בית פורומים בחדרי חרדים

ר' אשר דויטש בהוראה למנהלי המוסדות, בנים ימשיכו כרגיל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/1/2021 23:29 לינק ישיר 
ר' אשר דויטש בהוראה למנהלי המוסדות, בנים ימשיכו כרגיל

מנהיג הפלג הירושלמי הרב אשר דויטש הכריע כעת למנהלי המוסדות: בנים ימשיכו ללמוד כרגיל. בנות: בימים הקרובים לא יתקיימו לימודים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2021 23:37 לינק ישיר 

כיום, בכל מה שקשור לקורונה לליטאים (לח"כים, לעיתונאים, ליחצנים והצייצנים)  כבר אין זכות להטיף מוסר לפלג הירושלמי. ובדיעבד מתברר שרוב המתקפות היו מפוזיציה ומלאות בצביעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2021 23:56 לינק ישיר 

יש לנו כמה ימים להכניס אליהם שוטרים, לחלק קנסות ולפרק להם את הצורה.
הזדמנות גם להסביר לחילונים שהפלג אשמים בהכל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2021 23:58 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
כיום, בכל מה שקשור לקורונה לליטאים (לח"כים, לעיתונאים, ליחצנים והצייצנים)  כבר אין זכות להטיף מוסר לפלג הירושלמי. ובדיעבד מתברר שרוב המתקפות היו מפוזיציה ומלאות בצביעות.

טיעון דמגוגי ושטחי מאין כמוהו.

יש הבדל עצום בין החלטה מודעת לשים פס ולא לראות בעין,
ולייצר אווירה שמי שכן משתדל ומתאמץ הוא פראייר וטיפש .

לבין שחיקה ציבורית לאחר זמן כה ממושך , שהיא דבר טבעי ואנושי.

תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 08/01/2021 00:00:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2021 23:58 לינק ישיר 

YYona כתב:
יש לנו כמה ימים להכניס אליהם שוטרים, לחלק קנסות ולפרק להם את הצורה.
הזדמנות גם להסביר לחילונים שהפלג אשמים בהכל

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה פחות או יותר מה שעשו

נראה שבב"ב זה גם היה חלק מ"מעשי החסד" של ה"פקח של גדולי ישראל"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 00:02 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

טיעון דמגוגי ושטחי מאין כמוהו.

יש הבדל עצום בין החלטה מודעת לשים פס ולא לראות בעין,לא להתאמץ ולא להשתדל.

לבין שחיקה ציבורית לאחר זמן כה ממושך , שהיא דבר טבעי ואנושי.

דמגוגיה ושטחיות זה לעצום עיניים במקרה הטוב או להסתכל על דברים רק מפוזיציה אישית ולהתעלם מהמציאות.

כשר' חיים מורה לפתוח תלמודי תורה בניגוד להנחיות משרד הבריאות זה כשר וישר, וכל הצייצנים והעיתונאים והח"כים משבחים ומסנגרים על זה.

כשר' אשר דויטש מורה לפתוח תלמודי תורה בניגוד להנחיות משרד הבריאות זה נורא ואיום, מצווה להלשין, צריך להיכנס בהם, לפרק אותם במכות וכו'.

קווים לדמותה של צביעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 00:36 לינק ישיר 

נו באמת.
כולנו מבינים מה זה "ר' חיים מורה".

כשינקי מזהה שהציבור שחוק ולא מסוגל לעמוד בעוד השבתה, הוא רוכב  על הגל ואז "ר' חיים מורה".

כל עוד הציבור היה מסוגל  נפשית לעמוד בהנחיות,ר' חיים לא הורה כלום.רק ר' גרשון ור' דב הוציאו הוראות....

לעומתו , ר' אשר מורה מהרגע הראשון, ומכוון את הציבור שלו בקו מאוד ברור.דורסני ,אלים ומסכן חיים במודע.

ההשוואה מגוחכת בעליל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 08:21 לינק ישיר 

היופי של הפלג, שאין להם הנהגה ברורה.יש את ר' אשר דויטש שהוא סוג של מנכ"ל מוסדות, יש גם הרב פרידמן מבני ברק, וכמובן הרב דויטש מירושלים שמשמש סוג של 'נשיא'. יש גם עוד כל מיני רבנים 'קטנים' יותר שמגדלים אותם מדי פעם לחתום על משהו רלבנטי ולחזור לאלמוניותם, לפחות עבור מי שלא נמנה על הפלג.
זה העונש שלהם, הידור רב בקללת הליטוואקעס 'שתהיו כולכם ראשים'.
במצב כזה כל אחד עושה שבת לעצמו, וכשגם החיידרים המתחרים מהפלג המתחרה ובוודאי שמהציבור החסידי עושים קולות של לפתוח, הם לא יכולים להישאר מאחור ולהיות פתאום טאטאלאך של המדינה.
אז יש גם איזה יחצ"ן שרכב על זה כדי לפרסם שוב את הרב אשר דויטש חביב האתרים, מילא. ממש לא זה הבעיה של הפלג.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 09:24 לינק ישיר 

פיינשמעק אתה ממש לא מדייק.

כבר תקופה ארוכה שרוב מוחלט של הפלג רואה את אשר דויטש כסמכות העליונה
וה"גדול" בכל דבר.

אני מבין שמרקוביץ משמש כ"מנכ"ל" של כמה מוסדות, וזה קצת מערער את השליטה של דויטש באותם מוסדות,
אבל מבחינה ציבורית זה לא ממש רלוונטי.

ר' צבי פרידמן, יחד עם הר' קלמנוביץ הם מנהיגים של קבוצה קיצונית קטנטנה לא משמעותית לכלום.

לעומת זאת, בדגל המצב הוא שינקי קנייבסקי דה-פקטו מנהל הכל, רק עושה את זה בתיאום מלא עם ר' גרשון ,ומשתדל להגיע איתו ל"נוסח מוסכם" (ולפעמים לא בדיוק חד-משמעי) בכל החלטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 09:25 לינק ישיר 

לדעתי דובר הפלג צודק.
לא משחקים עם פיקוח נפש ומי שמנהל איתו משחקים או משא ומתן ראוי לגינוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 10:36 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

וה"גדול" בכל דבר.

אני מבין שמרקוביץ משמש כ"מנכ"ל" של כמה מוסדות, וזה קצת מערער את השליטה של דויטש באותם מוסדות,

ר' צבי פרידמן, יחד עם הר' קלמנוביץ הם מנהיגים של קבוצה קיצונית קטנטנה לא משמעותית לכלום.

לעומת זאת, בדגל המצב הוא שינקי קנייבסקי דה-פקטו מנהל הכל, רק עושה את זה בתיאום מלא עם ר' גרשון ,ומשתדל להגיע איתו ל"נוסח מוסכם" (ולפעמים לא בדיוק חד-משמעי) בכל החלטה.

נאלץ להסכים איתך.
עצוב, אבל זה המצב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 13:15 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:

וה"גדול" בכל דבר.

יתכן שאתה צודק. אני לא מכיר את המוסדות שלהם במיוחד.
אבל אני מכיר כמה וכמה מאנשיהם, חלקם מה'פני' שם, ומה שהבמתי ממה שהם מפטפטים זה כך.
אחרי פטירתו של הגר"ש אויירבך הם הכתירו באופן מפורש את הרב פרידמן ל'מנהיג'.
הרב אשר דויטש הוא סוג של מנכ"ל/קמב"ץ טכני.
ושניהם רואים ברב דויטש מירושלים סוג של בורר, סמכות על.
ויש עוד הרבה רבנים או מועצת שהם בעיקר לקישוט.
את זה, יש להודות, הם עושים יותר מגעיל מהפלג הבני ברקי.
אולי כי הם ממש ממש לוטפשים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 13:56 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:
נו באמת.

כשינקי מזהה שהציבור שחוק ולא מסוגל לעמוד בעוד השבתה, הוא רוכב  על הגל ואז "ר' חיים מורה".

כל עוד הציבור היה מסוגל  נפשית לעמוד בהנחיות,ר' חיים לא הורה כלום.רק ר' גרשון ור' דב הוציאו הוראות....

לעומתו , ר' אשר מורה מהרגע הראשון, ומכוון את הציבור שלו בקו מאוד ברור.דורסני ,אלים ומסכן חיים במודע.

ההשוואה מגוחכת בעליל.

אקדים ואומר מה שכתבתי כמה פעמים בעבר
אין להשוות את התנהגות הציבור הליטאי ככלל להתנהלות הפלג הירושלמי שמראש צפצף על הכל, אנרכיה תמיד היתה לחם חוקם.

אך בעניין הוראות מההנהגה הרבנית, ובייחוד לאחרונה, ובפרט במה שקשור להוראות שיוצאות מר' חיים, אי אפשר להכחיש את הדמיון, זו המציאות, כל הפלפולים, הפרשנויות וההתפתלויות לא יכולות להכשיר או להסביר את זה.

ולעניינינו, מאחר ובכל ביום, בוקר וערב, יוצאים "הוראות" מר' חיים, איך הציבור (ואני לא מדבר רק על ילדים שבאמת צריך הרבה רחמי שמיים שיגדלו עם טיפה אמונת חכמים ולא כתוצאה משטיפת מוח רדודה), איך הציבור אמור לדעת מתי הוראה של ר' חיים זו הוראה, ומתי זה לא הוראה? מתי זה דברי אלוקים חיים ומתי זה לא? מתי זה רוח הקודש ומתי לא?

מתי זה "הלכה ואין מורין כן" ומתי זה "מורין אבל אין הלכה כן"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 14:10 לינק ישיר 
מצדרביעי

נוירולוג כתב:
נו באמת.

ההשוואה מגוחכת בעליל.

אקדים ואומר מה שכתבתי כמה פעמים בעבר
אין להשוות את התנהגות הציבור הליטאי ככלל להתנהלות הפלג הירושלמי שמראש צפצף על הכל, אנרכיה תמיד היתה לחם חוקם.

אך בעניין הוראות מההנהגה הרבנית, ובייחוד לאחרונה, ובפרט במה שקשור להוראות שיוצאות מר' חיים, אי אפשר להכחיש את הדמיון, זו המציאות, כל הפלפולים, הפרשנויות וההתפתלויות לא יכולות להכשיר או להסביר את זה.

ולעניינינו, מאחר ובכל ביום, בוקר וערב, יוצאים "הוראות" מר' חיים, איך הציבור (ואני לא מדבר רק על ילדים שבאמת צריך הרבה רחמי שמיים שיגדלו עם טיפה אמונת חכמים ולא כתוצאה משטיפת מוח רדודה), איך הציבור אמור לדעת מתי הוראה של ר' חיים זו הוראה, ומתי זה לא הוראה? מתי זה דברי אלוקים חיים ומתי זה לא? מתי זה רוח הקודש ומתי לא?

מתי זה "הלכה ואין מורין כן" ומתי זה "מורין אבל אין הלכה כן"?

הציבור אמור להבין שככלל בנוגע לענייני הנהגה - ר' חיים לכאורה אינו הכתובת בלשון המעטה.
רוצים ברכה - תפאדל, רוצים לקבל השראה רוחנית - ממש כדאי.
אבל את ענייני ההנהגה נשאיר למי שמתמחה בכך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 14:15 לינק ישיר 

מצד רביעי

אני כמובן מסכים עם דבריך

הבעיה היא שקבוצה של נכדים ועסקנים כפו את "הנהגתו של ר' חיים" על הציבור כולו, בגיבוי הפוליטיקאים שזה נוח להם ומשרת את האג'נדה שלהם. יש מאחורי מי להסתתר, יש את מי להאשים, יש באמצעות מי להפחיד ולאיים, וכו' וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2021 14:43 לינק ישיר 

אין אצלם דבר כזה "הציבור אמור להבין".
תרתי-דסתרי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ר' אשר דויטש בהוראה למנהלי המוסדות, בנים ימשיכו כרגיל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext