בית פורומים בחדרי חרדים

הרבנית קולדצקי: יש לומר לפני החיסון 'הריני מקיים את מצוות ככל אשר יורוך'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2021 23:39 לינק ישיר 
הרבנית קולדצקי: יש לומר לפני החיסון 'הריני מקיים את מצוות ככל אשר יורוך'

הרבנית קולדצקי, בתו של מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי, שגרה היום (שני) מסר חינוכי מיוחד, לכל המנהלות והמורות במוסדות החינוך החרדי, בצל ההתמודדות החינוכית בימים אלו, ימי מגיפת הקורונה.

הרבנית, מחזקת את ידיהן ומבקשת מהן להמשיך ולשמור על מה שצריך שכן אנחנו "לקראת הסוף" כלשונה, ויש לה גם מסר מיוחד למי שלוקח חיסון נגד קורונה - מה הוא צריך להתפלל.

"בוקר טוב מנהלות ומורות יקרות", פותחת הרבנית את דבריה, "דבר ראשון זכיתם בתפקיד החשוב ביותר, אתן ממשיכות לחזק את כל בנות ישראל, שיהיה לכן מלא כוח ושתזכו לחזק אותם ביראת שמים טהורה".

הרבנית קולדצקי ממשיכה ואומרת: "החפץ חיים אמר שהמנהלות יזכו לקבל ראשונות את פני משיח, משום שכשהקב"ה נתן את התורה לעם ישראל, הוא חיפש ערבים. רצו להביא את האבות הקדושים, והם לא קיבלו, רצו מהאמהות הקדושות, גם כן לא קיבלו, וכך גם מאברהם יצחק ויעקב, עד אשר לא היתה ברירה והביאו את הילדים שיהיו ערבים של עם ישראל על התורה, ומי שמגדל את הערבים של עם ישראל - אלו הן המנהלות והמורות היקרות, ולכן החפץ חיים אמר שאתן תקבלו את פני משיח".

"אנחנו נמצאים כעת בתקופה מאד לא קלה", המשיכה הרבנית בדברי החיזוק המיוחדים, "בשנה שכולנו מתמודדים ומתמודדות בקושי שקשה לתאר את זה בעולם, כאשר מפסח בשנה שעברה משפחות שלמות שהיו נוהגות לשבת יחד בליל הסדר ישבו לבד. אנחנו ישבנו בליל הסדר זוג זקנים במרחק של 6 מטר מבלי להכניס אף אחד, ובשבילנו זה היה מאד קשה.

"אצל אבא שלי הרב קנייבסקי היו מזמינים את הילדים הנשואים, ומאז אף אחד לא נכנס, עד עכשיו שכבר היה לו קורונה אז קצת יותר מקילים, אבל עד לא מזמן שמרו שם מאד חזק. השמירה קשה מאד, אבל זה עניין של ונשמרתם מאד לנפשותיכם.

"אני עצמי לא יצאתי מהבית כמעט שנה שלימה, ולא ביקרתי את אבא שלי במשך שמונה חודשים עד שהיה לו את הקורונה".

לסיום, אומרת הרבנית: "אחרי התקופה הכל כך קשה, שבמהלכה המורות והמנהלות שמרו כל כך יפה, נשאר לנו עוד טיפה ממש, אנחנו כבר לקראת הסוף ומקווים שהחיסון יעזור. אני קיבלתי בשבוע שעבר את החיסון הראשון, וכל אלו שקיבלו את החיסון הראשון צריכים להיזהר מאד, וזה הזמן לשמור עוד קצת.

"בעזרת השם המשיח כבר מגיע, ובברכתם של גדולי ישראל החיסון ישפיע לטובה, ומי שצריך לעשות את החיסון שיעשה ויגיד 'הריני מקיים את מצוות ככל אשר יורוך', ולפני החיסון שיגיד 'אין עוד מלבדו', ואחרי החיסון שיגיד 'נשמת כל חי', ובעזרת ה' כולנו נהיה בריאים ושלמים ושנזכה לקבל את פני משיח צדקנו ולחגוג את ליל הסדר יחד בבית המקדש".

לשמיעה:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 00:04 לינק ישיר 

וחלילה לא להגיד הריני מקיים מצוות מן התורה של ונשמרתם מאד לנפשותיכם? לאן הטירוף של הבית הזה יגיע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 00:31 לינק ישיר 

מי שיתחסן ביום הבחירות יכול להגיד לשם ייחוד אחד על שתי המצוות, או דילמא אין עושין מצוות חבילות חבילות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 00:51 לינק ישיר 

האמת שזה יוצר משבר ובלבול

עד היום ידענו ש"ועשית ככל אשר יורוך" נאמר רק על הבחירות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 00:57 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

"אצל אבא שלי הרב קנייבסקי היו מזמינים את הילדים הנשואים, ומאז אף אחד לא נכנס, עד עכשיו שכבר היה לו קורונה אז קצת יותר מקילים, אבל עד לא מזמן שמרו שם מאד חזק. השמירה קשה מאד, אבל זה עניין של ונשמרתם מאד לנפשותיכם

היא אמיתית? 

את כל איצקוביץ הביאו אליו לבית, על מה היא מדברת?
מסכות והרחקות בכלל מאן דכר שמיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 06:48 לינק ישיר 

גיסה, ר' זליג ברוורמן קיבל את החיסון בשבוע שעבר ונדבק בכ"ז בקורונה. נמצא בביתו במצב טוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 12:11 לינק ישיר 

כולנו חייבים ללמוד ממשפחת קנייבסקי: שדואגת גם לבנות והן  אפילו מקבלות ירושה בחיים מר' חיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 13:08 לינק ישיר 

לא יפה מצידה.
עד עכשיו שקלתי להתחסן רק כי מתנגדי החיסונים מציגים כזה טימטום, טיפשות ואידיוטיות ששווה להתחסן רק כדי לא להיות מזוהה אפילו בלי כוונה עם כסילים וחמורים דכאלה.
עכשיו היא הופכת גם את המתחסנים למטומטמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 14:31 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
לא יפה מצידה.
עד עכשיו שקלתי להתחסן רק כי מתנגדי החיסונים מציגים כזה טימטום, טיפשות ואידיוטיות ששווה להתחסן רק כדי לא להיות מזוהה אפילו בלי כוונה עם כסילים וחמורים דכאלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תלוי ועומד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 14:42 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
לא יפה מצידה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הגשתי תלונה למנהלי הפורום להרחיק אותך על ביזוי של גדולה  לא כותבים מטומטמת על רבה שרבים ובעיקר רבות מאמינים בה ובברכותיה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 15:12 לינק ישיר 

קרשינדו כתב:
וחלילה לא להגיד הריני מקיים מצוות מן התורה של ונשמרתם מאד לנפשותיכם? לאן הטירוף של הבית הזה יגיע?
זו לא מצוה מהתורה אלא דרשה של איזה גוי במסכת ברכות. עיין לבוש עט"ז ר"ס קטז. (אולם גם "ועשית ככל אשר יורוך", לכאורה לא ממש עוסק במקרה הנוכחי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 15:17 לינק ישיר 

[quote]

לא יפה מצידה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הגשתי תלונה למנהלי הפורום להרחיק אותך על ביזוי של גדולה  לא כותבים מטומטמת על רבה שרבים ובעיקר רבות מאמינים בה ובברכותיה [/quote] לא שהבנתי איזה טמטום הפגינה הרבנית קולודצקי, סה"כ מכתב יפה ומעודד המשקף את עמדתה בנושא החיסונים (בהנחה שנוירולוג מרשה לה להביע דעה). אבל אני גם חייב לשאול מה הסתירה בין טמטום להיות מושא לאמונה בברכותיך? אני מניח שיש לא מעט שמחזיקים את שתי המידות האלה בכפיפה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 15:26 לינק ישיר 

.

"בעזרת השם המשיח כבר מגיע, ובברכתם של גדולי ישראל החיסון ישפיע לטובה, ומי שצריך לעשות את החיסון שיעשה ויגיד 'הריני מקיים את מצוות ככל אשר יורוך', ולפני החיסון שיגיד 'אין עוד מלבדו', ותוך כדי החיסון ייתן לקופת העיר כמניין ''קורונה'' כפול ח''י, ואחרי החיסון שיגיד 'נשמת כל חי', /382496.html

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 16:12 לינק ישיר 

הדיבוק

לא שהיא צריכה את רשותי (ואני כמובן מרשה לה, ב"ה יש עדר ששותה בצמא כל הגיג), היא מנפיקה מכתבים ופסקים וסגולות כל שני וחמישי.

רק מעניין אותי אם אתה אומר את הנוסח המיוחד שציוותה גדולת הדור לומר לפני החיסון?

כ"כ אולי יש לומר פעמיים, גם על מצוות החיסון, וגם על המצווה של קיום הוראתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 20:31 לינק ישיר 

אם על הנוירולוג טוב וכשר הדבר בעיניו, וזה עושה טוב לה ולחסידותיה, שתוציא כל יום מכתב עם סגולות והלכות. אולי עוד יום אחד היא תתחרה ברבנית נחמה ליבוביץ או ברבנית ימימה מזרחי. אם מעניין אותך ענייניי האישיים (לא יודע למה), אז ככה: בשלב זה טרם החלטתי מה לעשות בנושא החיסון, וגם אם אעשה את זה בגלל הוראת הרופאים ולא בגלל הוראת הרבנים (כי כך מצווה ההלכה, לשמוע לרופאים). אבל באותה מידה אני לא שולל תפיסות עולם אחרות, בפרט נשים שהגישה שלהן לכל היהדות שונה משל גברים. מי שרוצה שיגיד, יש כאן חשש ברכה לבטלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2021 20:48 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אם על הנוירולוג טוב וכשר הדבר בעיניו, וזה עושה טוב לה ולחסידותיה, שתוציא כל יום מכתב עם סגולות והלכות. אולי עוד יום אחד היא תתחרה ברבנית נחמה ליבוביץ או ברבנית ימימה מזרחי. אם מעניין אותך ענייניי האישיים (לא יודע למה), אז ככה: בשלב זה טרם החלטתי מה לעשות בנושא החיסון, וגם אם אעשה את זה בגלל הוראת הרופאים ולא בגלל הוראת הרבנים (כי כך מצווה ההלכה, לשמוע לרופאים). אבל באותה מידה אני לא שולל תפיסות עולם אחרות, בפרט נשים שהגישה שלהן לכל היהדות שונה משל גברים. מי שרוצה שיגיד, יש כאן חשש ברכה לבטלה?

כמובן שהדבר טוב וכשר בעיני, לכן גם הסתפקתי האם עצם אמירת "הריני מתחסן כדי לקיים מצוות ועשית ככל אשר יורוך" מצריכה עוד "הריני" בפני עצמו קודם לכן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרבנית קולדצקי: יש לומר לפני החיסון 'הריני מקיים את מצוות ככל אשר יורוך'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext