| נשלח ב-8/1/2021 03:33 |
|
| |
וידאו - הגר''ש מגור: הגרש''ז אויערבך פעל נגד החרם
"אשרי איש ירא את השם" לסגל שלטון עצמי מגיל צעיר דברי רבינו ראש הישיבה שליט"א לילדים מת"ת פני מנחם על הבלגה בזמן מריבה ושלטון עצמי
וידאו נפלא - דברי רבינו ראש הישיבה מגור שליט"א לילדים מת"ת פני מנחם על "הבלגה בזמן מריבה ושלטון עצמי"
סיפור מר' שלמה זלמן אויערבך זצ"ל איך מגיעים למדרגה של שליטה עצמית ולא לפגוע ביהודי אחר, גם כשהצחוק באופן טבעי, להלבין יהודי זה אביזרייהו של שפיכות דמים.סיפור נוסף מר' שלמה זלמן אויערבך זצ"ל, על ילד שהוחרם ע"י כל חברי כיתתו בת"ת עץ חיים, והגרש"ז היה היחידי שהגיע לבר מצווה שלו כדי לשמחו ולא לתת לשפוך את דמו.כדאי להשריש ולהתרגל כבר מגיל בר מצווה לחשוב על השני, לחשוב מה מילה או מעשה יכול לעשות לשני, לב שחושב על השני.אשרי איש ירא את ה '- אשרי מי שמתגבר על יצרו בעודו איש, כשיש לו את הכוחות ואת הרצונות, כך בונה את אישיותו עד זקנה ושיבה.לכל ילד יש הזדמנויות להבליג כשפוגעים בו או מציקים לו, אתם מקבלים מתנה, אם הנרדפים היו יודעים שהוא טוב להרודפים עושים להם, היו מנשקים את שולי גלימתם, ילד מתרגל לשלוט על עצמו, להיות איש, מושל ברוחו לעמוד בנסיונות, בולם עצמו בשעת מריבה, שלטון עצמי זה מפתח להצלחה בתורה, במצוות, ולהבדיל גם בענייני עוה"ז.
מתוך גליון דבר אמת השבועי
https://gerroshyeshivah.z13.web.core.windows.net/stream.html?pl*BarMitzvah9Teves5781&utm_source=InforuMail&utm_medium=email&utm_campaign=%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 04:44 |
|
| |
שוב תקלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 09:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 10:31 |
|
| |
שפתיים יישק. 'איש אשכולות' גם תלמיד חכם מופלג, גם דרשן ונואם בחסד, גם בעל מידות תרומיות, גם רחב אופקים שדעתו מעורבת עם הבריות, גם איש חינוך עם הבנה פסיכולוגית מעמיקה בנפש התלמיד בקיצור, איש ענק! 'גדול' אמיתי ! הפסד עצום למגזר החרדי שאישיות ברמה כזו נמצאת בקרן זוית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 10:34 |
|
| |
אפשר רק לקנא בילדים ששומעים שיחת מוסר מהגר"ש אלתר. איזה חינוך עדין ומתוק. לקנא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 11:12 |
|
| |
סיפור מדהים . אשריו מה טוב חלקו שהוא מחדיר מידות טובות לתלמידיו מצרך נדיר בדור שלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 12:04 |
|
| |
רש"י בפרשתינו על הפסוק 'ולכהן מדין' מתייחס לנידוי שהטילו בגור על הגר"ש אלתר שליטא, וזה לשונו: " רב שבהן, ופירש מעבודת אלילים, ונידוהו מאצלם "
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2021 14:01 |
|
| |
מתוק מדבש
תענוג לראות ולשמוע
אך חשוב לזכור שהמסר מהסיפורים מר' שלמה זלמן הם לא רק לעניין המחלוקת בגור, אלא לגבי כל המחלוקות, כולל המחלוקות בתוך הציבור הליטאי, וכן בקרב חסידויות שנמצאות במחלוקת.
אין לי ספק שגם אלו שנהנים מר' שאול רק כי הוא נגד גור (ביום שהוא יהיה יריב פוליטי שלהם יש סיכוי רב ש"דעתם" תשתנה) יושפעו מדבריו ויאמצו את דבריו גם בהתנהגותם מול ברי הפלגותא שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 01:48 |
|
| |
חמוד, אבל כאחד שלא מבין ברבעס, נ"לי שרבי צריך להיות קצת יותר מחמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 12:32 |
|
| |
גם אני אחוז התפעלות מהתופעה הנקרא רבי שאול, על כל אשר בו.
אך צר לי כי מחלקי המחמאות הם מהאגף הלייטי והמתריס בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 14:14 |
|
| |
קלעפער
| יוחנןש כתב: |  | גם אני אחוז התפעלות מהתופעה הנקרא רבי שאול, על כל אשר בו.
אך צר לי כי מחלקי המחמאות הם מהאגף הלייטי והמתריס בפורום. |
|
הפוך, הגישה צריכה להיות ש"אפילו הם מסכימים" כמו שאנחנו מתרשמים (אולי נהנים יותר נכון לומר), בכנות, אם חילונים מעריכים תורה ולומדיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 14:33 |
|
| |
אבל כנראה בשם 'גור', במהות של 'חסידישע פולישע', שלא מתפעלים מה אומרים עליהם 'בחוץ' - בין חילונים ובין מודרנים.
כמו שאחד מפלגי נטורי קרתא לא ישמח כלל כאשר דלי"ם מגדילים את האישים שלהם...
ואולי 'גור' שאני...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 21:35 |
|
| |
יישמע לכם מוזר,
בגור פעם לא התארגנו כל החסידים בסיעה אחת באגודת ישראל,
חסידי גור היו לא רק בסיעה המרכזית,
אלא היו גם בצעירי אגודת ישראל ובשלומי אמונים,
אפילו בפועלי אגודת ישראל המתחרה היו לא מעט חסידי גור בתמיכת האדמו"ר מגור, ,
הם היו חסידים של הרבי מבחינה חסידית אידאולוגית,
ולא חסידים מבחינה מפלגתית כמו היום.
היו אז הרבה מאוד חסידים שאמרו
שחסידות זה אידאולוגיה איך עובדים את השם, זה לא פוליטיקה ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 20:17 |
|
| |
|
|
|
|
|