לא לגמרי הבנתי מה הוכחת מכך שהייתם מתברכים ע"י בבא סאלי. לי אין התנגדות עקרונית לתעשיית ברכות וקמיעות, אני באופן כללי מציע לאנשים לחשוב בהגיון ולנהוג באופן רציונלי לפחות במישור העקרוני, אבל טבעי שכשיש צדיק גדול לא כולם מתאימים ללבן איתו סוגיות חמורות בירושלמי אז חלק לפחות נהנים מהעטיפה. זה ניתן להבנה. אגב תעשייה כזו יש גם סביב רבנים חסידיים וספרדים שידועים כתלמידי חכמים (לדוגמה אצל ר' ישראל שניאור או הרבי מלובביץ שניהם שליט"א) וזה נסבל מבחינתי. ועכ"פ הנה הנחתי את דעתך אם אתה חושב שזה עניין של גזענות או חסידופוביה. הבעיה שלי עם הבבות היא לא תעשיית הקמיעות, אלא הקטע שכל אדם יכול יום אחד ללבוש איזה כובע חריג ולהגיד שאלוקים נגלה אליו לפעמים כדי להתייעץ איתו, והוא אף עושה לו הנחה בשל קרבת משפחה, ומיד מקיפים את בעל כובע זה מליוני מאמינים שלא בדקו כלל את ידיעותיו בתורה או את צדקותו באופן אובייקטיבי, וכך נוצרת תעשיית הון-שלטון-קשרים שמבוססת על כמעט כלום והדבר משפיע בעקיפין גם עלינו (נניח, כשאחד מהם נתפס משחד שוטר; אבל זו רק תוצאה ולא סיבה). זו הבעיה העקרונית שלי עם כל המערכת הזו ובזה אין מבחינתי שום הבדל בין הבבות, גם אם בעולם פרימיטיבי לא היה מי שיחשוד בהם שהם נוכלים וכדו'. (ושוב אני אומר: אולי כולם/חלקם צדיקים ות"ח, אבל עצם העובדה שאין לכך ראיות, גם מפקפקת בהנחה הזו וגם מזלזלת באינטליגנציה שלנו ומתחזקת את התעשייה הקלוקלת הזו)
נשלח ב-20/1/2021 02:12
הכוונה הייתה שהוא התנהג בפשטות ללא גבאים, ניגשנו אליו ברחוב והתברכנו ממנו. זה לא שייך היום כשמקיפים אותך גבאים שמסלקים אותך אם שרוולך קצר מידי או ששולי מגבעתך מושפלות...
נשלח ב-20/1/2021 13:21
את זה הבנתי, את ההוכחה מזה פחות הבנתי. אשמח לתגובתך על שאר הדברים שכתבתי.
נשלח ב-20/1/2021 13:39
הדיבוק
מצחיק ומעורר קצת חמלה לראות את הניסיון ההזוי שלך לנהל דיון רציני על האם יש הבדל בין הבאבא סאלי זצ"ל לבין מאחז העיניים המגלומן והנהנתן המכונה גאב"ד מרוקו.
נשלח ב-20/1/2021 15:43
א. נחמד שבנסיון להניח את דעתי שאין המדובר כאן בגזענות או בחסידופוביה (גונב את הביטוי מהיום והלאה) השתמשת בדוגמאות של חסיד וספרדי...תוך עקיצה לחסיד... ב. נכון לחסידים יש בעיה עם ירושות, שזה גורם לכך שבן שאינו בר הכי הופך למאן דאמר, אבל גם בישיבות זה קיים, ראש ישיבת מיר אינו ראוי להיות מאן דאמר, אברכים נחמדים ות"ח כמוהו יש לאלפים, גם הרב שך לו לא היה אחיינו של הרא"ז מלצר ספק אם היה מעבר לראש ישיבה מכובד ולא היה הופך למנהיג הדור וחלק משרשרת מסירת התורה. כמו כן, גם אצל אחינו המזרחיים הסיכוי להפוך לרב בקרב בני התורה שבהם זהה לשל הליטאים, בפריפריה בה גם קוראים בקפה מקבלים מעמד שם יש סיכוי לעמי ארצות להפוך לפועלי ישועות.
הבבא סאלי התקבל בקרב תופשי התורה ולא רק בקרב המסורתיים מאמיני הניסים. לכן היה חשוב לי לומר שהוא העמיד תלמידים רבנים. ששם הסיכוי שאדם שאין בו ממש יצליח נמוך.
היוצא מדברי, ברור שישנה בעיה, וברור שהבעיה חריפה ככל שלומדים פחות תורה בקהילה או אם יש הכתבה מלמעלה כמו ירושה, אבל זה לא לגמרי נכון שזה רק אצל החסידים והספרדים אבל הליטאים חפים מכך.
יש לי דוגמאות נוספות אבל אני לא רוצה להכנס לזלזול בגדולי תורה. אבל תחשוב על הפלג השנוא עליך ותראה איך עסקן ורב שכונה הפך למרן ואב"ד. או בפלג שלך, איך ר"מ בישיבה קטנה צדיק ות"ח אמנם אבל רחוק מלהיות מורה הוראה לרבים הפך לאחד מגדולי הדור, ועוד ועוד, ושנינו הרי נחיה כמה שנים טובות ואני מבטיחך ששלום בער ס' עוד יהיה מראשי ודברי הציבור הליטאי, הנה זה נכתב כאן ואנחנו נוכל לשוב ולראות האם התקיימה נבואתי.
נשלח ב-20/1/2021 23:56
נוירולוג כתב:
הדיבוק
מצחיק ומעורר קצת חמלה לראות את הניסיון ההזוי שלך לנהל דיון רציני על האם יש הבדל בין הבאבא סאלי זצ"ל לבין מאחז העיניים המגלומן והנהנתן המכונה גאב"ד מרוקו.
אשמח מאוד אם תהיה מסוגל לנהל דיון רציני למה זה מצחיק ומעורר חמלה
נשלח ב-20/1/2021 23:58
הדיבוק כתב:
הדיבוק
אשמח מאוד אם תהיה מסוגל לנהל דיון רציני למה זה מצחיק ומעורר חמלה
הייתי שמח גם , אבל לא מנהלים דיון רציני על דברים לא רציניים
נשלח ב-21/1/2021 09:01
זה חוק בפיזיקה?
נשלח ב-21/1/2021 14:33
לאן אתה חותר דיבוק?
נשלח ב-21/1/2021 14:53
לנהל איתך דיון רציני - מה ההבדל בין בבא סאלי לרב פינטו?
נשלח ב-21/1/2021 15:27
הדיבוק כתב:
לנהל איתך דיון רציני - מה ההבדל בין בבא סאלי לרב פינטו?
נו, אתה לא רציני
אני רק תוהה האם ההשוואה שלך מעידה שאתה לא יודע מי זה הבאבא סאלי ולא מכיר בגדלותו, או שאתה כן יודע ומכיר אלא שבעיניך מאחז העיניים המגלומן המכונה גאב"ד מרוקו הוא בדרגה דומה לבאבא סאלי.
נשלח ב-21/1/2021 15:33
אני לא השוויתי כי אני לא יודע ולא מכיר גדלות של אף אחד מהם. אתה מוזמן לספר לי על שניהם ולהשוות ואז בעל כורחך הדיון ייהפך לרציני.
נשלח ב-21/1/2021 15:35
הדיבוק כתב:
אני לא השוויתי כי אני לא יודע ולא מכיר גדלות של אף אחד מהם. אתה מוזמן לספר לי על שניהם ולהשוות ואז בעל כורחך הדיון ייהפך לרציני.
ההשוואה מופרכת מיסודה, לך תלמד קצת מי היה הבאבא סאלי. על השרלטן פינטו באמת מיותר להאריך, הדברים ידועים ומוכרים.
נשלח ב-21/1/2021 19:50
מילא הגאון, הצדיק, ממשיל דרכו, המשיח או אבא של המשיח (לא משנה הסדר) אבל "דברי יואל"?
נשלח ב-22/1/2021 15:23
"מילא אומרים שהוא המשיח, זה סביר ולגיטימי; אבל להשוות אותו לדברי יואל?!". לקרוא ולא להאמין, ועוד מחבדניק. שתית הרבה בהתוועדות לרגל הנשיאות? (והכל בדיוק בתקופה שמוסד הנשיאות מיותר אגב, לפי כמעט כל אזרחי ישראל, ולאחאונה הרבה אמריקאים טוענים שיש הרבה שחיתויות בבחירת הנשיא..)