|
|
| נשלח ב-11/1/2021 20:41 |
|
| |
אסף, לצערנו, מה שכתבת רוב הקוראים חושבים על זה.
תוקן על ידי קרשינדו ב- 11/01/2021 20:42:00
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 22:51 |
|
| |
במה שונה רובשקין שאמנם לא גנב אנשים אבל גנב את המדינה וגרם לחילול ה' ענק ולבטח גם הגביר אנטישמיות?
גם אצל וינשטין וגם אצל רובשקין, אין ערר על עצם ההרשעה ועל כך שהם צריכים לקבל עונש.
רק שהפרופורציות בענישה בארה"ב על עבירות פיננסיות הם לא הגיוניות. אדם שפשע צריך לקבל עונש, אבל לא אמורים לההרס החיים לו ולבני משפחתו עד הקבר.
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 11/01/2021 22:53:47
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 23:12 |
|
| |
2
| momeir כתב: |  | כמי שמכבד ומלמד להעריך תלמידי חכמים אמיתיים, אני חש בושה גדולה שהמתמיד הגדול, הענק בתורה, מרן ר' חיים קנייבסקי שליט"א נאלץ היה לחתום על המכתב הזה. |
|
צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 23:39 |
|
| |
אני מקווה שגם לינקוש הוא עושה עכשיו מיידוף
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 23:42 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | במה שונה רובשקין שאמנם לא גנב אנשים אבל גנב את המדינה וגרם לחילול ה' ענק ולבטח גם הגביר אנטישמיות?
גם אצל וינשטין וגם אצל רובשקין, אין ערר על עצם ההרשעה ועל כך שהם צריכים לקבל עונש.
רק שהפרופורציות בענישה בארה"ב על עבירות פיננסיות הם לא הגיוניות. אדם שפשע צריך לקבל עונש, אבל לא אמורים לההרס החיים לו ולבני משפחתו עד הקבר.
|
|
האם לא מוסכם עליך שיש הבדל אם אדם העלים מס העסיק עובדים ללא רשיון לבן אדם שעשק עשרות אנשים ורושש אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2021 23:54 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  |
| מנחה_חדשה כתב: |  | במה שונה רובשקין שאמנם לא גנב אנשים אבל גנב את המדינה וגרם לחילול ה' ענק ולבטח גם הגביר אנטישמיות?
|
|
האם לא מוסכם עליך שיש הבדל אם אדם העלים מס העסיק עובדים ללא רשיון לבן אדם שעשק עשרות אנשים ורושש אותם
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 04:45 |
|
| |
קלעפער
שאלת אותם? לא נראה לי שאברך שאיבד את דירות ילדיו ועכשיו זקוק לנדבות יחשוב ששבע שנים זה מספיק אלא אם הוא בדרגא גבוהה מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 05:02 |
|
| |
מעניין שאף אחד לא לקח בחשבון שאמנם האיש עוקץ ונוכל וראוי לכל עונש אבל אשתו וילדיו היתומים החיים לא עשו עוול וחייהם סיוט של בזיונות ומה לא, וכי הלב מת?! אין שום רגש והבנה לשני, גם ויינשטיין לעולם לא יכול למכור רכב משומש לאיש הוא איבד את חייו ואמינותו לנצח. רגש הנקמנות והכעס המוצדק עולה על רגשות בסיסיים המחייבים כל יהודי, ענישה על פי הלכה יש לה מקום אבל כאן זה נקמנות ואכזריות גם על חפים מפשע.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 09:03 |
|
| |
אני בטוח שאם אתה הייתה מאלו שהפסידו את הדירה לא היית כל כךרחמן תחשוב גם על ההרתעה לעתיד האם גם לסוטי מין ניתן את העונש לפי התורה שזה אומר כלום או ששם אתה מבין שצריך משהו אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 11:03 |
|
| |
אכן כן, כי כשיש לבן אדם נגיעה אישית אינו שופט נכון, ולכן מרן הגר"ח שאינו נוגע בדבר יכול לבקש לו חנינה, וטענתם לא מצדיקה התעללות במשפחתו, המאסר הממושך לא יחזיר את כספם אלא בעיקר ינקום את נקמתם ורגשותיהם הצודקים בו אך בעיקר במשפחתו, כמו לגבי הדמיון לסוטה מין, סוטה מין מסוכן גם לאחר שחרור הוא מהווה פצצה מתקתקת ויש לעוצרו לא רק בשביל העונש אלא בעיקר בשביל הסכנה לציבור, מה שאין כן ויינשטיין על אף היותו פושע ומושחת הוא כבר לא מהווה סכנה רק עבור שוטים שיסכנו עצמם וישקיעו אצלו לבחירתם הטפשית את האימון שלו הוא איבד לנצח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 12:57 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
יש מושג של 'יותר מכדי דמיהם'. אסור לפדות בן אדם יותר מכדי דמיו, והסיבה לכך כי מחר הם יבינו שאצל היהודים פודים שבויים בכל מחיר, והתאבון יגבר. נראה לי שגם כאן אפשר לומר שאם הגנבים יראו [ואולי גם הנ"ל] שבסוף כולם מתגייסים להציל אותם, הם יתגברו את מעשי הגניבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 13:34 |
|
| |
א.אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא בכלל יודע על מה הוא חתם על מי הוא חתם ומה הסיבות שהוא יושב בכלא תמימות זה טוב עד גבול מסוים שבו זה נהפך לטיפשות ב.גם ליצמן צודק אולי או שיש מספר שנים שאותם רק הרב קנייבסקי יכול להעריך בעיני קודשו האם הוא מיצה את עונשו אם לאו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 14:00 |
|
| |
אתה מכיר אותו? כנראה שלא.
כל הביזנס שלו היו בלון נפוח, ישבתי איתו יותר מפעם אחת, ומאוד מהר הבנתי שזה יהיה הסוף. אי אפשר לעשות ביזנס מאויר ומדמיונות.
מי שהכניס אותו לכלא זה מספר אנשים חרדים שהוא רימה אותם והוציא מהם כספים גדולים, גם כשהוא כבר ידע שהוא הולך לפשיטת רגל, והם לא ויתרו לו ותבעו אותו, והכניסו אותו לכלא.
אני מאחל לך שאף אחד לא יעבוד עליך ו/או יגנוב אותך, שלא תצטרך לעבור מה שהנעשקים עברו ועוברים.
ובכל זאת אני לא מביע דעה, אם צריך לחון אותו או לא, אני רק נותן קצת פרופורציה לסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2021 16:14 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | כמי שמכבד ומלמד להעריך תלמידי חכמים אמיתיים, אני חש בושה גדולה שהמתמיד הגדול, הענק בתורה, מרן ר' חיים קנייבסקי שליט"א נאלץ היה לחתום על המכתב הזה.
צודק |
|
אני חוזר עכשיו מביתו של הרב קניבסקי, סיפרתי לו מה שכתבו כאן, כמובן שאמרתי לו שמדובר באנשים רציניים מאד, אנשים שתורמים רבות לעולם כולו בכל תחום ובכך ענין, הוא ביקש למסור את תודתו העמוקה על האכפתיות, על האמפתיה, ועל הדאגה בכלל לכבוד התורה.
חבר'ה, אולי תרגעו, אולי באמת תרגעו, זו קונספירציה לא פחות מאשר סיפורי הג'י פייב וכדו'.
ר' חיים קניבסקי, קדוש ישראל, סומך על בנו ועל עוד כמה אנשים שלדעתו מעולם לא רימו אותו, ומותר לו לנהוג כך, וגם לחתום על מכתב כזה או אחר בין אם תרצו ובין אם לא תרצו.
ההבדל ביניכם לבין אנשיו, שאתם יושבים ומתחבאים מאחורי המקלדת ועוברים על איסורי תורה חמורים מאד התלוים בלשון, כלשון הרע ורכילות, ועל כותנה ארור מכה רעהו בסתר.
בואו נאחד כוחות, נתחיל לדבר טוב ולראות טוב בכולם, וה' ישלם לנו מידה כנגד מידה, וידבר עלינו טוב!!!
|
|
|
|
|