הויכוח בין שני האישים הנ"ל נע בעיקר סביב הרצון של סמוטריץ להבטיח לבוחרים שמפלגתם לא תיתן את ידה להקמת ממשלת שמאל. בנט אינו מוכן להתחייב על כך. אם נראה פילוג בין השניים נוכל להסיק מכך ש'ימינה' ככל הנראה תעדיף כמעט כל ממשלה העיקר לא ממשלת נתניהו. ועדיין לא ברור אם נתניהו מעדיף את סמוטריץ ב'ימינה' על מנת שישמור על בנט או שיעדיף אותו במפלגה דתית אחרת שתגדל לכח משמעותי על חשבון בנט.
סמוטריץ היה טיפש מלכתחילה, שלא רק שהם בכלל קיבלו את בנט שבגד בהם והתגלה בכוחו האלטוראלי העצום, אלא גם עשו ממנו יו"ר ועוד הלכו איתו במלחמה במטופשת נגד ביבי. אני לא מאמין שדת"לים סטייל סמוטריץ ימשיכו להצביע למפלגה כזו, ואם נשאר טיפת שכל למנהיגים שם הם חייבים להתנער מבנט לפחות עכשיו ולהוכיח שיש להם טיפת עמוד שדרה. לבבי המפלגות החרדיות, לצערינו יש תהום פעורה בין המגזרים - שרצופה שנאה עיוורת והתנכרות בכל מחיר. הלוואי שסמוטריץ יקבל שכל ויחזירו את האופציה של מפלגה ציונית דתית איכותית וחזקה
סמוטריץ היה טיפש מלכתחילה, שלא רק שהם בכלל קיבלו את בנט שבגד בהם והתגלה בכוחו האלטוראלי העצום, אלא גם עשו ממנו יו"ר ועוד הלכו איתו במלחמה במטופשת נגד ביבי. אני לא מאמין שדת"לים סטייל סמוטריץ ימשיכו להצביע למפלגה כזו, ואם נשאר טיפת שכל למנהיגים שם הם חייבים להתנער מבנט לפחות עכשיו ולהוכיח שיש להם טיפת עמוד שדרה. לבבי המפלגות החרדיות, לצערינו יש תהום פעורה בין המגזרים - שרצופה שנאה עיוורת והתנכרות בכל מחיר. הלוואי שסמוטריץ יקבל שכל ויחזירו את האופציה של מפלגה ציונית דתית איכותית וחזקה
אכן, טיפש היה מלכתחילה.
אבל כיום ברור לכולם, שאין דבר כזה ציבור דתי לאומי מבחינה פוליטית, וכנראה גם מעשית.
מתוך 36 המנדטים של הליכוד, כנראה 6 או יותר שייכים למי שמכנים עצמם דתיים לאומיים.
לכן לסמוטריץ אין ברירה אלא רק לרוץ עם חביב עצמו והרפורמים, בעל כיפת הירדן, בנט.
ממש לא נכון, סמוטריץ ותא"ל פרץ עברו את אחוז החסימה בבחירות הקודמות, גם בלי בנט. זה אפשרי ואני מניח שהרבה מאוד יצביעו להם, דתליים חזקים מחפשים בית פוליטי והם לא יצביעו בקלות לג ושס שחתומים על הפינויים המטורפים והאכזריים ביותר. להערכתי בינתיים הם מצביעים ליכוד בצער (כי ברור שהליכוד לא ישרת ולא אמור לשרת אותם כמו מפלגה משלהם). אם תהיה מפלגה שהם יכולים לתת בה אמון היא תעבור את אחוז החסימה ואף תשאיר שוב את בנט בחוץ...
נשלח ב-31/12/2020 13:08
הדיבוק כתב:
אם תהיה מפלגה שהם יכולים לתת בה אמון היא תעבור את אחוז החסימה ואף תשאיר שוב את בנט בחוץ...
אם רק היו מביאים נציגים שהם אנשי שטח רעננים. בינתיים מדברים שם על דמויות אפרוריות ומיושנות שהכח שלהם הוא רק בעובדה שבעבר הם הצליחו להתפלח למעגל הנכון.
נשלח ב-1/1/2021 13:19
שלזינגר בישראל היום: נמשך המשא ומתן בין סמוטריץ' לבין בנט בכל הקשור לריצה משותפת ברשימת ימינה. סמוטריץ' דורש ארבעה מקומות בעשירייה הראשונה למפלגתו (האיחוד הלאומי), בנט מוכן לתת שני מקומות. הפשרה, כך אומרים גורמים במפלגה, די ברורה וככל הנראה תסתיים בשלושה מקומות.
נשלח ב-1/1/2021 13:34
מצדרביעי
הדיבוק כתב:
ממש לא נכון, סמוטריץ ותא"ל פרץ עברו את אחוז החסימה בבחירות הקודמות, גם בלי בנט. זה אפשרי ואני מניח שהרבה מאוד יצביעו להם, דתליים חזקים מחפשים בית פוליטי והם לא יצביעו בקלות לג ושס שחתומים על הפינויים המטורפים והאכזריים ביותר. להערכתי בינתיים הם מצביעים ליכוד בצער (כי ברור שהליכוד לא ישרת ולא אמור לשרת אותם כמו מפלגה משלהם). אם תהיה מפלגה שהם יכולים לתת בה אמון היא תעבור את אחוז החסימה ואף תשאיר שוב את בנט בחוץ...
מה עם פריימריז? האם מישהו מהציבור הדת"ל מינה את סמוטריץ' לדבר בשמו? (למעט כמה "חברי מרכז" של האיחוד הלאומי).