה מול מליון אזרחים נחושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 10:32 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אני כבר מחכה ליום בו בג"ץ יגיד "אין יותר דחיות", כדי שהמדינה תראה כמה היא באמת חלשה מול מליון אזרחים נחושים.

תסלח לי, אתה גיבור מקלדת.
מרן הגראי"ל פחד מזה עד כדי דמעות, כי היה אכפת לו מאותם אחוזים בודדים מהמיליון, שפחות נחושים.
אבל לך לא אכפת, העיקר ש"נראה למדינה מי אנחנו ומי היא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 11:21 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתב:

איש_חשוב כתב:

מרן הגראי"ל פחד מזה עד כדי דמעות, כי היה אכפת לו מאותם אחוזים בודדים מהמיליון, שפחות נחושים.

כולם מבינים שהמשטרה הצבאית לא תיכנס לפוניבז' בבני ברק. אבל החשש הגדול שהם יתחילו ללקט מהפריפריה פה ושם, וכך לאט לאט יפוררו חלקים עצומים מהמגזר החרדי.
וגם יש את החשש של שלילת זכויות בעקבות רישום פלילי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 12:41 לינק ישיר 

כדאי פשוט לעודד את הפוליטיקאים שטוענים שמזמן היינו צריכים לעבור למודל של צבא מקצועי- התנדבותי (אפילו עופר שלח בכבודו ובעצמו כתב על זה ספר:)) , כמובן שכדאי שהעידוד יהיה מאחורי הקלעים כדי שלא יהפך שוב לעניין חרדי....

הבעיה - אז פחות יצטרכו את הפוליטיקאים החרדים, כי יהיו פחות "גזירות שמד", בהחלט דילמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 18:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אני זוכר את האווירה שהיתה לפני כ16 שנים, כמה חודשים לפני תכנית ההתנתקות:
"אין מצב ששרון יעביר את זה בליכוד" - והעביר.
"אין מצב שזה עובר בכנסת" - ועבר.
"לא יתכן שזה יקבל את אישור הממשלה" - וקיבל.
"אין מצב שבגץ יאשר את זה" - ואישר.

והסוף ידוע לכולנו.

המדינה כאן מסוגלת ל-ה-כ-ל.
גם לחרב עצמה לדעת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 19:32 לינק ישיר 

אז מה? מרן הגר״ש אויערבאך זצ״ל צדק !!!! אין סיכוי שתודו בזה, כבר דודוש לפני שנים היה מוכן למכור הכל. העיקר ׳שלא יגידו שר׳ שמואל צדק׳....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 20:18 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתב:

ככל הידוע לי, הרב שטיינמן תמך בגיוס הבודדים שאינם מוצאים עצמם בישיבות..
בכל מקרה, זה הרי בדיוק המצב שהיה עד היום, פיתוי ומשיכת בחורי ישיבות
כשמדברים כאן על אכיפה מדברים על מאות אלפי בחורי ישיבות ואברכים שלא בכיוון של גיוס בכלל
אם אין הסכם חוקי, הרי שהמדינה הולכת על כל הקופה ולא רק על כמה בודדים פה ושם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 20:34 לינק ישיר 

המשך התגובות היהירות של אנשים שחושבים שהם ינצחו את המדינה וכדאי שירדו לקרקע

א. לא חסר משפחות מהפריפריה שההורים לא ירצו לריב עם הצבא 
ב.מחר המדינה שוללת תקציבים מהישיבות כי הבחורים לא אמורים ללמוד שם ובהמשך לכוללים כמו שהיא עושה היום לעצניקים שלא מתייצבים 
ג.יש חלושי אופי שברגע שהם ישמעו שלא יקבלו רשיון נהיגה לא יוכלו לצאת מן הארץ ישברו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2021 20:38 לינק ישיר 

timobl כתב:
אז מה? מרן הגר״ש אויערבאך זצ״ל צדק !!!! אין סיכוי שתודו בזה, כבר דודוש לפני שנים היה מוכן למכור הכל. העיקר ׳שלא יגידו שר׳ שמואל צדק׳....

א.הרב שטינמן  אמר שאולי יום אחד  נצטרך להלחם על זה, הוא טען שצריך להתנהל בחכמה בחכמה ולדחות את הקץ ולראות בעתיד מה יהיה 
ב. בגלל שכמותכם והאדמור מסלונים הגענו עד הלום ועכשיו אתה צועק שצדקתם
ג. הוברר במספרים שהדמיונות שלכם על גיוס זה הזיה או שקרים בכוונה אז שבו קצת בשקט ותפגינו מתי שבא לכם להתפרק

תוקן על ידי ליטאישעבר ב- 28/01/2021 20:38:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2021 01:25 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:
המשך התגובות היהירות של אנשים שחושבים שהם ינצחו את המדינה וכדאי שירדו לקרקע

א. לא חסר משפחות מהפריפריה שההורים לא ירצו לריב עם הצבא 
ב.מחר המדינה שוללת תקציבים מהישיבות כי הבחורים לא אמורים ללמוד שם ובהמשך לכוללים כמו שהיא עושה היום לעצניקים שלא מתייצבים 
ג.יש חלושי אופי שברגע שהם ישמעו שלא יקבלו רשיון נהיגה לא יוכלו לצאת מן הארץ ישברו

שלשה תגובות חלשות שאינני מוצא טעם להגיב אליהן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ב-1 לפברואר יחול סופית הצו המבטל את חוק הגיוס הקיים? האם יש סיכוי לדחיה נוספת לאור פיזור הכנסת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext