בית פורומים בחדרי חרדים

ספרדי שרץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2021 09:37 לינק ישיר 

מושגים כתב:
ילדים בחיידר חסידי קוראים לכל מי שלא כמוהם, ספרדי
אין קשר בין זה לגזענות!
(טוב שלא אמרו פרענקים...)

אני לא מבין איך אפשר גם להיות שקוע כל כך באינסטגרם ורשתות חברתית ובאורח חיים פתוח מודרני כל כך, וגם לגדל ילדים שישאלו האם זה שאין לו כיפה הוא יהודי?
זה מריח לי תכנית שיווקית מבויימת היטיב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הזכרת לי שפעם שוחחתי עם ישיש שמאז השואה לא הקפיד על ד' אמות בכיסוי ראש. במשך השיחה הוא סיפר לי: "גם בפוילין היו ספרדים והיו אשכנזים", ולתמיהתי הוא ביאר: "הספרדים היו אומרים הוידי והאשכנזים - מזמויר שיר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 09:39 לינק ישיר 

לגופו של אשכול, לא ראיתי את הסרטון אבל ממה שהבנתי, חכמתו של הילד החלה כמה משפטים לפני המשפט שצוטט בתחילת האשכול. עם זאת ניתן לדון אותו לכף זכות, שכן עולם המושגים של ילד חסידי הוא מצומצם מאוד. אבל דווקא בגלל זה קשה לדון את הוריו ומוריו לכף זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 10:10 לינק ישיר 

בעיניי, התועבה הגדולה, זה דווקא תופעת ננה הלפרין ודומיה.
הן מתלבשות ומתנהגות כמעט כמו חילוניות, אבל את הילדים שולחים לחיידר הכי סגור ומצומצם ביידש.
ואחרי זה האימא מיבבת כאשר הילדים גדלים ופתאום הם לא ממש הולכים ב"תלם". האימא רואה בזה "כישלון" כאשר פתאום הילדים  פוזלים החוצה..
הדיסוננס הזה גורם לי להקיא!
מה חשבת לעצמך?
תחליטו מה הוא אורח החיים הנכון עבורכם ותעמדו מאחוריו! אי אפשר לפסוח על שתי הסעיפים!
רחמנות על הילדים שיוצאים מבולבלים ועלולים לפתח הפרעות נפשיות חמורות לכל ימי חייהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 10:17 לינק ישיר 

מושגים כתב:
אין קשר בין זה לגזענות!

אני לא מבין איך אפשר גם להיות שקוע כל כך באינסטגרם ורשתות חברתית ובאורח חיים פתוח מודרני כל כך, וגם לגדל ילדים שישאלו האם זה שאין לו כיפה הוא יהודי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

לגבי החלק הראשון (הלא מודגש).
תפסיק לבלבל במוח.
בתוך עמי אני יושב.
הילדים החסידיים יודעים יפה מה זה ליטוועק ומה זה פרענק.
והם גם יודעים לקרוא קריאות גנאי בהתאמה ל2 הסוגים, וגם להרביץ ולהשליך חפצים על מי ששונה מהם..

לגבי החלק השני (המודגש).
תתפלא, אבל יש לא מעט כמו ננה הלפרין ודומיה. (בעיקר חרדים מבית עשיר מאוד)
וכפי שכתבתי לעיל. הדיסוננס החריף הזה גורם לי להקיא. מסכנים הילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 11:08 לינק ישיר 
פלדלפי

רודףסמלים כתב:
פותח האשכול נהנה מהילת הספק העוטף את צמד המילים "ספרדי שרץ", ובעיקר את המילה "שרץ", האם מדובר בשם תואר - אז יבוא ה'סגול' תחת ה'ריש': שֶׁרֶץ", וריח רע של גזענות עולה באפך, או שמא מדובר בתואר הפועל, ואז יבוא קמץ תחת ה'ריש': "שֶׁרָץ" - אשר רץ, ואז במילה תמימה עסקינן..

אני רק הנחתי את זה פה ושכל אחד יבין מה שליבו חפץ.... 

נ.ב מכיוון שלמדתי בחיידער ליטאי\חסידי (בזמני עוד למדו ביחד) דקדוק זה לא הצד החזק שלי... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 13:29 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

מושגים כתב:
אין קשר בין זה לגזענות!

הזכרת לי שפעם שוחחתי עם ישיש שמאז השואה לא הקפיד על ד' אמות בכיסוי ראש. במשך השיחה הוא סיפר לי: "גם בפוילין היו ספרדים והיו אשכנזים", ולתמיהתי הוא ביאר: "הספרדים היו אומרים הוידי והאשכנזים - מזמויר שיר".

לגמרי נכון.
והספרדים אומרים ויצמח פורקניה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 13:32 לינק ישיר 

אוכל קטניות שממהר לדרכו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 13:33 לינק ישיר 

[quote] בעיניי, התועבה הגדולה, זה דווקא תופעת ננה הלפרין ודומיה.
הן מתלבשות ומתנהגות כמעט כמו חילוניות, אבל את הילדים שולחים לחיידר הכי סגור ומצומצם ביידש.
ואחרי זה האימא מיבבת כאשר הילדים גדלים ופתאום הם לא ממש הולכים ב"תלם ". האימא רואה בזה "כישלון" כאשר פתאום הילדים פוזלים החוצה ..
הדיסוננס הזה גורם לי להקיא!
מה חשבת לעצמך?
תחליטו מה הוא אורח החיים הנכון עבורכם ותעמדו מאחוריו! אי אפשר לפסוח על שתי הסעיפים!
רחמנות על הילדים שיוצאים מבולבלים ועלולים לפתח הפרעות נפשיות חמורות לכל ימי חייהם.
[/ציטוט]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 13:59 לינק ישיר 

הייתי ממשיך, שאם לא היו מקבלים את הילדים לחיידר שלהם בגלל האמא, אוהואוהו איזה בכיות היינו שומעים ממנה על הרחקת החרדים החדשים שקצת פתוחים בגלל הפרנסה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 14:35 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:
הייתי ממשיך, שאם לא היו מקבלים את הילדים לחיידר שלהם בגלל האמא, אוהואוהו איזה בכיות היינו שומעים ממנה על הרחקת החרדים החדשים שקצת פתוחים בגלל הפרנסה

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה חושב שמקבלים את הילדים שלה בחינם?
"הכסף יענה את הכול"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 14:40 לינק ישיר 

יש שם קטע מדהים בעייני. האימא (ננה הלפרין) לוקחת ברכב שלה את הילד לת"ת בבוקר. והילד מבקש מהאימא שתעצור במקום מרוחק ולא תגיע עד הפתח של הת"ת ומסביר שהוא מתבייש שיראו את אימא שלו נוהגת ברכב.
והמראיינת (קורין גדעון) שואלת את האימא: תגידי זה לא מפריע לך שהילד שלך מתבייש בך? והטיפשה הזו עונה בלי להסמיק: לא.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/01/2021 14:43:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 14:41 לינק ישיר 

יו_טיוב כתב:
פיינשמקער כתב:

מה זה "אושיית רשת חרדית"?

אושיית רשת חרדית זו בדרך כלל מישהי שמצלמת עוגות וקינוחים שהכינה ומעלה לאינסטגרם .
ושם חברותיה שגם הן ''אושיות רשת'' כמובן , מגיבות לה שזה נראה מעלףףף ...
והיא בתמורה מגיבה להן בעמוד שלהן על השולחן שבת המעוצב .
וכך מתנהלת לה שרשרת המזון של ''אושיות הרשת'' החרדיות ...

מידי פעם אושיית הרשת מעלה גם תמונה של עצמה ואז עטים עליה כמה אברכים עבדקנים עם פרופילים מזוייפים ללא תמונה , ומגיבים לה שהיא אשת חיל ושאר פלירטוטין מרומזין

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יו_טיוב ב- 13/01/2021 00:42:41

הוגה דעות לא חרדי שמתעניין רבות בציבור החרדי טען לי פעם שהשיח החרדי הרדוד ברשת ("מקסימום רמה של תיכון" כדבריו) נובע מחוסר השכלה לא לומדים ליבה וכו' .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 14:47 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

פסתםנחמד כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה חושב שמקבלים את הילדים שלה בחינם?
"הכסף יענה את הכול"

לא חשבתי על זה,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 17:03 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

רודףסמלים כתב:
פותח האשכול נהנה מהילת הספק העוטף את צמד המילים "ספרדי שרץ", ובעיקר את המילה "שרץ", האם מדובר בשם תואר - אז יבוא ה'סגול' תחת ה'ריש': שֶׁרֶץ", וריח רע של גזענות עולה באפך, או שמא מדובר בתואר הפועל, ואז יבוא קמץ תחת ה'ריש': "שֶׁרָץ" - אשר רץ, ואז במילה תמימה עסקינן..

אני רק הנחתי את זה פה ושכל אחד יבין מה שליבו חפץ.... 

נ.ב מכיוון שלמדתי בחיידער ליטאי\חסידי (בזמני עוד למדו ביחד) דקדוק זה לא הצד החזק שלי... 

מסכים עם מה שרודף סמלים כתב
הוציא לי את המילים מהפה
רק אוסיף, שאתה לא "נהנה מן הספק"
עשית את זה בכוונה תחילה, אם אתה מעל גיל 10 אתה חייב להבין את ההבדל בין שֶׁרֶץ לשֶׁרָץ
אם אכן עברת את גיל 10 אל תספר לנו סיפורי סבתא על דקדוק..

הכותרת שלך דוקרת בעינים, דוחה, ואני מבקש מההנהלה לערוך אותה, הבנאדם כבר ממילא קיבל את הצפיות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2021 17:06 לינק ישיר 

יותר ממה שהכותרת מספר על נשוא האשכול, הוא מספר על פותח האשכול

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ספרדי שרץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.