| נשלח ב-10/1/2021 11:20 |
|
| |
כשחסידי ויזניץ התגייסו לצבא
בלי להיכנס לסיבות למה ומי אשם. תראו איזה מרחק יש בין החרדים של אז לחרדים של היום.
כשחסידי ויזניץ התגייסו לצבא
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 10/01/2021 11:21:02
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 14:39 |
|
| |
ומה עם המרחק בין הצבא של אז לצבא של היום? נראה לך קטן יותר?? כשרות? צניעות? תועבה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:23 |
|
| |
הרמת להנחתה... למיטב ידיעתי, המצב בצבא מבחינת כשרות וכו' השתפר מאוד לעומת ימי קום המדינה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | הרמת להנחתה... למיטב ידיעתי, המצב בצבא מבחינת כשרות וכו' השתפר מאוד לעומת ימי קום המדינה... |
|
לא יודע להגיד בדיוק אבל אם לבתי החולים הרשמיים של מדינת ישראל מותר להכניס חמץ בפסח רח"ל, אז לדאבוננו זה הנוער שלנו, ואידך זיל גמור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:41 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | הרמת להנחתה... למיטב ידיעתי, המצב בצבא מבחינת כשרות וכו' השתפר מאוד לעומת ימי קום המדינה... |
|
לא יודע להגיד בדיוק אבל אם לבתי החולים הרשמיים של מדינת ישראל מותר להכניס חמץ בפסח רח"ל, אז לדאבוננו זה הנוער שלנו, ואידך זיל גמור נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דווקא בצבא החוקים יותר נוקשים בענייני כשרות מאשר בשאר המקומות.
https://www.inn.co.il/news/404683
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:43 |
|
| |
אגב, אין איסור בהכנסת החמץ עצמו שהרי אין איסור בל יראה בחמץ שאינו שלך, וכלל אנ"ש מקפידים לשמור את הוויסקי שנשאר מפורים בארונות תחת תירוץ "היתר מכירה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:46 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אגב, אין איסור בהכנסת החמץ עצמו שהרי אין איסור בל יראה בחמץ שאינו שלך, וכלל אנ"ש מקפידים לשמור את הוויסקי שנשאר מפורים בארונות תחת תירוץ "היתר מכירה"... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 15:57 |
|
| |
צודק, אסייג ואוסיף שיש הרבה שלא מוכרים חמץ בעין, בכל מקרה כמעט כל החמץ שנמכר אחרי פסח הוא חמץ שנמכר. בעיקרון אין הרבה הבדל.
נ.ב. אני אף פעם לא סמכתי על ההיתר הזה לעצמי..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 16:02 |
|
| |
גם אני אף פעם לא הסתמכתי על זה (חוץ פעם אחד כשהעברתי את הסחורה לביתו של הנכרי ואז לכו"ע מותר) בכל זאת יש הבדל בין לתא דבל יראה דדאורייתא ללתא דחמץ שעבר עליו הפסח שהיא דרבנן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 16:09 |
|
| |
בזמן הפסח אבל החמץ הזה נמצא בבתי המפעל של יהודים. בעיקרון אין איסור בל יראה בחמץ שלא שלך (גם אם הוא של יהודי), כמובן שאני מעדיף שיהיו רק גויים שישתמשו בחמץ בפסח בבתיה"ח.
בכל מקרה ממה נפשך, אם הם משתמשים בכלים של בית החולים אז למה להחריג את החמץ משאר מאכלי הטריפה? ואם בכלים הפרטיים שלהם אז למה לאסור?
ואל תשיבני משרימפס או חזיר, שהחמץ בעיקרו הוא היתרא ורק בתקופה הזאת הוא אסור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 16:23 |
|
| |
הבג"ץ הבא לא יהיה על הכנסת חמץ למחנות צה"ל? גיוס לצבא - הבעיה היא בצבא - לא בנו (כמובן שאין הכוונה לאלה שתורתם אומנותם, אלא ליהודים חרדיים העמלים לפרנסתם). כאשר ראשי המדינה מצהירים שהתפקיד המרכזי של הצבא הוא להיות כור היתוך ישראלי, כאשר לרמטכ"ל יש יועצת לענייני מגדר וכו' - זה הצבא שהפסיק להיות רלוונטי לחרדים ולא להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 18:37 |
|
| |
ההבדל בין הצבא של היום לצבא של פעם, הוא לא דווקא בכללים הדתיים שכיום טובים יותר וברורים, אפילו בנושא השילוב הראוי, אלא יותר בזה שהצבא של פעם היה טרוד במלחמות קבועות דבר שגם הצריך חיילים וגם האוירה הייתה מתוחה, לעומת כיום שרוב הצבא בטלן ומתבטל, והשיעמום מביא לידי חטא
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 18:59 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | ומה עם המרחק בין הצבא של אז לצבא של היום? נראה לך קטן יותר?? כשרות? צניעות? תועבה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יש מסלולים נקיים בצבא. כמו ברבנות או במסלולי שח"ר.
מלכתחילה לא רציתי להיכנס לדיון מי אשם ומי התרחק יותר. אני חושב שאם היה רצון אמיתי (מ2 הצדדים), אז היו מוצאים פתרונות למכביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 19:21 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | ומה עם המרחק בין הצבא של אז לצבא של היום?
נראה לך קטן יותר??
כשרות? צניעות? תועבה?
|
|
פשוט חבל שהכנסת את נושא הכשרות לרשימה ידעתי שכולם ייטפלו לנושא הכשרות ויניחו לעיקר - צניעות תועבה, ובעיקר התחלנות הצבא כור ההיתוך החילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2021 21:10 |
|
| |
ממה ששמעתי,
כל זה היה בזמן האמרי חיים שהיה הסבא של הרבי היום,
הוא דחף שהחיילים שמתגייסים יהיו בשירות צבאי אבל לא לוחמים ישירים,
היו הרבה חסידי ויזניץ בחיל תותחנים,
לא שמעתי מאף אחד שבאותם ימים היה אוכל כשר למהדרין,
משום שבכל הארץ לא היה מנגנונים מסודרים של כשרות,
וככל הנראה הם שחטו לעצמם ודאגו לעצמם לאוכל כשר למהדרין,
(אז לא היה מקררים והובלה בקירור ! היו מביאים תרנגולות ושוחטים בשטח ! )
ומבשלים מיד באמצעים שנראים הזויים היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 00:27 |
|
| |
הצבא של היום זה לא הצבא של פעם ואולי מבחינה מסויימת דווקא לטובת המצב הממוסד כיום, אבל וזה ההבדל הגדול, החרדים, ואפילו הפשוטים שבהם של פעם, היו מלאים בתורה ויר"ש יותר מאשר חלק לא קטן מהגדולים של ימינו. את מי להאשים? את הדור המפונק? החינוך? הטכנולוגיה? לא יודע, אבל אלו העובדות.
|
|
|
|
|