|
|
| נשלח ב-3/1/2021 18:03 |
|
| |
כוונתי ב''נראה לאן הדברים הולכים'' לא הייתה ביחס להצבעה שלי, אלא ביחס להיתכנות של התחלת תהליך טוב שקורה לנגד עיננו [עם מלחמות פורוש וליצמן].
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 18:22 |
|
| |
מצדרביעי
| חצינזק כתב: |  | לה''ו. אם תפסיקו להיות שעפסאלאך, ולהצביע עבורם, הם לא ייבחרו, ויהיו כמו חוסים בהוסטלים שרבים מי מהם גדול הדור או רוה''מ או ניוטון... נשלח מהאנדרואיד שלי
ברור שהמצב המועדף מלכתחילה הוא שלנבחרים יהיה פחד מיום הבוחר. ביהדות התורה מעולם לא היה את הדבר הזה, כי החכי"ם היו שלוחים של גדולי ישראל וממילא היה אימון בדרך כלל. כיום האימון נסדק- נשבר- נעלם, כל חד לפום חורפיה, ויש צורך באיזשהו תהליך. נראה לאן הדברים הולכים. |
|
אני שמעתי שדווקא הרב שך זצוק"ל תמך במודל של פריימריז בדיוק מהסיבה שהצגת (כך גם רביץ ז"ל), אבל " משום מה" זה לא התקדם...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/01/2021 18:43:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 19:07 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
במצב הקיים לא לבחור ג' כדי להתנקם בנציגים, הוא כמו לחתוך לעצמך את היד כדי שלא תצטרך להגיש אוכל לשונא שלך. ליהודי שמעוניין שחיי התורה יישמרו ברצף אין את הפריבילגיה הזו. הרווח של הטעם המתוק של הנקמה יתבטל באלף בהפסד של מה שיקרה כתוצאה מכך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 21:45 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | במצב הקיים לא לבחור ג' כדי להתנקם בנציגים, הוא כמו לחתוך לעצמך את היד כדי שלא תצטרך להגיש אוכל לשונא שלך. ליהודי שמעוניין שחיי התורה יישמרו ברצף אין את הפריבילגיה הזו. הרווח של הטעם המתוק של הנקמה יתבטל באלף בהפסד של מה שיקרה כתוצאה מכך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בלבולי מוח. עולם התורה יפרח וישגשג מצוין גם בלעדי הליצמנים הטסלרים הפורושים והאייכלרים למיניהם. ולמי שבכל זאת חושב שהכול תלוי בחכים החרדים, אז יכול להצביע לש"ס.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 21:48 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | ברור שהמצב המועדף מלכתחילה הוא שלנבחרים יהיה פחד מיום הבוחר. ביהדות התורה מעולם לא היה את הדבר הזה, כי החכי"ם היו שלוחים של גדולי ישראל וממילא היה אימון בדרך כלל. כיום האימון נסדק- נשבר- נעלם, כל חד לפום חורפיה, ויש צורך באיזשהו תהליך. נראה לאן הדברים הולכים. |
|
חלמא טבא חזית. שום אימון לא היה וממילא שום אימון לא נסדק. מה שהיה הוא שיהיה. ועשית ככל אשר יורוך +גידול טבעי ימשיכו להזין ולהגדיל את המפלגה בדיוק כפי שזה עבד עד היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 21:51 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | במצב הקיים לא לבחור ג' כדי להתנקם בנציגים, הוא כמו לחתוך לעצמך את היד כדי שלא תצטרך להגיש אוכל לשונא שלך. ליהודי שמעוניין שחיי התורה יישמרו ברצף אין את הפריבילגיה הזו. הרווח של הטעם המתוק של הנקמה יתבטל באלף בהפסד של מה שיקרה כתוצאה מכך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בלבולי מוח. עולם התורה יפרח וישגשג מצוין גם בלעדי הליצמנים הטסלרים הפורושים והאייכלרים למיניהם. ולמי שבכל זאת חושב שהכול תלוי בחכים החרדים, אז יכול להצביע לש"ס. |
|
ש"ס יכולה באמת להיות תחליף אלטרנטיבי. לגבי השאר תרשה לי לא להסכים אתך. שנות לפיד יוכיחו שאנחנו חייבים נציגות מוגדלת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2021 23:48 |
|
| |
יושב לו פותח האשכול ומעלה על הכתב הררי דמיונות וחלומות מהבית ומהעליה, מהגורן ומהיקב, משינה של שבת שאחרי החמין, על "דיונים פניימים ונשק יום הדין של גור", (כאילו שהזמינו אותו לסקר את הדיון הפנימי), וכל הניקים משלמים 'נזק שלם' מזמנם על ביצה שלא נולדה, ואפילו משל לא היתה. כמה פתטי אפשר להיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2021 00:07 |
|
| |
פתטי זה לחשוב שדבר כזה זה פתטי. וכבר היה לעולמים בבחירות בירושלים שחסידי גור נלחמו כנגד כל הציבור החרדי באופן מחפיר ותוך כדי חילול ה' ברבים.
לכתוב על משהו שמישהו כתב דמיונות וחלומות זאת לא חכמה גדולה גם אם אין לך משהו יותר עניני לכתוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2021 00:08 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ברור שהמצב המועדף מלכתחילה הוא שלנבחרים יהיה פחד מיום הבוחר. ביהדות התורה מעולם לא היה את הדבר הזה, כי החכי"ם היו שלוחים של גדולי ישראל וממילא היה אימון בדרך כלל. כיום האימון נסדק- נשבר- נעלם, כל חד לפום חורפיה, ויש צורך באיזשהו תהליך. נראה לאן הדברים הולכים. חלמא טבא חזית. שום אימון לא היה וממילא שום אימון לא נסדק. מה שהיה הוא שיהיה. ועשית ככל אשר יורוך +גידול טבעי ימשיכו להזין ולהגדיל את המפלגה בדיוק כפי שזה עבד עד היום. |
|
אתה טועה. היו זמנים שהציבור החרדי האמין במועצת גדולי התורה זה היה ממש מזמן, אבל היה גם היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2021 15:19 |
|
| |
כבר אמר מי שאמר, לריב זה לא נעים רק פעם אחת. אין ברירה, גור מתנהלים כמי שמחפשים מלחמה, אז במקום להתכופף ולתת את הלחי השניה, צריך פשוט פעם אחת לריב, ואז הכל יבוא על מקומו, אולי בשלום אולי בלי שלום, אבל על מקומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2021 23:26 |
|
| |
אם לא יהיו מפלגות חרדיות. הציבור החרדי רק ירוויח מזה. בתכל'ס כל המפלגות יחזרו אחרי הקהילות החרדיות. הם ידאגו לתקציבים ולצרכים שלנו יותר טוב מיהדות התורה. ילטפו אותנו מכל הכיוונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2021 23:36 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אם לא יהיו מפלגות חרדיות. הציבור החרדי רק ירוויח מזה. בתכל'ס כל המפלגות יחזרו אחרי הקהילות החרדיות. הם ידאגו לתקציבים ולצרכים שלנו יותר טוב מיהדות התורה. ילטפו אותנו מכל הכיוונים. |
|
יש בזה צדק אבל רק אם זה ממוסד. אם אחד בעיר ושניים ממשפחה יבחרו למפלגות חילוניות בלי הקבוצתיות, זה שווה לכפרות ואף אחד לא יחזר אחריהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2021 03:02 |
|
| |
chaverim
| תמניא_אפי כתב: |  | גור לא יעזבו את אגודת ישראל. נקודה. הם יעשו כל טצדקי אפשרי ובלתי אפשרי אבל הם לא יוותרו על "דעם טאטע'נס אגודעס ישרול" נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ומה תגיד על איטשע מאיר'ס אגודה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2021 11:49 |
|
| |
כולנו תקווה שהמלחמה עם גור תימשך ופרוש ואייכלר ייפרדו מהנוכל ליצמן
והניצחון יהיה 6:0 לטובת פרוש ודגל יצטרפו לפרוש
וליצמן יישאר בבית עם כל נאנמניו
ולה' הישועה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2021 12:50 |
|
| |
אני סתם שאלה:
מה הועיל/מועיל מאיר פרוש בישיבתו בכנסת וכו' ב15 השנים האחרונות??
אינני טוען על 'שלומי אמונים' כי יש כנראה הרבה עסקנים צעירים מבטיחים אף אינני טוען על 'מאיר פרוש' כי לפני שנים רבות הוא היה מכונה שהביאה הישגים, בולדוזר של ממש. אך זהו או שהגיל והזיקנה נותנים את אותותיהם, או שענייני המבשר לוקחים ממנו את מירב המשאבים. הוא כבר סוס מת.
|
|
|
|
|