בית פורומים בחדרי חרדים

לא מספיק ביזו את ר' חיים וכעת בסרטון חדש מסבירים לו כמו לילד קטן מה עליו לענות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2020 14:43 לינק ישיר 
לא מספיק ביזו את ר' חיים וכעת בסרטון חדש מסבירים לו כמו לילד קטן מה עליו לענות

לצפיה:

תוקן על ידי נוירולוג ב- 31/12/2020 14:52:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 14:57 לינק ישיר 

כואב הלב לראות את זה

נראה שהוא לא מבין מה ההוא נפל עליו, על מה הוא מדבר, ומה הוא רוצה ממנו.
הוא מסתכל על נכדו, ויענקי במקום להציג שאלה מכוון אותו ומסביר לו בדיוק מה הוא מצפה ממנו לענות.

נ.ב. כמה עולב יש ביחצנות הרדודה של היחצן אבי רבינא לכנות את זה - "פסק באופן נחרץ לקחת את הסיכון ולא לפחד"

תוקן על ידי נוירולוג ב- 31/12/2020 14:58:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 15:11 לינק ישיר 

יש מנהיג 1 לדור ואותו צריך לשאול. וכל המשחקים והמניפולציות שנכדי ר' חיים עושים, אמורים לא להשפיע כלל על ציבור ממושמע למנהיג.

וכל מי שרץ אחרי "פסיקות" מסרטונים על ר' חיים, לא נכון הוא עושה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 15:15 לינק ישיר 

מעניין אם כל אלו שהתעקשו עד עכשיו שלא להכיר בכך, מבינים עכשיו שהכתרתו של הגרח"ק ל"מנהיג" המגזר הליטאי הייתה תקלה איומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 16:00 לינק ישיר 

ויש הרבה, והרבה מאוד שחושבים שעם כל התקלות, התקלה הרבה יותר גדולה להכתיר את השני למנהיג כשמעולם לא היה לו משוג בזה, וכל א' שלמד בפוניבז' יודע זאת בבירור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 16:08 לינק ישיר 

מי שמקשיב לרבי חיים בעניני בריאות, מגיע לו.
עד מתי תהיו לכבשים ותחפשו משכוכית?

ר' חיים גם כשהיה במיטבו לא הבין ברפואה ומי שהקשיב לעצתו, שוטה. אם היתה לכם שאלה בלומדעס, ר' חיים היה יכול לתת תשובה נפלאה.

ברפואה, בתזונה, בהנדסת בנין או בעסקים, הוא פשוט מעולם לא הבין וגם לא ענין אותו.

זה לא רק ר' חיים אלא רוב גדולי התורה.

כשהגרש"ז רצה לפסוק בדיני חשמל בשבת הוא לא הלך לגמרא כי מה לעשות, בגמרא לא כתוב על חשמל, אלא פנה למומחה לנושא, למהנדס חשמל, כדי להבין את הצד הטכני.

למה צריך להסביר דבר כ"כ בסיסי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 16:47 לינק ישיר 

כי אנשים לא באים "להתייעץ" אנשים באים לשמוע "דעת תורה", ולסמוך על הסייעתא דשמיא שיש למי שאין לו בעולמו אלא את התורה ונותנה ברוך הוא וברוך שמו.
לא חכמה באים לשמוע כי אם דבר ה' בפי החכם.

אכן, זה לא היה מקובל ביובל השנים האחרונות בקרב הליטאים. וכאן חוזרים מעט לתקופת החזו"א ורבי מאיר שמחה. אבל זו הבחירה של קהל עדת ישראל. 
ולפיכך לא שייך לדון כל כך עד כמה הוא מתעמק ולומד את הבעיה שלך, כי גם לפני 30 שנה הוא לא התעמק ולמד את הבעיה. האמינו בו כי האמינו בו. 
גם הרבה גדולי תורה שכלתניים, בעלי דעת רחבה, ואפילו ליברלית, כמו הגאונים רבי שלמה פישר ורבי משה שפירא ועוד - התייחסו לכל הגיג היוצא מפי הגר"ח ודייקו מדבריו באותיותיו ובתגיו (באוזני שמעתי ויהי לפלא!).

ידוע שגם בתקופת אביו הסטייפלר זצ"ל, היו הרבה בני ברקים מתייעצים עם הגר"ח תדיר, כלומר מתברכים ממנו ושומעים לדבריו.

ולכן מי שצוחק - או מפני שהוא חסיד, או מפני שהוא שונא תחי"ם או מפני שהוא ליברל, או מפני שהוא לייט - ימשיך כמובן לצחוק ולזלזל. וכלל ישראל עדיין נוהה בהמוניו, ובאליטותיו - אחרי כל פליטת פה של הגר"ח כמוצא שלל רב.

ומה נעשה, דרכינו יותר מקובלת, ואף יותר בטוחה בעז"ה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 16:53 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

מי שמקשיב לרבי חיים בעניני בריאות, מגיע לו.
עד מתי תהיו לכבשים ותחפשו משכוכית?

ר' חיים גם כשהיה במיטבו לא הבין ברפואה ומי שהקשיב לעצתו, שוטה. אם היתה לכם שאלה בלומדעס, ר' חיים היה יכול לתת תשובה נפלאה.

ברפואה, בתזונה, בהנדסת בנין או בעסקים, הוא פשוט מעולם לא הבין וגם לא ענין אותו.

זה לא רק ר' חיים אלא רוב גדולי התורה.

כשהגרש"ז רצה לפסוק בדיני חשמל בשבת הוא לא הלך לגמרא כי מה לעשות, בגמרא לא כתוב על חשמל, אלא פנה למומחה לנושא, למהנדס חשמל, כדי להבין את הצד הטכני.

למה צריך להסביר דבר כ"כ בסיסי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

רק הערה קטנה.
דווקא מי שיש לו שאלה בלומדעס הולך לצישהו אחר. ר' חיים אינה הכתובת ללומדעס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 16:55 לינק ישיר 

יוחנןש אתה רציני שאתה משווה אתת הסגנון של ר' חיים לחזו"א או לר' מאיר שמחה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 17:03 לינק ישיר 

ומי שמפחד מה ענה ר' חיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 18:04 לינק ישיר 

דוקא שמעתי מחבר ספורים על בקיאותו וגם למדנותו של הגר"ח. אני מניח שזה תלוי מה שאלו אותו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 18:48 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
דוקא שמעתי מחבר ספורים על בקיאותו וגם למדנותו של הגר"ח. אני מניח שזה תלוי מה שאלו אותו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא מדברים על בקיאות.
מדברים על למדנות.
שמעת מחבר?
תפתח ספרים שלו ותיווכח בעצמך.
בצעירותי, עוד היה אפשר לעלות ולשאול אותו שאלות. היו כמה בחורים ואברכים שניסו, הרוב לא המשיכו לבוא אליו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 18:50 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
ומי שמפחד מה ענה ר' חיים?

שומעים את ר' חיים אומר: גם. ואז הסרטון נחתך מיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 19:20 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
יוחנןש אתה רציני שאתה משווה אתת הסגנון של ר' חיים לחזו"א או לר' מאיר שמחה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אפילו החסידים האדוקים של הנכדים, כולל אלו שסבורים שר' חיים ברא את העולם ואת הקב"ה, עדיין לא מדברים בפנאטיות השמורה ליוחננוש.

יוחננוש בקלות יכול היה להשתלב בכת "לב טהור" ודומיה.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 31/12/2020 20:02:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 22:51 לינק ישיר 

אין ספק שהסרטון הזה לא מוסיף כבוד לשר התורה הבת הקטנה שלי שואלת האם הוא קיבל ממתק מיענקי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2020 22:56 לינק ישיר 

למר יוחנן:
איפה היית מסווג את בעל התניא?

תניא איגרת הקודש פרק כב

אהוביי אחיי ורעיי מאהבה מסותרת תוכחת מגולה לכו נא ונוכחה זכרו ימות עולם בינו שנות דור ודור ההיתה כזאת מימות עולם ואיה איפוא מצאתם מנהג זה באחד מכל ספרי חכמי ישראל

הראשונים והאחרונים להיות מנהג ותיקון לשאול בעצה גשמיות כדת מה לעשות בעניני העולם הגשמי אף לגדולי חכמי ישראל הראשונים כתנאים ואמוראים אשר כל רז לא אנס להו ונהירין

להון שבילין דרקיע כ"א לנביאים ממש אשר היו לפנים בישראל כשמואל הרואה אשר הלך אליו שאול לדרוש ה' על דבר האתונות שנאבדו לאביו כי באמת כל עניני אדם לבד מדברי תורה

וי"ש אינם מושגים רק בנבואה ולא לחכמים לחם כמארז"ל הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים ושבעה דברים מכוסים כו' אין אדם יודע במה משתכר כו' ומלכות בית דוד מתי תחזור כו' הנה

הושוו זה לזה ומ"ש בישעיה יועץ וחכם חרשים וכן משארז"ל ונהנין ממנו עצה ותושיה היינו בד"ת הנקרא תושיה כמארז"ל יועץ זה שיודע לעבר שנים ולקבוע חדשים כו' שסוד העיבור קרוי

עצה וסוד בלשון תורה כדאיתא בסנהדרין דף פ"ז ע"ש בפרש"י:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לא מספיק ביזו את ר' חיים וכעת בסרטון חדש מסבירים לו כמו לילד קטן מה עליו לענות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext