|
|
| נשלח ב-19/1/2021 09:41 |
|
| |
פרוגרמי
| בונדמן כתב: |  | | אוח אוח ..... מי מילל ומי פילל .... הליטאים מתרצים את הגר"ח ש.... גם הרבי מלובביץ' קיבל את מלכת היופי, ? |
|
אף אחד לא תירץ תירוץ מישהו כתב שאף רבי חסידי לא עשה כך, אז תיקנו שהיה רבי חסידי שכן עשה כך
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 00:39 |
|
| |
בונדמן
| הדיבוק כתב: |  | | אכן מי מילל ומי פילל, שתעמוד ותצעק על "ההעזה שמכניסים אישה חילוניה בגילוי ראש", וכשיתנו לך דוגמה מהקהילה החסידית, תגיד: מה אתם רוצים? היא הרי "עברה כמו כל אישה".... ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר. |
|
לובביץ' הוא לא דוגמא לקהילה חסידית בנידון הזה כידוע ומפורסם לכל, אבל הוא אשר דיברתי, שבחב"ד לשיטתם לא היתה שום חריגה מהנוהל המקובל אצלם לקבל בדולרים כל איש ואיש לרבות מצורעים זב וזבה ויולדת וכל טמא לנפש, אבל בבית הגר"ח שלא מקבל נשים אף פעם, ולצורך כך התפתח המוסד של הרבנית בת שבע ע"ה ולאחר מכן עברה ההנהוגה לרבנית קולדצקי תליט"א, וכאשר באה מחללת שבת בגילוי ראש, לא מפנים אותה לא לקולדצקי ולא לאשתו של יענקוש, אלא ישירות לצלם את חדרו של ר' חיים, זה כבר חידוש נפלא,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 01:17 |
|
| |
תראה נשמה, בהתחלה הסברת שבלובביץ בסדר וכאן לא, עכשיו נזכרת שגם לובביץ לא בסדר (כי הם שונים - תירוץ מוזר ולא משכנע, בפרט שהבאתי דוגמה נוספת) אבל כאן עוד יותר לא בסדר; וכשלא ידעת להסביר למה, טענת שהיה אסור לאפשר לה לצלם את החדר, כי נשים שבאות להתברך הולכות לרבניות דהתם, ומשהבנת שהטיעון לא משהו (כי גם לדבריך, היא באה לצלם ולא להתברך..), טענת שהרי אף פעם לא נכנסו נשים וזו הסיבה שהוקם מוסד הרבניות - טענה לא מנומקת ולא נכונה. בקיצור טעית, שיקרת, התבלבלת וסתרת את עצמך. אני ממליץ לך בחום להסגר על עצמך לפני שאתה בא בטענות על אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 14:35 |
|
| |
חושבני שאם אני יסביר לך לאט, אז תבין מהר יותר,
יענקי קנייבסקי חצה את הגבול וירד לדיוטא התחתונה כשהוא יושב ליד סבו ומשוחח עם כתבת טלויזיה מחללת שבת (אני לא יודע אם היא היתה אז עם מכנסיים כמו ביום יום שלה) ונותן לה לצלם אותו ליד סבו,
אתה סבור שמצוה לתרץ אותו כאותו תלמיד שידע לטהר את השרץ בק"ן טעמים,
תעבור על התגובות דלעיל, בריכוז ובנחת, ותבין מה היא שיטת לובביץ', ואיפה הבעיה של משווקי הגר"ח,
אני רק מקווה בשבילך שדף גמרא אתה לומד ביותר הבנה,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2021 23:42 |
|
| |
שוב סיסמאות? תתמקד חמודי ותהיה עקבי. אני לא ראיתי את הכתבה והאמן לי שאני בקושי יודע מי זו איילה חסון (ובוודאי אינני יודע מה היא לובשת ביומיום, כי את הזכות להתהלך לפני חצר בית הנשים בכל יום ויום השארתי לאחרים), אני ניזון ממה שאתם מדווחים מתוך הנחה שאתם מדייקים. וכן, יש לי ולך מצוה ליישב את יענקי קנייבסקי, וזה כתוב מפורש במסכת אבות פרק א משנה ו. שאלו אותך על לובביץ ורק כשדחקו בך החלפת גרסה שלובביץ שונה; טרם ענית למה אסור לרב קנייבסקי (הנכד או הסבא) גם להיות שונה. בגלל עד היום? אז אמרתי לך מידיעה, שהיו הזדמנויות שנשים נכנסו. וגם שעד היום זו לא טענה, אנשים בוגרים יודעים להחליט מתי מייצרים את ה"עד היום" ומתי מבטלים אותו. לא יודע מה ההגדרה שלך ל"יושבת ליד", הרי הודיתם שהרב כנראה כלל לא הבחין בה ואם כן אכפת לי אם ישבה או עמדה. ועוד שציינתי שארז ברנס גם התראיין אצל אשה שישבה לידו ממש והוא הסתכל עליה והאיר לה פנים, והוא מגיע מהחוגים שלך (גם אם הוא נודה כשבת הרב מקאשוי ניזוקה ממנו). לסיכום, התמיהות שלך לא מספקות, הרצון שלך לא לדון לכף זכות הוא חטא וההחלפת נימוקים וחוסר שימת לב לפרטים שמפריעים לך, לא מוסיפים לך נקודות. אתה יודע מה? אם זו רמת ההבנה שלך עדיף שלא תלמד גמרא, תלמד ויואל משה, אתה אחד היחידים שמסוגלים להבין את הספר הזה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 00:22 |
|
| |
מי זה ארז ברנס ולאיזה חוג הוא שייך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 01:01 |
|
| |
גם אני מצטרף לשאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 12:33 |
|
| |
אתה צריך להיות בעל תשובה או גר צדק עם וותק של פחות משנה ביהדות החרדית, בכדי לשייך את הלברנץ לאי מי מעולם התורה והחסידות או לכל חוג ביהדות החרדית, ואוי לו ליענקוש שזה הלימוד זכות עליו שמותר לו, כי גם הלברנץ התראיין לנשים,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2021 14:51 |
|
| |
אכן חזרתי בתשובה באזור ספטמבר, מקווה שכם אתה. ארז ברנס קיבל חינוך סאטמרי והיה אדמור לגיטימי למרות הרבה דברים שעשה. המלחמה שלכם נגדו היתה בעיקר אחרי הגירושין של בת הרב מקאשוי. מעולם לא טענתם שהוא לא מספיק דתי או לא מספיק חסידי, רק שהוא משוגע והרסני (וזה מה שרוב הציבור חושב על כולכם). גם לדבריך הוא לא כזה גרוע, הרי גם אתה קיבלת חינוך סאטמרי ולא יצאת מי יודע מה, אז אתם באותה קטגוריה
|
|
|
|
|