בית פורומים עצור כאן חושבים

יה"ר מלפניך ה' או"א למלאת פגימת הלבנה...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2021 00:22 לינק ישיר 
יה"ר מלפניך ה' או"א למלאת פגימת הלבנה...

אני חושב על זה כל חודש בקידוש לבנה, כשיראי-שמיים מתנועעים ומייחלים בדבקות:

יהי רצון מלפניך, ה' אלוהי ואלוהי אבותיי, למלאת פגימת הלבנה, ולא יהיה בה שום מיעוט, ויהי אור הלבנה כאור החמה, ואור החמה כאור שבעת ימי בראשית...

מטורפים!!! חולי נפש!!! אור הלבנה כאור החמה אתם רוצים? הרי זכר לא יישאר מכם!! תהפכו לחמאה, לאדים, לפלזמה, כולכם, עם הסידור, הגארטל, הזקן והגאטקעס גם יחד!!

אבל הקול נתקע בגרוני. עד שאני מנסה לצעוק ולהזהיר אותם, מושטות הידיים, ומעגל 'טובים מאורות' מתלכד לו. א גוט וואך, א גוט חודש!! מהדהדים האיחולים, והם מתפזרים.

למזלנו, אלוהים הטוב והרחום לא ממהר להיענות לבקשתם האווילית. למרות שכבר מאות שנים הם מתחננים לירח עם אור של שמש, אלוהים רק מחייך, מלטף את זקנו ופוטר אותם בהמהום בלתי-מחייב: נו, מען וועט שוין זען.

אבל, אוי, אני חושש שאם הם ימשיכו כך לנדנד לו, יום אחד, כשאלוהים יהיה במצב-רוח לא טוב, הוא ייתקף פתאום זעם ויקרא:

בסדר גמור, הא לכם אור הלבנה כאור החמה!...

אללי, כשזה יקרה, בכלל לא הייתי רוצה להיות שם..
.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 07:58 לינק ישיר 

הנוסח נלקח מפסוק בישעיהו וממדרש חזל מפורסם. כשם שתסביר לעצמך את הפסוק והמדרש (משל) כך תסביר את נוסח האמירה המדוברת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 12:09 לינק ישיר 

לענ'ד  היה'ר הזה תוקן לפי הגמרא בחולין דף ס.  שבו הקב'ה מבקש כביכול סליחה על עצמו שמעט את הלבנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2021 13:47 לינק ישיר 

לפי הפרסום כעת, יתכן כי תשוקתם של יראי-שמיים לירח עם אור של שמש, דווקא תתגשם בקרוב, אם כי מכיוון בלתי-צפוי לחלוטין. ביל גייטס, כך פורסם, מבקש לעמעם את השמש... https://rotter.net/forum/scoops1/675799.shtml הנה כי כן, הם יקבלו "אור הלבנה כאור החמה" ממש כמו שביקשו, אבל בצורה קצת פחות נחמדה ממה שחשבו עליה. אפשר רק לקוות כי כשירוצו אלו להתחנן לאלוהים שוב, הפעם כדי שיחזיר את המצב לקדמותו, לפחות ילמדו את הלקח, ולהבא לא יטרילו את אלוהים בבקשות ביזאריות, שכן חוש ההומור של אלוהים עשוי לעיתים להיות שטני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 10:21 לינק ישיר 

אני מקווה כשם שהרבה מבקשות אחרות שלהם.
לא מתקבלות כך גם לא תתקבל בקשתם זו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יה"ר מלפניך ה' או"א למלאת פגימת הלבנה...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext