בית פורומים בחדרי חרדים

מדוע האתר לוקח צד במלחמות סדיגורא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2021 12:20 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
בזמנו היה אשכול עם כל פרק זה, אך במשך השנים התמונות הוסרו. אשמח מאוד לדעת באיזה כרך זה נמצא

נראה לך? תחפש בהלכות פורים המשולש...
בנטעיממ גבריאל המציאות עולה על כל דמיון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2021 12:31 לינק ישיר 

טראמפ כתב:

timobl כתב:

אינני חסיד סדיגורא משום כיוון, וגם אני בתחילה ניסיתי להיות אובייקטיבי, אך מה לעשות שיש צואה ברורה, ואין חולק על כך, ולכן, על אף שבעיני ליטאי כמוני אדמו"ר בן 24 לא נשמע הכי טוב, אך אם זה מה שהאבא ציוה, הבנים והחסידים חייבים לקיים זאת, בלי טריקים ובלי שטיקים.

אם האב נטרפה דעתו כולם צריכים לקיים את צוואתו ??? על פי מה שנראה זה מה שקרה !!!

אתה פשוט חוצפן!
הרי בחיי חיותו של האדמו"ר עד יומו האחרון כמעט הנהיג את חסידיו ברמה ואיש לא רינן אחריו ח"ו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 20:11 לינק ישיר 

חיזוקתשובה כתב:

דוקא לפי הצוואה רמש"י קיבל את תואר אבדק"ק סא"ג ים, והנהגת המוסדות במקום, 
אז לפי הצוואה הוא כן רב ויש לו איזשהם זכויות במקום

רב..
בכל חסידות ישנם רבנים שהם בעצם חסידים של הרבי, פוסקי הלכות ומורי הוראה
אז נכון שרמש"י לא למד הוראה, כי הוא היה יותר עסקן כפי שציינו, אבל יש גם רבנים של כבוד, דהיינו, יושבים במזרח בתור רב בית כנסת שלא פוסק שם הלכות
עדיין רבנים אלו כפופים לחלוטין לאדמו"ר, ומה שחשוב - שבית הכנסת בבעלות האדמו"ר / החסידות, ולא הרב.

איזו טעות גדולה עשה רמש"י כשהלך ראש בראש עם כל החסידים ולא קיבל עליו את דין החסידים, אני בכוונה מדגיש את זה ולא את הצוואה, כי מה שחשוב כאן זה שכל החסידות צייתה לאדמו"ר זצ"ל והלכה לב"ב (מלבד קומץ של 10-15 חסידים מודרנים מגולחים ובקושי חסידים בכלל שנשארו עם ירושלים) ואי אפשר להילחם בכל העולם
מה היה קורה אילו היה רמש"י מקבל עליו את הדין, למרות ההשפלה שבכך, (לא סוף העולם כי היו דברים מעולם שלא הבן הבכור הוכתר)?
- הוא היה מכובד בסדיגורה יושב תמיד על יד האדמו"ר, מכובד יותר מסתם אח רגיל
הוא היה יכול לשלוט על בית הכנסת בירושלים.. למרבה האבסורד, דווקא המלחמה שלו באדמורות תוציא ממנו הכל
והציבור היה קצת יותר תומך בו, כי טבעו של הציבור להגביה את מי שמשפיל עצמו, ולרמוס את מי שמתנשא ומולך בכוח

טעות גדולה הוא עשה, ועכשיו הוא יוצא עוד יותר עסקן שנלחם על נדל"ן, ויש כבר המכנים "סדיגורה נדל"ן" וסדיגורה מלכות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 04:35 לינק ישיר 

מודרנים מגולחים???? או שאתה משמיצן או שאתה לא יודע

ואל תדון את האדם עד שתגיע למקומו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 07:39 לינק ישיר 

נו מה..
להתחיל להקריא פה שמות?
כל מי שמסתכל בתמונות מהטישים שם רואה מי עבר לשם, ואני כמובן לא סופר את השכנים והסקרנים אלא את חסידי האדמור מסדיגורה זצ"ל שעברו לירושלים בלבד
כמעט לכולם סמארטפונים וחלקם מגולחים
זה לא סדיגורה האותנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 08:06 לינק ישיר 

דווקא סדיגורא האותנטית זה המגולחים והמשופצים.. זה שהחסידות עברה הקצנה ב 30 שנה האחרונות כמו שאר החסידויות זה לא הופך את זה לאותנטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חיזוקתשובה כתב:

רב..
אז נכון שרמש"י לא למד הוראה, כי הוא היה יותר עסקן כפי שציינו, אבל יש גם רבנים של כבוד, דהיינו, יושבים במזרח בתור רב בית כנסת שלא פוסק שם הלכות
עדיין רבנים אלו כפופים לחלוטין לאדמו"ר, ומה שחשוב - שבית הכנסת בבעלות האדמו"ר / החסידות, ולא הרב.

איזו טעות גדולה עשה רמש"י כשהלך ראש בראש עם כל החסידים ולא קיבל עליו את דין החסידים, אני בכוונה מדגיש את זה ולא את הצוואה, כי מה שחשוב כאן זה שכל החסידות צייתה לאדמו"ר זצ"ל והלכה לב"ב (מלבד קומץ של 10-15 חסידים מודרנים מגולחים ובקושי חסידים בכלל שנשארו עם ירושלים) ואי אפשר להילחם בכל העולם
מה היה קורה אילו היה רמש"י מקבל עליו את הדין, למרות ההשפלה שבכך, (לא סוף העולם כי היו דברים מעולם שלא הבן הבכור הוכתר)?
הוא היה יכול לשלוט על בית הכנסת בירושלים.. למרבה האבסורד, דווקא המלחמה שלו באדמורות תוציא ממנו הכל
והציבור היה קצת יותר תומך בו, כי טבעו של הציבור להגביה את מי שמשפיל עצמו, ולרמוס את מי שמתנשא ומולך בכוח

טעות גדולה הוא עשה, ועכשיו הוא יוצא עוד יותר עסקן שנלחם על נדל"ן, ויש כבר המכנים "סדיגורה נדל"ן" וסדיגורה מלכות"

לדעתי אתה טועה. האדמור מירושלים עשה בחכמה ובעזרת השם יצליח.
ההתהגות של הצד השני מזעזעת.
אציין שאין לי שום צל של קשר לסדיגורה. אני צופה מהצד וממש נהנה לראות את האדמור מירושלים עושה להם בית ספר ומקווה מאוד שיצליח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:33 לינק ישיר 

momeir כתב:

מתקבל הרושם שהאבא  זצ"ל ידע היטב מה הוא עושה. ברור גם שהוא היה צלול לגמרי 
מתקבלת תמונה לפיה הבן הגדול היה 'עסקן קלאסי' .  לעומתו הבן הצעיר היה כל כולו שקוע בלימוד ועבודת ה'. וע"פ דעתו זו המהות של להיות אדמו"ר.
הבן הגדול מפר ברגל גסה את צוואת אביו אך ורק מתאוות כבוד. והוא מוכיח בזה עד כמה האבא זצ"ל צדק בצוואתו. 

מתקבח הרושם שהאבא היה ממש דומה לבן מירושלים וכמו שהאבא לא היה מוותר על האדמורות שלו ככה בנו לא צריך לוותר כי האבא החליט לדפוק אותו ממניעים כאלה ואחרים.

אשמח אם מישהו יאיר את עיני במה האבא טוב יותר מהבן מירושלים...

לפי מה ששמעתי האבא גם רב עם הרבה אנשים והיה סגנון של עסקן וד"ל.

לדעתי על האח הקטן לכבד את אחיו הגדול ואמו ולא לרדוף אותם באיצטלה של צוואת האב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:35 לינק ישיר 

המכון כתב:

איש_חשוב כתב:

חיזוקתשובה כתב:

רב..

אציין שאין לי שום צל של קשר לסדיגורה. אני צופה מהצד וממש נהנה לראות את האדמור מירושלים עושה להם בית ספר ומקווה מאוד שיצליח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הברנש מירושלים הוא לא אדמו"ר.
לא אדונינו. לא מורינו. ולא רבינו.

אח שלו מבני ברק צדיק ושמור. מירושלים עסקן ותחמן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 11:45 לינק ישיר 

נניח ואתה צודק, חסרים אמדמורים עסקנים ותחמנים ועדיין מקבלים את התואר? אני יכול למנות לך כאן רשימה ארוכה.. מזלזול והכפשות לא מרוויחים לטווח ארוך גם אם גוזרים קופונים קטנים בדרך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 14:11 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

yeshivish כתב:
איני חסיד סדיגורא, סה"כ משקיף מהצד, אך צרם לי מאד האופן שהאתר לוקח צד במלחמה.אין חולק שאף אחד לא יכול למנוע ממישהו להחליט שהוא אדמו"ר. כל עוד הכתבות מוטות צד אך ניתן גם כבוד לאחרים ניחא, לא הייתי רואה בזה בעיה, הגם שיש בזה טעם לפגם, אבל זוהי דרכה של תקשורת בימינו ואף אחד כנראה לא עובד בחינם.מה שהפריע לי זה התואר "הרב מש"י" בכותרת ראשית שניתנה לאדמו"ר מירושלים בעוד אדמו"רים עם עשירית ייחוס ממנו זוכים בתואר כ"ק וכו'.www.bhol.co.il/news/1174526

גם הכינוי "הרב" לאדם שמסר להתדיין בדין תורה הוא מוגזם.
לא מעריך במיוחד גם את הבן הצעיר, אבל ההתנהגות של הגדול ואמו חרגו מכל התנהלות סבירה.

מש"י לא מסרב. הוא מסרב לשחק את המשחק של הרב סילמן, שכבר גיבש דעה לגבי סא"ג ומאוד מאוד רוצה לדון (ולתת את ההחלטות הצפויות שלו). וזכותו של מש"י לנהוג כך, כשהרב נפתלי נוסבוים והרב אשר וייס תומכים בו.

למען הסיר ספק, אני חושב שמש"י הוא לא רב ואין לו שום זכויות במוסדות, אבל מה לעשות שבמשחק של מקום הדיון הוא צודק.

תוקן על ידי מנהשורה ב- 14/01/2021 15:07:35

ומה עם בית הדין הרבני בפ"ת שבפניו התייצב אביהם ע"ה באופן אישי?
גם הם צד בסיפור?

ברור שהצד של האלמנה מעוניינים ללכת לבית משפט, כאשר בדיניהם האלמנה היא היורשת המלאה, ובכך לנסות להפוך את הקערה על פיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 14:59 לינק ישיר 

אויר_ים כתב:

המכון כתב:

איש_חשוב כתב:

חיזוקתשובה כתב:

רב..

הברנש מירושלים הוא לא אדמו"ר.
לא אדונינו. לא מורינו. ולא רבינו.

אח שלו מבני ברק צדיק ושמור. מירושלים עסקן ותחמן

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא התרשמתי שהאח מבני ברק צדיק גדול. אולי מאוד צעיר לא יודע אם זה מעלה.

תספר לי על ההבדלים בין האח מירושלים לאביו. אשמח לשמוע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 15:13 לינק ישיר 

האח השני אינו חובש אייפון, כמו האח הראשון.

האח הראשון אינו חובש ספסלי בית המדרש.

בשאר הדברים, כגון מה שהיה מעורב האח הראשון בכל מיני מדנים ומחלוקות הוא לא אשם בכל, כי בסה"כ עשה ומילא בנאמנות את רצון אביו זצ"ל.

אך בשני הנ"ל די והותר !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 16:18 לינק ישיר 

yeshivish כתב:
מנהשורה כתב:

yeshivish כתב:
איני חסיד סדיגורא, סה"כ משקיף מהצד, אך צרם לי מאד האופן שהאתר לוקח צד במלחמה.אין חולק שאף אחד לא יכול למנוע ממישהו להחליט שהוא אדמו"ר. כל עוד הכתבות מוטות צד אך ניתן גם כבוד לאחרים ניחא, לא הייתי רואה בזה בעיה, הגם שיש בזה טעם לפגם, אבל זוהי דרכה של תקשורת בימינו ואף אחד כנראה לא עובד בחינם.מה שהפריע לי זה התואר "הרב מש"י" בכותרת ראשית שניתנה לאדמו"ר מירושלים בעוד אדמו"רים עם עשירית ייחוס ממנו זוכים בתואר כ"ק וכו'.www.bhol.co.il/news/1174526

גם הכינוי "הרב" לאדם שמסר להתדיין בדין תורה הוא מוגזם.
לא מעריך במיוחד גם את הבן הצעיר, אבל ההתנהגות של הגדול ואמו חרגו מכל התנהלות סבירה.

מש"י לא מסרב. הוא מסרב לשחק את המשחק של הרב סילמן, שכבר גיבש דעה לגבי סא"ג ומאוד מאוד רוצה לדון (ולתת את ההחלטות הצפויות שלו). וזכותו של מש"י לנהוג כך, כשהרב נפתלי נוסבוים והרב אשר וייס תומכים בו.

למען הסיר ספק, אני חושב שמש"י הוא לא רב ואין לו שום זכויות במוסדות, אבל מה לעשות שבמשחק של מקום הדיון הוא צודק.

תוקן על ידי מנהשורה ב- 14/01/2021 15:07:35

ומה עם בית הדין הרבני בפ"ת שבפניו התייצב אביהם ע"ה באופן אישי?
גם הם צד בסיפור?

ברור שהצד של האלמנה מעוניינים ללכת לבית משפט, כאשר בדיניהם האלמנה היא היורשת המלאה, ובכך לנסות להפוך את הקערה על פיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ביה"ד בפ"ת אישר את הצוואה והיא תקפה. ברור.

אבל לדון כעת בזכויות, הכל הוא שהולכים אחרי הנתבע. והנתבע הוא מש"י. ואם שני דיינים חשובים מירושלים תומכים בו, א"א לקרוא לו שהוא מסרב לדין תורה. זה הכל.

הוספתי שלדעתי הוא לא צודק, ותיקן אותי לעיל 'חיזוקתשובה' שדווקא לפי הצוואה יש למש"י אי אלו זכויות. וכפי שכתבתי הן תתבררנה לפי הכללים, ועם כל הכבוד לבד"צ ב"ב ויש לי אליהם הרבה כבוד, דבריהם הם לא היחידים שקובעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 18:55 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

לא מדובר כאן על ירושת נכסים, אלא בעיקר על הבנינים השייכים לחסידות ולעמותה, גם בדיניהם האלמנה אינה יכולה להניח את ידיה על שום נכס הקשור לחסידות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מדוע האתר לוקח צד במלחמות סדיגורא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.