|
|
| נשלח ב-14/1/2021 14:09 |
|
| |
yeshivish
| muki28 כתב: |  | | איני חסיד סדיגורא, סה"כ משקיף מהצד, אך צרם לי מאד האופן שהאתר לוקח צד במלחמה.
אין חולק שאף אחד לא יכול למנוע ממישהו להחליט שהוא אדמו"ר.
כל עוד הכתבות מוטות צד אך ניתן גם כבוד לאחרים ניחא, לא הייתי רואה בזה בעיה, הגם שיש בזה טעם לפגם, אבל זוהי דרכה של תקשורת בימינו ואף אחד כנראה לא עובד בחינם.
מה שהפריע לי זה התואר "הרב מש"י" בכותרת ראשית שניתנה לאדמו"ר מירושלים בעוד אדמו"רים עם עשירית ייחוס ממנו זוכים בתואר כ"ק וכו'.
www.bhol.co.il/news/1174526 |
|
גם הכינוי "הרב" לאדם שמסר להתדיין בדין תורה הוא מוגזם. לא מעריך במיוחד גם את הבן הצעיר, אבל ההתנהגות של הגדול ואמו חרגו מכל התנהלות סבירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 14:15 |
|
| |
אם היית אומר את זה גם על 2 הצדדים בפונוביז' או בסאטמר ועוד לא היו לי טענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 15:07 |
|
| |
| yeshivish כתב: |  | איני חסיד סדיגורא, סה"כ משקיף מהצד, אך צרם לי מאד האופן שהאתר לוקח צד במלחמה.
אין חולק שאף אחד לא יכול למנוע ממישהו להחליט שהוא אדמו"ר.
כל עוד הכתבות מוטות צד אך ניתן גם כבוד לאחרים ניחא, לא הייתי רואה בזה בעיה, הגם שיש בזה טעם לפגם, אבל זוהי דרכה של תקשורת בימינו ואף אחד כנראה לא עובד בחינם.
מה שהפריע לי זה התואר "הרב מש"י" בכותרת ראשית שניתנה לאדמו"ר מירושלים בעוד אדמו"רים עם עשירית ייחוס ממנו זוכים בתואר כ"ק וכו'.
www.bhol.co.il/news/1174526
גם הכינוי "הרב" לאדם שמסר להתדיין בדין תורה הוא מוגזם. לא מעריך במיוחד גם את הבן הצעיר, אבל ההתנהגות של הגדול ואמו חרגו מכל התנהלות סבירה. |
|
מש"י לא מסרב. הוא מסרב לשחק את המשחק של הרב סילמן, שכבר גיבש דעה לגבי סא"ג ומאוד מאוד רוצה לדון (ולתת את ההחלטות הצפויות שלו). וזכותו של מש"י לנהוג כך, כשהרב נפתלי נוסבוים והרב אשר וייס תומכים בו.
למען הסיר ספק, אני חושב שמש"י הוא לא רב ואין לו שום זכויות במוסדות, אבל מה לעשות שבמשחק של מקום הדיון הוא צודק.
תוקן על ידי מנהשורה ב- 14/01/2021 15:07:35
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 17:41 |
|
| |
אנני חסיד קורונה ובהתחלה אכן זה היה נראה סיפור מעניין של אדמו"ר בגיל 24 ורבניות... וצוואה.. וירושות
אבל מהר מאוד עברנו לדברים אחרים ואני לא מבין מדוע האתר ממשיך לעסוק בזה ... זה ממש לא מעניין למעט החמישים חסידים של האדמו"ר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 18:54 |
|
| |
בהחלט עיסוק מוגזם (למרות שיש לי תזה שככה תיראנה כל החסידויות תוך 5 שנים, ואכמ"ל). טהל טם אפילו בבאבוב יש את "הרבי מבאבוב 45", למה רק למבוגר הזה א"א לקרוא "הרבי מסדיגורא ירושלים"? (והכותרת מחרדים10 מסגירה שמדובר בכתבה קנויה)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 22:17 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2021 22:24 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | בהחלט עיסוק מוגזם (למרות שיש לי תזה שככה תיראנה כל החסידויות תוך 5 שנים, ואכמ"ל). טהל טם אפילו בבאבוב יש את "הרבי מבאבוב 45", למה רק למבוגר הזה א"א לקרוא "הרבי מסדיגורא ירושלים"? (והכותרת מחרדים10 מסגירה שמדובר בכתבה קנויה) |
| בדיוק על זה פתחתי את האשכול. וזה אגב גם חלק מחוקי הפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 00:57 |
|
| |
אם היה שקיפות מלאה היינו יודעים כמה כסף מקבל האתר מחסידות סאדיגורה בני ברק.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 01:03 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
| timobl כתב: |  |
אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.
|
|
אם הרבנית נגד הצווואה,
כנראה היא יודעת דברים שאנחנו לא יודעים,
גם העובדה שאברך צעיר יוצא מפורשות נגד האמא שלו בצורה שכזאת, (בלי לפרט פרטים ..)
אומרת שהפרשה רק בתחילתה,
והיא ממש לא פשוטה כמו שזה מוצג לנו, שיש צוואה וצריך לקיים אותה,
אני חושש שיש פרטים רבים שלא פורסמו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 05:58 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.
|
|
אם האב נטרפה דעתו כולם צריכים לקיים את צוואתו ??? על פי מה שנראה זה מה שקרה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 06:20 |
|
| |
| טראמפ כתב: |  |
| timobl כתב: |  | אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.
|
|
אם האב נטרפה דעתו כולם צריכים לקיים את צוואתו ??? על פי מה שנראה זה מה שקרה !!!
|
|
יש שתי אופציות בסיפור או שכמו שאתה אומר נטרפה דעתו של האב (למרות שהוא היה צלול עד יומו האחרון) או שהוא מצא שבנו הגדול אינו ראוי להיות אדמור, והרבה מאנ"ש באו לפניו להתלונן על בנו הגדול
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 09:10 |
|
| |
מתקבל הרושם שהאבא זצ"ל ידע היטב מה הוא עושה. ברור גם שהוא היה צלול לגמרי מתקבלת תמונה לפיה הבן הגדול היה 'עסקן קלאסי' . לעומתו הבן הצעיר היה כל כולו שקוע בלימוד ועבודת ה'. וע"פ דעתו זו המהות של להיות אדמו"ר. הבן הגדול מפר ברגל גסה את צוואת אביו אך ורק מתאוות כבוד. והוא מוכיח בזה עד כמה האבא זצ"ל צדק בצוואתו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2021 10:14 |
|
| |
| מנהשורה כתב: |  | מש"י לא מסרב. הוא מסרב לשחק את המשחק של הרב סילמן, שכבר גיבש דעה לגבי סא"ג ומאוד מאוד רוצה לדון (ולתת את ההחלטות הצפויות שלו). וזכותו של מש"י לנהוג כך, כשהרב נפתלי נוסבוים והרב אשר וייס תומכים בו.
למען הסיר ספק, אני חושב שמש"י הוא לא רב ואין לו שום זכויות במוסדות, אבל מה לעשות שבמשחק של מקום הדיון הוא צודק.
:07:35 |
|
דוקא לפי הצוואה רמש"י קיבל את תואר אבדק"ק סא"ג ים, והנהגת המוסדות במקום, אז לפי הצוואה הוא כן רב ויש לו איזשהם זכויות במקום
|
|
|
|
|