בית פורומים בחדרי חרדים

הרב ישראל מאיר לאו אובחן חיובי לקורונה לאחר החיסון השני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2021 22:27 לינק ישיר 
הרב ישראל מאיר לאו אובחן חיובי לקורונה לאחר החיסון השני

לאחר שקיבל את מנת החיסון השנייה: הרב הראשי לשעבר ישראל מאיר לאו אובחן כחיובי לקורונה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 22:34 לינק ישיר 

חשוב לציין שמלבד העובדה שפייזר פרסמו שהחיסון יעיל ב95%, בשביל לקבל את ההגנה של החיסון השני צריך לעבור 7-10 ימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 22:42 לינק ישיר 

ידידה לאו:
סבא, הרב ישראל מאיר לאו שליט"א, אובחן כחיובי לקורונה בסוף השבוע, לאחר החיסון השני, וב"ה מרגיש מצויין בביתו ללא תסמינים. נדבק מסבתא, הרבנית, שנחשפה למאומתת בתחילת השבוע. בריאות שלמה לכולם בעז"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 22:55 לינק ישיר 

רפואה שלימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:15 לינק ישיר 

החיסון מונע הדבקה או תסמינים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:36 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
חשוב לציין שמלבד העובדה שפייזר פרסמו שהחיסון יעיל ב95%, בשביל לקבל את ההגנה של החיסון השני צריך לעבור 7-10 ימים.

וכן חשוב לזכור, שהיעילות המדוברת של 95% היא במניעת מחלה קשה. 
אין לי מושג מה היעילות של החיסון במניעת הדבקה או מחלה קלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:39 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
החיסון מונע הדבקה או תסמינים?

לא לגמרי ברור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:40 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

וכן חשוב לזכור, שהיעילות המדוברת של 95% היא במניעת מחלה קשה. 
אין לי מושג מה היעילות של החיסון במניעת הדבקה או מחלה קלה.

לגבי מניעת הדבקה אין כמעט נתונים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:43 לינק ישיר 

95 אחוז מקבלים הגנה מלאה. 5 אחוז לא מקבלים הגנה כלל. זה מה שפייזר אומרים. כנראה הרב לאו מה5 אחוז

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:46 לינק ישיר 

רוב הסיכויים שהוא נדבק עוד לפני החיסון השני, כך שאין ממש משמעות לזה שקיבל כבר את החיסון השני. מה שכן, כנראה שזה מוריד את הסיכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:48 לינק ישיר 

המכון כתב:

95 אחוז מקבלים הגנה מלאה. 5 אחוז לא מקבלים הגנה כלל. זה מה שפייזר אומרים. כנראה הרב לאו מה5 אחוז

נשלח מהאנדרואיד שלי

בניסוי של פייזר לא עשו בדיקות קורונה למקבלי החיסון. רק למפתחי תסמינים וכך ראו שבקרב קבוצת הפלסבו יש כמות גדולה של מפתחי תסמינים שיצאו חיוביים בבדיקה שנערכה בעקבות התסמינים לעומת קבוצת החיסון שבה המספרים היו נמוכים משמעותית. כך שייתכן שבקבוצת החיסון האמיתי היו רבים ללא תסמינים שאילו היו עורכים בדיקה היו יוצאים חיוביים והחיסון עזר להם לעבור זאת ללא סימפטומים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2021 23:48 לינק ישיר 

ככל הנראה הוא נדבק לפני החיסון השני אותו הוא קיבל לפני 5 ימים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 01:04 לינק ישיר 

מאוד יכול להיות שניצל בנס וצריך לברך הגומל. יתכן שאם היה נדבק שבועיים קודם אז היו תסמינים....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:48 לינק ישיר 

החיסון הולך ומתברר כפלוף רציני ביותר. בנתיים אין לו שום השפעה ממשית על הנעשה, למרות שכבר לפני שבועיים היו צריכים להתחיל ולראות ירידה משמעותית בתחלואה הקשה לפי תוצאות הניסויים של החיסון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:53 לינק ישיר 

פישש למה לא התיעצו איתך לפני,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2021 10:55 לינק ישיר 

קהלת כתב:
החיסון הולך ומתברר כפלוף רציני ביותר. בנתיים אין לו שום השפעה ממשית על הנעשה, למרות שכבר לפני שבועיים היו צריכים להתחיל ולראות ירידה משמעותית בתחלואה הקשה לפי תוצאות הניסויים של החיסון.

חיפוש פשוט בגוגל מעלה עשרות תוצאות, הנה אחד מהם:

מחקרי ה"כללית" ו"מכבי": החיסון לקורונה של פייזר מפחית בהדבקה

נתוני מחקרים רחבי היקף שנעשו בישראל על כ-630 אלף מבוטחי הקופות מעלים: הפחתה בהידבקה כבר לאחר המנה הראשונה | פרופ' רן בליצר: "הממצאים אמנם ראשוניים אך מעודדים"

שני מחקרים רחבי היקף שערכו מכוני המחקר של ה"כללית" ושל "מכבי" בקרב מבוטחי הקופות, מציגים הפחתה בהידבקות בנגיף הקורונה אצל המתחסנים כבר במנה הראשונה של תרכיב "פייזר", מה שמעיד על יעילות החיסון.

מכון המחקר של שירותי בריאות "כללית" ביצע השוואה בין כ-200 אלף מקרב מבוטחי הקופה שהתחסנו מול 200 אלף שלא התחסנו, כולם בני 60 ומעלה. התוצאה היתה: מהיום החמישי ועד ליום ה-12 שלאחר קבלת החיסון - מול אותה תקופה בקרב אלה שלא התחסנו - שיעור ההדבקה היה זהה. מהיום ה-13 החל מסתמן שינוי: ירידה קלה בשיעור ההדבקה, וביום ה-14 נראתה כבר צניחה של 33% במספר הנדבקים לעומת קבוצת הלא מתחסנים.

במחקר הזה, בשונה מהניסוי שבוצע במסגרת שלב-3 בניסוי הקליני של "פייזר" לקראת קבלת אישור ה-FDA, סוגיה זאת נבחנה גם בקרב מי שנחשפו לחולים ונכנסו לבידוד, הגם שלא הציגו תסמינים. כמו כן, אוכלוסיית המחקר ב"כללית" היתה גדולה פי חמישה מאוכלוסיית נסייני "פייזר".

בדיווח על ממצאים אלו ב-ynet הבוקר (ד') צוטט פרופ' רן בליצר, ראש מערך החדשנות ב"כללית" ומנהל מכון המחקר: "אלה אמנם ממצאים ראשוניים אבל הם מעודדים. לפי תוצאות אלו, אין הגנה מלאה מהדבקה גם לאחר 17 יום מקבלת החיסון ולכן יש עדיין לשמור על כללי הזהירות: ריחוק חברתי, הימנעות מהתקהלויות ועטיית מסיכה".

מכון המחקר של "מכבי", KSM, ניתח נתונים דומים לגבי כ-430 אלף מתחסנים מקרב מבוטחי הקופה וגם כאן נמצאה ירידה בשיעור הנדבקים החל מהיום ה-13 שלאחר קבלת המנה הראשונה של תרכיב החיסון: כאן שיעור הנדבקים ירד ב-60%.

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 17/01/2021 10:56:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב ישראל מאיר לאו אובחן חיובי לקורונה לאחר החיסון השני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext