פיקוח נפש דוחה שבת ויו"כ אך אינו דוחה סגירת מוסדות חינוך
כך על פי התורה החדשה מבית הרב אריה דרעי
השרים אריה דרעי והרב יעקב אביטן משס נמנעו בהצבעה בממשלה. השר דרעי אמר כי הוא תומך בסגר כי מדובר בצעד הכרחי בשל פיקוח נפש. אולם הוא אינו יכול להצביע בעד החלטה לסגור בתי כנסת ותלמודי תורה ולכן החליט להימנע בהצבעה ביחד עם שר הדתות הרב אביטן
אם היה אומר שזה לא פיקוח נפש, ושאין צורך בסגר, אפשר עוד לדון אבל הוא אומר שהוא בעד סגר ושזה פיקוח נפש, אך הוא לא יכול להצביע על סגירת מוסדות חינוך
פשוט עלבון לאינטליגנציה ואפס אחריות והנהגה
נשלח ב-5/1/2021 21:40
פתרון שגם היה אמור להתבצע בחוק הגיוס.
להימנע כדי לא להצביע בעד גיוס, אבל לדאוג שהחוק יעבור גם בלי האצבעות של החרדים.
זה שאתה שונא כל מה שלא גור גורם לך להתנפל עליו גם כשלא מגיע לו.
נשלח ב-5/1/2021 21:56
הכל פוליטיקה ופוליטיקה מגעילה . חיי אדם זולים העיקר תוצאות הבחירות וההצגה שמציגים לבוחר. אני מקווה שהבוחר ידע להעיף לכל הרוחות מי שמזלזל בחיי אדם לצורך תעמולת בחירות.
הכל פוליטיקה ופוליטיקה מגעילה . חיי אדם זולים העיקר תוצאות הבחירות וההצגה שמציגים לבוחר. אני מקווה שהבוחר ידע להעיף לכל הרוחות מי שמזלזל בחיי אדם לצורך תעמולת בחירות.
מסכים שהפוליטיקה מעל כל השיקולים כל השאר הן סיסמאות בעלמא, וגם התורה וההלכה משמשים כסיסמאות נבובות במסגרת הפוליטיקה הזו לפי האינטרסים.
אני לא רואה איך הבוחר יכול להעיף, בייחוד כשמדובר בנציגים החרדים.
נשלח ב-5/1/2021 23:29
כל בר דעת מבין שכל כללי הסגר היו בהסכמה ישירה בין דרעי לביבי (למיטב ידיעתי האדם היחיד כמעט שביבי סומך עליו במערכת הפוליטית הרי הוא דרעי, ואולי גם יקבל ממנו טיפים איך הכי נוח "לשרוד" בכלא:)).
המהלך של דרעי פה הוא שאין בו שום דבר כאמור הוא רק כדי להראות שהוא מנסה "כמה שאפשר" לדאוג לרוחניות, בשונה מההרגשה שנוצרה בסגר שהיה בחגים...
נשלח ב-6/1/2021 02:12
ממתי אתם אתם מצפים לאיזושהי יושרה מדרכי הנוכל!!!
נשלח ב-6/1/2021 04:00
זה כבר לא יעזור לו עכשיו, הוא היה צריך להימנע בהצבעות שנתנו לממשלה את הסמכויות האלו, עכשיו הוא אחראי גם על העלייה בתמותה וגם על סגירת בתי כנסת. אבל הוא מצא פיתרון טוב לכל ההתנגשויות הערכיות שיש בכנסת ובממשלה, אפשר פשוט להימנע. הוא כבר סידר לעצמו מספיק, הוא יכול להישאר בבית או בבריכה בספסופה ולהימנע משם באופן קבוע לטובת כולנו.
אך כדי להפריך את השפה הדמגוגית הנ"ל, שבבסיסה הנחה כי 'פיקוח נפש' שדוחה שבת ויו"כ בוודאי דוחה חינוך. הנני מסב את תשומת לב הקוראים להלכה פסוקה בשולחן ערוך הלכות שבת (או"ח שו:יד) כי בת היוצאת לתרבות רעה, אפשר לחלל את השבת בכל אחת מל"ט המלאכות כדי להצילה (עיין משנה ברורה שם נו-נז). אפשר לגזור מכאן, כי סגירת מוסדות חינוך, כשהנסיון של אחד עשר החודשים האחרונים הראה זאת סטטיסטית, של המון נערים (ובמיוחד ספרדים) יוצאים לתרבות רעה, ומגיעים למחוזות אסורים. הרי זה חמור בהרבה משבת קודש.
כך שהכותרת אינה נכונה. אם כי לגופו של דבר יש לדון בדימוי. אבל הנני מראה מקום על הפרופורציה היהודית תורנית, ההשקפה ההלכתית בניגוד להשקפה הבעלבתית הרחובית הנוהגת באתר פה. ובדרך כלל המחמירים מפה בענייני קורונה מקילים הרבה בעניינים הרבה שציפור הנפש היהודית חרדה מהן. ומזלזלת השכם והערב בלומדי תורה ובגדולי תורה. מעשה יום יום.
נשלח ב-6/1/2021 13:59
יוחנןש כתב:
לא שאני מדמה מילתא למילתא.
אך כדי להפריך את השפה הדמגוגית הנ"ל, שבבסיסה הנחה כי 'פיקוח נפש' שדוחה שבת ויו"כ בוודאי דוחה חינוך. הנני מסב את תשומת לב הקוראים להלכה פסוקה בשולחן ערוך הלכות שבת (או"ח שו:יד) כי בת היוצאת לתרבות רעה, אפשר לחלל את השבת בכל אחת מל"ט המלאכות כדי להצילה (עיין משנה ברורה שם נו-נז). אפשר לגזור מכאן, כי סגירת מוסדות חינוך, כשהנסיון של אחד עשר החודשים האחרונים הראה זאת סטטיסטית, של המון נערים (ובמיוחד ספרדים) יוצאים לתרבות רעה, ומגיעים למחוזות אסורים. הרי זה חמור בהרבה משבת קודש.
כך שהכותרת אינה נכונה. אם כי לגופו של דבר יש לדון בדימוי. אבל הנני מראה מקום על הפרופורציה היהודית תורנית, ההשקפה ההלכתית בניגוד להשקפה הבעלבתית הרחובית הנוהגת באתר פה. ובדרך כלל המחמירים מפה בענייני קורונה מקילים הרבה בעניינים הרבה שציפור הנפש היהודית חרדה מהן. ומזלזלת השכם והערב בלומדי תורה ובגדולי תורה. מעשה יום יום.
כרגיל דמגוגיה
אם זה היה תלוי בך ובהיגיון המעוות שלך היו צריכים להשאיר את הסמינרים פתוחים גם בשבת.
אגב. אני לא עם הארץ היחיד, אני בחברה טובה, פורסם אתמול שמרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי הורה לסגור את מוסדות הלימוד לבנות.