בית פורומים בחדרי חרדים

יצא המרצע מן השק! - אין שום תמותה חריגה בציבור החרדי! הכל בלוף אחד גדול!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2021 19:30 לינק ישיר 

רוני נומה ציין בתדריך היום כי:

"8% מסך המאושפזים
ו-11% מסך הנפטרים בישראל הם חרדים"

כל מה שמאכילים אותנו השכם והערב על התמותה החריגה בציבור החרדי הוא שקר ועלילת דם!
פשוטו כמשמעו!

איפה כולם?
חריף ומקשה
הוט טרנד
נוירולוג
מושגים
מנחה חדשה
מוקי

ויסלח לי מי ששכחתי את ניקו..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 03/01/2021 19:39:58

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 19:43 לינק ישיר 

יש גם יש כי בשכבת הגיל של 65 שממנו מגיע רב הפטירות הציבור החרדי הרבה פחות מ11% אבל אם אתה מתעקש לא להבין ולהשפריץ את הגיגך אל תצפה שיענו לך  וזה בהנחה שבאמת נומה צודק והוא בדק את המספרים לעומק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 19:51 לינק ישיר 

בקיצור

יש לתרץ בדוחק...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:14 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
בקיצור

יש לתרץ בדוחק...

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש לקשקש ויש לבדוק נתונים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:22 לינק ישיר 

נו באמת, לפני כמה ימים משרד הבריאות הוציא נתונים שמספר המתים בציבור החרדי הוא פי 3 מבציבור הכללי.

כל הגופים, פיקוד העורף, מכון ויצמן מוציאים נתונים דומים.

אז אתה מסתמך על איזה 2 מילים שכנראה יצאו בטעות לרוני נומה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:27 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

"8% מסך המאושפזים

כל מה שמאכילים אותנו השכם והערב על התמותה החריגה בציבור החרדי הוא שקר ועלילת דם!
פשוטו כמשמעו!

איפה כולם?
חריף ומקשה
הוט טרנד
נוירולוג
מושגים
מנחה חדשה
מוקי

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין! אתה פשוט גאון!

מה אחוז החרדים בשכבת הגיל הרלוונטית של בני 65 ומעלה? פחות מ3 אחוז! (כמחצית מהציבור החרדי הינם מתחת גיל 15)
הווי אומר שהחרדים נפגעו בערך פי ארבע משיעורם בשכבת הגיל הרלוונטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:27 לינק ישיר 

הסיכום הוא שלחרדים יש פחות נפטרים ביחס לגודלם באוכלוסיה, שהרי החרדים הם מעל 12% מהאוכלוסיה

יש כאן כמה מתחכמים שכל פעם מציגים טבלאות לפיהם "בין שכבות הגיל כך וכך" או "לפי קלפיות מעל 49% קולות חרדיים" לפיהם יוצא שבמצב מסוים יש לחרדים יותר נפטרים
אפשר היה למשל לתפוס את גיל 47 וחצי, שם כל הנפטרים הם חרדים (נקטתי רק דוגמא) ואז לבוא ולהציג כאילו כל החרדים הם נפטרים, כאשר מוסיפים בסוגריים (בגילאי 47-47 וחצי)

החרדים אכן נקטו בפחות זהירות דווקא בגלל היותם אוכלוסיה צעירה יותר פי שלוש מכל האוכלוסיה

אבל אני שאלה, למה אתם כל כך דואגים לנו חרדשי"ם וחרדלשי"ם מכל הסוגים? כל כך אתם דואגים לשלומינו?
ואו ממש ממש תודה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:30 לינק ישיר 

רוצח עם שטריימל, יותר גרוע מחרד"ש בלי זקן.

גויים באיטליה ובצרפת מבינים שצריך למנוע גדיעת חיי אדם. מה שכאן אנשים יראי שמים לא מבינים.

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 03/01/2021 20:34:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:37 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא_אפי כתב:

"8% מסך המאושפזים

פשוטו כמשמעו!

איפה כולם?
חריף ומקשה
הוט טרנד
נוירולוג
מושגים
מנחה חדשה
מוקי

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין! אתה פשוט גאון!

מה אחוז החרדים בשכבת הגיל הרלוונטית של בני 65 ומעלה? פחות מ3 אחוז! (כמחצית מהציבור החרדי הינם מתחת גיל 15)
הווי אומר שהחרדים נפגעו בערך פי ארבע משיעורם בשכבת הגיל הרלוונטית.

אני מאוד מצטער אבל לא לזה התכוון המקונן כשזעק מעל כל עץ רענן שהחרדים מתים פי 4 מיחסם באוכלוסיה.

אני שומע מה שאתם אומרים ויש גם קצת צדק בדברים אבל כל זמן שאין תמותה חריגה גורפת רק עם צירופים כאלו ואחרים זה ממש לא מצדיק את הכצעקתה.

לא שמעתי אף אחד, אבל אפילו אחד לא, שחזה או אפילו חשב מראש על פחות תמותה אצל החרדים בגלל חלקם היחסי המועט בקבוצת גיל מסוים.

רק לאחר מעשה אחרי שנשפכו טונות של שנאה ובוז על הציבור החרדי (ולא על החישובים שלכם) אז מצאו פתח להידחק בו ולמצוא תמותה עודפת העיקר להצדיק את הטירוף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:51 לינק ישיר 

בפסחים דף ח' רב אשי מבאר שלא בודקים חמץ במפולת בגלל החשש שמא יש שם עקרבים. ולמרות ששלוחי מצווה אינם ניזוקין ולא שכיח היזקא. חוששים שמא ייאבד לאדם משהו (מחט) וגם אחרי שיסיים לבדוק חמץ ימשיך לחפש את הדבר שאבד לו והוא ישתמש בתירוץ של "לא שכיח היזקא" ו"שלוחי מצווה אינן ניזוקין" ויסכן את עצמו בניגוד להלכה.
כבר אז חז"ל חששו לבעלזערס עד כדי כך שביטלו חיוב בדיקת חמץ בגללם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:56 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הסיכום הוא שלחרדים יש פחות נפטרים ביחס לגודלם באוכלוסיה, שהרי החרדים הם מעל 12% מהאוכלוסיה

יש כאן כמה מתחכמים שכל פעם מציגים טבלאות לפיהם "בין שכבות הגיל כך וכך" או "לפי קלפיות מעל 49% קולות חרדיים" לפיהם יוצא שבמצב מסוים יש לחרדים יותר נפטרים
אפשר היה למשל לתפוס את גיל 47 וחצי, שם כל הנפטרים הם חרדים (נקטתי רק דוגמא) ואז לבוא ולהציג כאילו כל החרדים הם נפטרים, כאשר מוסיפים בסוגריים (בגילאי 47-47 וחצי)

החרדים אכן נקטו בפחות זהירות דווקא בגלל היותם אוכלוסיה צעירה יותר פי שלוש מכל האוכלוסיה

אבל אני שאלה, למה אתם כל כך דואגים לנו חרדשי"ם וחרדלשי"ם מכל הסוגים? כל כך אתם דואגים לשלומינו?
ואו ממש ממש תודה!!!

אה ממשיך להראות כמה יכולת   החשיבה שלך היא אפסית כמו בפעמים רבות אחרות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:58 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

בפסחים דף ח' רב אשי מבאר שלא בודקים חמץ במפולת בגלל החשש שמא יש שם עקרבים. ולמרות ששלוחי מצווה אינם ניזוקין ולא שכיח היזקא. חוששים שמא ייאבד לאדם משהו (מחט) וגם אחרי שיסיים לבדוק חמץ ימשיך לחפש את הדבר שאבד לו והוא ישתמש בתירוץ של "לא שכיח היזקא" ו"שלוחי מצווה אינן ניזוקין" ויסכן את עצמו בניגוד להלכה.
כבר אז חז"ל חששו לבעלזערס עד כדי כך שביטלו חיוב בדיקת חמץ בגללם..

הדברים פשוטים ומבוארים.

אין לו לאדם לעשות משהו חריג שבזה הוא מסכן את עצמו, ולכן אינו חייב לבדוק שם את החמץ.

חז"ל לא אסרו לחיות את החיים השגרתיים בגלל חשש סכנה, והא ראייה שארבעה צריכים להודות ואחד מהם זה יורדי הים שזה מקום סכנה וכן הולכי מדבריות שיש שם לסטים ולכן צריך לברך הגומל, ולא אסרו להיות מיורדי הים או מהולכי מדבריות.
וכן פועל שבמידה מסוימת מסכן את עצמו כתוב" בנפשו יביא לחמו" ולא אסרו לבנאי לעלות על פיגומים על אף שבנאים מתים יותר בתאונות עבודה מבעלי מכולת, וכן הלאה וכן הלאה.

וה"ה בזמנינו אין שום פוסק שיאסור לנסוע במכוניות או במטוסים בגלל תאונות דרכים, כי אנחנו פה כולנו חיים ואין לנו שום חובה לא מוסרית ולא הלכתית להפסיק או לעצור את החיים כל זמן שאין סכנה לפנינו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 20:59 לינק ישיר 

בלי קשר, לא ברור לי על מה מבוססים המספרים של נומה.
זה לא שבמשרד הבריאות רשום על כל נפטר אם הוא חרדי או לא.
מניח שכל מי שנפטר מאזור חרדי מובהק מוגדר אצלו כחרדי.
הבעיה היא, שיש המון חרדים שגרים באזורים מעורבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 21:01 לינק ישיר 

אני יודע (ולא מהיום) שמעולם לא עניינו אותך נתונים, ובשום שלב הנתונים לא שיחקו אצלך שיקול לכאן או לכאן, ואתה לא באמת רוצה ומתעניין בתשובות.

ובכל זאת (גם אם נומה נתן נתונים נכונים) יש כמה דברים

1. המצב הנוכחי אצל החרדים הוא על אף מאמצי שמירה של המבוגרים, ועל אף הטיפול הביתי שרבים בציבור החרדי אימצו, ובדרך הטבע יש לזה גם תוצאות בתמותה.

2. מראש הצפי הוא שאצל החרדים תהיה פחות תמותה, וזאת מחמת שרוב הציבור החרדי צעיר, כך שאם האחוזים בכל המגזרים דומים, זה לא לטיבותא אלא לריעותא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 21:02 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חשבתי על זה ובאמת ייתכן שטעה בגלל זה באחוז או שתיים, אבל לא נראה לי שזה ישנה משמעותית את התמונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2021 21:14 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

חשבתי על זה ובאמת ייתכן שטעה בגלל זה באחוז או שתיים, אבל לא נראה לי שזה ישנה משמעותית את התמונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תלוי מה אתה מגדיר משמעותי.
לפי ההגדרה של מכון וייצמן האזורים החרדיים המובהקים שווים רק 9%. אז אם הם לבדם שווים 11% מהתמותה. המשמעות היא שהתמותה גדולה בכ23% יותר משיעורם באוכלוסייה. וזאת למרות שחצי מהציבור החרדי זה בכלל ילדים מתחת גיל 15.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יצא המרצע מן השק! - אין שום תמותה חריגה בציבור החרדי! הכל בלוף אחד גדול!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext