|
|
| נשלח ב-31/1/2022 10:10 |
|
| |
חוצפן זה אתה וחבריך הדלי"ם, שחושבים לחנך מחדש את עולם התורה, ולהחדיר את האקדמזיציה בכוח, יחד עם ארגוני השינוי השוטנים ששולחיים ידים ומשקיעים הון רב במלאכה.
תמשיכו ובעזרת ה' לא תצליחו להכחיד את עולםהתורה והאברכים, את החרדים האמיתיים, לא אלה שיש להם ניקים עלובים בפורומים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 10:29 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | חוצפן זה אתה וחבריך הדלי"ם, שחושבים לחנך מחדש את עולם התורה, ולהחדיר את האקדמזיציה בכוח, יחד עם ארגוני השינוי השוטנים ששולחיים ידים ומשקיעים הון רב במלאכה.
תמשיכו ובעזרת ה' לא תצליחו להכחיד את עולםהתורה והאברכים, את החרדים האמיתיים, לא אלה שיש להם ניקים עלובים בפורומים |
|
תגובה חרדית קלאסית שמדגימה היטב את הלוך הרוח השולט בציבור החרדי הקלאסי. סיסמאות שאין מאחוריהן חשיבה הגיונית ריאלית. איך אפשר להתקיים כמדינה חזקה ומודרנית בלי אקדמיה? האם מדינה שבה כולם מקיימים אורח חיים חרדי קלאסי כפי שהוא היום, יכולה לשרוד באזור הבעייתי שלנו?
אך לצערי, אין חשיבה ריאלית, ולכן לא צפוי שינוי בנושא. ומכאן התחזית הפסימית שהגידול הדמוגרפי החרדי + אורח החיים החרדי הבדלני ידרדר אותנו למדינת עולם שלישי..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 10:33 |
|
| |
דבר_תורה
| חריף_ומקשה כתב: |  | חוצפן זה אתה וחבריך הדלי"ם, שחושבים לחנך מחדש את עולם התורה, ולהחדיר את האקדמזיציה בכוח, יחד עם ארגוני השינוי השוטנים ששולחיים ידים ומשקיעים הון רב במלאכה.
תמשיכו ובעזרת ה' לא תצליחו להכחיד את עולםהתורה והאברכים, את החרדים האמיתיים, לא אלה שיש להם ניקים עלובים בפורומים
תגובה חרדית קלאסית שמדגימה היטב את הלוך הרוח השולט בציבור החרדי הקלאסי. סיסמאות שאין מאחוריהן חשיבה הגיונית ריאלית. איך אפשר להתקיים כמדינה חזקה ומודרנית בלי אקדמיה? האם מדינה שבה כולם מקיימים אורח חיים חרדי קלאסי כפי שהוא היום, יכולה לשרוד באזור הבעייתי שלנו?
אך לצערי, אין חשיבה ריאלית, ולכן לא צפוי שינוי בנושא. ומכאן התחזית הפסימית שהגידול הדמוגרפי החרדי + אורח החיים החרדי הבדלני ידרדר אותנו למדינת עולם שלישי.. |
|
תגובה משכילית\מזרוחניקית קלאסית, שימיה ותיקים ועתיקים זה שנות דור, מה לעשות טוב לי להיות בצד בו נמצאים ענקי הרוח ומנהיגי האומה הרוחניים במאות השנים האחרונות, ולא בצד של ליצני ההשכלה ה"ריאלים" בתחפושות השונות, האומרים פן ירבה, וכתמיד רוח הקודש מרעימה למולם, כן ירבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 11:03 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | דבר_תורה
| חריף_ומקשה כתב: |  | חוצפן זה אתה וחבריך הדלי"ם, שחושבים לחנך מחדש את עולם התורה, ולהחדיר את האקדמזיציה בכוח, יחד עם ארגוני השינוי השוטנים ששולחיים ידים ומשקיעים הון רב במלאכה.
אך לצערי, אין חשיבה ריאלית, ולכן לא צפוי שינוי בנושא. ומכאן התחזית הפסימית שהגידול הדמוגרפי החרדי + אורח החיים החרדי הבדלני ידרדר אותנו למדינת עולם שלישי.. |
|
תגובה משכילית\מזרוחניקית קלאסית, שימיה ותיקים ועתיקים זה שנות דור, מה לעשות טוב לי להיות בצד בו נמצאים ענקי הרוח ומנהיגי האומה הרוחניים במאות השנים האחרונות, ולא בצד של ליצני ההשכלה ה"ריאלים" בתחפושות השונות, האומרים פן ירבה, וכתמיד רוח הקודש מרעימה למולם, כן ירבה! |
|
יפה. אתה ממשיך להדגים חשיבה חרדית קלאסית. אתה לא אשם בכך, ככה חינכו אותך. ע"פ מחקרים, רוב האנשים הולכים עם העדר. יש בקושי 10 אחוז שמסוגלים לחשוב עצמאית נגד הזרם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 11:15 |
|
| |
דבר_תורה
| חריף_ומקשה כתב: |  | | דבר_תורה כתב: |  | דבר_תורה
|
תגובה משכילית\מזרוחניקית קלאסית, שימיה ותיקים ועתיקים זה שנות דור, מה לעשות טוב לי להיות בצד בו נמצאים ענקי הרוח ומנהיגי האומה הרוחניים במאות השנים האחרונות, ולא בצד של ליצני ההשכלה ה"ריאלים" בתחפושות השונות, האומרים פן ירבה, וכתמיד רוח הקודש מרעימה למולם, כן ירבה! |
|
יפה. אתה ממשיך להדגים חשיבה חרדית קלאסית. אתה לא אשם בכך, ככה חינכו אותך. ע"פ מחקרים, רוב האנשים הולכים עם העדר. יש בקושי 10 אחוז שמסוגלים לחשוב עצמאית נגד הזרם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אמר הפיקח, שאותו כן חינכו לחשוב..
אני באמת מרחם עליך ועל שכמותך, שבטוחים שהם ה"חושבים", אתם לא גורעים מאנשים חשוכים שכבולים בכתות סגורות ובתפיסת חיים מצומצמת, משוכנעים שהם המיטב שבבריאה, "חושבים" ומלאי בינה.
(כמה משעשע שמכל אלה שלמדו איתי בצעירותי, אלה שבחרו בדרך שלך, היו תמיד, אבל תמיד, האומללים, שלא ממש הצליחו לטפס, והתמלאו קינאה וממנה משטמה, ל"חשוכים" וחסרי הנאורות, עם מה שאתה מכנה "חשיבה חרדית קלאסית")
כמותכם אנשי השמאל, כמותכם שלל קבוצות כתות ואידאות, הדמגוגיה שבכתיבה שלך, יכולה רק להצטרף למה שכינו חז"ל הקדושים "ליצנות הדוחה מאה תוכחות", כלך לך ולמחקרך.
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 31/01/2022 11:17:57
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 11:54 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | | דבר_תורה כתב: |  |
|
|
יפה. אתה ממשיך להדגים חשיבה חרדית קלאסית. אתה לא אשם בכך, ככה חינכו אותך. ע"פ מחקרים, רוב האנשים הולכים עם העדר. יש בקושי 10 אחוז שמסוגלים לחשוב עצמאית נגד הזרם. נשלח מהאנדרואיד שלי
אני באמת מרחם עליך ועל שכמותך, שבטוחים שהם ה"חושבים", אתם לא גורעים מאנשים חשוכים שכבולים בכתות סגורות ובתפיסת חיים מצומצמת, משוכנעים שהם המיטב שבבריאה, "חושבים" ומלאי בינה.
(כמה משעשע שמכל אלה שלמדו איתי בצעירותי, אלה שבחרו בדרך שלך, היו תמיד, אבל תמיד, האומללים, שלא ממש הצליחו לטפס, והתמלאו קינאה וממנה משטמה, ל"חשוכים" וחסרי הנאורות, עם מה שאתה מכנה "חשיבה חרדית קלאסית")
כמותכם אנשי השמאל, כמותכם שלל קבוצות כתות ואידאות, הדמגוגיה שבכתיבה שלך, יכולה רק להצטרף למה שכינו חז"ל הקדושים "ליצנות הדוחה מאה תוכחות", כלך לך ולמחקרך.
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 31/01/2022 11:17:57 |
|
מצחיק שאתה מאשים בדמגוגיה. כתבתי עובדות פשוטות, בעוד אתה השתמשת בסיסמאות דרמטיות. אבל זה דרכם של דמגוגים מומחים, הם מאשימים את הצד השני בדמגוגיה, זה מובנה בשיטה.
אינני איש שמאל ולא נעליים. מעולם לא הצבעתי למפלגת שמאל או שמאל שמתחזה ל"מרכז". אם כבר להפך, בד"כ מצביע למפלגות הימין האידיאולוגי.
לא כיניתי אף אחד כ"חשוך" ושאר ירקות. זה בכלל לא הסגנון שלי. (אם כבר להפך, חלקים נרחבים של ה"נאורות" הפרוגרסיבית מגונה מאוד בעייני) דיברתי על הצורך בחשיבה ריאלית פשוטה. דיברתי על אורח חיים שאינו בר קיימא לקבוצה ענקית. ועל זה אין תשובה. רק סיסמאות שדופות.
אף אחד לא חינך אותי לחשוב כמו שאני חושב היום. להפך, חינכו אותי לחשוב בצורה לא ריאלית חרדית-קלאסית כנהוג במגזר. אבל לא יכולתי לסבול את זה. מבחינתי, זה דברים שאין הדעת סובלתן. אתה יכול לספר לעצמך שזה בגלל שהייתי אומלל או משהו בסגנון. אבל המציאות הפוכה בתכלית, טוב לי בחיים. שמח ומאושר. אישה וילדים נהדרים. פרנסה בשפע. ב"ה. בשנים שבהם למדתי בישיבות ובכוללים הייתי נחשב מהמצוינים שבחבורה. השגתי בקלות "שטעלעס" חשובים במוסדות ובקהילה. בסך הכול משתדל לחשוב עם שכל ישר. ולא באמצעות סיסמאות. עם סיסמאות לא הולכים לקנות במכולת. לא מנהלים כלכלה. ולא מנצחים מלחמות. בשביל זה צריך שוק תעסוקה מודרני, אקדמיה, צבא וכו'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 13:33 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
להפיץ שקרים בנושא הקורונה הרבה יותר נחות ומסוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2022 17:53 |
|
| |
דבר_תורה
| חריף_ומקשה כתב: |  | | דבר_תורה כתב: |  |
|
|
תוקן על ידי דבר_תורה ב- 31/01/2022 11:17:57 מצחיק שאתה מאשים בדמגוגיה. כתבתי עובדות פשוטות, בעוד אתה השתמשת בסיסמאות דרמטיות. אבל זה דרכם של דמגוגים מומחים, הם מאשימים את הצד השני בדמגוגיה, זה מובנה בשיטה.
לדידי, זה בדיוק מה שאתה עושה כעת, מפריח סיסמאות, מדבר כביכול בשם ה"הגיון" לועג ל"דרמטיות", ומציג את עצמו, כמי שמציחג עובדות פשוטות, שאינן אלא הכדמגוגיה של רודפי עולם התורה האברכים ולומדי הכוללים, מזה מאות בשנים.
אינני איש שמאל ולא נעליים. מעולם לא הצבעתי למפלגת שמאל או שמאל שמתחזה ל"מרכז". אם כבר להפך, בד"כ מצביע למפלגות הימין האידיאולוגי.
לא כיניתי אף אחד כ"חשוך" ושאר ירקות. זה בכלל לא הסגנון שלי. (אם כבר להפך, חלקים נרחבים של ה"נאורות" הפרוגרסיבית מגונה מאוד בעייני) דיברתי על הצורך בחשיבה ריאלית פשוטה. דיברתי על אורח חיים שאינו בר קיימא לקבוצה ענקית. ועל זה אין תשובה. רק סיסמאות שדופות.
אם לכזאת הבנת הנקרא הגעת אחרי לימודי אקדמיה, המצב באמת קשה, ננסה להסביר לך לאט - לא טענתי שאתה איש שמאל, או משתייך אחת מכל הקבוצות שהזכרתי, אלא שאתה וחבריך פועלים בדיוק כמותם, השיטה, הדרך וחוסר היכולת להכיל ולהבין, את האיד'אולוגיה של האחר, תוך הפרחת טיעונים של "טיעונים פשוטים" נאורות, או כל שם וכינוי דאית להון, ולעג ובוז ל":דמגוגים", ול"בעלי הסיסמאות". - יש לזה אלפי דוגמאוןת מהחיים הפוליטים, מיחסי דת ומדינה, שמאל כלפי ימין, חילונים אנטי דתיים כלפי שומרי מצוות, והלאה בלי סוף, לכך כיונתי שאתה בחברה טובה.
אף אחד לא חינך אותי לחשוב כמו שאני חושב היום. להפך, חינכו אותי לחשוב בצורה לא ריאלית חרדית-קלאסית כנהוג במגזר. אבל לא יכולתי לסבול את זה. מבחינתי, זה דברים שאין הדעת סובלתן.
קדמו לך ראשוני המשכילים, קדמו לך הוגי הדעות של הציונות, קדמו לך עוד רבים ורעים, בכל תפוצות ישראל, לא כאן המקום לפירוט הסטורי, אבל מאז ועד היום, היו הרבה אנשים שדעתם לא סבלה, את שמירת המצוות בכלל, את הפרזיטיות של לומדי התורה (עפרא לפומם), את ברית המילה, את התנהגותם של מנהיגי ישראל.
כמוך היו עמוסי המוני גרגרי אבק הסטוריים, טענות, כלפי הגר"א מוילנא, כלפי רועי החסידות, כלפי גדולי ראשי הישיבות, עד רבינו החפץ חיים, כלפי אנשי הישוב הישן בירושלים, כלפי יהדות גרמניה השורשית (רש"ר הירש), כלפי הנהגת החת"ס וגדולי תלמידיו, כלפי מרן החזון איש והרב מבריסק, וכאמור הרשימה עוד ארוכה ארוכה, זו רק דוגמא (כשאני כבר מבקש אל תתתיחס לרשימה הזו דייקא, ההסברים ה"מלומדים" של חבריך השוטים, מוכרים כבר מזה שנים רבות) - (אגב, רק היום, במסגרת מלאכתי, קראתי בשקיקה את מכתביה של אחותו של אחד מגדולי מעמידי עולם התורה בדורות האחרונים, שהעמיד אלפי לומדי תורה, שניסתה לדבר על ליבו בהגיון, להכנס ללימודי המטימטיקה, מאחר שחבל על מוחו הגאוני וממה הוא כבר יתפרנס... רבו, הסבא מסלבודקא, העךלים ממנו את המכתבים, ומכאן נולד מרכז התורה הגדול ביותר בעולם...)
הורי, שהיו "בעלי בתים" בכל מהותם, שלא למדו בישיבות, הבינו וחיו בהערצה ככלפי לומדי תורה ואברכי כולל, גם קרובי משפחתי, חרדלי"ם שיש לנו ויכוח כוב ונוקס בנושאים השקפתיים, גידלו ומגדלים דור שכולו אמון על לימוד תורה כערך עליון, אברכים המסתפקים במועט, והם כואבים את התנהלות מדינת ישראל, ושלוחיה חובשי הכיפות (לצערי הרבה שחורות כשלך) עורכי העיתונים ה"חרדיים", ששמו הם לנס, להיות ה"אליאנס" של ימינו, זה שכנגדו הקיזו דם אבותי מבני עדות המזרח, והכל כמובן בטיעוני פרנסה...
אתה יכול לספר לעצמך שזה בגלל שהייתי אומלל או משהו בסגנון. אבל המציאות הפוכה בתכלית, טוב לי בחיים. שמח ומאושר. אישה וילדים נהדרים. פרנסה בשפע. ב"ה. בשנים שבהם למדתי בישיבות ובכוללים הייתי נחשב מהמצוינים שבחבורה. השגתי בקלות "שטעלעס" חשובים במוסדות ובקהילה.
ואוו, זה כבר משפט המחץ, שאין לי עליו תשובה, היית אדם הכי מוצלח בחבורה, עם פרנסה בשפע, שיכול בקלות להשיג משרה תורנית, והפכת לפותח אשכולות ב"בחדרי", ועזבת בגלל מה? אולי מתוך הערכה לתורה? או בעצם רק מתוך חשיבה על "סיסמאות" שמהם אי אפשר ללכת למכולת? איך אומרים אצלינו , בעיינק'... או נו אחי, בחייך, הצחקת אותי
בסך הכול משתדל לחשוב עם שכל ישר. ולא באמצעות סיסמאות. עם סיסמאות לא הולכים לקנות במכולת. לא מנהלים כלכלה. ולא מנצחים מלחמות. בשביל זה צריך שוק תעסוקה מודרני, אקדמיה, צבא וכו'.
|
|
עם אקדמיה וצבא לחרדים, הולכים למקום אחד, להחרבה טוטאלית של חיי הרוח, רק עיוור של ממש, לא רואה בעיניו מה מתחולל למשפחה שנחשפת וחיה את עולם האקדמיה, צבא וכדו', רק מי שמוחו וליבו ניטמטמו, יכול לבוא ולדרוש שיחסלו בצורה שכזו את החיים הרוחניים, לפחות, אל תתהדר בנוצות ה"מצויין שבחבורה", אמור בגאון, כן, אני נמצא בצד שכנגד כל גדולי הדורות, אני חושב אחרת, ואני אנסה לחנך את כולכם, - אנחנו, אני וחברי, בשם ילדינו שכן זוכים לשבת בעולמה של תורה, מקוים ומילים שתכשלו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 00:05 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  |
הורי, שהיו "בעלי בתים" בכל מהותם, שלא למדו בישיבות, הבינו וחיו בהערצה ככלפי לומדי תורה ואברכי כולל, גם קרובי משפחתי, חרדלי"ם שיש לנו ויכוח כוב ונוקס בנושאים השקפתיים, גידלו ומגדלים דור שכולו אמון על לימוד תורה כערך עליון, אברכים המסתפקים במועט, והם כואבים את התנהלות מדינת ישראל, ושלוחיה חובשי הכיפות (לצערי הרבה שחורות כשלך) עורכי העיתונים ה"חרדיים", ששמו הם לנס, להיות ה"אליאנס" של ימינו, זה שכנגדו הקיזו דם אבותי מבני עדות המזרח, והכל כמובן בטיעוני פרנסה... |
|
אין טעם להתייחס לכל המלל המתלהם שכתבת. אבל אם אתה משבח את החרד"לים שגידלו דור שאמון על התורה כערך עליון. אברכים המסתפקים במועט.. אז שמטת את כל טענותיך המתלהמות.
הרי בדיוק לשם אני שואף! אני רוצה את אורח החיים החרד"לי (רק בלי ייחוס הקדושה למדינת ישראל וכל תורת האתחלתא דגאולה..) החרד"לים לומדים מתמטיקה ואנגלית בתלמודי התורה שלהם ובישיבות התיכוניות. הם עושים בגרויות. ורובם מתגייסים לצבא. והאקדמיה אצלם מותר לכתחילה.
כלומר: אפשר ואפשר. אין סתירה בין לשים את התורה כערך עליון לבין לימודי אנגלית מתמטיקה ואקדמיה. אין סתירה בין בני עליה הממיתים עצמם באוהלה של תורה לצד ציבור גדול שמשתלב באקדמיה ובתעסוקה שמכבד ומעריץ את אותם לומדי תורה. כבר חז"ל (והפוסקים לאורך הדורות) קבעו שהנהגה של ללמוד תורה ולא לעבוד שייכת ליחידים ולא לכלל הציבור.
לא על כל דבר צריך מיד להתלהם ולצרוח "רפורמי" "משכיל" וכדומה. לפעמים כדאי גם להקשיב ולחשב מסלול מחדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 11:53 |
|
| |
חבל להשחית את המקלדת, כשיש לך בעיה מהותית בהבנת הנקרא.
הדמגוגיה שלך המובנית, שחוזרת על הסיסמאות של "התלהמות" סיסמאות" וכדו', שימשה ומשמת מאז ומתמיד, את אלה שמשתמשים בדמגוגיה - ליצנות, כדי לחתור תחת הדרך של עולם התורה.
תמשיך ללעוג, להתיפיף, ולנסות לחנך מחדש, את כל לומדי התורה וגדולי הדורות. שחושבים ואכפתיים מהציבור ומחייו, הרבה יותר ממך ומשכמותך, הם בהחלטמכירים את הטענות, את השיקולים, ומהי הדרך הנכונה, (רמז: הפוך ממה שאתה הוזה וחוזה)
(אגב, החרדלים שעליהם אני מדבר ומכיר, הם לא אלה שלומדים בצבא ומשרתים באקדמיה או להפך)
אתה, גאון שלי, ו"מהמצוינים שבחבורה" חושב שאפשר, וגדולי התורה, חושבים אחרת, הם, עם עמלי התורה, עם אברכי הכוללים ובני הישיבות, ימשיכו בחייהם,
אתה לא ראשון, לצערי גם לא אחרון, תמשיך להגיב בתשובות מתיפיפות, ולעג למה שאתה מכנה "סיסמאות" או "התלהמות", יפי הנפש מסוגך, ממלאים את פורומי האינטרנט, את היוזמות ה'חדשניות' (ע"ע בצלאל כהן וחבר מרעיו למיניהם), ומנסים בלי סוף לכרסם ולקעקע, את הדרך ה"קלאסית" שכה מבוזה בעיניך.
(אתה למעשה קצת מיושן כי הפורצי גדר החדשנים יותר כבר עוסקים כיום ב"שידרוג" של עוד "פרות קדושות" כמו למשל חיי הבית החרדיים, כמו חינוך הקטנים, והבנות, ועוד שלל נושאים שבעיקרן יש ושינוי של כל מה שמיושן ארכאי, וו"לא מתאים לחברה המודרנית של היום", אתה רק שואף לפרק את המבנה התורני, יפה לך)
אנחנו, קרי: לומדי התורה, (שאני מקנא בהם, למרות שאני עובד לפרנסתי, ולצערי לא מיושבי בית המדרש ולא מהמצוינים שבחבורה שכמותך...) וציבור ענק, של אנשים פשוטים ו"רגילים", שמבקשים רק לחיות לאור חכמי התורה, רק להיות יהודים טובים כמו פעם, רק לבנות את ה"משמרת למשמרתי", נמשיך, עם הרבה בוז ורחמים עליך ועל שכמותך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 11:59 |
|
| |
חבל להשחית את המקלדת, כשיש לך בעיה מהותית בהבנת הנקרא.
הדמגוגיה שלך המובנית, שחוזרת על הסיסמאות של "התלהמות" סיסמאות" וכדו', שימשה ומשמת מאז ומתמיד, את אלה שמשתמשים בדמגוגיה - ליצנות, כדי לחתור תחת הדרך של עולם התורה.
תמשיך ללעוג, להתיפיף, ולנסות לחנך מחדש, את כל לומדי התורה וגדולי הדורות. שחושבים ואכפתיים מהציבור ומחייו, הרבה יותר ממך ומשכמותך, הם בהחלטמכירים את הטענות, את השיקולים, ומהי הדרך הנכונה, (רמז: הפוך ממה שאתה הוזה וחוזה)
(אגב, החרדלים שעליהם אני מדבר ומכיר, הם לא אלה שלומדים בצבא ומשרתים באקדמיה או להפך)
אתה, גאון שלי, ו"מהמצוינים שבחבורה" חושב שאפשר, וגדולי התורה, חושבים אחרת, הם, עם עמלי התורה, עם אברכי הכוללים ובני הישיבות, ימשיכו בחייהם,
אתה לא ראשון, לצערי גם לא אחרון, תמשיך להגיב בתשובות מתיפיפות, ולעג למה שאתה מכנה "סיסמאות" או "התלהמות", יפי הנפש מסוגך, ממלאים את פורומי האינטרנט, את היוזמות ה'חדשניות' (ע"ע בצלאל כהן וחבר מרעיו למיניהם), ומנסים בלי סוף לכרסם ולקעקע, את הדרך ה"קלאסית" שכה מבוזה בעיניך.
(אתה למעשה קצת מיושן כי הפורצי גדר החדשנים יותר כבר עוסקים כיום ב"שידרוג" של עוד "פרות קדושות" כמו למשל חיי הבית החרדיים, כמו חינוך הקטנים, והבנות, ועוד שלל נושאים שבעיקרן יש ושינוי של כל מה שמיושן ארכאי, וו"לא מתאים לחברה המודרנית של היום", אתה רק שואף לפרק את המבנה התורני, יפה לך)
אנחנו, קרי: לומדי התורה, (שאני מקנא בהם, למרות שאני עובד לפרנסתי, ולצערי לא מיושבי בית המדרש ולא מהמצוינים שבחבורה שכמותך...) וציבור ענק, של אנשים פשוטים ו"רגילים", שמבקשים רק לחיות לאור חכמי התורה, רק להיות יהודים טובים כמו פעם, רק לבנות את ה"משמרת למשמרתי", נמשיך, עם הרבה בוז ורחמים עליך ועל שכמותך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 12:19 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | חבל להשחית את המקלדת, כשיש לך בעיה מהותית בהבנת הנקרא.
|
|

יפה ענית לו, כמה בוז אני רוחש לכל מי שמתנשא על ציבור בן מאות אלפי איש, חושב שהוא חכם מהם וכל היום מנסה להציע להם דרכים אלטנרטיביות הציבור הענק הזה שלא מודע אפילו ליצור המוזר הזה, ממשיך את דרכו קדימה בדרך בה צעד אלפי שנים עד כה, יבלו אותו כמו שבילו אינספור "חכמים" מסוגו בכל הדורות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 14:58 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | אתה חושב שאפשר, וגדולי התורה, חושבים אחרת
|
|
אם היית אומר כך הכריעו הרבנים שלי גדולי התורה מטעמים אלו ואלו וזהו. ניחא. אבל אתה לא מסתפק בזה, אתה שולל בכל תוקף אפשרות כזו. מבחינתך זה להיות "משכיל" או "רפורמי". כמעט בגדר של יהרג ולא יעבור.
שאלה פשוטה. אם אביא לך גדולי תורה שחושבים שאפשר, הם תתייחס בכבוד לדעתם? (הבאת מקודם את הרש"ר הירש, ידועה לך דעתו בנושא?) אם מחר הגרי"ג או גדול אחר יגיד שאפשר, האם תמשיך להעריך אותו ולקבל את דבריו?
אגב, את אותה השאלה אני שואל את העדהניקס ודומיהם שמחרימים את הבחירות לכנסת ונתלים בפסק הרבנים. הרי אם מחר הגאב"ד יחליט שמותר להצביע, האם יאפשרו לו להשמיע את דעתו? האם יקשיבו לו או שיעיפו אותו מהעדה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 15:19 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כמה בוז אני רוחש לכל מי שמתנשא על ציבור בן מאות אלפי איש, חושב שהוא חכם מהם וכל היום מנסה להציע להם דרכים אלטנרטיביות
|
|
ד מ ג ו ג י ה ! ! !
איזה טיעון ענייני יש פה בדיוק?
כמה בוז אתה רוחש למאות אלפי המזרוחניקים? כמה בוז אתה רוחש למילוני החילונים? כמה בוז אתה רוחש למיליוני הרפורמים והקונסרבטיביים? ולגויים הנוצרים, המוסלמים, והבודהיסטים..?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2022 17:24 |
|
| |
אתה מקבל תשלום על כל תגובה?
אתה הדמגוג הקלאסי שצועק כל הזמן דמגוגיה.
תבין הכי פשוט, אני, והחרדים הקלאסיים, נמצאים יחד עם גדולי התורה, בדור הזה ובדורות הקודמים אתה וחבריך מחפשי השינוי, והמבקרים, ואלה שאכפת להם פתאום מה"ציבור החרדי", נמצאים בצד השני, ההסטוריה מלאה ממכם.
|
|
|
|
|