בית פורומים בחדרי חרדים

"רבי יואל קדוש עליון, אור של עם ישראל, וממנו יבוא משיח צדקנו"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2021 19:48 לינק ישיר 

זה בדיוק מה שעניתי, הבבא סאלי היה צ' ופינטו Z (משלי כא כד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2021 19:55 לינק ישיר 

לא ברור מה עבר על הדיבוק עם ההשוואה ההזויה והמופרכת הזו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 01:39 לינק ישיר 

סלחו לי שאני לא מגיב, פשוט אני באמת לא מבין מה אתם רוצים. שאלתי שאלה ואתם נמנעים בקנאות מלתת לה יחס רציני. בואו נעשה תרגיל: מה ההבדל בין פרה לחמור? - פרה עושה מוו וחמור עושה איאה. עכשיו תסבירו לי מה ההבדל בין שני הדמויות הנ"ל. (ולא, נוירולוג, אני לא השוויתי ביניהם - אני רק שואל בתום לב, למה כ"כ ברור שאין השוואה ביניהם? - אם זה כ"כ ברור לך, אז יאללה תחכים אותנו כבר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 05:21 לינק ישיר 
קלעפער

כנראה שהרמז לא הובן, אז הנה ב"רחל בתך וכו", הבבא סאלי לכל לראש היה תלמיד חכם, דיין, פוסק, שכתב פסקי הלכה והעמיד תלמידים רבנים, בנוסף לכך גם היה ירא שמים בתכלית, כך עשרות שנים מהיותו צעיר במרוקו ועד שיבה, לאידך פינטו ישב בכלא, מתחבר לפושעים, נוכל שמנסה להוציא כספים מאנשים, עילג ומקשקש בקומקום.

זה ההבדל בין קודש לחול.

ועכשיו תורך להסביר מה ההבדל בין הגרח"ק לבין הרבי הנוכחי מבארדיצ'וב...(בתום לב אני שואל כמובן...)

תוקן על ידי קלעפער ב- 19/01/2021 05:22:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 08:33 לינק ישיר 

שמערעלע כתב:

כל זמן שלא ישב בכלא, אינו ממשיך דרכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 08:53 לינק ישיר 

קלעפער, תודה על התגובה. הפעם יש עם מי לדבר. אז אענה לך אבל שיהיה ברור, אני לא אומר שום דבר רע ולא חושב כל רע על אף אחד, אבל חשו לי לשים לב מה אני יודע ומה אני לא יודע, וכן- אני מרשה לעצמי לשאול למה אחרי כל כך הרבה פרסום אני עדיין לא יודע כלום. מספרים לך שהבבא סאלי היה דיין ופוסק וכתב פסקי הלכה בכתב חצי קולמוס, הרי אתה יודע שהרב פינטו גם הוא רב וגאב"ד וכותב ספרים בעט חצי מוזהב. ואגב גילוי נאות, גם אני כותב פסקי הלכה בכתב חצי קולמוס. השאלה האמיתית היא למה עם כל כך הרבה כסף ומעריצים, שחלקם ת"ח גדולים מאוד, אף אחד לא מאיר את עינינו בפסקיו המחודשים והמפולפלים? ודווקא הרב פינטו הוא מחבר גדול ממנו בהרבה (ברמה סבירה מאוד, בערך כמו הגבאי של ביהכ"נ שבשכונתי). אז מה? בגלל שזה בן 50 זה נשמע "ישן וטוב" יותר?? אז הם מספרים על ייחוס ו"זכות אבות", אבל עם יד על הלב, מי שמע על הסבים שלהם? כמה התכתבויות עם גדולי דורם? אם אתה מעמיד את "יורו משפטיך ליעקב" או "כסף נבחר" ליד כל ספר דומה מאותו הדור, הם רחוקים מלעמוד במבחן העמקות או הפרסום. דווקא אני חושב שאני יחסן גדול מהם בהרבה, כי אני צאצא של כמה מגאוני פולין שהעולם רעש ורועש מסיפורים עליהם ומכתביהם בעיון ובהלכה. והאמן לי שאני לא ראוי ללבוש כטבע מיוחד ולבקש פדיונות בסך עשרות אלפי שקלים ביום. אגב, בזמנו פניתי למקורבים של כמה בבות עם דרישה פשוטה- תנו לי להיכנס ולדבר איתם חצי שעה בלימוד- דע לך שאין אפשרות טכנית כזאת, קריא אף אחד לא בדק את גדולתם בתורה... אז שוב, לא שהרב פינטו או הרבי מברדיטשוב לא טובים או לא ת"ח, אלא שאי אפשר כמעט לדעת את זה, אז למה להתעסק איתם לטוב ולרע? שימשיכו לחלק קוגל/ערק בתשלום ואנחנו נמשיך להתדיין אודות אנשים גדולי תורה כמו הרב קנייבסקי, ששואלים אותו דבר הלכה בכל התורה כולה ועונה ללא גמגום. (סתם שתדע, יש לי המון חברים בדרום הארץ ויוצא לי לדבר איתם בקטנה על עולם הבבות, הם גם ערים לשאלות שלנו אבל מבחינתם "צריך לכבד כל צדיק", או כלשונה של גב' אחת מנתיבות - "אני מכבדת אפילו את הרב ישכר מאיר". אז אפשר להחליט שמכבדים כל צדיק, או לפי השיטה שלי - לא לבזות אבל גם להשתדל לא להיכנס לשאלות חסרות תשובה. אבל גם להיכנס לזה וגם להחליט מה יותר ממה בעולם אפל כזה? נראה לי תמוה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 14:52 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
סלחו לי שאני לא מגיב, פשוט אני באמת לא מבין מה אתם רוצים. שאלתי שאלה ואתם נמנעים בקנאות מלתת לה יחס רציני. בואו נעשה תרגיל: מה ההבדל בין פרה לחמור? - פרה עושה מוו וחמור עושה איאה. עכשיו תסבירו לי מה ההבדל בין שני הדמויות הנ"ל. (ולא, נוירולוג, אני לא השוויתי ביניהם - אני רק שואל בתום לב, למה כ"כ ברור שאין השוואה ביניהם? - אם זה כ"כ ברור לך, אז יאללה תחכים אותנו כבר).

שואל בתום לב :)

תודה על האתנחתא הקומית

לא אשתף פעולה עם ההשוואה ההזויה והמופרכת, גם לא אטרח להסביר למישהו מה ההבדל בין אור לחושך , בין יום ללילה, בין ים ליבשה, וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 15:22 לינק ישיר 

נראה לי שהדיבוק הגיע לשאלתו ולמסקנתו מהגזרה שווה: מה המגזר הליטאי כפוף לשרי תורה צעירים והכל  מונח על מקומו בשלום, או שבעצם לא מונח? כך לדידו חייב להיות שהבלוף היה קיים גם במקומות אחרים?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/01/2021 15:23:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 15:57 לינק ישיר 

זו לא שאלה כמו מה ההבדל בין פרה לחמור, אלא מה ההבדל בין פרה לצבע סגול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 16:19 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער, תודה על התגובה. הפעם יש עם מי לדבר. אז אענה לך אבל שיהיה ברור, אני לא אומר שום דבר רע ולא חושב כל רע על אף אחד, אבל חשו לי לשים לב מה אני יודע ומה אני לא יודע, וכן- אני מרשה לעצמי לשאול למה אחרי כל כך הרבה פרסום אני עדיין לא יודע כלום. מספרים לך שהבבא סאלי היה דיין ופוסק וכתב פסקי הלכה בכתב חצי קולמוס, הרי אתה יודע שהרב פינטו גם הוא רב וגאב"ד וכותב ספרים בעט חצי מוזהב. ואגב גילוי נאות, גם אני כותב פסקי הלכה בכתב חצי קולמוס. השאלה האמיתית היא למה עם כל כך הרבה כסף ומעריצים, שחלקם ת"ח גדולים מאוד, אף אחד לא מאיר את עינינו בפסקיו המחודשים והמפולפלים? ודווקא הרב פינטו הוא מחבר גדול ממנו בהרבה (ברמה סבירה מאוד, בערך כמו הגבאי של ביהכ"נ שבשכונתי). אז מה? בגלל שזה בן 50 זה נשמע "ישן וטוב" יותר?? אז הם מספרים על ייחוס ו"זכות אבות", אבל עם יד על הלב, מי שמע על הסבים שלהם? כמה התכתבויות עם גדולי דורם? אם אתה מעמיד את "יורו משפטיך ליעקב" או "כסף נבחר" ליד כל ספר דומה מאותו הדור, הם רחוקים מלעמוד במבחן העמקות או הפרסום. דווקא אני חושב שאני יחסן גדול מהם בהרבה, כי אני צאצא של כמה מגאוני פולין שהעולם רעש ורועש מסיפורים עליהם ומכתביהם בעיון ובהלכה. והאמן לי שאני לא ראוי ללבוש כטבע מיוחד ולבקש פדיונות בסך עשרות אלפי שקלים ביום. אגב, בזמנו פניתי למקורבים של כמה בבות עם דרישה פשוטה- תנו לי להיכנס ולדבר איתם חצי שעה בלימוד- דע לך שאין אפשרות טכנית כזאת, קריא אף אחד לא בדק את גדולתם בתורה... אז שוב, לא שהרב פינטו או הרבי מברדיטשוב לא טובים או לא ת"ח, אלא שאי אפשר כמעט לדעת את זה, אז למה להתעסק איתם לטוב ולרע? שימשיכו לחלק קוגל/ערק בתשלום ואנחנו נמשיך להתדיין אודות אנשים גדולי תורה כמו הרב קנייבסקי, ששואלים אותו דבר הלכה בכל התורה כולה ועונה ללא גמגום. (סתם שתדע, יש לי המון חברים בדרום הארץ ויוצא לי לדבר איתם בקטנה על עולם הבבות, הם גם ערים לשאלות שלנו אבל מבחינתם "צריך לכבד כל צדיק", או כלשונה של גב' אחת מנתיבות - "אני מכבדת אפילו את הרב ישכר מאיר". אז אפשר להחליט שמכבדים כל צדיק, או לפי השיטה שלי - לא לבזות אבל גם להשתדל לא להיכנס לשאלות חסרות תשובה. אבל גם להיכנס לזה וגם להחליט מה יותר ממה בעולם אפל כזה? נראה לי תמוה)

חלילה, לא הייתה כל כוונה לומר שאתה אינך בדרגתם הגבוהה, רק רציתי להדגיש שיש הבדל שמים וארץ בין שני האישים הללו, האחד היה ראש ישיבה שהעמיד תלמידים רבני עיר (והרשימה קיימת)  ודיין (לא "אב"ד מרוקו", אלא אדם שבאו לפניו בעלי דין ועניני גיטין וכו,, שלפחות יהיה כמו ר' הייזלר ור' פרבשטיין דיינים בב"ב) ורק בסוף ימיו נתפרסם כבעל מופת ללא תשקורת, והשני חבר לפושעים המוכנים בפיו צדיקים... ומפורסם של שקר שעובד בעצמו על פירסומו ונוכליותו וכו'
כמדומה שגם לא בחנת את  הגר"א מוילנא, או ר' זלמלי, ועדין בטח אינך מפקפק בהם.

תוקן על ידי קלעפער ב- 19/01/2021 16:20:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 16:22 לינק ישיר 

חמודים, כתבתי מאזהודעה מפורטת שמסבירה את שאלתי באופן ברור, אפילו לכאלה שלא לומדים עיון. את דבריו של לךתדע לא לגמרי הבנתי, אבל רק אציין שבעוד יענקוש כיום בן 31, דוד המלך החל למלוך בחברון כשהוא בן 30, שלמה מלך על כל העולמות בגיל 8 ועוד הרשימה ארוכה. ואגב הרב פינטו והבבא סאלי וכן גם כל חולי הנפש ממשפחת לב-שמחה ממש לא צעירים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 16:23 לינק ישיר 

ואגב אורחא, נער הייתי וגם זקנתי, ואני זוכר היטב את יחס הליטאים לגר"ח שמתמיד ובקי אך לא כלמדן ועמקן ודי זלזלו בו, ועד עצם היום הזה מזלזלים בו בכמה אגפי הציבור הליטאי בתחום זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 16:39 לינק ישיר 

קלעפער, אתה באמת מציל את המצב... אני יכול להבין אותך שאתה מנסה להוציא את הבבא סאלי מהגנאי שאתה מבקש להדביק לרב פינטו, אבל הטיעונים של רשימות תלמידים או פסקים והתייעצויות שלא ניתן לעקוב אחריהם (אני לא שולל אותם, אבל תבין שההצלחה מרובת תלמידים ויש גם הרבה התייעצויות עקרות והרבה פסקים פשוטים או לא נכונים). וגם לו יהי שהכל נכון ברמה סבירה, הרי שיש המון רבנים כאלה, שהיו רבנים צדיקים במרוקו או ברומניה והיו להם תלמידים והם היו מעורבים בהכרעות של גיטין וקידושין, וזו ממש לא סיבה לפולחן ושירים ופרנסה ברווח לכל הצאצאים לנצח. כלומר, בשורה התחתונה, מבחינתי כל הרעיון של הבבות הוא העמסת "הררים התלויים בשערה" ואיזו אמונה בזבזנית בכל מיני ספק יחסנים, ובזה אין הבדל גדול בין הרב פינטו לבבא סאלי, כי מה שאתה יודע על הרב פינטו לא נבדק על הבבא סאלי והנתונים היבשים שלך על הבבא סאלי נכונים בהחלט כנתונים יבשים גם על הרב פינטו. כך שלפחות לדעתי, אם אתה מסתייג (בצדק) מהרב פינטו, למה לך להתעסק עם הבבא סאלי??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 16:41 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
ואגב אורחא, נער הייתי וגם זקנתי, ואני זוכר היטב את יחס הליטאים לגר"ח שמתמיד ובקי אך לא כלמדן ועמקן ודי זלזלו בו, ועד עצם היום הזה מזלזלים בו בכמה אגפי הציבור הליטאי בתחום זה.
כשיש לך נתונים ביד אתה יכול להתווכח אם הם חשובים והאם להעריך אותם. אני חושב שמי שמעריץ את ר' חיים לפחות יודע להסביר למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2021 17:08 לינק ישיר 

אני אכן מסתייג מהתעשיה על מופתיו של הבבא סאלי, כשאני הייתי ילד ניגשתי אליו ברחוב לבקשת ברכה ועמי כל חברי ללא שום בעיה, התעשיה התפתחה יותר מאוחר. ואני מסתייג מהתעשיה שהתפתחה סביב הגרח"ק בדומה לו.
כמו כן לא הפכתי את הבבא סאלי לגדול הדור, ויתכן בהחלט שהיו רבים בעדות המזרח גדולים ממנו או כמותו, כל שעשיתי הוא להבדיל בין קודש לחול, ואפילו לתפיסה הממעיטה בערך הדמות של הבבא סאלי, איש לא חשבו לנוכל.

(אני חושש שיש כאן אבק אשכנזיות מול ספרדיות או ליטאיות מול חסידות\ספרדיות קבלית, כי התעשיה אצל הגרח"ק מבוזה לא פחות. והערצת הליטאים להרב שך לא נבעה מגדלותו התורנית שהייתה ברמה ישיבתית סבירה ולא משתווה לראשי הישיבות בזמנו כמו הגר"ח שמולאביץ או הגר"ש רוזובסקי, וכשאני הייתי שואל לחברי הליטאים היו זקוקים להצביע על ההסכמה לספרו של מהגרי"ז והסיפור שלו עם החזו"א לא שמיד שלפו את גאונותו או ידיעותיו בהלכה או ודאי לא במחשבה או קבלה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "רבי יואל קדוש עליון, אור של עם ישראל, וממנו יבוא משיח צדקנו"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.